Rokka no Yuusha

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Rokka no Yuusha

    Rokka no Yuusha
    Rokka: Braves of the Six Flowers

    Režisierius: Takeo Takahashi
    Studijos: Passione
    Žanrai: Fantasy, detektyvas
    Adaptacija: Novelių serija (ongoing)
    Transliacija: nuo 2015-06-27 iki 2015-09-20
    Trukmė: 12 x 24 min
    MAL reitingas: 7.82
    Video resursai: OP1||ED1
    Papildoma Info:

    Legenda pasakoja, jog kuomet demonų valdovas pabus iš tamos gelmių, lemties deivė pasirinks šešis herojus su užduotimi išgelbėti pasaulį. Adletas yra pasiryžęs tapti vienu iš tų herojų, o kaipgi dar atkreipti deivės dėmesį, jei ne pasiskelbti stipriausiu pasaulyje. Ne be nuotykių, bet vaikinukui pavyksta tapti išrinktuoju. Kuomet būrelis herojų išsirengia kelionei į numatytą susitikimo tašką, visiems tenka gerokai nustebti - susirinko ne šeši, o septyni išrinktieji. Kuris gi iš jų yra apsišaukėlis ir demonų bendrininkas?


    Herojai gelbstintys pasaulį nuo blogio, jau niekam neskamba originaliai ir išskirtinai. Ar tokia istorija sužavės žiūrovą priklauso nuo daug ko: nuo veikėjų, istorijos masto, sukurto pasaulio ir t.t. Rokka no Yuusha pasirenka kitą kelią - epinį nuotykį kol kas padeda į šoną, o mums pateikia tiesmuką, bet kruopščiai išplėtotą detektyvinę istoriją, kurios baigties nekantraudami ir spėliodami lauksite visi.
    Taip, visas sezonas čia yra tai, ką kitos novelių adaptacijos dažniausiai sukiša į 2-3 epizodus, dažniausiai praleisdamos krūvą detalių ir dialogų. Ir čia šis sprendimas veikia nuostabiai. Tik to dėka, istorija išlaiko savo įtemptą atmosferą ir suteikia solidaus gylio savo vaikėjams, kiekvienos serijos metu savo dialogais ir detalėmis praplėsdama mums užmintos mįslės aplinkybes. Vis pridedami nauji įkalčiai ir siužeto posūkiai, pasukantys istoriją nauja linkme. Sunkiai pamenu naujesnį serialą, kurio serijos prabėgtų taip greitai ir priverstų nekantraujant laukti naujo epizodo, tad faktas - jūs greičiausiai nepajusit kaip ką tik pradėję serialą neužilgo jau žiūrėsit paskutinę seriją. Tiesa siūlau domėtis apie anime kukliai, kad neišsispoilintumėt.
    Šio serialo pagrindas yra ne vien tai, kaip pateikiami galimi įkalčiai ir kaip vystoma istorija, tačiau taip pat ir veikėjai. Žiūrovas priverčiamas įtikėti, kad kone kiekvienas pasirinktas herojus yra to vertas ir tai serialo eigoje dar labiau sustiprina nenumaldomai artėjantį tiesos momentą. Tarp kitko Adletas man pasirodė kaip puikus pagrindinis veikėjas, ne tik jo kovos stilius, išskirtinis ir besisukantis apie gudrumą ir turimų priemonių išnaudojimą, o ne raumenų jėgą, nuteikia kitaip, bet ir vaikinuko užsidegimas ir gudrumas jį padaro vertu pagrindinio dėmesio. Jis tik galimai yra per naivus ir per daug pasikliaujantis savo nuojauta kai kuriose situacijose. Apie kitus veikėjus aš nieko nesakysiu, nes vienas malonumas juos pažinti patiems serialo eigoje. Tik kurių galų princesei uždėjo tą kiškio ausyčių šukuoseną?
    Kalbant apie apipavidalinimą, Passione yra jauna studija, pilnai dirbusi tik prie vieno serialo Rail Wars. Laimei, šįkart už vairo jie pasirinko kažkiek patyrusį žanre (kuomet nedirba prie ecchi ir pan. šlamšto) režisierių (Spice and Wolf, Maoyuu Maou Yuusha). Aukštesnio lygio animacijos pakako tik pirmam epizodui, likęs serialas atrodo kur kas kukliau, o kompiuterinės animacijos demonai dažnai bado akis. Galbūt jiems nereikėjo daryti dviejų OP versijų ir kelių ED'ų, bet bent pastarieji yra įdomesni, kadangi artimai fokusuojasi ties keliais pagrindiniais veikėjais. Užtai labai patiko, jog aplinkoms suteiktas senovės Pietų Amerikos civilizacijų (majų, actekų) potėpis, kas atrodo gana originaliai.
    Ir čia iškyla pagrindinis klausimas - ar bus antras sezonas? Nežinia, bet šansai maži. Nors istorija kruopščiai atpasakoja pirmą serijos knygą, jaučiasi jog prakrapštytas tik pats paviršius, o paskutinis epizodas pateikęs atsakymą į serialo metu kankinusią mįslę lyg iš niekur nieko užmena naują.



    Asmeniškai per pastaruosius keletą metų paskutinį kartą tokią gerai užsuktą istoriją mačiau tik per Zetsuen no Tempest. Minusas šįkart toks, kad ji toli gražu nebaigta, o pirmasis sezonas jaučiasi kaip didelė pirma įvadinė arka. Tačiau tai kaip kruopščiai ji parašyta ir kaip detaliai pateikta, nė vieno žiūrovo abejingu palikti neturėtų.
    19
    5 (puikus!)
    36.84%
    7
    4
    52.63%
    10
    3
    10.53%
    2
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:06.
  • Miglaja
    Cute potato ~


    • 2007 12 16
    • 560

    #2
    Įtemptas. Nenuspėjamas detektyvas. Būtent - DETEKTYVAS


    Maniau bus kažkas panašaus į tipinį adventure, kur susirinkę stipruoliai bando išgelbėt pasaulį. Apsirikau. Bet nuo to tik dar geriau.

    Erzino veikėjai iš pradžių (princesė tokia naivi blondinė ir ją "įsikliopinęs" tarnas), bet nuo 4 ep taip viskas pasisuko netikėta linkme, kad droppint net minties nebebuvo
    Adlet yra puikus pagr.veikėjo pavyzdys - neverkiantis, gudrus. Ir gal ne tiek stiprus, kiek gerai išmanantis mokslo suktybes, kas jį dar labiau išskiria iš būrio besidžiaugiančių magiškom galiom.

    Gal ir buvo kiek bereikalingų pokalbių, bet tokios suktos istorijos jau seniai nemačiau. Žavinga
    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

    Comment

    • dfsafsaf
      Beautiful Lies

      • 2010 05 13
      • 265

      #3
      Smagiai susižiūrėjo, veikėjai pakankamai įdomus, o ir istorija ganėtinai sukta. Gaila kad buvo animuota tik 1 novelė iš 6 esamų ir visas įdomumas prasideda tik vėliau... Belieka tikėtis kitų sezonų (kuris su tokia pabaiga tiesiog atrodo privalomas), bet žiūrint į BD diskų pre-order skaičius, tai nelabai tikėtina

      Comment

      • Froxas
        Narys


        • 2012 05 26
        • 64

        #4
        Autorius dfsafsaf
        Smagiai susižiūrėjo, veikėjai pakankamai įdomus, o ir istorija ganėtinai sukta. Gaila kad buvo animuota tik 1 novelė iš 6 esamų ir visas įdomumas prasideda tik vėliau... Belieka tikėtis kitų sezonų (kuris su tokia pabaiga tiesiog atrodo privalomas), bet žiūrint į BD diskų pre-order skaičius, tai nelabai tikėtina
        mondaiji-tachi ga isekai kara kuru sō desu yo? taip pat nesulauke antro sezono, taip ir sis bus underrated
        detektyvas buvo geras, visas tas apsisaukelio ieskojimas primine pirmasias Utsuro no Hako to Zero no Maria noveles dalis

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Autorius dfsafsaf
          Belieka tikėtis kitų sezonų (kuris su tokia pabaiga tiesiog atrodo privalomas), bet žiūrint į BD diskų pre-order skaičius, tai nelabai tikėtina
          Jap tikrai žemi spėjami pardavimų rodikliai. Galimai, jei serialas kažkiek paboost'ins novelių pirkimus, tai ir galėtų būti šansas antro sezono anonsui, tačiau tikriausiai to šansai irgi yra gana menki.

          Comment

          • ciombiukas
            Forumo maniakas




            • 2009 09 18
            • 470

            #6
            Nu joo, tikrai nesitikėjau, kad gali šitas anime taip užkambliuot, nuo pirmos iki paskutinės serijos išlaikė gerą atmosferą, netikėtumą ir kablį antram sezonui, labai tikiuos, kad toks bus. 8/10 lemgva ranka rašau, tikrai idomus anime.

            Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

            Comment

            • Nightwister
              Rimtas forumo narys

              • 2008 05 27
              • 117

              #7
              Tikiuosi antro sezono šito animo, nes jis mane už kabliavo nuo pirmųjų serijų , na ir baigta paliko daug klaustukų, kuriuos matau turėtų atsakyti 2 sezone. todėl lauksiu naujienų apie 2 sezoną kuris matau kažkada pasirodys

              Comment

              • Buiwis
                \(⌒ヮ⌒)/


                • 2008 07 22
                • 123

                #8
                Jau senokai turėjau progą žiūrėti ką nors, kad galėčiau po beveik kiekvieno epizodo spekuliuoti kas bus toliau, kodėl vienas ar kitas veikėjas gali būti "septintasis". Nors po pirmų serijų nebuvo didelio noro žiūrėti toliau, tačiau pamažu kažkaip ėmė ir užkabino. Nors neatspėjau kas buvo septintas/a,
                Spoileris:
                tačiau pasirodžius dar vienam herojui turiu vilties, kad mano spėtas variantas yra aštuntas/a tačiau pats/pati to nežino

                Comment

                • Froxas
                  Narys


                  • 2012 05 26
                  • 64

                  #9
                  sitam anime labai reikejo vengt spoileriu, antraip visa smaguma sugadintu kai zanras yra detektyvas
                  Spoileris:
                  nors galima jau sakyt is dalies matesi kas septintas su tokiu psichotisku charakteriu

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2949

                    #10
                    Idėja aišku tikrai gera, bet kaip detektyvas šis anime yra skystokas ir tai reikia pripažint. Keturios serijos yra apie tai kaip herojai eina mušti blogiuką ir papuola į spąstus. Po to dar keturias serijas laksto po mišką ir kaltina vienas kitą. Tada pagrindinis kaltinamasis bando įtikinti kitus, kad yra nekaltas, bet remiasi daugiau ne faktais, o emocijomis. Juokinga buvo jau tada kai durys į šventyklą atsidarė nuo kelių bombelių, nors fiziškai nuo sprogimo beveik nenukentėjo Vis tik žiūrėti buvo įdomu ir aš nebuvau pakankamai gudrus/pastabus, kad nuspėti nusikaltėlį. Jei ne debiliška pabaiga įkišusį dar vieną lievą personažą ir kreivą blogiečio motyvaciją tai net 8 balus duočiau.

                    Comment

                    Working...