Junketsu no Maria

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Junketsu no Maria

    Junketsu no Maria


    Režisierius: Goro Taniguchi
    Studija: Production I.G
    Žanrai: nuotykiai, fantazija
    Transliacija: 1.01.2015 - 29.03.2015
    MAL reitingas: 7.47
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / AMV



    Aprašymas: Viduramžiai. Prancūziją alina Šimtametis karas su anglais. Situacija ir taip permaininga, o viską papildomai apsunkina ragana Marija, kuri stengiasi kovojančias puses išskirti. Keista? Be abejo. Tarp raganų toks elgesys nėra paplitęs. Greičiau atvirkščiai, raganoms žmonių karai yra tik į naudą. Kur ten nelabosioms, yra daug žmonių kurie iš to užsidirba. Kur dėti visokius samdinius jei jiems nebūtų darbo? Bet Marijai tai nelabai rūpi. Ji yra prieš ir viskas. Toks elgesys užkliūva ir žmonėms ir raganoms ir net pačiai dangaus kanceliarijai. Sėdėtų sau ramiai savo troboje ir visokius vaistus gamintų, bet mergaitė niekaip nerimsta. Kai tik išgirsta, kad kažkur vyksta "vakarėlis" ir iškart savo trigrašį kiša. Ir nemanykit, kad tiesiog taikiai piketuoja. Jei labai reikia tai ir drakoną gali išsikviesti. Nori nenori, bet su tokia jėga reikia skaitytis.



    Šiame seriale yra tik viena priežastis, dėl kurios aš jį žiūrėjau. Ne tik žiūrėjau, bet net ir labai nesigailiu sugaišto laiko. Ta priežastis yra Marija. Per tiek metų ir tūkstančių matytų anime man dar neteko sutikti pacifistės raganos. Ir tokios simpatiškos raganaitės irgi. Marija man labai patiko net nepaisant to, kad jos ideologijos aš visiškai nepalaikau. Aš net pritarčiau kelių personažų nuomonei, kad mergaitė yra per daug egoistiška ir kišasi ten kur nereikia. Bet man patinka ir viskas. Patinka jos drovumas, užsispyrimas ir kaip ji nesupranta, kad sukubusui nuo "darbo" gali skaudėti žandikaulį. Patinka, kad ji miega nuoga.^^ Ir Marijos pelėdos patinka. Buvo labai gaila inkubo, kuris dėl šeimininkės nepatyrimo negavo savo "aparatūros". Mergaitės ir išvaizda visai neprasta. Vienas personažas yra gal ir menka priežastis, bet likusios anime sudedamosios nėra labai jau blogos. Reikia tik nusiteikti, kad tai nėra istorinis anime. Ir raganos čia yra japoniškos, t.y. ne bjaurios bobos, o kawainos ir menkai apsirengusios mergaitės. Yra truputis humoro, erotikos, dramos, romantikos ir veiksmo. Viskas daugiau mažiau pagal standartus. Nebent piešimas užkliuvo. Kažkoks visai ne Production I.G'iškas. Atrodo lyg būtų piešę net ne antra, o kokia nors trečia komanda. Na bent jau personažai nupiešti nors ir paprastai, bet visai gražiai.

    Reziumė: Junketsu no Maria yra be pretenzijų į kažkokią išliekamąją vertę ar gilesnę mintį. Aišku kažkiek paliečiama karo problematika, bet pusnuogės raganaitės neleidžia per daug surimtėti. Rekomenduoti žiūrėti visiems irgi negaliu, bet jei veikti nėra ką, o smegenų apkrauti nesinori tai galima ir pabandyti.


    Nekalta mergelė Marija ir ragana...japonams nėra nieko švento...^^


    Spoileris:

    11
    5
    0%
    0
    4
    45.45%
    5
    3
    45.45%
    5
    2
    9.09%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Man tai vienas iš sezono siurprizų. Visai kokybiškas fantasy ir istorinių laikų mišinukas. Tik gaila, kad taip užbaigta paprastai, sukurtas pasaulis ir statoma istorija jautėsi kur kas grandioziškensė ir daug didesnio potencialo turinti, o buvo pateiktas tik paviršius (kaip supratau iš forumų pabaiga kaip mangoje, tai visgi gaila, o ambicijos jautėsi). Manau kad karo politika, religinės bažnyčios manipuliacijos galėjo būti pateikta kur kas plačiau ir giliau.
    O šiaip trumpa, graži pasakaitė prieš miegą. Tik ne visai vaikams, perdėjo ten su sekso kalbom ir juokeliais kai kur.


    Spoileris:

    1. Serialas kaip ir iš dalies feministinis, bet pabaiga kažkokia prieštaraujanti. Dar ir vaiką jau archangelas įkišo porelei beveik per prievartą.
    2. Nesupratau, kokiu būdu ten bandė nuimt Marijai rūtų vaikinkėlį, kad darbo neatliko, bet galias ši laikinai prarado......

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Miesto_Druidas
      Spoileris:

      2. Nesupratau, kokiu būdu ten bandė nuimt Marijai rūtų vaikinkėlį, kad darbo neatliko, bet galias ši laikinai prarado......
      Spoileris:
      Аš irgi nelabai supratau. Pagraibė gal gerai....

      Comment

      • Miglaja
        Cute potato ~


        • 2007 12 16
        • 560

        #4
        Tikėjausi kokio normalaus (rimto) anime apie raganas ir viduramžius.
        Nepatiko čia nei nuogybės, nei pošli prikolai .

        Gal tik pagr.veikėja kawaina čia gelbėjo situaciją truputį
        Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

        Comment

        • demoniacman666
          Forumo vilkas

          • 2008 04 16
          • 370

          #5
          Sunku vertinti, šį kartą kažkodėl labai sunku. Nes iš dalies visai patiko, iš kitos pusės nemenkai sunervino. Norėjosi nušauti keletą veikėjų nejuokais. Ypač Mariją, kuri iš pradžių atrodė tik naivoka pacifistė, bet į serialo galą ėmė nejuokais užknisti su savo pažiūromis. Nesakau kad pacifizmas iš esmės blogai, bet kas perdaug tas nesveika. Jos bachuras išvis vyrų giminės vardo nevertas, tfu. Vienintelis iš esmės patikęs veikėjas Galfa visiškai neišplėtotas, o jo virsmas blogiečiu tiesiog komiškas. Susidarė vaizdas kad anime lyg ir kurtas vaikams, gal užtai ir kaikas nekabino, bet jei vaikams tai kam tada įtraukti juokus apie "darbą" burna ir pnš?... O jau visagalis angelas Michaelis... Kai nusijuokė gale tikrai maniau kad monitoriaus ekranas suduš... Žodžiu, jei norin iki pykinimo gražios istorijos su tokia pat iki pykinimo gražia pabaiga, prašau, aš duodu 3/5 už gan įdomią pradžią, Galfą bei Marijos išvaizdą, visa kita įvertinčiau anglišku žodeliu "meh".

          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

          Comment

          Working...