Shigatsu wa Kimi no Uso / Your Lie in April

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Shigatsu wa Kimi no Uso / Your Lie in April

    Shigatsu wa Kimi no Uso


    Režisierius: Kyōhei Ishiguro
    Studija: A-1 Pictures Inc.
    Žanrai: romantika, drama, muzika
    Transliacija: 10.10.2014 - 20.03.2015
    MAL reitingas: 8.90
    Trukmė: TV 22 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kousei Arima buvo tikras pianino vunderkindas. Vienuolikmetis berniukas jau buvo laimėjęs tiek turnyrų kiek retam muzikantui pavyksta laimėti per visą gyvenimą. Tiesa, Kousei mėgo ne visi. Daug kam užkliūdavo labai jau tikslus ir be jokios improvizacijos atlikimas. Genijus net užsitarnavo "metronomo" pravardę ir visai pelnytai. Toks stilius labai patikdavo teisėjams, bet žiūrovams būdavo nuobodu. Miršta berniuko motina, kuri kartu buvo ir pianino mokytoja. Savo neišsipildžiusias svajones ji sudėjo į savo sūnų, bet dažnai perlenkdavo lazdą. Super talentas keliems metams dingsta iš scenos. Motinos mirtis taip stipriai traumavo, kad Kousei nebegali groti su pianinu. Laikas jam lyg sustojo ir pradėjo eiti tik tada kai vaikystės draugė Tsubaki pakvietė į dvigubą pasimatymą. Ten jis sutinka Kaori, kuri pakeičia jo gyvenimą. Mat mergaitė yra smuikininkė ir Kousei nenorom sugrįžta į muzikos pasaulį.



    Šis serialas turi dvi dideles bėdas. Pirmoji yra banalus siužetas. Kuo viskas pasibaigs galima nuspėti jau po trečios serijos. Ir apskritai kažkur jau visa tai yra matyta. Antroji bėda yra žliumbimas, "flašbekai" ir apskritai drama. Viso to yra per daug. Tiek daug, kad nukenčia ir personažai ir pati muzika. Žliumba daug ir bet kokiomis progomis. Gera? Žliumbia. Bloga? Žliumbia.... Atsisveikinimas su motina užtruko pusę serialo. Suprantu, kad kūrėjai norėjo parodyti pagrindinio personažo kančias, bet ar ne per daug gerai jiems pavyko? Vienžo dramos čia yra tiek daug, kad patiks tikrai ne kiekvienam. Taip aš maniau, bet MAL'o reitingas sako, kad šie trūkumai nėra jau tokie ir dideli. Kur gi pasidėjo visi storžieviai, snobai ir cinikai?^^
    Serialas turi ir du didelius ir sunkiai nuginčijamus privalumus. Pirmasis yra piešimas. Na pirmos serijos manęs labai nenustebino. Jos visada būna geresnės kokybės, bet ir šiame anime ir vėliau buvo gražių kadrų. Spalvos gal net daug ryškios tokiam gan melancholiškam serialui. Pagirti reikia ir muziką. Klasikinės muzikos neklausau, bet kažkodėl anime apie ją man patinka. Ir pats grojimo procesas labai gerai animuotas. Gaila tik, kad antroje serialo pusėj muziką visiškai išstūmė romantika ir drama. Va personažai tai +-. Iš vienos pusės manęs net vaikystės draugė nenervino, bet iš kitos nei vieno labai įsimintino personažo čia nesutikau. Nebent Kaori visai nieko, bet pati pabaiga viską sugadino.

    Reziumė: Šiltas liūdesys. Tokius jausmus palieka šitas anime. Vien dėl to šis anime yra vertas teigiamo įvertinimo. Pridedam dar porą ir gaunam 8.
    P.S. O tėvas vėl kažkur anapus....


    Dabar visada per pagirias žiūrėsiu romantines dramas. "Pramuša" gerai....^^


    Spoileris:

    29
    5
    41.38%
    12
    4
    55.17%
    16
    3
    0%
    0
    2
    3.45%
    1
    1
    0%
    0
Working...