Fate/stay night: Unlimited Blade Works

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Fate/stay night: Unlimited Blade Works

    Fate/stay night: Unlimited Blade Works


    Režisierius: Takahiro Miura
    Studija: UFO Table
    Žanrai: nuotykiai, fantazija
    Transliacija: 12.10.2014 - 28.12.2014
    MAL reitingas: 8.68
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / AMV



    Aprašymas: Gralis yra keistas artefaktas. Bet kuris kitas normalus daiktas gulėtų kur nors ramiai, kuo toliau nuo kurio nors netikėlio akių. Juk jeigu papultų blogiečiui į ranlas tai visam pasauliu vamzdiec ateitų. Šita gi taurė pati organizuoja turnyrus, o laimėtojas gauna patį organizatorių - Gralį. Neblogas toks prizelis, išpildantys bet kokį norą. Kad turnyras būtų linksmesnis yra iškviečiamos legendinių herojų sielos, kurios su savo šeimininkais magais ir kovoja tarpusavyje. Iš principo logikos tame yra. Tarp žmonių aišku yra galingų magų, bet savo tarnams jie nėra lygūs priešininkai. Taip kovos būna daug įdomesnės.
    Shirou paprastu berniuku nepavadinsi. Nors jo įtėvis buvo tikras magas, bet vaiko nekankino. Išmokė kelių gudrybių, bet tai ir viskas. Taip Shirou užaugo į velnias žino ką. Kaip ir ne magas, bet ir ne paprastas mirtingasis. Užtat berniukas buvo labai paslaugus ir geras. Net per daug, bet užteko vieną kartą atsidurti blogoje vietoje bei blogu metu ir viskas apsivertė aukštyn kojomis.



    Nelabai supratau šio serialo prasmės. Jo tikrai nerekomenduočiau tiems kuriems patiko Fate/Zero. Manau jiems norėsis nusižudyt kai pamatys į ką pavirto jų mylimas serialas. Šiuos anime sieja tik turnyras, kai kurie personažai ir kokybiškas piešimas. Ir taip - UBW iš esmės yra mokyklinis haremas. Niūrus, dramatiškas ir be akivaizdaus fanserviso (jei nekreipsim dėmesio į Rin, kuri pati yra vaikščiojantis fanservisas), bet vis tiek kažkoks vaikiškas. Nelabai įsivaizduoju kaip serialas gali patikti žaidimo fanams. Jiems juk įtikti neįmanoma..^^ Netiks pasirinkta siužeto linija arba kad kažkuris personažas nosį krapšto ne su ta ranka ar veido išraiška... Na ok, kiek skaičiau kūrėjai stengiasi viską atpasakoti tiksliai, bet tada kokia prasmė žiūrėti tą patį ką jau ir taip matė žaidime?
    Jei jums nepatiko Fate/Stay Night tai remeiko irgi nerekomenduoju. Aišku "remeiku" UBW galima pavadinti salyginai. Jei senasis serialas buvo visų trijų siužeto variantų mišrainė tai naujasis pasirinko vieną. Kažkas gavosi blogiau, kažkas geriau. Saber man labiau aptiko sename. Naujame iš jos visai kažkokią lėlę padarė. Užtat daug mažiau buvo Sakuros ir bent jau už tai ačiū. Va Shirou užknisa kaip ir visada stipriai. Klausimas kur labiau, senojo serialo gerai jau neatsimenu. Siaubingai nykus personažas ir nykumo apogėjus buvo pabaigoje. Išspręskime paprastą testuką. Jums laisvadienis ir nieko rimto neveikiat. Jus į pasimatymą pakviečia graži mergaitė. Jūsų veiksmai:
    1. Iškart sutinkate. Neduok dieve dar apsigalvos. Sau pasižadate nueiti į šventyklą ir padėkoti visiems pažįstamiems dievams. Tokios dovanos ne kasdien pasitaiko.
    2. Atsisakote.
    3. Ilgai laužotės kaip nekalta mergaitė, bet po ilgų įtikinėjimų sutinkate. Pasimatymo metu būnate susiraukęs ir viskuo nepatenkintas. Nuo gaunamų komplimentų ir asistavimo pykstate.
    Jei jūsų atsakymas yra pirmas tada sveikinu - esate normalus berniukas. Jei antras - gėjus, o jei trečias - Shirou arba bet kuris kitas nykus personažas. Situaciją su personažais truputi gerina Rin, bet čia daugiau thunderės tipažo nuopelnas. Jei kažkam jis nepatinka tai Rin bus ne kažką....Va Archer'io kažkaip taip ir neperpratau. Kas pas mus dar liko? Tie kuriems patiko Fate/stay Night? Gal ir taip, bet kiek tokių yra? Aš ir dar pora?^^ Aišku piešimo gražumo ir animacijos kokybės iš serialo neatimsi, bet su tuo susijęs dar vienas minusas. Kovos yra tokios gražios, kad jų norisi kuo daugiau, o jų yra labai mažai. Užtat kalbų ir trypčiojimo vietoje yra daugiau nei reikia. Kartais atrodo, kad 90% viso serialo laiko absoliučiai nieko nevyksta! Iki pilnos "laimės" trūksta nebent pliažo ir festivalio mokykloje.

    Reziumė: MAL reitingas yra labai aukštas ir tai stebina. Gal tiesiog į viską reikia žiūrėti paprasčiau? Nupiešė gražiai mokyklą, maistą ant stalo, tris kovas ir to pakanka? Iš manęs serialas gauna kaip ir visi Fate - 7.


    Ech, toks piešimas neišnaudotas liko....Labai gaila. Laukiam antro sezono.


    Spoileris:

    24
    5
    58.33%
    14
    4
    33.33%
    8
    3
    8.33%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Hikari_
    Mental

    • 2008 02 27
    • 981

    #2
    Irgi kažkiek nuvylė, nes tikėjausi geresnio, bet tikrai ne toks prastas kaip Fate Stay Night. Per tą iš vis miegas ėmė : /

    Comment

    • dfsafsaf
      Beautiful Lies

      • 2010 05 13
      • 265

      #3
      Tai kad čia tik pirma dalis, kaip ir Fate/Zero buvo, antra dalis turėtų būt geresnė.
      O MAL tai toks didelis reitingas, nes ten labai, labai daug fanboyjų yra F/S, ypač žaidimo. Ir jiems patinka, jog čia yra adaptacija pagal žaidimą, kuri tiksliai viską seka, o ne taip kaip pirmas Fate anime iš Deen studijos, kurio dauguma iš tų fanboyjų net pripažint nenori ir nori normalaus remake tos istorijos.

      Comment

      • nemesis
        Super mega ultra rašytojas

        • 2010 11 08
        • 1186

        #4
        Sezonas galėjo būt per pus trumpesnis, daug ir labai daug visiškai nereikalingų scenų mokykloje, galima mirt iš nuobodulio bežiūrint, akivaizdi duoklė novelės fanams. Saber į Saber nebepanaši, jos buvęs charakteris visiškai pradingęs, 90% jei skiriamo laiko - valgymas. Rin iš pradžių visai patiko, bet galiausiai įkyrėjo. Didžiausias paradoksas bežiūrint - Battle royal tipo seriale visi stengiasi nenužudyti savo oponentų, rodos, tereiktų užsimoti ranka ir eliminuoti priešininką, bet visados sugalvojama kažkokia visiškai prasmės neturinti priežastis, kodėl reikia oponentą palikti gyvą. Shirou bukumo įsikūnijimas ir, ko gero, daugiausiai mirtinų sužeidimų išgyvenęs žmogus pasaulyje. Neturiu priekaištų veiksmui, tačiau jo mažai, žinant tai, kad vienintelė priežastis kodėl dar žiūriu šį serialą yra jis pats.

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Aukšto kalibro shounen'iškas nuotykių serialas, kruopščiai, detaliai pateiktas, piešimas yra neprilygstamas. Ko norėti daugiau? Pridėk dar šiektiek rimtesnę atmosferą, išimk komedinius elementus ir turi šių dienų hitą, kurį gali dėti prie Aldnoah.Zero, Shingeki no Kyojin ir t.t.

          O šiaip Deen serialas man lieka kur kas smagesnis nei šita aukšto lygio interperetacija. Nebepamenu aš UBW istorijos (juk buvo Deen sukūrę ir filmą pagal šį route'ą) tad dar norisi sulaukti antro sezono, bet visiškai dingo jausmas, kuris buvo žiūrint senąjį serialą. Nebuvo jis nei toks kruopštus, nei toks atmosferinis, ir istorija kur kas labiau tiesmuka nei UBW route'e, bet žiūrėjosi žymiai smagiau... Aišku nežaidžiau aš VN, gal tokiu atveju, mano nuomonė būtų kitokia.

          Comment

          • arna
            emptiness

            • 2006 06 20
            • 1069

            #6
            Buvau pradėjęs žiūrėti. Žiūrėdamas prisiminiau, kad tai naujas senojo, kuris nepatiko, perdirbinys. Po kelių serijų mečiau pamatęs kur link viskas juda.

            Jei ne nuspėjamas siužetas, šis anime pelnytai galėtų vadintis geru: geras piešimas, gražūs personažai, efektingos dvikovos..(visa tai iš pradžių ir užkabino mane).
            Tačiau net ir sukurtas pagal atatinkamus japoniškus anime trafaretus, šis anime vertas žiūrėjimo. Kodėl? Todėl kad tai kokybiškas neblogas anime produktas skirtas tam tikram pirkėjų ratui. Jei esate TAS pirkėjas, šis anime - jūsų. O jei ne (kaip pvz. aš) - jūs jį ignoruosite. Kaip sakant, veikia rinkos dėsniai

            Todėl vieniems šis anime patiks, kiti - liks jam abejingi.

            Comment

            • Nolikita

              #7
              Ups. Daviau penkis, bet nežinau, kodėl :\ .
              Nors iš tiesų prisiminus, kaip jį žiūrėjau, neatgaminu jokių nemalonių atsiminimų. Nors, na, tiesą pasakius, nelabai juk į jį ir gilinausi.. Gal tiesiog nebuvo į ką?
              Iš tiesų pasirodė net kiek keista, kad Fate/Stay Night gavo remake... Iš mano perspektyvos nebuvo tam prasmės? Turiu sutikti, kad ši versija pasirodė ir vaikiška, ir net nežinau, kažkokia papildyta banalokais momentais??
              O šiaip, trumpai drūtai pasakysiu tik tiek: prisimenu tik dėl animacijos ir šiaip piešimo. O daugiau tai tiesiog. Meh.

              Comment

              • PaperAngel
                (V)(;,,,;)(V)

                • 2008 12 01
                • 249

                #8
                ką tik baigiau žiūrėt ir.... ir nieko. norėjosi daugiau kovų, mažiau tuščiažodžiavimo ir mažiau ,,netikėtų" siužeto vingių. visus jausmus susimavus, tai ne kažkas išeina. Nuvylė Rin, nuvylė Archer'is ir viskas kaip K-on ir Naruto uždraustos meilės vaisius atrodė. iš kaip kažkas pasakė ,,trafareto" situacijos gelbėjo, tai nuostabus art'as ir tos kelios trumpos kovos... na dar viltis, kad gal viskas bus ne taip kaip galvoju, kad bus, bet... ne veltui sakoma, kad viltis durnių motina.
                Spoileris:

                Comment

                • Kazok
                  Naujokas
                  • 2014 02 22
                  • 17

                  #9
                  1. Iškart sutinkate. Neduok dieve dar apsigalvos. Sau pasižadate nueiti į šventyklą ir padėkoti visiems pažįstamiems dievams. Tokios dovanos ne kasdien pasitaiko.
                  2. Atsisakote.
                  3. Ilgai laužotės kaip nekalta mergaitė, bet po ilgų įtikinėjimų sutinkate. Pasimatymo metu būnate susiraukęs ir viskuo nepatenkintas. Nuo gaunamų komplimentų ir asistavimo pykstate.
                  Jei jūsų atsakymas yra pirmas tada sveikinu - esate normalus berniukas. Jei antras - gėjus, o jei trečias - Shirou arba bet kuris kitas nykus personažas.
                  Lužau. Labai gerai pastebėta, anime kolega.

                  Comment

                  • ciombiukas
                    Forumo maniakas




                    • 2009 09 18
                    • 470

                    #10
                    Na, baigiau ir aš jį žiūrėti, tikrai nebuvo pirmumo sąraše, bet priėjau ir prie jo. Man asmeniškai fate serija pusė velnio, pirmoji dalis, nepatiko, tik nepamenu kodėl, labai jau seniai tai buvo, zero, pasirodė tikrai neprastas, o šis, turbūt panašiai kaip ir zero žiūrėjos, gražus piešimas, Rin (of course, favorite character), na ir pagrindinis veikėjas, nebebuvo tas kurį reik gint visada, bet tas gerai buvo, šeip, manau standartiškas balas fate serijai - 7.5-8, tikrai ne daugiau, nes šį sezoną buvo tikrai ką žiūrėt.

                    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                    Comment

                    • Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė





                      • 2006 12 11
                      • 2949

                      #11
                      Man antrasis sezonas kažkaip irgi šiaip sau buvo. Jei pirmame buvo bent pora įsimintinų kovų tai antrame tokių neradau. O kalbų buvo tikrai ne mažiau. O dieve apsaugok kiek čia jų... Dar nepatiko, kad labai jau lengvai laužomos taisyklės. Pabaigoje išvis kažkoks chaosas buvo...Na bent jau užbaigė tvarkingai. Už tai ir gavo tuos pačius 7 balus.

                      Comment

                      • prifke
                        Narys
                        • 2015 01 04
                        • 35

                        #12
                        Su Fate/Zero nesulyginsi (f/z kurkas tobulesnis), bet ir ubw nebuvo prastas. Daug skylių siužete, bet anime kokybiškumas viską atpirko.
                        (prieš spausdami būkit prisijungę prie facebook!)

                        Comment

                        • demoniacman666
                          Forumo vilkas

                          • 2008 04 16
                          • 370

                          #13
                          Ne F/Z, bet fuck it, duosiu 5/5. Nes patiko. Nes nebuvo toks kaip F/SN, kuriam kaip dabar pagalvoju daviau 4/5, kas yra šventvagystė, todėl šio reimaginimo negaliu vertint mažiau, nors gal ir nėra jis vertas aukščiausio balo. Tačiau mano manymu jo verta Rin, piešimas, nuostabus antro sezono OP, nu ir begalo saldi pabaiga (kartais tokios norisi). F/SN labiausiai nepatiko Shirou suporavimas su Saber, common, juk ji vaiduoklis ir praktiškai be charakterio, su Rin nėr ka lygint, dar vienas didžiulis pliusas F/SN:UBW. Beto, ryt į darbą, o pabaiga visgi buvo tokia saldi... Beje, mačiusiems šį serialą filmo tuo pačiu pavadinimu žiūrėti neverta, ten viskas beveiki identiška, tik labai iškarpyta, čia žymiai geresnis variantas.

                          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                          Comment

                          • Miesto_Druidas
                            the journeyman



                            • 2010 08 17
                            • 1691

                            #14
                            UBW filme kiek pamenu efektingiau baigėsi Gilgamesh'o ir Ilya akistata, bet čia berods jau pačių filmo prodiuserių sumąstytas dalykas, originaliam source material'e to lyg ir nebuvo.

                            Comment

                            • Balta_vilkė
                              Naujokas

                              • 2013 11 05
                              • 17

                              #15
                              hmmmm.... daug kas patiko, bet daug kas ir nepatiko. animacija tai puiki, kovos( nors jų taip skurdžiai T.T) irgi nuostabios. Bet su zero nieko net negalima lyginti. jei zero kaip ir nebuvo pagrindiniu veikėjų, bet visi buvo įdomūs, charakteringi ir patraukiantys akį, tai šiame sezone buvo tie pagrindiniai ir nervino mane... Shirou kaip visad pasimetęs ir nežino ką daryt(pff ar jis išvis ką nors žino..) Rin vėl skysta... Saber kaip saber, bet ir tai man patiko zero versija... nervino, kad pusė veiksmo virtuvėj, o ne kovos lauke vyksta. realiai net nežinau, ko tuos 4 daviau, turbūt mano silpnybė gerai animacijai.

                              Comment

                              Working...