The Tatami Galaxy Yojouhan Shinwa Taikei Režisierius: Masaaki Yuasa Studija: Madhouse Transliacija: 2010 Žanras: psichologinis, romantika, misterija Panašūs anime: Ming Game, Bakemonogatari, MAL reitingas: 8.6 (žiūrovų balsų 19912) Trukmė: 23min. x 11ser. Aš esu vienas iš tų, netikintis likimu, ir esu tikras jog mes esame savo likimo valdovais, turėdami gyvenimą savo rankose, turėdami pilną kontrolę ties savo sprendimais. Tikiu jog priešais save turime beribį kiekį durų, o ne vieną nutiestą taką. Ar kada nors susimastėte apie tai? Apie sprendimus, kuriuos padarėte? Apie duris kurias atvėrėte? Esu tikras jog kiekvienas bent akimirkai buvote mintimis perkratinėję padariusius sprendimus, kasdieninius ar svarbius, klausdami savęs: "O kas jeigu...?" "Galbūt reikėjo paklausti jos vardo ir telefono numerio, bet vietoje to, aš nusprendžiau nutylėti ir išeiti. Galbūt mūsų pirmieji ištarti žodžiai būtų pirmasis žingsnis mūsų draugystės link. Galbūt atrasčiau jog ji yra nuostabi mergina. Galbūt mus suvienytų meilė." Kas buvo tų įvykių kibirkštis?, "Neįpareigojantis ir kasdieninis sprendimas kai buvau jaunas", galbūt tai būtų atsakymas mano paties vyresniam variantui, o galbūt labiau realistiškas scenarijus jog mergina neišdrįstų pasisveikinti su keistuoju nepažįstamuoju ir tai būtų buvęs mūsų paskutinis susitikimas. Ar visgi tai buvo likimas? Tačiau nepamirškime jog žmones, kuriuos sutinkame taip pat turi jėgą pakeisti mus ir savo likimą. Tikriausiai klausiate: Ką visai tai turi bendro su šiuo anime? Taip, turi, nes tai yra pagrindinė šio anime tema. Vaizdai iš anime: Mūsų pagrindinis personažas neturi vardo, tad pavadinkime jį protagonistu. Per visą istorijos plėtrą mes pamatysime koks skirtingas gali būti protagonisto gyvenimas remiantis į sprendimus jis padarė ir žmones sutiko per savo pirmuosius metus universitete. Šiuo atveju protagonisto pasirinkimas įstoti į mokyklinį klubą. Ir į kurį gi klubą įstoti? Kino? Teniso? Beisbolo? Ar anglų klubą? Visa tai nesvarbu, nes serialas apie protagonisto rožines drambliuko svajones, kurios kaip daugelių mūsų yra būti populiariu, daugybe draugų, miela draugė, kas pasirodo be galo sudėtinga užduotis baikščiam draugui ir netgi sėkmė nėra jo pusėje, nes visada kažkas kliudo, o toji kliūtis yra kitas serialo personažas, vardu Ozu. Santykiai tarp protagonisto ir Ozu yra šiek tiek keistoki. Kartais Ozu gali būti geriausias draugas, o kartais didžiausias priešas, priklausomai kaip prie jo prieisite. Nuo šios akimirkos tampame žiūrovais ir stebėsime kokie iššūkiai laukia protagonisto įstojus į vieną ar kitą klubą per pirmuosius jo metus universitete. Šio anime istorijos pasakojimas yra unikalus, nepaprastai unikalus. Mums teks galvoti prie rebuso, galvosūkio iš 11 (11, kaip šio anime epizodų) dalių ir truputi po truputi užpildyti trūkstamas rebuso vietas kol pajėgsime pamatyti visą piešinį. Neišsigąskite piešimo technikos, kuris iš pradžių gali pasirodyti keistokas, tačiau labai greitai priprasite ir pamilsite Madhouse studijos stilių. Tai ne vienintelė kliūtis, nes protagonistas kalbės taip greitai jog kartais bus tiesiog neįmanoma žiūrėti anime nenuspaudus pauzės (problema ne tokia aktuali jei suprantant japonų ar rusų kalbas). Taip pat peržiūrą lėtins protagonisto gerai parašyti monologai ir nenustebkite jog kartais busite priversti peržiūrėti vieną ar kitą sceną per naujo jog suprasti ką gi po galais jis bandė tuo pasakyti. Yra anime su mintimi ir morale, yra anime su juokingais personažais, yra anime su neįtikėtina istorija ir unikaliu pasakojimo būdu, bet noriu pasakyti jog The Tatami Galaxy turi visą tai. Serialas be galo smulkmeniškas ir detalus tad netgi nusprendę žiūrėti anime antrą kartą vis dar kažką atrasite. Privalote pamatyti The Tatami Galaxy, jeigu jums patiko kiti Masaaki Yuasa autoriaus darbai: Kaiba, Genius Party, Mind Game, Kemonozume, Ping Pong The Animation. Vaizdai iš anime: |
The Tatami Galaxy / Yojouhan Shinwa Taikei
Collapse
X
-
The Tatami Galaxy / Yojouhan Shinwa Taikei
7571.43%540%0314.29%120%0114.29%1Žymos: Nieko