Aldnoah.Zero

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Aldnoah.Zero

    Aldnoah.Zero


    Režisierius: Ei Aoki
    Studija: A-1 Pictures
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, mecha
    Transliacija: 06.07.2014 - 21.09.2014
    MAL reitingas: 8.00
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Vietoje opening'o / Ending / AMV



    Aprašymas: Nuskridę į mėnulį žmonės surado vartus ir su jų pagalba lengvai kolonizavo Marsą. Naujuose namuose naujakuriai prikišo nagus prie ateivių technologijų ir pasiskelbė nepriklausoma/nauja žmonių rase. Primena JAV istorija, ane? Naujieji marsiečiai griežė dantį ant Žemės ir ją užpuolė. Deja, kažkas atsitiko ne pagal planą - Mėnulis buvo beveik sunaikintas. Pasekmės buvo katastrofiškos, bet nukentėjo ir marsiečiai - sugriuvo vartai, t.y. ekspresas į Marsą. Penkiolika metų buvo ramu - abi nukentėjusios pusės laižėsi žaizdas. Viskas pasikeitė, kai į Žemę atvyko marsiečių princesė Asseylum. Mergaitės tikslai buvo patys kilniausi, bet piktadariai pasinaudojo ja kaip pretekstu naujam karui. Jėgos nelygios ir nors žemiečiai ruošiesi antpuoliui, bet vis tiek stipriai gauna į kaulus.



    Posteris mane apgavo - maniau, kad serialas bus kažkas panašaus į Robotics;Notes, bet gavau "Gundamą". Nepasakyčiau, kad dėl to nusivyliau, greičiau atvirkščiai. Kažkas blogiau, kažkas geriau nei gundamuose, bet didžiausią įtaką geram įvertinimui turėjo Inaho. Unikalus berniukas, kito tokio neprisimenu. Kietuolių jau buvo ir ankščiau. Net ir su smegenimis buvo, bet jie vis tiek ne tas. Stipriam būti patoso jūroje yra nesunku. Garsios ir patriotiškos kalbos, efektingos povyzos kalbos, o jei dar po ranka galingas robotas? Juk kaip dažniausiai būna.....mecha serialuose berniukui ant galvos nukrenta ne papinga merga, bet super galingas robotas, kuris vienu kairiu užpakalio pusrutuliu gali sunaikinti tūkstantį serijinių robotukų. Ir aišku tokią galingą techniką "vairuotojas" įvaldo per porą minučių. Čia blogiausiu atveju. Ech, o kažkas paprastą vairavimo egzaminą išlaikė tik iš trečio karto. Net gėda kažkaip darosi..... Tai va, šiame seriale yra atvirkščiai. Pas Inaho net ne serijinė mecha, o mokomoji. Berniukas pažiūrėjo į parametrus ir nusprendė, kad nėra prasmės keisti. Be to, prie senos mechos dar mokykloje priprato. Kadangi priešininkai yra bent dešimt kartų stipresnis berniukui tenka naudotis kitais savo ginklais, kurių jis turi į valias: protas, savitvarda, pastabumas, išradingumas.... Tai berniukas sėkmingai daro ir daro tai visiškai ramiai. Kiti personažai paprastesni ir įprastesni. Net nustebau, kad nebuvo vieno su kauke. Paliko antram sezonui?^^ Labiausiai nervino Slainas. Malėsi jis ten malėsi, nesąmones darė....Mergų sexy irgi nėra, nors ir neapsieita be princesių. Nu mėgsta japonai aristokratiją arba tiesiog kosmines operas. Aš kaip ir ne prieš, bet daug kam gali atrodyti keistai. Piešimas geras, o muzika dar geresnė. Nuo kelių dainų net ėjo šiurpuliukai per kūną. Didžiausias serialo trūkumas yra siužetas, kuris yra skylėtas ir nelogiškas. Klausimų yra daugiau nei atsakymų, į kuriuos gal atsakys antras sezonas. Arba ne. Pabaiga šokiruojanti. Net įdomu kaip kūrėjai išsisuks.

    Reziumė: Ne visai tipinis "gundamas". Mažokai politikos, logikos ir į vieną pusę, bet daug ką kompensuoja nuostabus pagrindinis personažas. Dar pliusas yra ne rožiniai dūmai.^^ Ir šiaip šis anime yra pakankamai žiaurus.


    Pabrėžiu, kad Aldnoah.Zero yra ne-mokslinė fantastika ir tikroviškumo ieškoti čia neverta.


    Spoileris:

    26
    5
    42.31%
    11
    4
    34.62%
    9
    3
    15.38%
    4
    2
    7.69%
    2
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Patiko kaip viename bloge išsireiškė - ,,jei norit pamatyti kaip robotas pilotuoja robotus žiūrėkit Aldnoah.Zero''. Ir šiaip rimtai, kad ir koks būtų protingas ir sumanus Inaho mūšio lauke, nėra ten asmenybės, tik pasikartojančios frazės apie jo požiūrį į karą. Nereikia to patoso, bet bent kažkokia išraiška veide būtų neblogai. Ir šiaip jei berniukas daro žaibiškus sprendimus mūšio lauke kaip profesionalas/robotas, pergudrauja ir skina marsiečių generolus lyg muses, net ir turėdamas akmens amžiaus techniką, lyginant su priešais, o tėra tik vaikas, nemanau jog tai kažkuo labai skiriasi nuo standartinių mecha pilotų, iš niekur įgyjančių meistriškų pilotavimo įgūdžių, vaizdavimo. Tai kad jis mūšio lauke elgiasi labiai ramiai ir dargi vangiai reaguoja į karo siaubus ir kitų žūtis išlaikydamas savo akmeninį veidą dar labiau verčia suraukti antakius.
    Tad net ir perskaitęs argumentus nelabai suprantu kaip gi įmanoma, jog jis Killerbee pasirodė toks nuostabus...
    Spoileris:
    O visgi gal jis rimtai pasirodys esąs robotas, jei stebuklingai išgyvens pirmojo sezono pabaigą .....


    Daugiau su viskuo sutinku. Istorija šiaip sau, pats konfliktas ir karas tarp marsiečių ir žemiečių neturi jokio svorio, labai prastai įgyvendintas. Bet kaip pramoga serialas man tiko su kokybiška animacija ir garsu.

    Vat tokių momentų kaip lolė meistriškai vairuojanti džipą, galėjo ir išvengti, bet šiaip pritinka tai prie Inaho nuostabių įgūdžių tikriausiai .

    Comment

    • Hikari_
      Mental

      • 2008 02 27
      • 981

      #3
      Man irgi nepatiko, kad Inaho tarsi neturi jokių emocijų arba jos labai dirbtinai atrodo. Nežinau ką su tuo kūrėjai norėjo parodyti. O šiaip anime visai nieko, net antro sezono laukiu ^^

      Comment

      • taven
        Forumo maniakas

        • 2010 06 12
        • 433

        #4
        Autorius Hikari_
        Man irgi nepatiko, kad Inaho tarsi neturi jokių emocijų arba jos labai dirbtinai atrodo. Nežinau ką su tuo kūrėjai norėjo parodyti. O šiaip anime visai nieko, net antro sezono laukiu ^^
        Geriau jau Inaho be emocijų, negu toks kaip Slayne...

        Comment

        • Hikari_
          Mental

          • 2008 02 27
          • 981

          #5
          Autorius taven
          Geriau jau Inaho be emocijų, negu toks kaip Slayne...
          O kas su juo negerai? Išskyrus tą, kad pabaigoj išprotėjo.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Emocijos? Buvo jos ir ne kartą. Ar jei berniukas nesivaipo, nežliumbia, neisterikuoja ir nešaukia tai jau robotas? Aišku jis gal ir per daug kietas, bet būtent tokie man patinka. Ir atskleistas visai normaliai. Va dėl lolės su hameriu tai pritariu 100%, kvailai atrodė.

            Comment

            • Nolikita

              #7
              Hands down labiausiai man patikęs šio sezono anime. Nors mecha nevisai mano žanras, bet tiesiog ant kvailumo sugalvojau šį anime pradėt žiūrėt kaip "ai, dar vienas šio sezono".
              Jau nuo pat pirmos serijos įtraukė nerealiai. Jau senokai nemačiau anime, kurį žiūrint eitų šiurpuliukai (nuo ko, gal nė pati nežinau? Muzikos? Veiksmo??)
              Nerealus sound track, na, tikrai, galima klausyt ir klausyti.
              Šiaip pati istorija... kažkokio stebuklo tikrai nematau, tik dar vienas anime, kuriame pasaulį gelbėja paaugliai, nes jie geriau viską sugeba, nei profai (čia jau didelis akmuo į Inaho daržą)
              Kad jau paminėjau Inaho - nors visi teigiami veikėjai man patiko, Inaho mažiausiai. Tiesiog jo sugebėjimai atrodė taip absurdiškai, kartais net nusijuokt norėdavosi. Asseylum man liko kaip neutralus veikėjas - nei ji man patiko, nei ne, tiesiog.. buvo ten . Asmeniškai pats geriausias šito anime veikėjas buvo Slaine. Tik pamačiau ir iškart supratau - VA.
              Spoileris:
              Ir man nesvarbu, kad visi jį hate'ina dėl pabaigos, man ten viskas čiki


              Na, bendrai paėmus (kadangi čia neįmanoma atkasti, kur kas apie ką ) - viskas labai labai patiko, just like that (jei ne the superhuman Inaho)

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2949

                #8
                Autorius Nolikita
                Tiesiog jo sugebėjimai atrodė taip absurdiškai, kartais net nusijuokt norėdavosi.
                Geriau reikėjo pasijuokti iš niekam tikusių suaugusių, kurie sugeba tik sėdėti savo super robotuose ir "Kill" mygtuką spaudyti. Ir taip, Sleinas lopas. Tikiuosi mirs skausmingai...

                Comment

                • gedimonas
                  Narys
                  • 2014 10 12
                  • 38

                  #9
                  Naujo sezono naujas trieleris

                  Comment

                  • Swxas
                    Naujokas
                    • 2015 01 09
                    • 8

                    #10
                    nu krc baiges pirmas sezonas viskas taip zjbz o antram sezone tiesiog galim isbraukt antrojo pabaiga toks reversal cliffchangeris primine dbz laikus kiek ten kartu sonokas mire? nu ziuresim kas bus toliau nes pirmas sezonas toks gerulis buvo tiek savo ost tiek plotu tiek mc inaho sakot robotas? siulyciau paziuret daugiau skirtingu anime ir sugryst gal tada suprasyt jo charakteri kuris yra labai tvirtas del emociju rodimo cmon jug ce ne koks vaiku anime apie draugystes stebuklingaja galia

                    Comment

                    • Miesto_Druidas
                      the journeyman



                      • 2010 08 17
                      • 1691

                      #11
                      Autorius Swxas
                      cmon jug ce ne koks vaiku anime apie draugystes stebuklingaja galia
                      Ne visai, bet principas labai panašus.
                      Baigėsi antras sezonas. Jo pabaiga, pagal mane pati prasčiausia ir labiausiai antiklimatinė iš visų ką teko matyti sezone. Ir apskritai net veiksmas nebekabino taip kaip pirmame sezone, o istorija galutinai nukrito iki idiotiško Guilty Crown lygio. Vienaip ar kitaip dabar duočiau žemesnį balą nei daviau po pirmojo.
                      Spoileris:
                      Inaho kaip nervino pirmam sezone taip tebenervino ir šiam, bent jau robotišką gadget'ą gavo kaip pridera "robotui".

                      Comment

                      • Hikari_
                        Mental

                        • 2008 02 27
                        • 981

                        #12
                        O aš taip ir nesupratau, kodėl kai kurie šitaip nekentė Slayno. Aš suprantu, kad jis nešventas, bet ir ne kažkas baisaus. Be to, kažkur skaičiau, kad režisieriai paaiškino kodėl jisai būtent toks. Pasirodo iš pradžių, jie norėjo Inaho padaryti tokį apsėstą princesės, bet suprato kad tai nebūtų logiška, nes jis turi draugų, šeimą, kažkokį palaikymą (nors nebuvo paaiškina kodėl tada jis toks šaltas?), o Slayno vienintelė emocinė atrama buvo tik princesė, trumpiau tariant, jis tiesiog sutraumuotas žmogus. Todėl man labiau jo gaila, nes jis nenusipelno tokios neapykantos (gal greičiau gero psichologo ) O pabaigoje tai turbūt net dar labiau pagailo. Nors aišku, antro sezono nepalyginsi su pirmu : /

                        Comment

                        • airidas20th
                          Narys

                          • 2011 06 24
                          • 47

                          #13
                          4/10

                          Tokios traukinio avarijos lygio katastrofos reikia dar paieškoti, Valvrave lygio komedija. Nelogiški veikėjų veiksmai ir svaidymasis išgalvota terminologija, nemirtingas pseudo-kiborgas ir visiškai neišplėtoti veikėjai, vienintelis dalykas kuris čia yra geras tai kovos ir muzika, kaip ir minėjau character development iš vis nulinis. Wind in space, jo tikrai, kad kosmose tikrai yra vėjas . Primos 3 serijos kurias parašė Gen Urobuchi pirmajam sezonui buvo šedevras, o po to kai scenarijų pradėjo rašyti kitas rašytojas viskas persirutulioja į eilinę super-robot mecha.

                          Comment

                          • ciombiukas
                            Forumo maniakas




                            • 2009 09 18
                            • 470

                            #14
                            Airidai, o ko tu tikėjais? Antro Code geass? Pirmoji dalis (turiu galvoje pirmos 12 serijų) buvo tikrai labai neblogos, bet, kaip ir su tokyo ghoul, antras sezonas nuvylė, tikrai ne taip kaip ghoul, bet mano lūkesčių neišpildė. Seniai jau taip nesakiau, bet geriau nebūtų buvę tęsinio, kaip, kad paliko ant kablio Elfen Lied, taip galėjo palikti ir čia.

                            Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                            Comment

                            • Killerbee
                              Iškrypęs dėdulė





                              • 2006 12 11
                              • 2949

                              #15
                              Kūrėjai išsisuko labai jau banaliai. O tokia epinė pirmo sezono pabaiga buvo..... Sutiksiu, kad antras sezonas silpnesnis. Maniau, kad bus geresnis trečias, o anime ėmė ir pasibaigė!? Jautėsi, kad istorija verta visų 50 epizodų, o kūrėjai padorių 24 serijų padaryti nesugebėjo. Visiška kūrybinė impotencija, blyn. Nusivyliau.... Už piešimą, kovas ir Inacho duosiu 7 balus.

                              P.S. Ir muzika nauja ne tokia epinė.....

                              Comment

                              Working...