Bokura wa Minna Kawaisou

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Bokura wa Minna Kawaisou

    Bokura wa Minna Kawaisou


    Režisierius: Shigeyuki Miya
    Studija: Brains Base
    Žanrai: komedija, romantika
    Transliacija: 04.04.2014 - 20.06.2014
    MAL reitingas: 8.10
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kazunari gyvenimas po truputi gerėja. Vidurinė mokykla jau baigta, o prasidėjusi aukštoji siūlo daug galimybių. Net iš tėvų pavyko pasprukti į bendrabutį. Jis ten dar nebuvo, bet blogiau nei su tėvais vis tiek nebus. Iki pilnos laimės berniukui trūksta tik gražios bei protingos mergaitės. Žinau žinau, fantastika....., bet gal tiks šita? Skaito knygą bibliotekoje tai turbūt yra pakankamai protinga. Grožis aišku yra skonio reikalas, bet mergaitė mažiau nei simpatišką pavadinti negalima. Pasvajojo truputi Kazunari, bet jokių veiksmų nesiėmė. Pakeliui į bendrabutį berniukas per kažkokį iškrypėlį pateko į nemalonią situaciją, bet šiaip ne taip pavyko išsisukti. Bendrabutis iš pirmo žvilgsnio patiko. Naujakuriui patiko tokie senoviniai pastatai. Viską sugadino kaimynas, kuris gyvena už plonos sienelės. Aha, tuo kaimynu buvo tas pats iškrypėlis. Kazunari jau beveik buvo trenkęs duris kai sužino, kad tame pačiame bendrabutyje gyvena ir mergaitė iš bibliotekos. O gal galima pakentėt? Juk ir finansiškai labai jau apsimoka....



    Ar žodis "vidutiniškas" gali būti komplimentu? Gali. Jei ta vidutinybė yra sąžininga, kokybiška, savo vietoje ir laiku. Man Bokura wa Minna Kawaisou buvo kaip tik toks serialas.
    Šis serialas yra komedija su romantikos priemaišomis, o ne atvirkščiai. Santykis būtų 90/10, jei ne dar didesnis. Ar tai trūkumas? Man ne, buvau pasiilgęs tokio paprasto ir neįpareigojančio anime, be jokių perspaustu dramų ir tragedijų. Personažai parinkti atitinkami ir vienas už kitą keistesni. Na Kazunari yra kaip ir normalus, bet matyt ne veltui traukia visokius keistuolius. Vien tik gerumu to nepaaiškinsi. Be to, normalus berniukas su Ritsu neprasidėtų. Buvo laikai kai ir aš skaičiau labai daug. Gerą knygą galėdavau sugriaužti per dieną, bet net ir man buvo toli iki šitos knygų žiurkės. Tiesa, tenka pripažinti, kad kartais mergaitė būna iki neįmanomo miela, bet tik kartais. Bet kokiu atveju porelė yra visai simpatiška. Mayumi yra ofisinė lady, kuriai labai nesiseka su vyrais. Atrodo nieko baisaus, bet metai bėga ir mergina dėl to pastoviai isterikuoja. Ramybės bendrabučio gyvenimui neprideda ir Sayaka. Ši (nepabijokim to žodžio) "šuo patelė" moka ne tik puikiai daryti makiažą, bet ir regzti intrigas. Va mazochistas Shirosaki nėra toks jau ir paprastas kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Matosi, kad vaikinas ir rankas turi ir smegenys veikia gerai....kartais. Mane tiesiog sužavėjo jo optimizmas. Iškrypėlio tiesiog neįmanoma įžeisti. Taigi gyvenimas bendrabutyje verda ir pradžioje tikrai yra iš ko pasijuokti. Vėliau serialas ima pro truputi atsibosti, bet degalų užtenka iki pat galo. Nors vis tik pabaiga truputi nuvylė. Tik toks progresas po 12 serijų? Turbūt juokaujat..... Nupiešta gražiai, buvo pasistengta ir su personažais ir su fonais.

    Reziumė: Ar galėjo šis anime būti šedevru? Abejoju, žanras ir "settingas" ne tas. Užtat su savo užduotimis serialas susitvarko gerai ir liūdėti neleidžia. Parašysiu tvirtą 7.


    Įspėju, kad yra ir nešvankių juokelių.


    Spoileris:

    15
    5
    33.33%
    5
    4
    60.00%
    9
    3
    0%
    0
    2
    6.67%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Graži ir nuotaikinga, atpalaiduojanti romantinė komedija. Be haremų ir meilės daugiakampių. Man tik šalutinių veikėjų progreso pritrūko, jie kokie buvo pirmoje serijoje, tokie liko ir kitose, laimei jie bent jau ne paaugliai, suteikė kiek kitokį atspalvį tokio žanro anime'ui, kad visviena dalinai suvaikėję. Šiaip viskas beveik tip top pirmam sezonui (kad net jei tęsinio ir nebus). Nėra prie ko kabinėtis, nereikia gal norėti, kad vaikai ir permiegotų, ir pro santykių krizę praeitų, ir dar bala žino kas jiems atsitiktų tik per 12 serijų. Man pabaigos užteko. Tikrai vertas tvirtų 8 balų pagal mane.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Spoileris:
      Ne nu, per 12 serijų gauti telefono numerį....čia jau net pagal paaugliško anime standartus kažkoks vamzdiec. Bent jau ne ties tuo epizodu būtų pabaigę, o dar po vienos serijos....būtų kažkaip sušvelninę įspūdį.

      Comment

      Working...