Hitsugi no Chaika

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Hitsugi no Chaika

    Hitsugi no Chaika


    Režisierius: Soichi Masui
    Studija: Bones
    Žanrai: nuotykiai, fantazija, veiksmas, komedija
    Transliacija: 10.04.2014 - 26.06.2014
    MAL reitingas: 7.65
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas:Pasibaigęs karas nudžiugino ne visus. Taikiems žmonėms gal ir gerai - nereikia drebėti dėl savo gyvybės, bet ką daryti tiems kuriems karas buvo profesija? Tooru ir Akari yra vieni iš tų kurie po karo liko niekam nereikalingi. Kam taikos metu reikalingi samdiniai-diversantai? Lieka tik ubagauti ir rinkti miške grybus. Tooru vieną dieną tuo ir buvo užsiėmęs kai sutiko keistai kalbančią mergaitę Chaika, nešančią ant savo nugaros karstą. Naujos pažinties džiaugsmą aptemdė vienaragis, bet su Chaikos pagalbą pabaisą pavyko įveikti. Pasirodė, kad mergaitė yra magė ir ne šiaip kokia, o amžiną atilsį imperatoriaus dukra, kuris buvo pats galingiausia visų laikų burtininkas. Svarbiausia, kad mergaitė turi pinigų ir tikslą, o Tooru su "seserimi" neturi nei vieno nei kito. Tai kodėl neapsijungus? Chaika atrodo tiesiog traukia nemalonumus tai veiksmo netrūks ir pinigų yra. Ko daugiau reikia diversantams taikos metu?



    Kartais būna sunku apsispręsti nuo kurio galo pradėt - gero ar blogo. Ypač kai jie abu vienas kito verti. Na gera, pradėsiu nuo gerų naujienų. Mums vėl pasisekė su pagrindiniu personažu. Tooru yra ir stiprus ir protingas. Be to, daugiau darantis nei kalbantis. Jūs tik įsivaizduokit, jis net kovoja aršiai ir tylomis. Be jokio patoso, moralizavimo ir kalbų pertraukėlių! Net ir motyvacija pas jį yra visai normali. Kaip ten dažniausiai būna? Herojus (dažniausiai chosen one) kažką gelbėją ar saugo. Vietinis vaikinas tiesiog nori dirbti pagal savo profesiją ir būti kažkam reikalingu. Gotiška lolė su platforminiais batai ir karstu? Vaizdelis ne silpnų nervų žmonėms, bet mane nugalėjo jos kalbos "maniera". Net nežinau koks čia žodis tinka, bet geriau vieną kartą išgirs pačiam. Aišku čia prisidėjo ir įgarsinančioji aktorė, kuri darbą atliko labai kokybiškai. Akari yra tiesiog trolis, kartais rimtu veidu kalbanti visiškas nesąmones.
    Pasaulis yra gan įdomus, techno-magiškas ir jame yra keistų padarų. Tokio vienaragio jūs turbūt niekur nematėte...^^ Drakonas irgi yra ne iš paprastųjų. Ir apskritai ši pasakaitė yra gana tamsi, nors yra ir truputis humoro. Didžiausias serialo trūkumas man yra piešimas. Jis yra kažkoks per paprastas. Daug ką pasako vien tai, kad apie studiją aš sužinojau jau po peržiūros. Žiūrint net minties nekilo, kad čia gali būti Kaulai. Greičiau patikėčiau, kad čia viena iš "noname" studijų, kurių yra privisę paskutiniu metu. Nors gal čia pas mane akys blogos nes esu sutikęs ir kitokių nuomonių. Aišku tenka pripažint, kad pačios kovos buvo visai neblogos. Užtat padoresnės muzikos tikrai nėra. Dar man užkliuvo Albéric kompanija. Ypač mergaitės ir berniukas-žvėriukas. Kažkokie jie ne į temą buvo.

    Reziumė: 6 balai kaip ir mažai, bet daugiau duoti nesinori. Kažkaip per paprastas ir per daug pigus yra šis serialas. Net nustebau sužinojęs, kad antras sezonas bus. Vis tik, jei norit kokybiško fantasy anime tai siūlau pažiūrėti porą serijų. Gal ir patiks.


    Raudonoji man patiko labiau. Ir papai yra.... О gal dėl to ir patiko.....^^


    Spoileris:

    12
    5
    8.33%
    1
    4
    66.67%
    8
    3
    25.00%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...