Nobunaga the Fool

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Nobunaga the Fool

    Nobunaga the Fool


    Režisierius: Eiichi Sato
    Studija: Satelight
    Žanrai: nuotykiai, mecha, fantastika
    Transliacija: 06.01.2014 - 23.06.2014
    MAL reitingas: 5.92
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kartais atrodo, kad vakariečiai ir rytiečiai gyvena skirtinguose planetose. Galit tikėti, galit netikėti, bet šioje alternatyvioje visatoje yra dvi planetos. Vienoje jų gyvena vakariečiai, gan išsivysčiusi ir galinga civilizacija. Labai primena Europą. Net ir pažįstamų vardų iš istorijos yra. Kitoje gyvena rytiečiai ir politinė situacija primena senovės Japoniją. Robotai ir laivai pas juos aišku prastesni, bet vakariečiai į kaimynų gyvenimą labai nesikišo.
    Nobunaga Oda yra Oda klano paveldėtojas, bet šis faktas labai neramina aplinkinius. Mat nors vaikinas stiprus ir sveikas, bet labai jau "savotiško" charakterio. Niekas nežino ką jis gali iškrėsti. Dėl tokio nekontroliuojamo elgesio Nobunaga yra vadinamas kvailiui...čia vienas iš švelnesnių jo "titulų", bet net ir tokios paveldėtojo klanui gali prireikti kai atvykėliai iš vakarų suveikia kaip katalizatorius.



    Ant posterio bernas su patosiška poza, merga su papais ir lolė. Dar ir mecha? Kas gali būti blogai? Netikėta, bet daug kas. Kodėl japonai duoda visiems žinomų žmonių vardus personažams kurie su tais istoriniais žmonėmis yra absoliučiai nesusiję? Dar daugiau, tos istorinės garsenybės paimtos iš skirtingų šimtmečių ar net epochų ir susitikti galėjo nebent rojuje arba (labiau tikėtina) pragare. Taip čia atsirado Cezaris, Artūras, Žana D'Ark, Leonardas da Vinčis, Aleksandras, Magelanas ir t.t. Kokia buvo prasmė? Japonams gal tokia antroponimika ir patinka, bet man tiesiog plaukai šiaušėsi, o keli gal net iškrito. Gaila, jų jau ir taip nedaug turiu. Ir aišku kaip čia be Gralio ir apvaliojo stalo riteriu!? O kaip jums vietinė paskutinės vakarienės versija? Ties tuo kūrėjai nesustojo ir ėmėsi saviškių. Skirtumas tik tas, kad Japonijos istoriją žinau truputi mažiau nei visiškai nieko tai man buvo kaip ir dzin. Supratau tik, kad Nobunaga Oda yra istorinė asmenybė, o Shingen Takeda lyg ir mačiau kituose anime. Personažai apskritai daugiau arba mažiau užknisa, ypač d'Ark. Nobunaga užknisa mažiau, bet kaip tokiam patosiškam ir daug kalbančiams vaikinui yra per daug silpnas. Ir kas čia per santykiai su Cezariu? Vos ne draugais tapo, o juk....(čia galėjo būti žiaurus spoileris). Siužetas varo į neviltį ir į tipinę japonišką pabaigą, o Nobunaga, su lanku žudantis mecha pilotus man kėlė isterišką juoką. Siaubingas konstrukcinis nepasižiūrėjimas, ne kitaip...^^ Piešimas nepadarė ispūdžio. Net nustebau pamatęs studiją. Čia gal antra Satelight sudėtis dirbo? Nors ne, labiau panašu į trečią. Užtat muzika stipriai per gera šitam serialui, ypač iš pirmo endingo.

    Reziumė: Alegoriška parodija? Jei ir taip tai neužskaitau. Labiau tikėtina, kad Nobunaga the Fool yra tik niekam tikęs šlamštelis. Verta dėmesio yra tik viena scena prie krioklio. Ji, kaip ir muzika, yra net per daug gera. Silpnas penketukas.


    Užtat serialas tikrai baigtas. Tai džiugina....


    Spoileris:

    4
    5
    25.00%
    1
    4
    0%
    0
    3
    75.00%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...