Yowamushi Pedal

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    Yowamushi Pedal


    Yowamushi Pedal
    Yowapeda


    Režisierius: Nabeshima Osamu
    Studija: TMS Entertainment
    Žanrai: sportas, komedija, shounen
    Transliacija: 2013 ruduo - 2014 pavasaris
    Trukmė: 38 x 24 min.
    AniDB reitingas: 7.33 (189)
    MAL reitingas: 8.23 (9699)
    Papildoma Info:

    Otakas Sakamichis Onoda neseniai perėjo į naują mokyklą ir tikisi prisijungti prie egzistuojančio anime klubo. Prieš tai buvusioje mokykloje jis neturėjo jokių draugų, su kuriais galėtų kalbėti apie anime, žaidimus, renginius ir kitus anime‘iškus dalykus. Nuo pat mažų dienų Onoda su savo vaikišku dviračiu keliaudavo didžiulius atstumus iki Akihabaros , kad įsigytų jam patinkančias figūrėles bei kitus su anime susijusias prekes. Kaip bebūtų, vaikinuko nelaimei anime klubas uždaromas neribotam laikui ir jam tenka arba pačiam įkurti klubą arba prisijungti prie kito. Netrukus berniuko keistus sugebėjimus važiuoti dviračiu pastebi 2 pirmaklasiai Izuimi ir Naruko, todėl pakviečia jį prisijungti prie dviratininkų klubo, bet ar Onoda sutiks? Žinoma, kad taip, čia sportinis anime, ko tu tikiesi?






    Kokią sporto šaką aukštinsim šįsyk? Ogi Dviračių sportą. Kaip visada, pasirinktos sporto šakos atstovai įstabiausi žmonės visatoje. Kietas, hiperbolizuotas, ištemtas iki negalėjo, su begale prisiminimų intarpų veiksmas irgi garantuotas. Realizmu taip pat nekvepia, nors Kuroko lygio dar netraukia, bet potencialo yra. Istorija?
    1. Verbavimas.
    2. Treniruotės.
    3. Dvidešimt epizodų trunkančios lenktynės, kurios bus pratęstos kitą sezoną (rudenį).
    Kaip įprasta pagrindinis veikėjas patižęs, bet šįkart otakas, kurį, kaip ir mus, nuo pagrindų apie dviračių sporto subtilybes moko komandos draugai. Kiekvienas kiek svarbesnis personažas turi išskirtinį sugebėjimą : sprinterio, kopimo į kalnus ir taip toliau bei begalę nesuvestų sąskaitų, tad, žodžiu, panas galit pamiršt. Kalbant apie panas, jos irgi ras į ką paveizėti, nes gražuoliukų irgi nepagailėjo. Treneris, rodos, ir dėl vaizdo, rankom paplot. Apipavidalinimas nieko ypatingo, nors su debesimis tikrai pasistengta, bet būtų efektyviau jei tai būtų naudojama sporto šakoje, kurioje tai aktualu, kad ir aitvarų sporte. CG per daug nebadė akių ir vietomis visai gražiai panaudota: pedalų minimui, aštriems posūkiams. Vienintelis labiau įsiminęs garso takelis - piktadario tema bei daina, kurią sapnuosiu savo baisiausiuose košmaruose. Pasistengta ties I ir II openingais, trečias nekabino, ko gero, dėl dainos.
    Reziumė: Smagus anime , kurį užmiršit po savaitės. Sporto mėgėjai gali drąsiai žiūrėt.









    17
    5
    47.06%
    8
    4
    41.18%
    7
    3
    11.76%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0

  • demoniacman666
    Forumo vilkas

    • 2008 04 16
    • 370

    #2
    Spoileris:
    Šiaip dar nesu to daręs gyvenime, bet šį kartą neištvėriau, ir nusprendžiau pakomentuoti netik kad nepabaigęs žiūrėti, bet net ir neįpusėjęs. Po 9 serijų galiu pasakyti vieną labai svarbų bent man faktorių, FUCK YOU ONODA!!!! Pasirodo mano kantrybė ne geležinė, ir jau pradėjo drebėti ranka ties mygtuko "dropped". Nu bet bandysiu kentėt. Tačiau visgi man niekaip nepavyksta nuskandinti dabar pasistojusio vieno klausimo, kaip toks nevykėlis kaip Onoda tai sugeba padaryti? Greičiau patikėčiau kad egzistuoja sajanai ir sugeba sunaikinti ištisas planetas... Turbūt ne bereikalo mane šis žanras dažniausiai, ir beto, mažų mažiausiai, sutaso. Jei nepasitaisys su savo tradiciniu nevykėlio (bet atseit genijaus) tipo aukštinimu šis kūrinys iš manęs gaus negailestingą 1, o tai esu davęs gal porai anime tik, jei gerai pamenu...

    Nu ir visgi peržiūrėjau, ir nuomonė truputy pasikeitė, gal netgi ne truputy, o ganėtinai smarkiai. Taip, Onoda nervuoja kaip ir nervavo, visi tie kosminiai jėgų atsiradimai, pasipildymai vos tik isgirdus ką nors panašaus į motyvacinę kalbą, o kartais užtenka poros komandos draugo žodžių ir paliegėlis šauna į priekį tarsi kas būtų į gerą vietą įspyręs... Visa tai žiauriai nervino. Praktiškai panaikina sportinio anime prasmę bent man, nes tokiam žanre norisi bent šiokio tokio realizmo, o čia.. Išvis kas sugalvojo į čia įtraukti tokį veikėją kaip Midousuji? Nežinau, fantastiniam saiubo trilery apie psichopatus gal ir tiktų, čia nesižiūrėjo nors tu ką. Tačiau visgi, parašiau šiam anime 4/5... Žinoma, tikėdamasis kad antras sezonas nenuvils ir pasitaisys. Visgi sudomino mane tie dviračiai, veikėjų tarpusavio santykiai, įdomu kaip baigsis tos lentynės, nors žvelgiant į šį sezoną nuspėti man labai nesunku, tiesiog perdaug viskas čia buvo garžu, saldu ir rožėm klota... Tikiuosi nustebins. Bene svarbiausia priežastis kodėl parašiau tokį aukštą balą yra ta, kad Onoda, nors ir būdamas kaip ir pagrindinis veikėjas, ačiū dievui, nebuvo ištisai dėmesio centre, netgi manau atvirkščiai, didžiąją laiko dalį nustumtas į antrą planą. Tikiuosi tai nesikeis kitam sezone. Nes kiti veikėjai žymiai įdomesni, išskyrus aišku visus psichinius ligonius, kurių čia buvo nemažai... kažkas iš kūrėjų matyt turi vaikystės traumų...
    Beje, vieta kur čiūvas pasakė jog negali lenkti iš kairės tiesiog nužudė, vos susivaldžiau nenutrėškęs monitoriaus ant žemės... visgi gal reikėjo duoti mažiau...
    Paskutinis pakeitimas nuo demoniacman666; 2014-07-24, 21:47.

    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

    Comment

    • Red_Elf
      pandų karai :D


      • 2009 05 07
      • 1115

      #3
      Smagus serialas, net laukdavau kas savaitę išeinančios naujos serijos (:
      Tai pirmasis mano sportinis anime, gėda sakyti, bet prieš tai visus, kurių pagrindinis žanras būdavo "sport" iškart nurašydavau į nežiūrimus (Chihaya kitas reikalas)... na ką, teks nemažai atsigriebt (:

      Pradžioje mane patraukė Onoda, otakas seriale apie dviračius??! Protarpiais prametus gal tris serijas, kelis kart išspaudžiau šypseną ir pagalvojau "kodėl gi ne". Komanda man tikrai patiko, ypač Makishima, patiko ir Imaizumi, Toudou bei Izumida su išpuoselėtaisiais >>Andžiu ir Franku<<.

      Nors kilometras galėjo tęstis ir kelias serijas, ką tik pradėjęs normaliai sportuoti vaikis net aplenkti profesionalus, o magiška daina suteikti jėgų, man šis serialas patiko, net labai.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Serialas turi lygiai dvi problemas:
        1. Dviračių sportas. Turbūt nėra labiau susikompromitavusio sporto. Šiandien per žinias mačiau kaip lenktynėse du važiuodami mušėsi. Normaliai taip, per galvą.... Žemiau plintuso vienžo
        2. Pagrindinis veikėjas nykus iki negalėjimo. Net Ippo palyginus su šitu visai neblogas.
        Užtat čia yra nerealus Akira Midousuji. Šiaip man dažniausiai nepatinka blogiečiai, bet šitas yra išimtis. Ant tiek bjaurus, kad net kietas. Na ir dainelė duetu su dičkiu...buvo kažkas nerealaus. Turbūt vienas iš juokingiausių epizodų šiais metais.
        Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2014-09-09, 22:03.

        Comment

        Working...