Space☆Dandy

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    Space☆Dandy


    Space☆Dandy
    スペース☆ダンディ


    Režisierius Shingo Natsume
    Studija: Bones
    Žanrai: komedija, kosmosas, mokslinė fantastika
    Transliacija: 2014 žiema
    Trukmė: 13 x 24 minutės
    AniDB reitingas: 6.63 (209)
    MAL reitingas: 7.74 (7133)
    Papildoma Info:


    Vystantis technologijoms, kosmose atstumai tapo bereikšmiais. Taip buvo atrasta begalė naujų planetų bei ateivių rūšių. Galiausiai visas pasaulis supanašėjo, susiliejo į vieną bendrą visumą, kultūrų virtuvę, kurioje kiekvieną dieną matyti keisčiausių formų ateivius - įprasta. Tačiau, kaip bebūtų, vis dar liko neatrastų vietovių bei padarų kosmose, kuriuos ištirti ryžtasi tik drąsiausi premijų medžiotojai. Vienas iš jų Dandy . Kartu su dviem bendražygiais: pasenusio modelio robotu QT, bei į katiną panašiu ateiviu Meow -drąsiai keliauja po neištirtas galaktikas, ieškodami naujų ateivių rūšių, žinoma, pakeliui aplankydami keletą „Boobies“ užeigų.








    Aprašymą turėčiau pradėti nuo siužeto, bet kad jo kaip ir nebuvo? Visas anime epizodiškas, kiekvienoje naujoje serijoje pasakojama vis kita istorija: pradedant nuo skaniausio ramen visatoje paieškos, baigiant kosmoso lenktynėmis viršijant visas įmanomas greičio ribas ar visuotine zombių apokalipse. Dėl savo epizodiškumo serijų pabaigos nenuspėjamos ir neretai absurdiškos, tačiau itin linksmos. Pagrindinis veikėjas Dandy - nerūpestingas ir užmaršus kosmoso klajūnas, kurio gyvenimo tikslas - aplankyti visas „Boobies“ užeigas pasaulyje. Tiesa pasakius, jis daugiau apie nieką, ko gero, daugiau ir negalvoja. Abu bendrakeleiviai priešingybės: Robotas - dėl švaros apsėstas, nuolat gendantis metalo laužas, katinas - tinginys, ryjantis ramen ir dažniausias neatnešantis jokios realios naudos kolektyvui. Gaunasi visai linksmas būrelis, dar pridėkime kartas nuo karto pasirodančią registravimo centro darbuotoją ir „Boobies“ padavėją. Animacija dvejopa, kartais galima išvysti puikių kadrų, tačiau neretai biudžetas pataupomas, bandant užmaskuoti išskirtiniu „planetos“ įvaizdžiu: nuo nespalvotų kadrų iki trikampių veidų. Garso takelis, pilnas įvairių ostų, tačiau kažko itin įspūdingo neišgirdau, tačiau skųstis ir negalėčiau. Pats žiūrėjau dubliuotą versiją, tačiau titruota tikrai nėra kažkuom prastesnė, viskas priklauso nuo skonio ir tingėjimo laipsnio.

    Reziumė: Tai serialas turėjęs supažindinti vakarų pasaulį su anime. Pirmą kartą anime pirmiau buvo transliuojamas vakaruose, per Tonami kanalą ir dar dubliuotas angliškai(!), o tik kitą dieną rodomas Japonijoje. Ar tai atnešė kažkokios naudos? Sužinosime greitai, bet panašu, kad kūrėjai liko patenkinti, kadangi antras sezonas anonsuotas jau vasarą.






    10
    5
    10.00%
    1
    4
    40.00%
    4
    3
    30.00%
    3
    2
    20.00%
    2
    1
    0%
    0

  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Autorius nemesis
    Tai serialas turėjęs supažindinti vakarų pasaulį su anime. ]
    Argi? Kad jau seniai vakarų pasaulis susipažinęs su anime. Ir Space Dandy tikrai nėra tinkamas serialas pirmajai pažinčiai, jokiais būdais. Bet jis gana artimas ir subalansuotas vakarams, kaip pop kultūros elementų parodija, tas matyt galėtų būti viena priežastis kodėl Adult Swim kanalas (Toonami tėra tik jų anime rubrika, patikslinimui) pasirinko tokį deal'ą su japonais (nagi dar tas faktas, kad jie FLCL laiko kone pavyzdiniu anime, kurį visas jų staff'as turėjo peržiūrėt (berods iš wikipedijos šis faktas), greičiausiai irgi turi nežymios svarbos).

    Kad ir kaip būtų, negaliu blogai vertinti šio serialo, nes tai ką jis daro yra pagirtina. Antologinis formatas surenka skirtingus režisierius, animatorius ir duoda jiems pilną laisvę daryti ką nori. Nagi tikrai, nedažnai pamatysi tokį lengvabūdį serialą, nesupančiotą kažkokių dėsnių ir taisyklių. Ir animacija.... Čia neužtenka sakyti jog kai kurie kadrai atrodo šauniai. Visas serialas atrodo šauniai ir įvairiai (sakyčiau pamuša kone bet kurį 2013 metų serialą sudėjus kokybę ir stilių į vieną). O spalvų trūkumą vienam epizode ar 'trikampius (ar belenkokios formos)" veidus ateivių kupiname pasaulyje čia traktuoti kaip "pataupymą" yra naivu. Taip kad puikus bandymas sugriebti šūsnį anime ir popkultūros elementų sumaišyti su savom idėjom ir visą tai ištėškus ant lėkštės pateikti žiūrovui. Kur dar pats Dandy, kaip šaunus ir smagus veikėjas, kur dar puikūs OP ir ED (japoniški)...
    Tad, mano nuomone, Space Dandy nevisada veikia vienodai gerai, nevisada žiūrisi smagiai, bet kai veikia, tai atsiperka su kaupu (Redline parodija, augalų epizodas, serija su ateive mergaite ar Švilpiko dienos parodija tarp man labiausiai patikusių serijų). Ir pagyrimai Shinichiro Watanabe, iniciavusiam projektą (greičiausiai tą jis ir padarė, kaip general director), kad ir kaip greičiausiai daug kas norėjom kažko panašaus į Cowboy Bebop.

    Beje, iš savo pusės visgi siūlau žiūrėti japonišką versiją, tačiau jei nemėgstat varginti akių spoksodami į subtitrus, angliškas dubas geras pasirinkimas.
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2014-03-28, 19:43.

    Comment

    • Red_Elf
      pandų karai :D


      • 2009 05 07
      • 1115

      #3
      PIRMAS SEZONAS (SI) 2014-03-28

      Labai nuotaikingas serialas, visada pakeldavęs nuotaiką!!! Siužeto nerasi, kažko protingo - net nepradedam apie tai kalbos... veikėjai visiškai nurauti ir nei vieno padoraus, vien tik nesąmonės buvo... bet viską sudėjus gavosi puikus šou (tik reikia prieš vartojant patikrinti ar jūsų smegenys išjungtos, jei ne, malonėkit tai padaryti)

      Mintis leisti ir dubliuotą versiją man patiko, eini į virtuvę puodų barškint, o nuo palangės girdi:Space Dandy is a Dandy Guy... in Space!
      Geriausia viso šio darbo dalis yra jo OP, jis fantastiškas, puikiai atskleidžia serialo nuotaiką, yra ritmiškas, spalvingas ir užvedantis, vien nuo jo nuotaika pakyla trigubai! Spėju jį pamatysim kitų metu OP/ED kategorijoje, nes pralenkti šį šedevrą bus velniškai sunku

      ANTRAS SEZONAS (SII) 2014-10-01

      Baigiau antrąjį sezoną ir likau nusivylus... na, jis nėra kažkuo blogas, lygiai toks pat kai SI, bet tikėjausi kokio nors, bent menkiausio progreso /: Kas linksmino ir net žavėjo žiūrint SI, dabar dažnai net erzino. Pagrindinė trijulė kokie buvo, tokie ir liko, už juos daug įdomesnės pasirodė Scarlett ir Honey, kurioms kliuvo antraeilis ant net trečiaeilis vaidmuo.
      Didžiausias nusivylimas buvo OP, po Viva Namida tikėjausi kažko super mega lygmens, o pamačiau... vėl Viva Namida!!!

      SII vertinu silpnu 7 (buvo ir geresnių epizodų), kai tuo tarpu SI gavo net labai stiprų 8.
      Paskutinis pakeitimas nuo Red_Elf; 2014-10-01, 19:45. Priežastis: Papildyta antruoju sezonu

      Comment

      • nemesis
        Super mega ultra rašytojas

        • 2010 11 08
        • 1186

        #4
        Autorius Red_Elf
        Geriausia viso šio darbo dalis yra jo OP, jis fantastiškas, puikiai atskleidžia serialo nuotaiką, yra ritmiškas, spalvingas ir užvedantis, vien nuo jo nuotaika pakyla trigubai! Spėju jį pamatytim kitų metu OP/ED kategorijoje, nes pralenkti šį šedevrą bus velniškai sunku
        Aš vienintelis, kuriam nuošidžiai nepatiko op tema? Atsimenu, buvau anksčiau dar bandęs žiūrėt muzikinį klipą, bet daina pasirodė ant tiek įkiri, kad jos net pusės neišklausiau. Tad toonami intro man labiau prieš širdies


        Comment

        • Miglaja
          Cute potato ~


          • 2007 12 16
          • 560

          #5
          Nesitikėjau tiek daug mindfucko iš šito.
          Kūrėjai kaikuriose serijose buvo pavartoję ne tik žolytės, bet jau ir LSD
          Serija su zombių apokalipse ar augalų planeta išvis buvo wtf


          Serijų chronologijos nėra, kiekviena serija vis nauja istorija. Gaila, kad dažniausiai su neišbaigta pabaiga.

          Kas nori kažko tikrai nurauto - pats tas. Bet kažko įspūdingo iš istorijos tikėtis neverta. Viskas labai vidutiniška.
          Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

          Comment

          • arna
            emptiness

            • 2006 06 20
            • 1069

            #6
            Puikus "out of standarts" anime. Jei atvirai, tai visiška "šhiza". Psichodelinis juodas jumoras. "progressive house transe" muzikos stilių hibridas (turinčiu žolytės ar LSD prieskonio) anime pavidale. Su eksperimentinio džiazo variacijomis.
            Jei ieškote netipiško, "džiazovo" jumoro, šis anime tikrai turėtų jums "sueiti". Toks pirmas įspūdis po kelių peržiūrėtų serijų.

            P.s.: jei rasiu šį anime ir nepamiršiu toliau jį žiūrėti - žiūrėsiu

            P.s.s.: patiks jei patiko "Mangatsu" anime.

            Comment

            Working...