Corpse Party: Tortured Souls

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Corpse Party: Tortured Souls

    Corpse Party: Tortured Souls


    Režisierius: Akira Iwanaga
    Studija: Asread
    Žanrai: misterija, trileris, siaubas
    Transliacija: 24.07.2013
    MAL reitingas: 7.54
    Trukmė: OVA 4 ser. x 30 min.
    YouTube:
    Opening / AMV



    Aprašymas: Berniukai ir mergaitės mėgsta visokias baisias istorijas. Susėda į ratelį ir pasakoja vienas kitam visokias nesąmones. Kažkas tiki tomis pasakomis, kažkas ne, bet turbūt niekas nenori tapti tokių istorijų veikėjais. Deja, tai savo kailiu tenka išbandyti vienos mokyklos klasės draugams. Susirinko vaikučiai po eilinės mokyklos šventės "afterparčiui", tuo pačiu ir burtais pasinaudoti sugalvojo. Viena iš klasiokių persikelia į kitą mokyklą tai kodėl nepabūrus, kad graži draugystė nenutrūktų? Kaip tik ir reikiamas burtas po ranka pasitaikė. Internetas jėga, aha... Neaišku ar burtažodis nevykęs buvo ar kažkas suklydo (ten skaičiuot reikėjo), bet vietoj amžinos draugystės vaikučiams gresia baisi ir smurtinė mirtis. Draugai patenka į kažkokią keistą mokyklą kur visur mėtosi žarnos ir sužaloti žmonių kūnai. O gal aukos turi šansą pasprukti iš šito košmaro?


    Aš jau turbūt pasikartosiu, bet siaubo žanro anime yra kaip ežiukas su automatu - nebaisu, bet apie karą. Be to, jie dar yra pakankamai reti, per metus pasirodo vienas kitas. Vertus dėmesio apskritai galima ant vienos rankos pirštų suskaičiuot. Ar Corpse Party yra vienas iš jų? Greičiau taip nei ne... Net ir turint omenyje, kad šiam anime labiau tinka žodis "šlykštu" nei "baisu". Visai kaip kokiam Evil Dead, kurį visai neseniai žiūrėjau. Serialas dėl formato išvengė cenzūros ir iš tos laimės net persistengė su žarnomis ir kitais vidiniais (ir ne tik) organais. Ypač su žarnomis perlenkė lazdą. Labai stipriai nesiimu teisti, čia aš gal vienas toks jautrus esu. Tai gi, vaikučiai miršta ypatingai žiauriai ir ne visada nuspėjamai, net prisiminiau Final Destination filmus, bet aukų visai ne gaila. O kodėl turėčiau gailėt? Dėl anime trumpumo ir didelio tempo yra neįmanoma veikėjus pažinti ir pamėgti. Dėl jų pergyveni tiek pat kiek ir dėl skerdžiamų kiaulių. Iš vienos pusės tai nėra blogai - per didelis dramatiškumas siaubo filmui yra nereikalingas. Užtat pats siužetas yra vykęs, jei nekreipti dėmesio į keletą personažų debilizmo priepuolių, o veiksmas yra gerai užsuktas. Nors aišku atsiras tokių kuriems jau po pirmos serijos bus viskas aišku, bet man istorija savo paslaptis išsaugojo beveik iki pat pabaigos. Pagirsiu ir atmosferą - jos čia yra pakankamai. Nupiešta, įgarsinta ir sugrota buvo be didelių priekaištų.

    Reziumė: Žanro mėgėjams Corpse Party yra privalomas, kitiems - pagal nuotaiką. Anime gal kiek per daug suspaustas, norėtųsi daugiau detalių ir dar poros serijų, bet rezultatą dėdė Killerbee užskaito.^^


    Autorius jaučia kažkokį nesveiką potraukį akims, daug jų nukentėjo...^^


    Spoileris:

    19
    5
    26.32%
    5
    4
    36.84%
    7
    3
    36.84%
    7
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • taven
    Forumo maniakas

    • 2010 06 12
    • 433

    #2
    Sakyčiau geras papildymas prie žaidimų, kuriuose, savaime aišku, ir veikėjai labiau išvystyti ir pats siužetas atskleistas.

    Comment

    • heawenangel
      Rimtas forumo narys

      • 2012 04 16
      • 169

      #3
      nenoriu skambėti kaip "tipinis", bet tikrai patarčiau pirma žaidimą pažaisti,o ne atvirkščiai, nors kita vertus, lyg po antrosios serijos (iš keturių) anime pasuka visai kita linkme, tai gal ir būtų galima žaidimą žaisti po to, bet po šito anime aš jau nebenorėčiau net bandyti žaidimo, nes me-eh(nors čia gal man tik taip atrodo, kadangi esu žaidęs šį žaidimą)

      Kaip dėl anime, tai yra tokių vietų, kurias net man, žmogui kuris atrado hellsing anime dar penktokas būdamas ir tuo mėgavosi, buvo akiai baisių (gerąja prasme) vietų. Tai toks būtų pliusas. Beje, mergaitės balsas labai primena tos psichės iš mirai nikki, bent jau man

      Comment

      • Zero_LT
        Naujokas
        • 2009 02 27
        • 6

        #4
        Neblogai susižiūrėjo,asmeniškai man.Kam patinka horror žanras - rekomenduoju.Foninė muzika tinkama,piešimas geras,siužetas nuo pat pradžios sudomino.Pliusą duočiau dar ir už tai,jog neišėjo nuspėti kaip konkrečiai viskas baigsis.7/10
        If the king doesn't move, then his subjects won't follow

        Comment

        • demoniacman666
          Forumo vilkas

          • 2008 04 16
          • 370

          #5
          Patiko, netgi labai patiko. Tokiam gorehoundui kaip man šis anime buvo tarsi alaus bokalas po sunkios dienos, kai visiškai atsipalaiduoji ir pasineri į savo svajonių pasaulį. Tiesą sako Killerbee, siaubo anime pasitaiko retokai, o geri dar rečiau. Šis man kaip siaubiakų gerbėjuj tikrai patenka į pastarąją kategoriją. Prie to ypač prisideda niūri, o tuo ir puiki atmosfera bei kalnai gore'o (lietuviškai reiktų pavadinti šlykštynėm, nors tiesioginės frazės vertimui nežinau). Šie du dalykai man kaip duona su sviestu privalo būti visuose geruose siaubiakuose. Kad veikėjai kuo nors neišsiskyrė man joks minusas, tai taip pat horror žanro ypatybė. Juk ne dramą žiūrim, reikia gi pasimėgaut "vaizdais" perdaug dėl to nemąstant ir nesielvartaujant. Nors kalbant apie veikėjų mastymo lygį tai mane netgi nustebino, žinoma gerąja puse - nei vienas iš veikėjų nesirgo siaubo filmuose labai dažnai pasitaikančia chroniško debilizmo liga. Techinėj pusėj viskas pakankamai kokybiška, nors ir be stebūklų. Svarbu sukurta atitinkama atmosfera. Taigi, kaip žanro gerbėjas duodu 5/5, o beje, siužetas taipogi buvo neblogai užsuktas, kas ir kaip man taip pat paaiškėjo tik pačioje pabaigoje. Plojimai ir už tai.

          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Autorius demoniacman666
            Nors kalbant apie veikėjų mastymo lygį tai mane netgi nustebino, žinoma gerąja puse - nei vienas iš veikėjų nesirgo siaubo filmuose labai dažnai pasitaikančia chroniško debilizmo liga.
            Spoileris:
            Nu jau, nesiskaito net broliukas kuris sesutę nusiuntė pasisiot su iš kažkur atsiradusia lieva merga, o pats ramiai nuėjo?
            Man net gėda dėl jo kvailumo pasidarė...

            Comment

            • taven
              Forumo maniakas

              • 2010 06 12
              • 433

              #7
              Autorius Killerbee
              Spoileris:
              Nu jau, nesiskaito net broliukas kuris sesutę nusiuntė pasisiot su iš kažkur atsiradusia lieva merga, o pats ramiai nuėjo?
              Man net gėda dėl jo kvailumo pasidarė...
              Palyginus su tuo kokias nesamones krečia amerikoniškų siaubo filmu veikėjai, čia tėra menkas nesusipratimas

              Comment

              • Nolikita

                #8
                Tiesą pasakius tikrai patiko . Nors šiaip nelabai mane traukia siaubo žanras , bet , na . Iš tiesų tai nepasirodė man jis baisus kažkoks . O & šlykštumo to ... nesu labai jautruolė tame , tai & tos žarnos ar išdurinėtos akys negąsdino . Bet iš tiesų gerai užsuktas siužetas , sutinku , iki pat galo išliko man ta intriga .
                Tik liko keletas nelb. aiškių dalykų
                Spoileris:
                Pvz. iš kur ten toj mokykloj atsidūrė tas vaikinukas , kur "nuskriaudė" tą mažą mergaitę ? Tą Satoshi (lygtais) sesę (ot aš kokia atidi žiūrėtoja , net vardų neprisimenu ).

                Comment

                • heawenangel
                  Rimtas forumo narys

                  • 2012 04 16
                  • 169

                  #9
                  Spoileris:
                  Pvz. iš kur ten toj mokykloj atsidūrė tas vaikinukas , kur "nuskriaudė" tą mažą mergaitę ? Tą Satoshi (lygtais) sesę (ot aš kokia atidi žiūrėtoja , net vardų neprisimenu ).
                  Spoileris:
                  Per anime to neaiškino, tad užpilysiu tą plot spragą atsiradusią dėl adaptavimo į anime: Į tą mokyklą patenka mokiniai nebūtinai iš satoshio mokyklos, tereikia kad jie būtų bandę vykdyti tą ritualą, nors dėl geografinio faktoriaus nežinau, ko gero reikia kad būtų iš to paties miesto(laiko faktorius irgi negalioja, ten tie mokiniai gali būti ir iš ateities arba iš praeities, tik kad būtų įvykę po to kai buvo uždaryta ta prakeiktoji mokykla)

                  Comment

                  • Red_Elf
                    pandų karai :D


                    • 2009 05 07
                    • 1115

                    #10
                    Tikrai nebūčiau žiūrėjus jei ne AN2014 :/ Labai patiko Killerbee išsireiškimas apie siaubo žanrą anime tai "kaip ežiukas su automatu - nebaisu, bet apie karą", autoriai stengiasi stipriai, bet tikrai nebaisu. Labai stengtasi detalizuoti visus organus, tikrai su virškinamuoju traktu kiek persistengė, mano akiai geriau "ir baisiau" žiūrisi, kuomet matai kruviną vientisesnę masę iš nuostabiai skaisčiai raudono kraujo kaip per Hellsing Ultimate ar Claymore (ten su pilvu ir juk nemažai žaidė). Siužetas neįspūdingas, šiaip jautrokai žiūriu į visokius prakeikimus ir panašiai, bet šį kartą nelabai veikė jie mane. Iš veikėjų įsiminė tik du vaikinukai: Kishinuma ir Satoshi.

                    Comment

                    • Lota :D
                      Love and Peace~!

                      • 2010 02 17
                      • 239

                      #11
                      Aš taipogi šio filmo nebūčiau žiūrėjus jei ne AN2014, bet visai nebloga atrakcija buvo. Galvojau, kad per šį filmą tikrai smigsiu (kaip kokia pusė salės), bet jis sugebėjo išlaikyti mano dėmesį iki pat galo. Kaip ir anksčiau minėta, baisu tikrai nebuvo. Šlykštu geras žodis, bet žiūrint anime anksčiau ar vėliau nuo tokių dalykų imunitetas atsiranda, tad vietomis ne šlykštu labai buvo, ne baisu, o jau stačiai juokinga. Veikėjai įsiminė tik keli, jau prie vienos porelės beveik prisirišti buvau spėjus ir... Na, tokiuose filmuose geriau neprisirišti prie nieko (o ir laiko tam praktiškai nėra). Taigi, atmosferą turėjo visai neblogą, intrigą išlaikė iki pat galo... Žiūrėt buvo smagu

                      Comment

                      Working...