Free! Iwatobi swimming club

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Haruvaille
    Local stationary sadist
    • 2013 09 24
    • 5

    Free! Iwatobi swimming club


    Free! - Iwatobi Swim Club
    Žinoma kaip " Gay swimming anime"


    Režisierius: Hiroko Utsumi
    Studija: Kyoto animation, Lantis, Animation Do
    Žanrai: Komedija, sportas, mokykla
    Transliacija: Liepos 4 - Rugsėjo 25
    Trukmė: 1 epizodas - 24 minutės
    AniDB reitingas: 6.84 (189)
    MAL reitingas: 8.04 (16786)
    Serijų skaičius: 12
    Asmeninis įvertinimas: 4/5
    Oficialus tinklapis
    Free!Wikia
    Torrent saitas kur siunčiausi Free! ir kt. anime





    Visi mėgstame vandenį, tiesa? Bet niekas nemyli vandens taip kaip Haruka Nanase. Pradinėje mokykloje jis ir jo draugai, Makoto Tachibana, Nagisa Hazuki ir naujokas Rin Matsuoka dalyvavo plaukimo turnyre. Po savo pergalės visi išsiskirstė savo keliais. Vieni tęsė mokslus savoj šaly, kiti patraukė į Australiją.
    Rin iškviečia Haruka į paskutinį " pasiplaukimą" norint įrodyt savo sugebėjimus. Nanase laimi ir Rin daugiau su juo nebeplaukia.
    Vidurinė mokykla. Nagisa, Makoto ir Haruka atkuria plaukimo klubą kartu. Gaila, bet Rin negalėjo prisijungti. Po grįžimo iš Australijos jis stojo į priešininkų komandą. Jo potencialią vieta užėmė bėgikų komandos Rei Ryuuzaki. Jų tikslas - artimiausiame turnyre sutriuškinti Rin ir jų komandą.





    Veikėjai

    Haruka Nanase

    Ir štai turime mūsų vandens mylėtoją.Haruka yra gan tipiškas kuudere: ramus, nėra labai ekspresyvus. Mėgsta skumbres is maudytis su "plafkėm". Jis plaukia tik laisvuoju stiliumi ir tik dėl to, nes jis jaučia ryšį su vandeniu; laikas jam nesvarbu.

    Makoto Tachibana

    Daugumos merginų numylėtinis. Kai kurios sako, kad jis būtų tobulas vaikinas. Makoto yra draugiškas, išklausantis, žinantis kada ir ką pasakyti. Galima sakyti, kad jis yra balansas tarp Haruka ir Nagisa - tarpinis variantas. Jis plaukia nugara.

    Nagisa Hazuki

    Įsižiūrėkite, prieš jus yra mūsų shota. Kaip jau galėjote suprasti jis yra energingasis tame ketvertukyje. Tarp kitko jis ir sumanė atkurti plaukimo klubą. Dėkokime mūsų shota'i. Taip pat jis privertė Rei prisijungti į klubą. Plaukia krūtine.

    Rei Ryuuzaki

    Štai čia turime akiniuotajį. Rei yra tikslus žmogus, ta prasme, kad jis pirma įsigilina į teoriją ir ją labai seka. Kas to neatitinka jam yra negražu. Prieš prisijungdamas į klubą nemokėjo plaukti, bet Haruka jį motivavo išmokti. Plaukia drugeliu.


    Rin Matsuoka


    Anime " ryklys" . Taip, jo dantys kampuoti, nemeluoju. Rin siekia jo tėvo svajonės - tapti olimpiniu plaukiku. Tačiau jam trukdo Haruka ir jo praeities ryšys su juo. Jis yra gan karštakošiškas, bet suprantantis ir jam artimus žmones gerbia. Taip pat plaukia drugeliu.

    Asmeninė nuomonė (nu gerai, nežinau kaip pavadint, bet pagaunat)
    Anime turi visko: juokingų vietų ir "OMG FEELS". Tik pagalvokit, jeigu ne "crunchyroll" prašymas tai mes iš viso nieko panašaus neturėtumėm, tik tą reklamą nuo ko viskas prasidėjo. Per tokį trumpą laiką Kyoto animation sugebėjo sukurti šį kūrinį. Stebiuosi.
    Istorija pati man pačiam yra keista. Gal dėl to, kad esu tik matęs KnB iš sporto anime? Nežinau, bet man patiko. Daug nepasakosiu, nes ką galėjau tai sudėjau į įžangą. Iš tikrųjų nesitikėjau tokio siužeto iš 32 sekundžių reklamos. Plot twist buvo Rin.

    Animacija ir piešimas. Kas daugiau anime žiūrėjęs gali pasakyt, kad čia Kyoto animation darbas. Bet man patiko, kad jie iššoko iš savo " moe kawaii ugu" . Gavom kažką rimtesnio(nu, gerai, Hyouka rimtas. Bet tokie darbai jų gan reti). Kai pradėjo rodyt šitą anime vyrai pradėjo stumt kaip neatitinka anatomijos plaukikų ir t.t. Oi jūs pavydųs vyrai. Viskas gerai, patikėkit. Jei ne - pasiieškokit patys. Čia ne vien " fanservice" - čia kažkas, kas gali ištikrųjų įvykti. Ka galiu pridėti prie animacijos tai... Vanduo. Taip, vanduo. Atrodo kaip gyvas, nedažnai pamatysi tokias pastangas tokiam dalykui.

    Veikėjai ir siužetas.. Kadangi anime nėra ilgas tai ir tempas atitinkamas. Kas gan juokinga tai, kad grįžus iš australijos gauni ryklio dantis(pvz. Rin). O rimčiau tai labiau einant link pabaigos viskas. Primena Steins;gate tipą man. Pradžiot jaip "meh", o paskui " kas buvo--?". Šiaip, kai prasidėjo visas tas sąmyšis dėl Free! negalvojau, kad istorija bus tokia "sunki". Taip, pradžioje viskas paaiškinama; pradinė mokykla, klubo įkūrimas, treniruotės. Tačiau į galą, kai prasidėjo visas tas veiksmas su Rin - sutuacija pablogėjo. Tada veikėjai pradėjo reikšti savo tikrąsias spalvas, kartais atrodė, kad asmenybės apsivertė.

    Muzika. Kaip visad, po kelių serijų parsisiunčiu patikusio anime OST. Neklydau, tikrai. OP atskleidžia intensyvumą, o ED kaip ir palengvina. Pats insert ST yra tinkantis, kartais atrodė, kad viską vėl žiūriu, nors tik klausausi. Apskritai, įgarsintojai puikiai padirbėjo ant dainų. Visad smagu kai aktoriai suburia savo mažą grupę anime dainoms kurti.



    Ir tai buvo mano pirmas anime aprašas Lietuviškai. Prašau komentuoti ir panašiai, kad ateityje, jeigu susidomėsiu, aš ar jūs, galėčiau toliau dalintis įspūdžiais su jumis. Realiai tai tik dėl šio​ aprašo ir prisijungiau čia, bet tikiuosi pasilikti ilgesniam laikui.
    Jei kokių nors reikalavimų neatitikau - neištrinkit mano įrašo, o praneškit - būtinai pataisysiu.
    38
    5
    0%
    16
    4
    0%
    12
    3
    0%
    8
    2
    0%
    1
    1
    0%
    1

    Nestūmkit man savo tiesų, nes vis vien aš savo laikysiuos.
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Labai gremėzdiškai viskas atrodo. Skrynšotus pamažint reiktų. Personažus kažkada ir aš taip aprašinėjau...ech..nostalgija... Į tekstą nesigilinau, kol pas nematęs.

    Comment

    • nemesis
      Super mega ultra rašytojas

      • 2010 11 08
      • 1186

      #3
      Neištvėriau man service, bobiškų vaikinų be charakterio ir mečiau, o ir nuo sportinės idėjos serialas nuvažiavo toli, tad nebuvo dėl ko ir pasilikti. Nors animacijai, o ypač vandens vaizdavimui, galima duot kreditų. Sakyčiau, įprastas slice of life anime, tik šįkart koncentruotasi į merginas, kuriame gausu ecchi elementų bei kokykišbo apipavidalinimo, dėl istorijos nežinau, bet kiek aš mačiau, ja mažų mažiausiai nekvepėjo

      Free! - Iwatobi Swim Club Anime Ends With 'See You Next Summer' Message
      Spoileris:
      Paskutinis pakeitimas nuo nemesis; 2013-09-25, 19:09.

      Comment

      • mattusha
        Rimtas forumo narys

        • 2012 01 18
        • 187

        #4
        Nemėgstu vandens tai gal geriau praleisiu šitą

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Jo, tikrai per daug fanserviso mergaitėms. Maniau iškęsiu, vis tik sportas, bet po šito kadro trūko kantrybė:
          vlcsnap-2013-09-26-22h33m06s9.jpg

          Comment

          • grapebutt
            Naujokas
            • 2013 09 10
            • 2

            #6
            Šitas anime daugeliui atrodo bobiškas ir per daug turintis fan service, bet jei rimtai, tai čia niekuo neįpatingas atvėjis nuo prieš tai paauglėms skirtų anime, kur vaizduojami keli gimnazijos amžiaus vaikinai/draugai ir jų gyvenimas. Na gal tik daugiau odos, bet šituo atvėju negali nieko pakeist, nebent tikitės, kad jie plauks su džinsais ir marškiniais. Jau teks susitaikyt, kad plaukimas yra pakankamai gėjiška sporto šaka. O be viso to tikrai visai geras anime. Įdomi istorija ir gražus piešimas. Nors tiesa, kartais pasigirstantis dubstep'as man neitin patiko. Bet tikrai nėra ko darytis priešankstinių blogų nuomonių, nes taip ir susigadinsit anime.
            Paskutinis pakeitimas nuo grapebutt; 2013-09-27, 14:57.
            Spoileris:

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Autorius grapebutt
              Šitas anime daugeliui atrodo bobiškas ir per daug turintis fan service, bet jei rimtai, tai čia niekuo neįpatingas atvėjis nuo prieš tai paauglėms skirtų anime, kur vaizduojami keli gimnazijos amžiaus vaikinai/draugai ir jų gyvenimas.
              Jis ne atrodo, o toks ir yra. Be problemų žiūriu žiūriu bobiškus haremus ar romantiką, bet šitas anime yra kažkas baisaus. Suprantu, kad plaukikai su kailiniais neplaukia, bet tie kūnai kiekvieną kartą taip pabrėžiami, kad į juos žiūrėdamas jauti kaip gėjiškėji.....

              Comment

              • grapebutt
                Naujokas
                • 2013 09 10
                • 2

                #8
                Autorius Killerbee
                Jis ne atrodo, o toks ir yra. Be problemų žiūriu žiūriu bobiškus haremus ar romantiką, bet šitas anime yra kažkas baisaus. Suprantu, kad plaukikai su kailiniais neplaukia, bet tie kūnai kiekvieną kartą taip pabrėžiami, kad į juos žiūrėdamas jauti kaip gėjiškėji.....
                Na aš suprantu ką turi galvoj, bet vis man tas jausmas, kad po kelių metų žmonės šitą anime galės žiūrėti nesijausdami, lyg tampa gėjais aš iš esmės žiūrėjau nekreipdama dėmėsio į kūnus. Arba tiesiog esu pripratus prie tokių dalykų. the internet ruins childhood x.x
                Spoileris:

                Comment

                • Aurimasak
                  Rimtas forumo narys

                  • 2009 12 14
                  • 169

                  #9
                  Vienu ar kitu atveju, šituo fanservisu jie pasiekė daug. Kai išgirsti apie Free! šnekant tuos žmones, kurie apie anime iki to laiko nė puse žodžio neužsiminė ar anime net nemėgo, manyčiau tikslas pasiektas ir pinigai uždirbti.

                  O asmeniškai man pats fanservice netrukdė, tačiau jis užgožė tą pagrindinį variklį, dėl kurio anime turėjo būti kinda įdomus - varžybas, bei patį sportą. Jis čia buvo, tačiau jis visiškai užgožtas vaikinų kūnais.

                  Comment

                  • Miesto_Druidas
                    the journeyman



                    • 2010 08 17
                    • 1691

                    #10
                    Tai kad visi suprantam kodėl buvo uždegta žalia šviesa šiam serialui po to didelį ažiotažą sukėlusio commercial'o ir kodėl jis iš tikro parsiduoda gerai. Šis anime tik ir buvo orientuotas į merginas, jau aš nekalbu apie epizodą, kur vaikinai matavosi maudymosi kelnes ir kaip rašė forumuose, būtent po to epizodo preorder'iai išaugo bene dvigubai.
                    Bet jei jau praeit pro tą fanservisą, tai žiūrėt galima ir mums. Didžiausias minusas, kad šitas serialas buvo tiesiog nuobodus slice of life, o pagrindinė priežastis pagal mane tie patys vaikinai. Absoliučiai neįdomūs, subobėję, blankių ir stereotipinių asmenybių savininkai, argi tokie turi būti geri veikėjai? Nu jo jausmas lyg aš žiūrėčiau KyoAni tipažo moe mergaites vyrų vaidmenyse. Užtai visai patiko Gou ir mokytoja, nieko ypatingo seriale nenuveikė, bet patiko labiau už visus kitus serialo veikėjus. Visgi bent jau buvo kažkokia istorija, ir tai tikrai buvo įdomu žiūrėti tik vieną epizodą kai vaikinukai dalyvavo relay'juje pirmą kartą, prieš tai pralošę pavienes varžybas. Užvedantis muzikinis fonas, super animacija, tada tikrai jautėsi azartas ir puiki nuotaika ir visa tai truko vos kelias minutes. Tiesiog serialas nėra tragiškas, bet jame per mažai plaukimo, tos ašies, apie kurią ir turėjo serialas suktis. Visa kita bent man buvo tiesiog nuobodu. Bet savo auditoriją turi, parsiduoda labai gerai, tai tikslas pasiektas.

                    Comment

                    • Haruvaille
                      Local stationary sadist
                      • 2013 09 24
                      • 5

                      #11
                      Bet pagalvokit - šito irgi reikėjo. Ta prasme, dažniausiai, tai vaikinai gauna fanservice. Tai didelės tragedijos nematau, kad čia sufokusuota į bernus ir jų išvaizdą.
                      Gal palūkėkim antro sezono.
                      O iki tol žiūrim Kuroko no Basuke antrą sezoną. Tuoj pradės rodyt.

                      Nestūmkit man savo tiesų, nes vis vien aš savo laikysiuos.

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Autorius Haruvaille
                        Bet pagalvokit - šito irgi reikėjo. Ta prasme, dažniausiai, tai vaikinai gauna fanservice.
                        Nebereikia iš Kyoto fanserviso, bet kokiam pavidale. Šita studija jau n metų tik tai ir gamina. Nusibodo juodai....

                        Comment

                        • Haruvaille
                          Local stationary sadist
                          • 2013 09 24
                          • 5

                          #13
                          Autorius Killerbee
                          Nebereikia iš Kyoto fanserviso, bet kokiam pavidale. Šita studija jau n metų tik tai ir gamina. Nusibodo juodai....
                          Tai pereik prie kitų. Niekas nedraudžia.

                          Nestūmkit man savo tiesų, nes vis vien aš savo laikysiuos.

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2949

                            #14
                            Autorius Haruvaille
                            Tai pereik prie kitų. Niekas nedraudžia.
                            Aš esu pakankamai senas ir atsimenu, kad ši studija gali sukurti ir kažką normalaus. Dar pamenu tokius anime kaip FMP, Suzumiya Haruhi, Kanon.... Talentingi žmonės, o užsiima kažkokia "pornografija"....

                            Comment

                            • Haruvaille
                              Local stationary sadist
                              • 2013 09 24
                              • 5

                              #15
                              Nu... Haruhi tai tikrai buvo fanservice. Net nebandyk neigt. O vienas iš mėgstamiausių darbų tai Hyouka. Vienas iš " normalesnių" .

                              Nestūmkit man savo tiesų, nes vis vien aš savo laikysiuos.

                              Comment

                              Working...