Blood Lad

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    Blood Lad


    Blood Lad
    ブラッドラッド


    Režisierius: Miya Shigeyuki
    Studija: Brains Base
    Žanrai: komedija, demonai, vampyrai, super galios
    Transliacija: 2013 vasara
    Trukmė: 10 x 24 min.
    AniDB reitingas: 7.14 (297)
    MAL reitingas: 7,81 (15809)
    Papildoma Info:[/COLOR][/B]

    Stazas - vienos iš demonų pasaulio teritorijų bosas, kurį šiek tiek domina žmonių kraujas. Na, tai nėra keista, visgi jo gyslomis teka vampyro kraujas. Būtų šis vampyriūkštis įprastas demonų pasaulio vierchas, jei nekeistas jo pomėgis; jis tiesiog dievina japonų kultūra, o ypač anime ir mangą, didžiausi jo įkvepėjai - mangos, jo knygų lentynos tiesiog kimšte prikimštos jų. Taip ir būtų jis, ko gero, nugyvenęs savo amžių, jei neįprastas įvykis - netikėtas žmogaus pasirodymas šiame pasaulyje. Įvykiai susiklosto taip, kad Stazas nutaria padėti šiam paklydėliui sugrįžti į žmonių pasaulį, tik neaišku ar iš geros valios, ar tiesiog tai gudri afera siekiant paskanauti žmonių kraujo, o galbūt jis nori sužinoti daugiau apie „otakišką“ gyvenimo būdą?






    Blood Lad toli gražu nesitaikė būti bent kiek realistišku, tad istorijai vystantis gausu keistų ir netikėtų siužeto pokyčių, o prie to pridėkime nesvietiškai greitą tempą, daug humoro, nestandartinius demonų pasaulio gyventojus ir praktiškai kiekvienoje serijoje besikeičiančią veiksmo vietą, ir gausime puikias aplinkybes veiksmo prikištam šonenui. Ecchi fanai taip pat turės kuo pasidžiaugti, beveik visos dailiosios lyties atstovės gamtos apdovanotos įspūdingais biustais. Retas epizodas, kuriame viena ar kita mergina neparodoma su bikiniu ar bent kitu seksualesniu rūbeliu. Istorija gana paprastas - Stazas stengiasi padėti Fujumi grįžti į gyvųjų pasaulį, beieškodamas išeities, sutinka begalę kliūčių, kurios priveda prie įvairių kuriozinių situacijų bei konfliktų su kitais demonų pasaulio atstovais į kuriuos norom nenorom įsipainioja ir jie patys.
    Vizualine dalimi anime atrodo tikrai neblogai: spalvinga, ganėtinai detali animacija. Turim Fujumi - išvaizdžią mergaičiukę, kurią apibūdinčiau kaip fan service‘o objektą numeris 1 ir Stazą - tipinį „blogą berniuką“. Toliau išryškinami kiekvieno veikėjo atgaminiai bruožai ar tai būtų vampyras ar vilkolakis, jie turi kažką išskirtinio, būdingo tik tai mitologinių būtybių grupei. Demonų pasaulis neatrodo tamsus ir labiau panašus į mums įprastą pasaulį. Garso takelis vidutiniškas, apart, openingo dainos, joks ost‘as daugiau neįstrigo galvoje. Tiesa, ost‘ai gana derėjo tiek su veiksmo scenomis, tiek su komedinėmis situacijomis.
    Mano nuomonė: Blood lad labai linksmas ir nuotaikingas anime, kuriuo galima mėgautis, tačiau reiktų nepriimti visko rimtai. Galų gale, seriale buvo nemažai parodijos elementų, kurių nereiktų laikyti už gryną pinigą. Čia nepamatysite kraujo ištroškusių vampyrų, bet galima išvysti žmogaus ir vampyro tandemą, siekiantį bendro tikslo.






    45
    5
    28.89%
    13
    4
    44.44%
    20
    3
    15.56%
    7
    2
    8.89%
    4
    1
    2.22%
    1

  • Augis24
    AZ rėmėjas




    • 2009 03 29
    • 769

    #2
    WTF?!!! baigesi?!!! WHY?????? Second season bus, huh???

    Comment

    • Whitex
      Rimtas forumo narys

      • 2008 07 09
      • 125

      #3
      Autorius Augis24
      WTF?!!! baigesi?!!! WHY?????? Second season bus, huh???
      Asmeniskai nesidomejau todel, negaliu patvirtinti 100%, bet kiek teko skaityti komentarus,- anime pasivijo manga ir artimiausiu metu nenusimato nauju seriju, tuo labiau naujo sezono.

      Comment

      • ManOverBoard
        Narys

        • 2013 06 22
        • 83

        #4
        Nesitikėjau, kad kas nors taip laukia sito anime siaip anime buvo planuotas tik 10 episodu, dabar priklauso tik nuo reitingu ar bus antras sezonas ar ne, bet kolkas niekas to neskelbė.

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          10 epizodų treileris ir tiek. Pliusai pagal mane, tai: spalvingas pasaulis, visai kitoks vampyro įvaizdis nei esam įpratę matyti, OP'eningas ir Dragon Ball parodija iš kažkurio antros pusės epizodo (rimtai, lyg pabudino iš peržiūros metu apėmusio miego ). O daugiau atrodo toks įspūdis, kad studija tiesiog tingėjo ir ties serialu nuoširdžiai nedirbo. Veiksmo mažai ir tas pats pridusęs, animacija neblizga (kaip galėtų), humoras kažkoks vangus (lyg be energijos padaryta), mergina vėpla (nors čia gal net ir ne minusas) na ir trukmė bei iš to kylanti pabaiga (pagal komentarus dar chapterių liko virš 10, tai pora epizodų dar galima buvo vardan pilnesnio sezono padaryti, bet neatrodė jog studijai rūpėtų kažkokia pilnuma).
          Mano išvada: kūrėjai šitą anime darė tik kaip promotion'ą mangai t.y. vieno karto projektukas atliktas atmestinai - antro sezono nebus (o visgi gal ir nebūtų tai blogai), apie Blood Lad sugrįžtantį anime formoj galime išvis pamiršti, o gaila neišnaudoto potencialo buvo apstu. Belieka tik svajoti kaip anime galėjo atrodyti kitos studijos ir prodiuserių rankose. Nors gal čia tik aš taip neigiamai nusiteikęs .
          Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-12-09, 14:35.

          Comment

          • Aeval
            Rašytojas


            • 2009 01 12
            • 259

            #6
            Laukiau šito anime nuo pat paskelbimo - manga įtraukė. Sutinku, kad vietomis tikrai jaučiasi kūrėjų tingumas ir kelios papildomos serijos tikrai nebūtų pagadinę. Bet. Veikėjai patiko. Nė vienas neerzino, o tai jau labai daug. Demonų pasaulis keistas ir spalvingas, kaip ir patys jo gyventojai. Romantika čia ne hareminio tipo - pagrindinė pora aiški ir nė vienas į šonus nesidairo. Gal būt labiausiai patikęs dalykas - su manim, kaip žiūrovu, istorijos prasme žaista sąžiningai. Anime neapsimetinėjo tuo ko nėra, nekėlė nepagrįstų lūkesčių ir vilčių. Ko tikėjausi, tą gavau. Tik yra vienas riebus minusas - neapleido jausmas, kad čia tik mangos reklama. Anime pasivijo į anglų kalbą išverstą mangos dalį. Matyt, kas liko, bus sukišta į OVA's. Nepatinka man tokie sprendimai. Spėju, kad Blood lad sulauks Zombie loan likimo - sužadins smalsumą ir bus numestas be pasigailėjimo.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Demonų pasaulis? Vaje vaje... Demonai ramiai sau gyvena ir žmonės jiems nelabai rūpi? Darosi jau įdomiau.... Vampyras otaku? Šiaip sau tipažas, bet jis dar rajono bosas, siaubingai galingas, priedurnis ir bad ass? Nuostabu!
              Vampyriūkštis yra serialo pažiba, vien dėl jo verta žiūrėti serialą. Ir apskritai šį kartą nepritarčiau Druidui. Viskas daugiau mažiau čia yra gerai. Ne 10 balų, bet 7 serialas yra vertas. Net ir pasibaigė laiku, garantuoju, kad dar pora serijų ir viskas būtų sugadinta. Scena ant laiptų ir taip vos nepribaigė. Ir jokio antro sezono nereikia, gausis šimtaprocentinis naruto.....

              Comment

              • daimonass
                Forumo vilkas


                • 2008 12 08
                • 354

                #8
                Paziurejau per vakara, sakyciau visai nebloga anime, laukiu antro sezono. 8/10
                Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

                One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

                Comment

                • Red_Elf
                  pandų karai :D


                  • 2009 05 07
                  • 1115

                  #9
                  Tai buvo vienas laukiamiausių vasaros sezono anime, tačiau teko gan greitai juo nusivilti :/ Pirmos serijos tikrai patiko, tačiau su kiekvienu nauju epizodu Blood Lad darėsi vis prastesnis ir artėjo prie vidutinybės apibrėžimo. Šiam serialui gelbėjimosi ratai buvo tik broliukai Braz D. Blood ir Staz Charlie Blood, bet į dugną juos su neįtikėtinu pagreičiu tempė Bell su Furumi priešalyje... nuo manęs vidutinis 7 ir net minties apie 8 nėra

                  Comment

                  • Miglaja
                    Cute potato ~


                    • 2007 12 16
                    • 560

                    #10
                    Pradžia tikrai daug žadėjo. Veiksmas vyko žaibo greičiu. Bet nuo vidurio viskas išsikvėpė...Pabaiga pasidarė nuspėjama.
                    Vien dėl pagrindinio veikėjo Staz (man patiko jis, toks childish bet kartu labai galingas), daviau 7.
                    Vampyras ir dar otaku...- keistas derinys
                    Paskutinis pakeitimas nuo Miglaja; 2013-12-02, 20:44.
                    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                    Comment

                    • arna
                      emptiness

                      • 2006 06 20
                      • 1069

                      #11
                      Visas šis serialas - tai šaipymasis ar parodijavimas iš tam tikrų anime žanrų klišių. Vietomis tas vykusiai gaunasi. Gana originalus, ne visada nuspėjamas kiekvienos serijos siužetas. Įdomūs veikėjai atsirandantys kiekvienoje naujoje serijoje.
                      Šis anime skirtas jaunimui, nes čia nemažai anime elementų būdingų šiai žiūrovų kategorijai: papingos kawaii mergaitės, superduper demonų ar vampyrų savybės (kai kurios beja visai originalios ir visai vietoje įpintos, kas suteikia tai serijai tam tikro šarmo), paaugliški hobiai pas pagrindinį vamp'herojų (bet vėlgi, jie taip suparodijuojami, kad viskas linksmai atrodo), gaujos, nuotykiai... Visa tai jau kažkur matyta, girdėta ir spėju šio anime kūrėjai būtent iš viso to ir sėmėsi sau įkvėpimo "perrašydami" nusistovėjusius tam tikrus anime žanro kanonus.

                      Anime patiko pirmiausia dėl jumoro (juodo ir nejuodo), parodijos, dėl gana originalaus siužeto, dinamiško veiksmo ir žinoma dėl pačių veikėjų.
                      I-as sezonas baigėsi su akivaizdžia užuomina į jo tęsinį. Ir būčiau UŽ kad išeitų II ir gal III sezonai; jei tik kūrėjai sugebės išlaikyti I-o sezono lygį, manau kiti bus lygiai tokie pat įdomūs ir sėkmingi.

                      Įvertis: 8 iš 10 balų.

                      Comment

                      • slicKrox
                        Catching some Zzzzs...




                        • 2012 08 01
                        • 2161

                        #12
                        Gaila, tačiau kelionė šiame anime baigėsi penktos serijos pusiaukelyje. Kaip ir daugeliui, anime pradžia labai įtraukė, o keli smagūs parodijos žybsniai, nors ir ne Gintama, bet visgi nuteikė labai smagiai. Jei iš esamos neblogos koncepcijos / idėjos autoriai būtų padarę labiau gyvenimišką parodiją apie nestandartinio vampyro susitikimą su išoriniu pasauliu, bei nekasdieninius santykius tarp skirtingų individų, bučiau labai netgi paplojęs. Kas gavosi, tas gavosi, tačiau jei ieškote lengvos fantasy nuotykių istorijos, galbūt jums tai patiks.

                        Comment

                        • nemesis
                          Super mega ultra rašytojas

                          • 2010 11 08
                          • 1186

                          #13
                          Ova jau išsleista.

                          Comment

                          Working...