Yawara! A Fashionable Judo Girl

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • sylvanies
    Naujokas

    • 2013 02 12
    • 18

    Yawara! A Fashionable Judo Girl


    Yawara, stilingoji dziudo mergiotė/ Yawara! A Fashionable Judo Girl
    „YAWARA!“


    Režisierius: Tokita Hiroko
    Studija: Kitty Films
    Žanrai: Veiksmas, Sportas - dziudo, komedija, romantiškasis seinen
    Transliacija: nuo spalio 16, 1989 iki rugsėjo 21, 1992 metų
    Trukmė: 124 TV x 25 min. + Yawara! Atlanta Special : 92 min + Yawara! Sore Yuke Koshinuke Kids!! : 60 minAniDB reitingas: 7,72MAL reitingas: 7,70




    Gyveno sykį mergiotė, vardu Yawara. Vaikščiojo į mokyklą, per daug nelindo į akis, bet draugių turėjo. Kaip eilinė mokinukė, kokia ir norėjo būti. Ir tik vieną dieną bac! – pasipainiojo ji vagišiaus kelyje, suveikė refleksai ir ans jau voliojosi ant asfalto.

    Gal viskas tuo ir būtų pasibaigę, jeigu žurnalistas Kosaku Matsuda nebūtų jos pamatęs, o porininkas Kamoda – nenufotografavęs nuostabiai baltų apatinių.

    Matsuda pasiryžo žūt būt išsiaiškinti, kas tai per mergiotė, nes vidiniai instinktai rėkte rėke – tai būsimoji dziudo žvaigždė. Ir jis neklydo.

    Yawara Inokuma, praeities dziudo žvaigždės Jigoro anūkė, nuo vaikystės buvo apdovanota talentu šiai sporto šakai. Ir senelis net neketina leisti jai mėgautis nerūpestinga vaikyste – jo galvoje jau visas panelės gyvenimas sustyguotas – medalis Barselonos olimpiadoje ir Nacionalinis garbės apdovanojimas. Ir tam mergina kiekvieną ryta ir vakarą praleisdavo besitreniruodama ir visa širdimi nekęsdama dziudo, ir vis tikėdama, kad galės vieną dieną pamiršti dziudo ir mėgautis jaunyste, kaip kitos.



    imagebam.com imagebam.com imagebam.com




    Apibendrinimas: Serialas ilgas, karts nuo karto pažeriantis nukrypimų į senolio Jigoro jaunyste ir būtus, ar pramanytus įvykius, bet krypties nepametantis. Komedijos ir echhi elementų nėra labai daug (nors gamintojai tuo pat metu užsiėmė ir „Ranma 1/2“), kaip nėra ir mažų kvykiančių mergyčių dideliais ginklais, ar super auromis besisvaidančių galiūnų. Bet yra dramos, jaunatviškos meilės ir jausmų supratimo. Ir žinoma, dziudo kovų – mergiotė tikras genijus, guldanti varžovus vienu permetimu, todėl varžovai gauna pasidarbuoti iš peties ir iš širdies, kad įgautų jos pripažinimą. O senis Jigoro, Matsuda ir kiti draugai, bei draugės verčiasi per galvą, kad tik ji nenustotų dalyvauti kovose.

    Sutapimas, ar ne, bet 1992 Barselonoje iš tiesų pasirodė japonė, iškovojusi sidabro medalį (o vėlesnėse – pasipuošusi net ir aukso medaliu), po to, kai namuose kelis metus iš eilės valdė arenas - Ryoko Tani, kurią tuoj pat liaudis praminė Yawara-chan, arba tiesiog Tawara.

    Taigi, jeigu norisi kovos turnyrų, kurie emocijomis kartais panašūs į dragon ball kovas (nemaišyti su nesąmoningomis z parodijomis), truputėlio emocijų ir gero laiko – čia kaip tik jums. O efektui sustiprinti dar galima pavėpsoti į moterų dziudo kovas youtubej.



    imagebam.com imagebam.com imagebam.com


    Patikrinimui prieš perkant (yeah, right.. ): arba LM, arba bakabt / ova

    0
    5
    0%
    0
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • sylvanies
    Naujokas

    • 2013 02 12
    • 18

    #2
    Autorius Miyata
    Call me a sexist, bet labai jau retai anime sudomina kuris sukasi apie mergina. Not my thing... O taip sporto anime norisi, visus beveik jau maciau neskaitant labai senu ir futbolo.
    Kiek žinau, seinen skirtų anime apie merginas turbūt ant rankos pirštų suskaičiuotum. Kai siunčiausi pirmą dalį, maniau irgi, kad tik paseedinimui imu. Bet per visas dalis tik vieną kitą tebuvau prasukęs, nes fileris pasirodė neįdomus. Beje, veiksmas mokykloje vyksta ganėtinai trumpai, po to persikelia į universiteto laikos, vėliau - jau turint darbą. Žodžiu, penkerių ar šešerių metų laikotarpis ten.

    Comment

    • slicKrox
      Catching some Zzzzs...




      • 2012 08 01
      • 2161

      #3
      Sudomino. Ačiū. Aprašymo autoriui rekomenduočiau pasistengti pakoreguoti aprašymą pagal esamus AZ standartus. Yra šablonas, kurio pagalba, manau, nėra taip sudėtinga. Jei netgi tai sunku, norėtusi bent jau matyti MAL ir AniDB anime nuoradas.

      Comment

      • Draconica

        #4
        Ir patarčiau sekantį kartą pridėti balsavimą. Šį kartą aš tai padariau, tačiau manau kad autorius kitą kartą ir pats susitvarkyti gali su šia užduotimi. Taip pat būtų malonu matyti daugiau screen shot'ų, jie labiau vizualiai apibrėžis anime.

        Comment

        • sylvanies
          Naujokas

          • 2013 02 12
          • 18

          #5
          Kažkaip kuroko pamenu sužiūrėjau jau prisiversdamas, nes nesudomino taip labai, kaip kad Giant killing, ar Overdrive (kur nusedėti sunku budavo).

          teksto taisymas ir taisyklių laikymasis - tikra sedynė (va kas būna, kai nuo paskutinio publikos rašymo prabėga daugiau nei pusė dekados.. )

          Comment

          Working...