Aku no Hana

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aurimasak
    Rimtas forumo narys

    • 2009 12 14
    • 169

    Aku no Hana


    Aku no Hana
    惡の華


    Režisierius: Hiroshi Nagahama
    Studija: Sentai Filmworks
    Žanrai: Drama, Psichologinis
    Transliacija: 04.05.2013 - 29.06.2013
    Trukmė: TV 13 ser. x 24 min.
    AniDB reitingas: 5.27 (177)
    MAL reitingas: 7.16 (5416)

    YouTube resursai:
    Traileris

    Papildoma Info:


    Nuodemės, blogis ir pyktis. Melas, kaukės ir veidmainystė. Visa tai susideda į tai, ką męs vadiname gyvenimu. Tačiau kaip žmogus gali būti laimingas, supamas tokio pasaulio? Šarlis Bodleras, eilėraščių rinkinyje "Piktybės Gėlės" bando parodyti grožį ten, kur jo nė neturėtų būti.

    Taigi tokią, ar bent kiek panašią pasaulėžiurą turi ir mūsų pagrindinis veikėjas Kasuga Takao. Šis jaunuolis gyvena savo paaugystės metus ir dėl labai aktyvių hormonų atrodo sutrikęs. Nors jis to ir neparodo, tačiau viduje jis nėra laimingiausias berniukas tarp savo bendraklasių. Be viso to, jį kamuoja ir tai, kas kamavo daugelį iš mūsų, paaulgystės metais - meilė. Kasuga yra įsimylėjęs panelę vardu Saeki Nanako. Ši mergina yra jo deivė ir mūza, tačiau būdamas pakankamai drovus ir žinodamas savo vietą (jo buvimas nepopuliariu, o jos - populiaria) jis iki šiol nedrįso jos užkalbinti. Taigi, jis visą laiką ja grožėjosi per atstumą.

    Nuobodžią dieną, išėjęs iš mokyklos kartu su keliais savo bendraklasiais jis suvokią pamiršęs Bodlero knygą mokykloje. Greit išsiskyręs su draugais jis nuskuba į mokyklą, tačiau čia jis randa ne tik savo mėgstamiausią knygą. Kartu su ja, jis pastebi ir savo mėgstamiausios merginos sportinę aprangą. Kiek dvejodamas ir save stabdydamas Kasuga paima ją į rankas ir pabėga. Pagaliau turės kažką, kas jam primins jo Saeki. Taip pat, jo niekas nematė. Kas gali būti geriau? Tik tai, jog vis dėl to, jo vagystė buvo pastebėta klasės keistuolės Nakamura Sawa. Tačiau užuot atskleidusi šią jo paslaptį visiems bendraklasiams, ji nusprendžia atverti Kasugos vidinį pasaulį ir su juo pažaisti.





    Šio anime istorija yra įdomi, tačiau vien su tuo anime nepadarysi gero. Teks pakalbėti apie techninę anime pusę. Čia yra naudojamas rotoskopinis animavimas, kai scenos yra nufilmuojamos ir tik po to, kiekvienas atskiras kadras yra perpaišomas. Tai suteikia "Aku no Hana" savitą, labai detalų ir realistišką stilių, kuris sugeba perteikti slogią ir sunkią atmosferą. Trūkumų šio tipo animacijoje yra, kaip kad toliau esantys žmonės praranda savo veidus ar visiškai statinis vaizdas apart veikėjų judesių. Naudojami fonai yra labai, labai detalūs, tačiau jie yra naudojami pakartotinai ir daugelis "kameros" kampų visad išlieka tokie patys.

    Garsinė anime pusė gautų daugiau pagyrų. Veikėjų balsai tinka prie asmenybių kurias jie turi parodyti. Menkas ir nedrasus Kasugos balsas, šiek tiek gazdinantis Nakamuros balsas ir švelnus Saeki balsas. Muzikos čia beveik nėra, tačiau opening ir ending yra labai įsimenantys. Nors vizualinė opening pusė nėra įpatinga, bet daina (-os) pristato pagrindinius veikėjus ir jų asmenybes. Ending čia yra, švelniai tariant, creepy ir jis skirtas parodyti nemalonią atmosferą vyraujančią aplink Kasugą, Nakamurą ir Saeki.

    Iš tiesų, Aku no Hana yra labai geras anime tiems, kurie sugeba ignoruoti arba priimti čia esantį animacijos stilių, kuris yra labai didelės dalies žmonių nemėgstamas. Tai padarius, atsiveria kelias į paauglystės, visuomenės problemų pažinimą iš paauglių pusės ir įdomią, bei keistą meilės, norų ir fetišų istoriją.





    22
    5
    27.27%
    6
    4
    40.91%
    9
    3
    13.64%
    3
    2
    18.18%
    4
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Kontroversiškas anime. Bet patiko... aišku neskaičiau aš mangos ir tikrai nežinau ar animacija vienintelis dalykas, kuris čia skaitytojams neįtiko, tačiau žiūrint šviežiom akim, išties kažkas opriginalaus ir įdomaus. Labai emocionalus ir į veikėjus stipriai orientuotas kūrinys, efektingas ambient'inis garso takelis stipriai prisideda prie tiesiog slegiančios serialo atmosferos. Tačiau, kai kurie režisieriaus sprendimai mane supykdė.
    Ar tikrai reikėjo skirti 13 epizodų šiai daliai animuoti? Ant galo pradėjo jaustis toks drag'as, kad viso to viršūnė buvo - pusė epizodo skirta tiesiog ėjimui. Galima paspausti ranką kūrėjams už tokią drąsą, ir tai gana įdomus žingsnis, tačiau neatleistina jei jie tai darė tiesiog biudžeto sumetimais.
    Ir pabaiga - nedidelė flashback'ą primenanti scena, kur tiesiog sumesta įvairių kadrų iš greičiausiai tolimesnių mangos skyrių.... o gale mums prikiša, kad čia tik pirmos dalies pabaiga... tai kaip jaustis? aš nuoširdžiai manau, jog Aku no Hana anime tęsinio nebus - niekas net žalios šviesos tam neuždegs, o jau nekalbu apie reikiamo biudžeto surinkimą. Jei visgi bus kitaip, tai valio... bet ar būtina taip tampyti nervus žiūrovams, lyg sakant - eikit skaityti mangą arba tikėkites stebuklingai antro sezono, mes davėm jums viltį...
    Na jiems bent pavyko, dabar tikrai norisi sužinoti kas bus toliau ir greičiausiai reikės atsiversti mangą.
    Visumoj, tai įdomus mėginimas kiek kitaip pateikti istoriją, bet ne be trūkumų. 4/5.

    Pabaigai keletas screen'ų, kurių prisidariau anime žiūrėjimo metu, koks skirtumas, kad rotoskopas, vistiek atrodo įdomiai, gražūs fonai, efektingesnis veikėjų perteikimas ir t.t.
    Spoileris:



    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-07-01, 06:32.

    Comment

    • ManOverBoard
      Narys

      • 2013 06 22
      • 83

      #3
      neziurėjau sito anime dėl labai blogų atsiliepimų bet turbūt eilinį kart nuvertinau anime, reikės pamėgint kai neturėsiu ka veikt

      ps. Man piešimas labai i beck užneša

      Comment

      • nemesis
        Super mega ultra rašytojas

        • 2010 11 08
        • 1186

        #4
        Dropinau po pirmo episodo, tiesiog negalėjau pakęsti tos "ale tikroviškos" animacijos - žmonės be veidų, tie patys fonai naudojami vėl ir vėl toje pačioje serijoje, prie to prisidėjo tragiškas openingas ( galbūt prie jo vėliau priprantama, žiūrint serialą). Buvau skaitęs keletą mangos skyrių ( su padoriu piešimu), kuri taip manęs ir nesudomino, galbūt ir tai prisidėjo, kad netekau kantrybės jau pirmame episode.

        Comment

        • Aurimasak
          Rimtas forumo narys

          • 2009 12 14
          • 169

          #5
          Autorius Miesto_Druidas
          Ant galo pradėjo jaustis toks drag'as, kad viso to viršūnė buvo - pusė epizodo skirta tiesiog ėjimui. Galima paspausti ranką kūrėjams už tokią drąsą, ir tai gana įdomus žingsnis, tačiau neatleistina jei jie tai darė tiesiog biudžeto sumetimais.
          Ir pabaiga - nedidelė flashback'ą primenanti scena, kur tiesiog sumesta įvairių kadrų iš greičiausiai tolimesnių mangos skyrių.... o gale mums prikiša, kad čia tik pirmos dalies pabaiga... tai kaip jaustis? aš nuoširdžiai manau, jog Aku no Hana anime tęsinio nebus - niekas net žalios šviesos tam neuždegs, o jau nekalbu apie reikiamo biudžeto surinkimą. Jei visgi bus kitaip, tai valio... bet ar būtina taip tampyti nervus žiūrovams, lyg sakant - eikit skaityti mangą arba tikėkites stebuklingai antro sezono, mes davėm jums viltį...
          Na jiems bent pavyko, dabar tikrai norisi sužinoti kas bus toliau ir greičiausiai reikės atsiversti mangą.
          Tas ilgas ir užtęstas ėjimas ten atsirado ne dėl biudžeto sumetimais. Kiek šnekėjau su žmonėmis žiūrinčiais, kiek esu skaitęs, nusprendžiau jog tą sceną reikia priimti lyg "walk of guilt". Cituosiu žodžius, tačiau tai ką jie padarė tą naktį (klasės suvertimas) buvo jų narkotikas ir po viso to, nuslūgus visam tam gėriui, jie grįžo į protą, supratę ką padarė. Jiems reikėjo laiko apgalvoti tai, ką padarė tą naktį, ar tai ką jie padarė buvo geras poelgis ir ar buvo verta tą daryti dėl to nerealaus jausmo, kurį jie pajuto.

          O flashback man patiko. Nors šalia sėdintis žmogėnas sakė esąs nusivylęs, man pabaiga patiko. Tai kas bus toliau atrodė taip įdomu. Ir aš labai tikiuosi antro sezono ir manyčiau jog jis bus. Visų išpeiktas dėl rotoskopo, tačiau net tada jis buvo labai geras. Taip pat, priduriant vieną, kitą žodį prie rotoskopo - užmečiau akį į vieną kitą mangos skyrių. Kaip ir maniau, manga neturi tos atmosferos, kurią padėjo sukurti rotoskopinė animacija. Vienas iš geresnių kūrėjų sprendimų. Apskritai, jie čia rizikuoti nebijojo, kas man labai glostė širdį.

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Autorius Aurimasak
            Tas ilgas ir užtęstas ėjimas ten atsirado ne dėl biudžeto sumetimais. Kiek šnekėjau su žmonėmis žiūrinčiais, kiek esu skaitęs, nusprendžiau jog tą sceną reikia priimti lyg "walk of guilt".
            Tai viskas ok, jį priimti galima kaip nori, kad ir kaip kokį ataušimą visai be mąstymo ar galvojimo, tiesiog panašiai kaip kartais grįžti po sunkios ir įtemptos dienos atsisėdi ir tiesiog apie nieką negalvoji. Manau, mažiausiai jie norėjo mąstyti ar gerai padarė būtent per tą ėjimą. Tik jau grįžus, vaikinuką pradėjo slėgti kaltė. Taip kad tikrai sutinku, kad ne be esmės tas ėjimas įdėtas, bet kad trunka pusę epizodo, tai nelabai patiko, lyg vėliau nebebūtų ką rodyti, tai bandoma buvo tempti laiką kaip išmanant... po to dar vienam epizode vėl ilgiausias dream sequence irgi su ėjimo scenom. Apskritai antroj pusėj anime tiek sulėtėjo, kad aš nematau kitos priežasties nei vien biudžeto (ar laiko) trūkumo. Gerai, kad galima įžvelgt prasmę pas veikėjus, bet laisvai buvo galima nuimti keletą epizodų ir padaryti serialą trumpesnį, taip nebesijaustų tempimo ir režisierius būtų sėkmingai serialą užbaigęs su kabliuku galimam tęsiniui.

            O dėl tęsinio, tas nepriklauso nuo mūsų noro, tas vadinamas teaser'is suintrigavo ir mane, tačiau pikta, nes nesitikiu, kad anime gaus tęsinį, nebent jis jau yra padarytas, tik dar dėl kažkokios priežasties nerodytas. Kiek skaičiau japonijoj šita manga visai populiari, o vat adaptacijos žmonės nekenčia, tai reiškia niekas jo nepirks, o jei neduos pelno, nebus ir jokio tęsinio, nebent kaip sakyta, jau antra dalis yra beveik baigta (ką galėtų sufleruoti tos atskiros scenos). Kaip bus ištikro pamatysim.
            Rotoskopas nėra blogai, dėl atmosferos irgi sutinku, tiek kad labai menka kadrų kaita itin jautėsi keliose vietose, nors vat ta kulminacinė scena klasėje atrodė fantastiškai dėka būtent rotoskopo.

            EDIT: Paskaitęs mangos kiek jos išleista, asmeniškai manau, jog tęsinio tikrai nereikia. Tai kas buvo pavaizduota seriale yra puiku. Tai kas eina vėliau mangoje yra psichiškai iškreiptos sapalionės, nelabai ir norisi matyti jų animuotų, bent mano nuomone.
            Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-12-06, 19:01.

            Comment

            • Kazuya
              Nusipelnes
              • 2011 04 03
              • 42

              #7
              Animacia tiesiog awesome. O ant galo taip pradejo darytis nebeidomus, nes kazkaip tarp Saeki ir tos RedHead nieko neivyko... IR taip buvo per daug tempiama guma ant galo. Bet vistiek 5/5

              Comment

              • butana
                Naujokas
                • 2013 01 26
                • 3

                #8
                asmeniškai šių metų favoritas iš tiek kiek teko matyt. animacijos stilius nevisai įprastas, bet greit prie jo pripratau ir tai tapo vienu iš anime pliusų, tikrai žavinga. garso takelis tiesiog fantastiškas. viso serialo metu kūrė ir palaikė sunkią, bet neapsakomai įtraukiančią atmosferą, net tos ištemptos scenos žiūrėjosi su malonumu, nes muzikinis fonas padėdavo įsijaust į situaciją. istorija taip pat puiki, kartais labai netikėta, o kartais sunkiai logiškai paaiškinama. daugumos minusų susijusių su veikėjais, jų sprendimais, istorija ar vaizdu, gerai pagalvojus net neišeina vadint minusais, nes jei jų nebūtų, pats serialas būtų visai kitoks, galbūt neišsiskiriantis iš kitų, netoks įtraukiantis ar nesukeliantis emocijų(blogų ar gerų). dažnai tamsus, niūrus ir sunkus psichologinis anime savo atmosfera įtraukia ir nepaleidžia iki pat galo. kiek kitokia romantinė drama, kurią rekomenduočiau visiems žanro mėgėjams. o pats lauksiu tęsinio, jei jis bus, ir žiūrėsiu dar kartą.

                Comment

                • HOkai
                  Naujokas
                  • 2010 08 07
                  • 7

                  #9
                  Kiek čia permečiau akimis į komentarus tai užsinorėjau ir aš šį bei tą pasakyti.

                  Ką tik šviežiai pažiūrėjau Aku No Hana ir manau, kad tos užtęstos scenos antroje animes pusėje buvo reikalingos. Taip anime kūrėjai parodo kad tam tikros scenos yra svarbesnės už kitas. Mangose tai būna vaizduojama panel'ių dydžiais. Be to, tokie "animes ritmo sutrikimai" priverčia atkreipti dėmesį į tam tikrą sceną. Bet tik sutrikus "anime ritmui" t.y. kažkas vyksta per lėtai, o kažkas įvyko per greitai, pradedi pastebėti, kad kažkas čia ne taip.... Kad ir dabar nemažai čia kas kalba apie ėjimą po klasės sujaukimo. Taip ir turėtų būti. Juk tada įvyko didelis lūžis pagr. veikėjo gyvenime!
                  Pritariu, kad čia nėra toks anime, kurį būtų galima žiūrėti grįžus namo iš mokyklos/univero/darbo. Nes atrodo pažiūrėjau anime ir iki šiol nesugebu suvokti tam tikrų veikėjų elgėsių.

                  Bet Aku No Hana yra tikrai kitoks anime. Tiek animacija, tiek siužetu. Ir nesuprantu tų žmonių kuriems nepatko animacija. Ji puikiai dera prie siužeto ir, animes bėgyje, iš tikruju pradedi įžvelgti grožį veikėjuose. Juk taip būna ir realybėje! Atitrūkim truputį nuo didelių ryškių akių! Manau, didžioji dalis anime mylėtojų tikisi animese pamatyti lengvą siužetą (geriau kad būtų fantastinis), su smagia animacija, gražiom akutėm ir daug veiksmo. Tą aš pastebėjau pažiūrėjusi naujausius anime. Taip kad nieko nuostabaus, kad šitas anime sulaukė tiek neigiamų atsiliepimų. Ir iš tikro, patys kūrėjai rizikavo viskuom. Bet manau, toks ir turėtų būti bet koks meno kūrinys - kontraversiškas, ginčytinas. Kai kyla diskusijos, kai kyla daugybė klausimų, kai atsiliepimai būna ne viena gražūs, štai tada kūrinys ilgesniam laikui išlaiko savo vertę!

                  Bet čia tik mano nuomonė. Galit ir su manim nesutikti.
                  DATTEBAYO!!!

                  Comment

                  Working...