Gargantia on the Verdurous Planet / Suisei no Gargantia

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aurimasak
    Rimtas forumo narys

    • 2009 12 14
    • 169

    Gargantia on the Verdurous Planet / Suisei no Gargantia


    Suisei no Gargantia
    Gargantia on the Verdurous Planet


    Režisierius: Kazuya Murata
    Studija: Production I.G
    Žanrai: Action, Mecha, Sci-Fi
    Transliacija: 04.07.2013 - 06.30.2013
    Trukmė: TV 12 ser. x 24 min.
    AniDB reitingas: 8.07 (502)
    MAL reitingas: 8.05 (14981)

    YouTube resursai:
    OP || ED

    Papildoma Info:


    Tolima ateitis, nežinia kur, kosmose. Žmonija jau ilgas laikas kovoja prieš "Hidiaazu" rasę. Mūšio metu jiems tenka trauktis, tačiau jaunas karys Ledo, paveluoja į atidarytą hipertunelį atsitraukimui ir sutrikus erdvėlaikiui, jis yra „išspjaunamas“ Žemėje ir užmiega ilgu miegu. Pabudęs jis supranta, esąs ne tarp savo bendražygių, tačiau planetoje, kurioje kur bepažvelgus - jūra. ėl to, žmonės Žemėje gyvena dideliuose laivuose, ir norint išgyventi, bei apsiginti, susijungia į flotiles. Ledo atkeliauja į vieną iš jų, vadinama Gargantia. Nežinodamas nei žemiečių kalbos, nei kultūros jis turi lėtai su tuo susipažinti ir mokytis žemiečių gyvenimo būdo.






    Įdėjos įvygdymas yra neprąstas, anime įtraukia žiūrėti nuo pirmų jo sekundžių, tačiau labai greit visas tas įspudis išblėsta. Ką gi, parvažiavai čia nesisvečiuoti Ledo, dabar teks dirbti. Aišku, šitaip galbūt buvo norėta parodyti, jog mūsų „ateivis“ čia lankėsi kiek ilgiau ir jo nuotykiai neprasidėjo ką tik čia parvykus, tačiau tai padaro viską šiek tiek nuobodoką, nors ir bandoma išgydyti tai įkišant humoro ar romantikos. Tačiau artėjant į galą, viskas vėl yra paimama į rankas, ir žiūrėti tampa įdomiau. Veikėjų bendravimas tarpusavyje (o tiksliau Ledo bendravimas su žemiečiais) yra savitas. Ledo yra ateivis iš kitos galaktikos pusės, kurių vertybės skiriasi nuo dabartinių žemės gyventojų, todėl dažnai tarp jų kyla nesusipratimų, tačiau berniukas po truputį mokosi. Iš jo mokosi ir jo draugai esantys čia. Kaip gyveno Ledo, kokiu tikslu jie kariauja prie Hidiaazu ir daugelį dalyku, kurie visiškai skiriasi nuo žemiškųjų. Piešimas yra paprastas ir nėra kažkuo labai išskirtinis. Naujoviški mechos atrodo švariai ir spindinčiai, kol žemiečių naudojami aparatai ir laivai yra apdrožti, surūdiję ir neišvaizdūs. Na, bent jau atlieka savo darbą. Štai pagirtinas dalykas čia yra apšvietimas. Nors nesu labai didelis visokių atspindžių fanas, tačiau visa tai čia man patiko. Nesijautė per didelio kiekio atspindžių ir šviesulių, todėl tai atrodė fantastiškai.
    Iš ties, iš šio anime tikėjausi pakankamai daug, nors ir nemėgstu mecha (kurios čia buvo labai pakankamai mažai), jis parodė ką gali, nors ir turėjo sunkumų eidamas keliu. Žiūrėti galima ir įdomu, tik neieškokit čia pernelyg daug mechos - jos čia pakankamai mažai.





    34
    5
    41.18%
    14
    4
    41.18%
    14
    3
    17.65%
    6
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Augis24
    AZ rėmėjas




    • 2009 03 29
    • 769

    #2
    Keletą klaidų radau
    Spoileris:
    Tolima ateitis, nežinia kur, kosmose. Žmonija jau ilgas laikas kovoja prieš Hidiaazu (rašyčiau su 1 "a", nors ir mal'e 2, bet niekaip neskamba man su dviem ir net ištarti negaliu) rasę. Mūšio metu jiems tenka trauktis, tačiau jaunas karys Ledo, paveluoja į atidarytą hipertunelį atsitraukimui ir sutrikus erdvėlaiviui(manau, jog tiktų labiau androidiniame robote?), jis yra „išspjaunamas“(nusiunčiamas?) Žemėje ir užmiega ilgu miegu (neužmiega jis jau taip "ilgai"). Pabudęs jis supranta, esąs ne tarp savo bendražygių, tačiau planetoje, kurioje kur bepažvelgus - jūra (vanduo?). Dėl to, žmonės Žemėje gyvena dideliuose laivuose, ir norint išgyventi, bei apsiginti, susijungia į flotiles. Ledo atkeliauja į vieną iš jų, vadinama Gargantia. Nežinodamas nei žemiečių kalbos, nei kultūros jis turi lėtai su tuo susipažinti ir mokytis žemiečių gyvenimo būdo.
    Ir dar keletas kaip "prieš", "įspūdis"

    Bee tvarkei kažką, bet pamiršai gramatiką.

    O kalbant apie anime - lengvas, ir tai vienintelis žodis, kuris šauna man į galvą. Patiko Ledo kaip main protagonist, reikalui esant šaltakraujis žudikas, turintis savo emocijas, bet mokantis jas valdyti. Nebuvo kažkokių užknisančių veikėjų, visi saviti, linksmi ir įdomūs. Piešimas man tikrai patiko, bent jau flotilės ir mechos gražiai pavaizduotos buvo, o ir apskritai, nemažai detalumo. OST - nieko gero, nei opening, nei ending - viską prasukdavau. Bet vis tiek duosiu 5, nes nesakyčiau, jog praleidau laiką veltui.
    Paskutinis pakeitimas nuo Augis24; 2013-06-30, 14:36.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Augis24
      Bee tvarkei kažką, bet pamiršai gramatiką.
      Vienas žodis užkliuvo ir tiek. Nieko neskaitau kol pats nepažiūriu... :P

      Comment

      • Aurimasak
        Rimtas forumo narys

        • 2009 12 14
        • 169

        #4
        Ačiū Augi, kad man padedi. : ) Gramatika is not the strongest point in me.
        Spoileris:
        Ir ten turėtų būt erdvėlaikis. Čia atseit advanced fizika, sutriko erdvėlaikis, atsivėrė wormhole ir pagr. veikėjas atsidūrė žemėje.

        Comment

        • Draconica

          #5
          Gramatiką galite ir aptarti PM, ji su pačiu anime nesusijusi.

          Comment

          • nemesis
            Super mega ultra rašytojas

            • 2010 11 08
            • 1186

            #6
            Vis dėl to Obuchis patvirtino savo vardą, gal ne taip efektyviai kaip prieš tai buvusiuose jo darbuose, bet patvirtino. Na, o pats anime, mano galva, turėjo tik 4 įdomius epizodus: pirmus 2 ir paskutinius 2, kiti ko ne filleriai, kad datemt iki normalaus formato serialo. Vizualinė pusė tvarkinga, graži, patiko openingo tema. Duosiu 7.

            Comment

            • Shenn
              Forumo ligonis


              • 2009 09 21
              • 544

              #7
              Chamber vienas iš geriausiu matytu mechų, nepadarytų gėdos ,bet kuriam šio žanro anime. Ir dar su "charakteriu". Bet labiausiai man patiko būtent "slice of life" serijos, kol jos tęsėsi serialas buvo vienas iš mano favoritų šį sezoną. Gaila vėliau man viską pagadino atsibudusi istorija, kuri nebuvo ne itin idomi ir vietomis nuspėjama.

              Comment

              • nemesis
                Super mega ultra rašytojas

                • 2010 11 08
                • 1186

                #8
                Panašu, kad mes matėme skirtingus serialus Ko gero, atėjome į šį anime ieškodami skirtingų dalykų.

                Comment

                • Shenn
                  Forumo ligonis


                  • 2009 09 21
                  • 544

                  #9
                  Autorius nemesis
                  Panašu, kad mes matėme skirtingus serialus Ko gero, atėjome į šį anime ieškodami skirtingų dalykų.
                  Tikėjaus prieš pradėdamas žiūrėti, kažko tokio ka rodė pirmose ir paskutinėse serijose. Tesiog taip nutiko ,kad gyvenimiškosios serijos labiau patiko.

                  Comment

                  • Miesto_Druidas
                    the journeyman



                    • 2010 08 17
                    • 1691

                    #10
                    Šiaip jei tikėti ANN, Urobuchi rašė tik pirmą ir paskutinį epizodus, bei atliko series composition ir prisidėjo prie serialo idėjos kūrimo. Aš tikėjausi jog serialas bus dvigubo ilgio, ir to tikrai reikėjo. Šiaip labai patiko man visa laivynų ir flotilių idėja, piratai ir t.t., lyg būtų Waterworld animacinė versija. Taip pat ryškus ir labai gražus piešimas priminė Ghibli filmus (atėmus CG), o pati sci-fi gyslelė buvo kažkiek panaši, kaip ir puikiąjame Last Exile, jau išties senokai begalėjom išvysti kažką panašaus kaip šis sci-fi hitas. Mano manymu, visi trylika epizodų galėjo būti vien apie Ledo gyvenimą Gargantijoj, kovas su piratais ir t.t. Tam pagrindas buvo padėtas puikus, labai patiko visa skirtingų kultūrų susidūrimo idėja, kaip Ledo mokėsi žemiečių kalbos, kaip bandė rasti naudingą darbą ir pasitarnauti visai kolonijai. Buvo super, išties (turiu omeny pirmuosius epizodus).

                    Taip kad Urobuchi padėjo puikų pagrindą puikiai istorijai, deja ne jis terašė kitų peizodų scenarijus. Ką galvojo kūrėjai pridėję fanserviso į du iš eilės einančius epizodus, buvo galima kur kas tinkamiau panaudoti laiką, o ne patiekti mums trijų mergaičių pilvo šokio ar 'paplūdimio' tipo kamšalus. Tačiau tai man tiko iki tol, kol buvo pradėta skubotai kišti didelę ir svarbią istoriją apie Hideauze, kuri gavosi kažkas panašaus į Shinsekai Yori istorijos liniją antrojoje pusėje, bet nė iš tolo taip gerai nebuvo išvystyta kaip ten. Taip kad viskas atsiremia į ribotą laiką ir per daug plačiai užsibrėžtą istoriją, kuri galėjo būti parašyta kur kas įdomesnė ir labiau išplėtota, davus antra tiek epizodų.
                    Bendras rezultatas silpnokas, bet už gero sci-fi užuominas, keletą smagių elementų, nuostabiai gražų piešimą ir animaciją (na jau baikit sakydami, kad piešimas niekuo neišskirtinis, manau, kažko gražesnio ir labai kokybiškesnio šį sezoną ir nebuvo) galiu suapvalinęs parašyti 4/5.
                    Spoileris:
                    nenoriu kažko prikišti, bet kaip vienam gražiausių sezono serialų galima buvo ir daugiau screen'ų prikepti, juk jie pirma ir patraukia lankytojo akį jei jis serialo nėra matęs, dabar rezultatas skurodokas pasirodė
                    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-07-01, 20:10.

                    Comment

                    • juoz357
                      Naujokas
                      • 2013 05 11
                      • 11

                      #11
                      Pritariu viskam ką pasakė Miesto_Druidas. Pats anime man vienas geresnių šio sezono, buvo įdomu žiūrėti tą dviejų kultūrų susidūrimą. Gal vienintelis trūkumas kuris užkliuvo buvo, kaip jau minėjo, kad nepakankamai išplėtotas ir 13 epizodų tikrai per mažai. asmeniškai galvojau, kad bus koki 24. Vertinčiau 4/5 nes geras bet ne EPIC.

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Tik nereikia varyti ant pilvo šokio.... Vienas iš stipresnių serialo epizodų, pademonstravęs vietinių kultūrą. Buvo tame kažkokios egzotikos ir laukinio erotiškumo...... Be to, kaip serialui labai neblogai nupiešta...

                        Jei nerimtai tai didžiausias serialo minusas yra labai simpatiška raudonplaukė kuri buvo absoliučiai neišnaudota. Čia apskritai yra daugybė personažų, bet pagrindiniai kažkodėl yra patys neįdomiausi.
                        Jei rimtai tai didžiausias minusas yra per daug stipri fantastinė dalis. Filmas "Vandens pasaulis" + kažkas panašaus į Macross...kas gali būti geriau? Deja, turinys man didelio įspūdžio nepadarė - per daug vandens...kalambūras beveik.... Būtų gal ir pusę velnio, gali ir nekreipti dėmesio į tuščias serijas, bet jos labai disonuoja su puikia pradžia. Neišgelbėjo net ir mecha, nors ir labai patiko kalbus dirbtinis intelektas, vis kažkas naujo.

                        Comment

                        • Nolikita

                          #13
                          Atsisiunčiau šį anime be jokiu expectations ... Na , galvoju , atsipūtimui toks , pasižiūrėsiu & tiek . Bet tai , ką pamačiau .. Net nepastebėjau , kaip greitai žiūrisi . Tikrai , tikrai ... tiesiog laaaaaaaaaaaabai geras , įdomus , na , žodžiu . Tikrai vertas pažiūrėti .

                          Comment

                          • Miesto_Druidas
                            the journeyman



                            • 2010 08 17
                            • 1691

                            #14
                            Turėsim tęsinį. Klausimas ar bus antras sezonas ar koks nors filmas. Asmeniškai būtų smagiau filmas, kadangi serialą jie pakreipė netokia įdomią linkme ir užrush'ino, kai antro sezono atveju, galėjo lėtai ir įdomiai vystyti pasaulį, o visą didžiąją dalį įvykių palikti antram sezonui. Na bet bus kaip bus.

                            Comment

                            • nemesis
                              Super mega ultra rašytojas

                              • 2010 11 08
                              • 1186

                              #15
                              Kaip ir nereikia to antro sezono, viskas baigėsi kaip ir turėjo baigtis, buvo ir tinkama kulminacija, kuri nutraukė ryšius su "kosmine žmonija". Nebent bus gilinamasi kaip Žemė vystėsi, žmonijai išvykus į kosmosą.

                              Comment

                              Working...