Red Data Girl

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Red Data Girl

    Red Data Girl
    RDG: Red Data Girl

    Režisierius: Toshiya Shinohara
    Adaptacija: pagal Noriko Ogiwara novelių seriją
    Studija: P.A. Works
    Žanrai: Fantasy, mistinis, mokyklinis
    Transliacija: nuo 2013-04-04 iki 2013-06-20
    Trukmė: 12 x 24 min
    MAL reitingas: 6.72
    Video resursai: OP||ED||Treileris
    Papildoma Info:
    Izumiko užaugo japonų šventykloje, atokioje kalnų vietovėje ir nuo mažens buvo, kiek galima, saugoma ir ribojama nuo išorinio pasaulio. Mergaitė labai drovi ir nelabai sugyvena su elektriniais prietaisais ... tiesiogine to žodžio prasme - šie gali sugesti vos jai prisilietus. Tad be abejo šiuolaikiniame, nuo informacinių technologijų priklausomame pasaulyje jai gyventi sudėtinga. Žinoma, tai jai nesutrukdo svajoti apie gyvenimą kitoje vietoje, norą susirasti draugų, ir ši svajonė pradeda pildytis, kai jos globėjas pasiūlo mokyklą Tokijo mieste, maža to dar ir priverčia savo sūnų Miyuki, mergaitę visur lydėti ir saugoti. Miyuki ši idėja visiškai nežavi, bet jo tėvui sūnaus atsikalbinėjimai visai nerūpi. Iš pradžių jaunuoliai labai priešiškai žiūri vienas į kitą iki tol kol jie sužino tikrąsias savo lemtis ir Izumiko svarbą pasaulyje.


    Istorijos išpildymas: Red Data Girl (toliau tiesiog RDG) remiasi japoniškomis šintoizmo legendomis ir įterpia jas į šiandieninio pasaulio tematiką. Nors ir su nebloga idėja, tai lyg ir paskubomis, bet kartu ir nenuosekliai besivystančią istoriją turintis anime, nepabijantis užkrauti žiūrovą ne visada svarbia ar aiškia informacija. Nevisi siužeto elementai bus aiškūs, o ir pabaiga nesijaučia kaip pabaiga, nors tęsti nelabai bėra ką, tiesiog trūksta aiškumo ir visapusiško visų siužeto elementų suvedimo ir paaiškinimo. Taigi, visumoj gaunam 12 epizodų istorijos pamatų dėliojimo, be aiškios kulminacijos ar atomazgos. Trūkumas dar ir tai, kad įdomi idėja yra įvilkta į n kartų matytą mokyklinį rūbą, o serialo gale turim, neatspėsit ... mokyklinį festivalį, bent jau tiek gerai, kad į tai įpinta minimalių japoniško folkloro ir istorijos elementų.
    Veikėjai: Veikėjai čia irgi labai neblizga. Izumiko - tipinė kukli, silpna ir nelabai ką galinti už save padaryti, mergaitė. Pliusas čia toks, kad ji labai neblogai perteikta savo balso aktorės ir scenarijaus dėka, todėl nesijaučia beviltiškai, kai pasirodo ekrane. Miyuki, be abejo, kaip pridera yra stiprus, atkaklus ir puiki atsvara lepšiukei Izumiko. Tiesa, jis kone visą laiką yra surukęs ir nepatenkintas savo dalia. Be abejo, nuo neapykantos iki meilės tik vienas žingsnis, tad romantikos kibirkštėlių yra ir šiame seriale, į kažką labai didelio jos deja neišsivysto. Apie kitus veikėjus netgi nėra ką šnekėti, jie toli gražu nėra išskirtiniai, ką jau beminėti, kad dauguma jų moksleiviai.
    Apipavidalinimas: P.A. Works kaip visada solidžiai apipavidalina savo serialus. Animacija, primena Hanasaku Iroha/Tari Tari ir Another naudoto piešimo stiliaus ir spalvų gamų samplaiką. Ypač nuostabūs čia fonai ir šiaip viskas atlikta labai kruopščiai ir tvarkingai. Prikibti galima nebent prie to, kad studija nelabai nori iškrypti iš kelio ir paeksperimentuoti animacijos srityje, todėl kone visi jos kūriniai atrodo panašiai. Taip pat siūlau atkreipti dėmesį į šauniai apipavidalintą ED'ą ir gražią jo dainą.
    Mano nuomone: RDG sudėtinga rekomenduoti, nes jis gali pasirodyti tiesiog nuobodus ir yra sunkiai įtraukiantis. Prie to pridėkim ir tai, kad istorija nėra labai aiški. Tą greičiausiai parodo ir žemas MAL balas. Visgi, jį verta bent pamėginti, kam patinka japoniškos legendos ir folkloras, galbūt tiks ir norintiems kokio inteligentiškesnio ar ramaus anime. Tačiau negarantuoju, jog gebėsit išsėdėti visą serialo laiką ar gale nesigailėsit praleisto laiko. Asmeniškai serialui rašyčiau apie 7 balus.


    8
    5 (puikus!)
    12.50%
    1
    4
    25.00%
    2
    3
    62.50%
    5
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 21:44.
  • Ozis

    #2
    Viskas gerai su ta istorija, ji yra daugiau nei aiski, taciau serialas siaip bendrai paemus yra nykus, tamsus ir nuobodus. 5/10.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Autorius Ozis
      Viskas gerai su ta istorija, ji yra daugiau nei aiski, taciau serialas siaip bendrai paemus yra nykus, tamsus ir nuobodus. 5/10.
      Taip, pagrindas išties labai aiškus, bet vistiek nuoseklumo ir aiškumo ar kai kurių detalių aiškesnio išpildymo jį plėtojant trūksta, nežinau ar tempei iki galo, bet gale bent aš nesupratau kame esmė, ypač su tryniais kažkokia neaiški dalis buvo, o Masumi svarba pabaigos įvykiuose irgi iškėlė klausimų, deivės istorijos linija irgi liko kažkokia neužbaigta
      Spoileris:
      Turiu omeny, ta dalis, kur aiškino, kaip ji sunaikino pasaulį ir keliavo laiku atgal kad ją pakeisti, bet gale taip niekas ir nepasikeitė, kad tokios baigties būtų išvengta
      Na gal man taip....
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-06-24, 23:14.

      Comment

      • dfgzb
        Narys

        • 2009 03 01
        • 38

        #4
        žiūrėjau aš šitą "stebuklą" pakankamai kantraiai, ir jau vos įpusėjus serialui ėmė kamuoti idėja slėpti šitą dalyką į stalčių ir nebeištraukti (na ne tiesiogine prasme), bet kadangi pusę sužiūrėjau nusprendžiau pasikankinti iki galo. Pats anime nėra blogas, bet labai nykus ir jam tikrai kažko trūko įtraukta elementų, kurie neturi prasmės eigai ir iki šiaip susidaro įspūdis, kad sunkiai ten sueina mintys į vieną tašką. Yra nykių anime su vangia įvykių seka, bet tikrai įtraukia labiau nei šitas. Rekomenduoti šito tikrai nerekomenduočiau niekam, bet jei nėra ką veikti ir šis produktas nukrenta po ranka, kodėl gi ne... 6/10

        Comment

        • Gdinix
          Tiesiog GDinix
          • 2014 04 02
          • 25

          #5
          Neblogas žiūrėti imanoma

          Comment

          Working...