Ixion Saga DT

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Ixion Saga DT

    Ixion Saga DT


    Režisierius: Shinji Takamatsu
    Studija: Brains Base
    Žanrai: komedija, parodija, fantazija
    Transliacija: 08.10.2012 - 01.04.2013
    MAL reitingas: 7.46
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / Balls...



    Aprašymas: Vieną eilinę dieną eilinis japonų berniukas žaidė eilinį mmorpg. Eilinį kartą gavęs į kaulus nuo eilinio boso sėdėjo nuliūdęs visas. Tada prie jo priėjo mergina (arba bent jau moteriškas avataras) ir paprašė pagalbos. Ir taip dviprasmiškai paprašė, kad Kon'as, dar niekad moteriškų saldumynų neragavęs, entuziastingai sutiko. Vos tik spėjo ištarti lemtingą "Taip" ir iškart, su visa kėde, papuolė į pasakų pasaulį. Sėkmingai papuolė - tiesiai blogiečiui ant galvos, tuo pačiu išgelbėdamas pas savo jaunikį keliavusią princesę ir jos palydą. Didžiapapė gražuolė kažkur dingusi, kaip sugrįžti namo neaišku ir dar matyt perbėgo kelią blogiems ir pavojingiems žmonėms. Kon'as neturi kito pasirinkimo ir laikinai tampa princesės riteriu. Grupėje yra visada saugiau keliauti, o vėliau gal pavyks surasti kelią namo.


    Parodija yra mano vienas iš mėgstamiausių žanrų. Ar gi aš galėjau praeiti pro šalį? Tikrai negalėjau, ypač kai serialas turi viską ko reikia gerai parodijai. Paimkim, kad ir personažus. Kaip jums graži mergaitė, kuri yra vyras? Arba stiprus ir didelis vyras mėgstantis kačiukus ir kitus kawainus padarėlius? Kaip jums maža princesė, kuri pavirstą į demoną kai ant galvos atsistoja trys kuokštai plaukų? O blogiečiai, dėl išvaizdos panašūs į mergaitiškos mangos personažus ir kiekvienas savaip iškrypę? O kawainas padarėlis, kuris yra visai ne kawaino charakterio? Tokio fono dėka Kon'as atrodo net gi normalus ir adekvatus berniukas. Užtat neadekvatūs yra siužetas ir istorija, silpnai atskleistas pasaulis, bet kam tai rūpi? Nebent tiems, kurie ne temoje ir pamanė, kad žiūri normalų fantasy anime. Humoras čia yra tikrai geras ir įvairius. Yra ir nepadorių juokelių ir visai švelnių. Yra ir banalių ir išradingų. Esminius trūkumus matau tik du. Pirmiausia serialas yra per ilgas. Parodija yra ne toks žanras, kad būtų galima tempti 25 serijas. Dėl to maždaug 5 serijos buvo žiauriai geros, 5 privertė nusijuokti, 5 išspaudė šypseną, o likusios buvo nuobodokos. Labai sunku išlaikyti aukštą tempą ir nieko keisto, kad to padaryti kūrėjams nepavyko. Aš tik nesuprantu, kam to reikėjo? Kažkas gavo per daug pinigų? Manau 13 serijų čia būtų pats tas. Antra problema yra pederastija. Kažkaip per daug čia jos. Taip, gal ji čia irgi kaip parodijos ar komedijos elementas, bet kodėl čia apsinuogina tik vyriški personažai? Ir šiaip, kodėl mergų taip mažai?^^

    Reziumė: Parodijų mėgėjams must see. Daugiausiai kliuvo "shounenų" štampams, bet nukentėjo ir kiti. Buvo per daug gerų serijų, kad galėčiau duoti mažiau nei 8 balus.


    Vis tik juokingai su tais kiaušiniais buvo...^^


    Spoileris:

    14
    5
    21.43%
    3
    4
    57.14%
    8
    3
    21.43%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    #2
    Tikriausiai pas mane su humoru visai prastai, nes labiausiai juokiausi iš lėkštų juokelių susijusių su Incognito lyderio vyriškumu Apskritai tos serijos kuriuose dalyvaudavo Incognito grupuotė patiko labiausiai. Retai kada būna kai priešininkus labiau palaikai nei pagr herojus. Kaip ir minėjo Killerbee būtų užteke perpus trumpesnio sezono. Ko pasekoje vienos serijos smarkiai prajuokindavo , o kai kurios iš vis nuobodžios ir bereikalingos atrodė. Žodžiu kaip visada gavus kiekybe nukentejo kokybė. Tiesa, namažai juokelių buvo suprantami tik patiems japonams, nemažai juokelių kur sužaista kalbos dviprasmybėmis. Ypač endinge, kurio vertimą su žodžių žaismo paaiškinimais netyčia aptikau forumuos. Dėl to vakarų žiūrovui ne visi juokai gali būt įkandami. P.s: labiausiai patiko karaoke serija.
    Paskutinis pakeitimas nuo Shenn; 2013-04-14, 18:35.

    Comment

    • PGirl
      Magician
      • 2013 04 03
      • 7

      #3
      Geriausia šių metų komedija.
      Grafika, muzikinis takelis tiko, problema ta, kad tikrai per daug serijų (galėjo sumažint jų skaičių). Visi veikėjai keisti ir juokingi. Man truko šiek tiek išsamesnės informacijos apie kitą dimensiją, bet juk čia komedijos žanras, svarbiausia pasijuokt. Ir aišku labiausiai patiko vieta su Dukakio kiaušiniais...

      Comment

      Working...