Psycho-Pass

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Psycho-Pass

    Psycho-Pass


    Režisierius: Naoyoshi Shiotani
    Studija: Production I.G
    Žanrai: trileris, fantastika, kiberpankas
    Transliacija: 12.10.2012 - 22.03.2013
    MAL reitingas: 8.50
    Trukmė: TV 22 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Visais laikais žmonija kankino klausimas:
    - Kaip padaryti, kad visiems būtų gerai?
    Deja, visos teorijos yra tik utopijos. Paimkim, kad ir komunizmą. Pati idėja yra gera, bet su žmonėmis neįgyvendinama. Padėti gali nebent tik mokslas. O jei būtų galima "nuskaityti" žmogaus psichologinę būseną? Jūs tik pagalvokit, būtų galima nusikaltėlį neutralizuoti dar jam nespėjus nusikalsti!!! Tokia technologija buvo sukurta, o ją valdė dirbtinis intelektas, vadinamas Sybil sistema. Ji net sprendė žmonių ateitį. Čia mes dabar po mokyklos ilgai ir nuobodžiai sprendžiam kuriuo keliu pasukti. Kai kurie net ir baigę universitetą nežino kuo bus "užaugę". Šioje (ne)tolimoje ateityje yra paprasčiau. Sistema įvertina gabumus ir pati nusprendžia kur, ką ir kaip žmogus dirbs.
    Akane Tsunemori pasisekė. Mergina yra tokia gabi, kad gali darbintis kur tik nori, bet kažkodėl pasirenka policiją. Taip, nusikaltimų yra nedaug, bet viską patikėti robotams irgi negalima. Darbe mergina papuola į neįprastą kompaniją ir jai tenka sparčiai mokytis.


    Geros naujienos tiems kurie nemėgsta kimono, obento, mokyklos, triūsikų/papų, grimasų, pliažų, karštųjų šaltinių ir visų kitų banalybių, kurių yra daugiau nei 90% anime. Net nebūtina nemėgti, kartais tiesiog norisi pažiūrėti kažką rimčiau nei į hormoninių audrų blaškomus ir mėtomus paauglius. Psycho-Pass'e nėra vaikų ir mokyklos. Na yra vienoje arkoje, bet į ją galima nekreipti dėmesio. Be to, šis serialas verčia susimastyti. Vien už tai galima padėkoti kūrėjams. Personažai geri. Atskleidimui turi priekaištų ir šiaip veikėjai nėra labai originalus, bet bent jau yra pakankamai "gyvi". Esu vienas iš tų, kuriems patiko Akane. Tikrai ne išvaizda, bet charakteriu. Mergina mokosi, bręsta ir tobulėja, bet išlieka ištikima sau. Taip, kažkur reikia nusileisti ar ieškoti kompromiso, bet svarbiausia yra nepasiduoti. Ir beveik visiems jos poelgiams aš pritariu. Dar labai patiko blogietis, o man taip retai būna. Taip, tokios priemonės tikslo nepateisina, bet, iš principo, Shougo motyvai man buvo suprantami. Likę personažai prastesni, nebent dar Tomomi Masaoka neblogas. Aišku kiekvienas žiūrovas gali turėti savo nuomonę, bet tai tik įrodo serialo dviprasmiškumą, o tai yra tik į gerą. Piešimas geras, ypač patiko kovos. Jų buvo nedaug, bet užtat labai kokybiškai animuotos. Gera ir muzika, ypač patiko pirmas ending'as. Nustebino adekvati pabaiga. Tiksliau ne pati pabaiga (paskutinės minutės labai jau banalios), bet pats rezultatas.
    Deja, nėra viskas taip gerai. Jei sąžiningai tai man buvo nuobodoka. Siužetas yra skylėtas ir ne visada logiškas. Pasaulis atskleistas nepakankamai detaliai. Persistengta su žiaurumu. Kodėl taikiniai sprogsta kaip balionai? Kam traumuoti aplinkinių psichiką kai nuo jos priklauso žmogaus gyvybė? Sistema yra per daug netobula. Net keista kaip ją pavyko "prastumt". Kabinėtis galima daug, bet ar to reikia?

    Reziumė: Taip, šis serialas yra tikrai ne šedevras, o tiesiog geras, vertas 8 balų su +. Tokių anime yra per mažai, kad būtų galima juos ignoruoti.


    Yayoi personažo atskleidimas yra kažkoks nesusipratimas. Tipo kaltas garažinis rokas? Ar lesbietiški polinkiai?^^


    Spoileris:

    79
    5
    68.35%
    54
    4
    22.78%
    18
    3
    7.59%
    6
    2
    0%
    0
    1
    1.27%
    1
Working...