Trigun Badlands Rumble

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • titanai
    Lietuviškoji anime svaja

    • 2012 11 14
    • 121

    Trigun Badlands Rumble



    Trigun: Badlands Rumble


    Trigun: Badlands Rumble yra vienas iš tų nepakartojamų anime, kuriam nepakako pirmosios atominės galvučikės, kaip žmonijai nepakako pirmojo PK ar pirmosios japanimacijos, t.y. Istorijos apie durininką Mukuzo Imokawą.


    Režisierius: Satoši Nišimura
    Metai: 2010, balandžio 24d.
    Žanras: Veiksmo, humoro, mokslinė fantastika, nuotykių
    Studija: Madhouse
    Trukmė: 90 minučių
    Kalbos: Japonų/Anglų


    Jautiesi kietas, mulki?
    Vašas Stampidas, dar žinomas kaip „žmogiškasis škvalas“, už kurio galvą siūloma nei daug, nei mažai – 60,000,000,000.00 „dvigubų baksų“ – atrodo lanko tas pačias drabužių turgavietes kaip ir Alukardas, apsirėdęs raudonu ilgaskverniu (pone, ar apokaliptiniuose vakaruose jums nekaršta?), apsiavęs Klinto Istvudo kaliošais, užsidėjęs geltonus, ispaniškus akinukus nuo saulutės ir užsitepęs peroksido ant šerių, nors ir būdamas plonas ir moteriškas kaip epušė, iš tikro yra inter-dimensinė „plantacija“, tarkime, „augalas“, su ubermensch kovos skilais ir .45 kalibro revolveriu; kartais trimis – iš to, beje, ir pavadinimas.

    Vašą supa, švelniai tariant, kulkos ir purvas, ir savo kelionėje skleisdamas Jėzaus pacifistines „meilės ir taikos“ analogijas, t.y. jeigu gauni į žabtus, dar gauk ir į pilvą, jis sutinka dvi draudimo agentes – Meril ir Milę – kurios atrodo kaip tipiškos anime mergaičiukų priešingybės: nei itin krūtingos, nei lieknos (o viena gal net per daug raumeninga), tačiau, kaip pridera, siaubingai emocionalios ir cypančiais tembrais. Jos tampa atsakingos už Vašą, kad jis neiškrėstų šunybių, pranešdamos apie tai, jog premija atšaukta, o mūsų nesuprastasis herojus klasifikuojamas kaip „natūrali stichija“. Oi, Yasuhiro, kaip įdomu!

    Peštynės Dykvietėje
    Reikia pasakyti, kad Trigun: Badlands Rumble angliškas dubliavimas puikus ir niekuo nenusileidžiantis japoniškajam, bet, ko gero, įspūdingiausia anime dalis (be muzikos) yra piešimo grafika, ypač pats Makos miestas: milžiniška ampero lemputė, tarnaujanti kaip vietinis elektros šaltinis, ištaigingi mero, buvusio Gazbeko pakaliko, pavogusio jo ir taip pagrobtus pinigus, vila, bei, žinoma, mano mėgstamiausias – triukšmingasis baras, kuriame įvyksta pašėlusios muštynės.

    Visa metropolija pristatyta anksti. „Stympankiškas“ kruizinis kreiseris, tempiantis visokius premijų medžiotojus, lėtai levituoja virš kopų smėliuko Makos kryptimi, pademonstruodamas miesto matmenis ir fizines ribas. Su tokiomis prielaidomis, siužetas kaip nerimastingas brizas prasineša zigzagais po gatves, tai padarydamas natūraliai ir neforsuotai – dažniausiai.

    Ši istorija, tiesa, yra labiau apie šalutinius personažus, kaip Gazbeką, kuriam prieš dvidešimt istorijos metų Vašas leido pasprukti, beje, specialiai, ir kuriam dabar už gyvą ar mirusią galvą siūloma 300 milijonų dvigubai šlamančiųjų, bei jo dukrą Ameliją, kurios hobi – frigidiškumas ir klynų spardymas. Bet užteks spoilerių.

    99 problemos, bet šypsnis ne viena

    Trigun: Badlands Rumble pilnametražė ekranizacija paliks abejingus nebent užkietėjusius „gotų“ vaikigalius, kurie nuolat pjaustosi rankas ir cituoja, tenka pripažinti, talentingai rašantįjį Edgarą Alaną Po. Lunatiškasis Vašas po kvailu kiautu slepia ekstraordinariai subrendusį asmenybės interjerą. Trūko tik įžūlaus dvišakio „LOVE&PEACE“, bet galima išsiversti ir su „juoduoju kačiuku“. Visai šeimai.

    6
    5
    50.00%
    3
    4
    33.33%
    2
    3
    16.67%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0

  • titanai
    Lietuviškoji anime svaja

    • 2012 11 14
    • 121

    #2
    Tiesa, neradau kaip pridėti balsavimą. Jeigu adminas ir moderas užsuks, prašau pridėkite. -Čiū.

    Comment

    • Red_Elf
      pandų karai :D


      • 2009 05 07
      • 1115

      #3
      Tegu aprašymo autorius neįsižeidžia, bet dabartinėje aprašo būklėje, aš jį priskirčiau prie "taisytinų anime sąrašo". Tikrai trūksta tvarkos, rišlumo, nuoseklumo ir kam čia sukti ratais - nors mažo vėjelio gūsio šambloniškumo (šablonus galima redaguoti ir pritaikyti savo poreikiams, bet panaudoti praverstų...).

      Taip pat šaunu, jog yra nesnaudžiančių aprašymų srityje (Killerbee žinoma didžiulė, žodžio kišenėje neieškanti išimtis ), puiku, jog nauji žmonės imasi aprašymų (:

      Comment

      • titanai
        Lietuviškoji anime svaja

        • 2012 11 14
        • 121

        #4
        Tegu Red_Elf neįsižeidžia, bet stiliumi imitavau gonzo "andergroundą", kitaip tariant, naująją žurnalistiką (žr. Tomą Vulfą), tik nutaikytą į anime. Gelžbetoninis įsitikinimas, t.y. "objektyvumas", man netinka. Esu užkietėjęs rūgšties guru.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Nu tarkim, bet "lyrikos" per daug ir aš per kvailas. Penkis kart bandžiau skaityt, bet po poros sakinių smegenys protestuodavos atsijungdavo....

          Comment

          • pilkasis kardinolas
            Rašytojas

            • 2011 07 25
            • 266

            #6
            Autorius Killerbee
            Nu tarkim, bet "lyrikos" per daug ir aš per kvailas. Penkis kart bandžiau skaityt, bet po poros sakinių smegenys protestuodavos atsijungdavo....
            Jei jau misteris Bee pripažįsta, kad karalius nuogas, teks ir man nubraukti paslapčia ašarą - per daug metafiziškas šis aprašymas, vien į jį pažvelgus praėjo noras žiūrėti anime...
            [url=https://myanimelist.net/mangalist/Aramissss&sclick=1]

            Comment

            • Draconica

              #7
              Kaip jau esu minėjusi ir kitoje autoriaus sukurtoje temoje iš didelio rašto išėjo iš krašto. Atsiprašinėti nežadu, antipatijos slėpti taip pat nežadu. Patariu perrašyti aprašymą, kad suprastų ne tokie "protingi" forumo nariai ir lankytojai.
              Ir pritariu, kad aprašymas tikrai atstumia žiūrėti patį anime (čia vien tam, kad nebūtų offtopic).

              P.S. Kopijuoti kažkieno kito stilių ir apsimesti kuo autorius nėra ir dar šitaip atvirai - kažkaip simpatijų nekelia.

              Comment

              • vrblitz
                ningen..

                • 2008 10 01
                • 223

                #8
                wtf did I just read.
                bet filmas geras, truko sito veikejo.

                Comment

                • aKi
                  Ruduo.

                  • 2007 10 24
                  • 289

                  #9
                  Vašas Stampidas
                  :O

                  Comment

                  • titanai
                    Lietuviškoji anime svaja

                    • 2012 11 14
                    • 121

                    #10
                    Kaip matau, kai kam pritrūko ram'ų, kai kam įdomesnis recenzentas, o kai kas iš viso nori, kad perrašyčiau (kitaip negyvai užflirtuos su manimi). Kas per velnias. Kur dingo išsvajotoji žodžio laisvė? Lietuva atgavo nepriklausomybę jau seniai, o stilius, beje, ne kopijuotas, bet angažuotas. Tai mano stilius (rašau dar siurrealistiškiau ant psichodelikų). Prašau, skirkite ir gerbkite, ponios ir ponai. Net ne prašau, o klūpodamas ant kelių laukiu pasigailėjimo. Viskas ore.

                    Comment

                    • Draconica

                      #11
                      Na, bent jau iš manęs pasigailėjimo tai tikrai nelauk. Nepamiršk, kad šį forumą lanko ne tik 20+ metų, bet ir 11 metų + tad savo rašymo stilių reikia taikyti visiems, jei jau rašai aprašymą taikyk jį visiems, o savo blog'e ar savo dienoraštyje reikškis kaip nori. Stebiuosi kaip misteriui "pritingąjam" dar pačiai ši mintis nešovė. Matyt protingi žmonės retai susimąsto apie paprastus žmogelius.

                      Comment

                      • titanai
                        Lietuviškoji anime svaja

                        • 2012 11 14
                        • 121

                        #12
                        Aš vadovaujuosi "imkite mane ir skaitykite" principu. Juk ne "Ulisą" čia parašiau. Neširsk.

                        Comment

                        • Draconica

                          #13
                          Make me.
                          O "imkite mane ir skaitykite" vėl gi, tinka tiems, kurie gali rinktis skaityti aprašymą lietuvių ar anglų kalba, bet kadangi forumas lietuviškas ir jis pritraukia įvairaus amžiaus žmones manau į įvairaus amžiaus žmones ir reikia kreiptis. Čia ne individualaus meno tema, kuris prieinamas tik "tam tikriems išrinktiesiems". Pykstu ar nepykstu, nėra esmė šioje diskusijoje (te atleidžia man modai ir adminai), esmė tame, kad jei rašai 50-mečiams tai jie ir supras, o vienuolimetis pamatęs tokį aprašymą spjaut gali net ir į patį geriausią anime. Žinoma, tai hobis ir bla bla bla, bet žmonės anime žiūri ne iš reikalo ir yra toks žiūrėtojų tipas, kurie nori pamatyti tikrai gerus anime, vietoj to, kad vertindami ir skaitydami anime aprašymus sulauktų galvos skaumo, kurio niekam nereikia. Save pavadinęs "nepublikuotu rašytoju" (jei neklystu) pateikei idėją, kad esi neva labai išprusęs žmogus ir tokiomis temomis bandai tą pagrįsti (imo), o tai rodo tik beviltiškas pastangas kažkam įrodyti, kad kažkas yra protingesnis ir kūrybiškesnis nei kiti (pirštais nerodysiu).
                          Vienžo, laisva Lietuva tam tikrose vietose negalioja, nes turi būti suprantamas visiems, jei jau tokį aprašymą pateiki visiems, o ne tik sau.

                          Comment

                          • vrblitz
                            ningen..

                            • 2008 10 01
                            • 223

                            #14
                            baikit verkt, ir taip liudna. gerai yra. koks skirtumas. as burbule.

                            Comment

                            • Hellsing_lover
                              Purinsesu no Darukuneso




                              • 2007 02 15
                              • 1319

                              #15
                              Gerai, įsiterpsim. Aprašymas nėra blogas, įdomus, bet viską sugadina tik labai jau nuo temos nukrypę "Daktare, mums trūksta greičio" (visa skiltis) ir "Peštynės Dykvietėje" (pirma pastraipa). Atsisakom jų ir turėsim priimtiną aprašymą. Taip pat daugiau komentarų ir įvertinimų iš techninės pusės reiktų (kaip muzika, piešimas, siužetas, t.t.). Taip pat labai rekomenduotina apsilankyti "Aprašymų šablonas" temoje ir pasisemti įkvėpimo elegantiškesniam išdėstymui arba atsisiųsti AZgen aprašymų generatorių.

                              P.S. Ir nėra reikalo čia vėl sceninių ginčų kelti

                              Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

                              Comment

                              Working...