Jinrui wa Suitai Shimashita

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Jinrui wa Suitai Shimashita

    Jinrui wa Suitai Shimashita
    Humanity Has Declined

    Režisierius: Seiji Kishi
    Studija: AIC A.S.T.A.
    Žanrai: Komedija, satyra, fantastika
    Transliacija: nuo 2012-07-02 iki 2012-09-16
    Trukmė: 12 x 23 min
    MAL reitingas: 7.89
    Video resursai: OP
    Papildoma Info:
    Anime nukelia į ateitį, kuomet žmonių rasė jau seniai nebėra pačioje viršūnėje. Nuolatiniai karai, maisto trūkumas ir matyt net pati motulė gamta nusprendė, jog žmonės jau pridirbo pakankamai. Taigi, kuomet žmonių kiekis drastiškai sumažėjo, jų vietą užėmė kita rasė.... fėjos - taikūs, maži žmogeliukai, kaip iš pasakų dievinantys saldumynus ir gebantys išdarinėti neregėtus stebuklus, bet kartu neapsieinantys be keistų asmenybių ir kitokių aspektų.
    Pagrindinė veikėja (įvardijama kaip Watashi) yra lyg kokia ambasadorė, tarpininkaujanti tarp žmonių ir fėjų. Ji su seneliu ir pagalbininku stengiasi padėti žmonėms šiuo sunkiu jiems laikotarpiu. Nesitikėjo mergina sunkaus darbo, pasirinkdama šią „profesiją“, bet fėjos ją įvels į įvairiausias netikėtas situacijas.


    Iškart įspėju, jei pamatę žodį „fėjos“, jums pasirodė jog tai tėra paprasčiausias vaikiškas anime, nubraukit šias mintis į šalį. Humanity Has Declined yra satyrinė komedija, su juodojo humoro prieskoniu. Deja žiūrėdamas šį anime pirmą kartą, nutraukiau jį, neįpusėjęs antros serijos: serialas pasirodė visiškai nejuokingas, veikėjai nuobodūs, ir net keisti humoristiniai sprendimai neišgelbėjo nuo nuobodulio. Tačiau davus antrą šansą ir žiūrint kiek kitokiu atžvilgiu viskas pasikeitė. Vis dar turiu sutikti, kad anime pradžia įtraukia sunkiai, bet įsibėgėjus jau net nekyla mintis dar kartą serialą drop‘inti.
    Anime sudarytas iš trumpų, poros ar vienos serijos, istorijų apie Watashi, jos senelio ir jaunojo pagalbininko atsitikimus. Jos dargi sudėliotos atsitiktine tvarka, ir tik įpusėjus, pradedama plėtoti istorija apie pačią Watashi, sužinome apie jos priešistorę - tapimą fėjų tarpininke.
    Kaip komedija šis anime nėra ypatingai juokingas, tiksliau jo misija nėra sukelti žiūrovui pilvo traukulius ir nuolatinį žvengimą. Bet taiklios ir neretai kandokos frazės ne vienam išspaus šypseną. Išties pačios serialo idėjos neretai išverčia iš koto: begalviai sava kalba kalbantys viščiukai, savižudė duona, laiko paradoksai, per naktį atsirandantys ištisi miestai, namų išsiilgę kosminiai palydovai ir t.t. Prie to dar prisideda ekscentriškos fėjų asmenybės ir kitos jų hm...savybės. Tačiau nuobodžiauti neteks tik tuomet, jei pavyks suvirškinti savotišką serialo humorą ir apsiprasti su veikėjais.
    Taigi, čia yra itin svarbūs dialogai tarp veikėjų, pagrindinės veikėjos monologai. Į juos nesigilinant dingsta didžioji anime prasmės ir humoro dalis. Veikėjai irgi iš pradžių atrodo bejausmiai ir vangūs, tačiau anime perkopus antrą pusę nuomonė keičiasi, ypač pradėjo žavėti pati Watashi. Prie pliusų verta paminėti ryškią ir akį traukiančią, pastelinių spalvų animaciją. Ir jei nežiūrėjot, pasijunkit OP‘eningą, bent dalį žiūrovų turėtų užkrėsti šauni jo nuotaika.
    Mano nuomone: Jei apsiprasit su specifiniu serialo humoru, jis jums visai turėtų patikti, jei ne - greičiausiai neištempsit nė pirmos serijos. Vis dėlto jei nesate, didelis standartinių anime juokelių ir komedijų žiūrėtojas ir mėgėjas, galbūt šiame darbe rasite būtent tai, kas jums patiks. Tuo labiau verta pamėginti šį anime jei traukia satyra, ir domina kiek kitoks humoras ar istorija nei esate įpratę matyti.


    13
    5 (puikus)
    38.46%
    5
    4
    46.15%
    6
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    15.38%
    2
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 21:27.
  • Ozis

    #2
    Is amidau apzvalgos tikejausi, kad bus koks social sci-fi. Pirmas epizodas sokiravo. Paziurejau antra - uzkabino. Savotiskas, fainas (fejos!) ir nestandartinis, bet per daug uz sveiko proto ribu nelakstantis.
    Nuvilia nebent pabaiga, kuri net nera pabaiga ir veda i niekur. Jauciamas tikro "akcento" ir kryptingumo trukumas. 8/10.

    Comment

    • Hellsing_lover
      Purinsesu no Darukuneso




      • 2007 02 15
      • 1319

      #3
      Photobucket

      Keistas anime, net sunku kažkaip jį man konkrečiai įvertinti. Iš vienos pusės labai naivokas ir tampantis nervus savo ta happy-go-lucky gaidele, bet iš kitos pusės tai ir labai depresyvus darbas (na, sakyčiau, vien pavadinimas išties daug ką pasako). Kažkoks būtent šiuo požiūriu labai susipainiojęs serialas pasirodė. Galbūt didesnis istorijos vientisumas būtų kiek labiau pataisęs šitą, mano požiūriu, emocinę betvarkę, bet dabar siužetas buvo pateiktas gana padrikai ir be jokios svarbesnės tvarkos.
      Iš kitos pusės, piešimas gana netradicinis. Vietomis fonas (ar animaciniai layer'iai) savotiškai priminė tokias spalvoto popieriaus iškarpas. Bendrai paėmus, piešimas toks grubesnis ir labiau skečinis. Vėlgi, gal ši animacija išties kiek priminė Liar-soft vizualinių novelių kūrėjų braižą.
      Muzika nebloga, visados maloniai klausiausi ED dainos
      Apibendrinus, tikrai įdomus ir netradicinis anime darbas, kokių gana dažnai šiuo metu pasigendame naujų anime horizonte, tačiau jo pateikimas ne iki galo sutapo su mano lūkesčiais, tik sukėlė dviprasmius jausmus. 7/10 arba 4/5.
      Ir taip, tokios 24/7 laimės pilnos miniatiūrinės fėjos mane užknisa.

      Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

      Comment

      • wajietaus
        Narys
        • 2012 03 18
        • 38

        #4
        atrodo kaip yuno bijau ziuret
        Spoileris:
        Spoileris:
        Spoileris:
        Spoileris:
        Spoileris:
        Spoileris:

        Comment

        Working...