Yu-Gi-Oh! Zexal

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • M-zidinys

    Yu-Gi-Oh! Zexal


    Yu-Gi-Oh! Zexal


    Režisierius: Satoshi Kuwabara
    Studija: Studio Gallop
    Žanrai: Veiksmo, Nuotykių, Žaidimai/Turnyrai, Shounen, Antgamtinės galios, Fantastika
    Transliacija: 11.04.2011 - tęsiamas
    Trukmė: TV 70-tęsiasi ser. x 25 min.
    MAL reitingas: 6.7 (1661)

    YouTube resursai:
    OP1 || OP2 || OP3 || ED1 || ED2 || ED3

    Papildoma Info:


    Yu-Gi-Oh! Zexal mus perkelia į futuristinį ateities pasaulį, kuriame žaidimas kortomis yra daugelio neatsiejama gyvenimo būdo dalis. Tai pramoga, sportas, profesija ir net gyvenimo prasmė - siekis tapti profesionalu t.y. tam tikro statuso įgijimas visuomenėje, kuris matuojamas gebėjimu žaisti kortomis. Todėl Yu-Gi-Oh! visatoje visos gyvenimiškos problemos sprendžiamos kortų žaidimo pagalba. Zexal pristato ketvirtosios kartos protagonistą, kuris nėra siejamas su ankstesnėmis dalimis: Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, GX ir 5D‘s, tačiau galima įžvelgti daug sąsajų ir panašumų: veikėjų charakteriai, kultiniai monstrai, siužeto detalės, istorijos vingiai ir kita. Tai lyg trijų ankstesnių dalių miksas arba tiesiog dežavu.

    Šiame Yu-Gi-Oh! pasaulyje vyrauja pažangiosios technologijos, kurios išstūmė magiją, tikėjimą kortų dvasia ir šešėlių žaidimą (Shadow Duels), kuris buvo dažnas ankstesnėse anime dalyse. Zexal visa istorija paremta mokslinės fantastikos elementais: kosminė energija, skirtingos dimensijos, laiko valdymas, todėl šiuo aspektu labai skiriasi nuo ankstesnių dalių, kurios rėmėsi labiau tradicijomis ir istorine praeitimi, nors ateities apokaliptinis pasaulis jau buvo pristatytas 5D‘s dalyje.

    Technologijos nuo 5D‘s laikų patobulėjo ir įgalino sukurti ištisą alternatyvią tikrovę, (Augmented Reality), kuri sustiprina žaidėjų pojūčius (4D ateities technologija). Tai virtuali realybės kopija, į kurią perkeliama visa kova. Iškviesti monstrai gali tiesiogiai sąveikauti su aplinka, sukuriant holografinę iliuziją, kad jie yra gyvi ir gali griauti pastatus, keisti aplinką, reikšti emocijas, įsikūnyti į žaidėją ir pan. Šio anime tema pabrėžia technologijų evoliuciją, kurioje mes visi šiuo metu gyvename, todėl ši dalis yra lyg netolimos ateities pranašas. Net iškviesti monstrai jau turi išmaniuosius telefonus

    Pagrindinis protagonistas Yuma Tsukumo yra 13 m. vėjo neštas ir pamestas vaikėzas, kuriam būdingos šios savybės: hiperaktyvus, užsispyręs, nepareigingas, rizikuojantis, nenuspėjamas, linksmų plaučių savininkas arba tiesiog geras žmogus. Jis svajoja vieną dieną tapti čempionu, tačiau kankinamas neišpasakyto tingėjimo ir stokodamas elementarių žaidimo įgūdžių, pralošia visas kovas, tiesa nesvarbias, nuo kurių nepriklauso pasaulio likimas. Yuma sau iškelia neįmanomus tikslus, kurių dažniausiai įgyvendinti taip ir nepavyksta. Jo pagrindinis gyvenimo moto (originalas - kattobingu, dubliuota versija - feelin' the flow, fanų vertimas - Bring It to 'Em) yra niekada nepasiduoti ir iš paskutiniųjų siekti savo užsibrėžtų tikslų, o svarbiausia niekada neprarasti pasitikėjimo savimi. Jis turi įgimtą gebėjimą nukreipti kitų žmonių gyvenimus teisinga linkme, skleidžia teigiamą aurą ir visada yra kupinas gyvybės, todėl yra labai panašus į Jaden Yuki iš GX ir yra visiška priešingybė snobui Yusei Fudo iš 5D‘s bei droviam ir melancholiškam Yugi Muto.



    imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com



    Tačiau kaip ir visi pagrindiniai veikėjai, Yuma taip pat yra ypatingas, nes kaip ir Yugis turi slaptą pagalbininką Astral, kuris pasirodė, Yumai tėvų padovanotu pakabuku atrakinus paslaptingas jo pasąmonėje (regėtas sapnuose) buvusias duris. Tai galima interpretuoti ir kaip potencialo išlaisvinimą arba savojo likimo priėmimą. Šis pakabukas Yumai turi didelę simbolinę reikšmę, kuris labai panašus į tūkstantmečio sumažintos stilizuotos dėlionės versiją.

    Astral yra kitiems nematoma būtybė, panaši į vaiduoklišką ateivį, kuris peržengęs paralelinio pasaulio slenkstį prarado atmintį, kuri 99 specialių kortų, vadinamų „Skaičiais“ (Numbers), Xyz monstrų pavidalu pabiro po pasaulį ir užvaldė kitus žaidėjus. Astral siekia susigrąžinti savo atminties dalis, todėl draugia su Yuma išsiruošia į skaičių medžioklę ir taip prasideda nauja epopėja. Ilgainiui Yuma susiduria su vis galingesniais ir keistesniais varžovais, kuriuos draugia su Astral privalo nugalėti, tokiu būdu atskleidžiant vis daugiau kortų „Skaičių“ ir Yumos šeimos paslapčių.

    Zexal siužetas panašus į pirmąją dalį - Yugis, padedamas draugų, faraonui Yamiui padeda susigrąžinti atmintį ir grįžti į savo pasaulį, analogiškai atminties paieškoje Yuma talkina Astral. Kiekvieną seriją pagrindinis veikėjas susiduria su nauju priešininku ir vyksta kova tarp jų dėl pasaulio likimo. Yumai kaip ir Yugiui kovose padeda jo nematomas partneris Astral. Piešimo stilius išlieka panašus kaip ir kitose Yu-Gi-Oh! dalyse, taip pat beprotiškos šukuosenos vis dar madingos, nors prie veikėjų naujo stiliaus reikės priprasti. Vyrauja ryškios spalvos, detalus aplinkos piešimas. Pakankamai efektingai nupieštos kovos su 3D monstrų iškvietimo intarpais. Išties neblogas įžangos ir pabaigos garso takelis. Apibendrintai galime sakyti, kad anime yra padarytas kokybiškai.

    Daugelis šį anime vertina labai skeptiškai, dažniausiai neigiamai bei juokiasi iš anime tematikos - „Card games in space“, taip pat sako, kad jame trūksta Yu-Gi-Oh! tikrosios dvasios, kuri buvo juntama pirmojoje dalyje (Egipto tematika), taip pat kartojasi ta pati istorija, todėl nėra jokio originalumo ir siužetas yra nuspėjamas. Šiems teiginiams pritariu tik iš dalies, nes reikia turėti omenyje, kad Zexal yra skirtas jaunesnei auditorijai, kuri yra supažindinama su šiuo žaidimu, todėl žaidimo veteranai bei pirmosios dalies anime gerbėjai gali jausti, kad kažko trūksta arba kaip tik yra perdaug. Negalima sakyti, kad Zexal yra kažkuo labai blogas ar pernelyg kvailas, lyginant su kitomis dalimis. Yu-Gi-Oh! yra specifinis anime, kurio tikslas įtraukti naujus žaidėjus ir parduoti naujus produktus, todėl norint žiūrėti šį anime reikia būti šio žaidimo gerbėju, nes pristatomos naujos kortos, žaidimo stilius ir pan. Šį anime rekomenduočiau žiūrėti tik Yu-Gi-Oh! fanams arba ką nors girdėjusiems apie šį kortų žaidimą, o kitiems tiesiog neverta gadinti nervų ir gaišti laiko.



    imagebam.com> <a href=imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com



    Siųstis: NyaaTorrents

    1
    5
    0%
    0
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    100.00%
    1
    1
    0%
    0
Working...