Medaka Box

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Medaka Box

    Medaka Box


    Režisierius: Shouji Saeki
    Studija: Gainax
    Žanrai: mokykla, komedija, veiksmas
    Transliacija: 05.04.2012 - 21.06.2012
    MAL reitingas: 7.15
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Zenkichis turi tikri tikrai neprastą draugę. Nors ir pats berniukas ne iš kelmo spirtas, bet palyginus su Medaka jis yra visiška vidutinybė. Gražuolė (šeštas papų dydis pridedamas), protinga, stipri ir mylinti visą pasaulį. Iš principo supermenas, bet su sijonu arba tiesiog supermerga. Pridėkim dar lyderio charakterį ir nieko keisto, kad Medaka triuškinančia balsų persvara laimėjo mokinių tarybos prezidento rinkimus. Vadinamoji Medoka dėžutė buvo vienas iš rinkiminių pažadų. Į šią „urną“ visi moksleiviai galėjo mesti savo skundus ir pageidavimus. Savo ruoštu naujai iškepta prezidentė pažadėjo visas problemas išspręsti. Pat Zenkichis į visą šitą šurmulį ir draugės iniciatyvą žiūrėjo skeptiškai ir atsargiai. Noro prisidėti prie tarybos nebuvo visiškai, bet berniukas nujautė, kad užteks Medokai pamoti piršteliu (papais) ir jis kaip koks šunytis parbėgs pas savo šeimininkę. Taip ir atsitiko.


    Posteris buvo įtartinas, bet serialo ėmiausi drąsiai. Gainax bet kokį š.... sugeba kokybiškai ir su „cinkeliu“ padaryt. Deja, nepamačiau aš čia nei cinkelio nei kokybės. Medaka yra tokia nereali ir teigiama, kad net nervina. Ta šiuolaikinė mada į pirmą planą iškelti mergas ir ir į antrą nustumti bernus mane apskritai nervina. Zenkichis butų visai įdomus, bet yra serialų kuriuose antraeiliai personažai nusipelno daugiau dėmesio. Pradžioje buvo viltis, kad anime ištemps romantika, bet ir čia teko nusivilti. Kouki ir Mogana čia yra matyt tik dėl skaičiaus. Na Kouki kaip ir turėjo konkuruoti su Zenkichiu, bet normalaus konflikto nebuvo. O, vos nepamiršau Hansode. Nors nelabai yra ką atsimint, visažinės ir apsirijusios lolės yra vienas iš baisesnių anime štampų. Paskutinės arkos blogietis kėlė nebent juoką. Tiesa, humoro nėra, beveik.....Buvo pora bajerių, kurie privertė nusišypsoti ir viskas. Fanservisas buvo dar vienas gelbėjimosi ratas, kuris buvo sėkmingai ignoruojamas. Keista, Gainax garsėja kaip meistrai šitame žanre. Į pabaiga atsiranda veiksmo, bet jis taip stipriai praskiestas patosiškomis kalbomis apie aukštas materijas (t.y. apie nieką), kad net kaukti norisi iš nuobodulio. Vis tiek laimės draugystė. Ar gali būti kitaip mokykliniam shounene?

    Reziumė: Tai ar yra nors viena priežastį dėl kurios verta žiūrėti šį serialą? Chm...nei vienos nesugalvoju tai matyt kaip ir nėra. Man tik neaišku, kas ir kiek sumokėjo studijai, kad ji kurtų anime ir televizijai, kad ji dar ir rodytų? Mangai taip kiek girdėjau šeip sau. Mane guodžia tik tai, kad dabar visi sotūs ir laimingi tai kita kart sukurs kažka padoresnio. Tiesa, antras sezonas jau anonsuotas. Iš to džiaugsmo garsiai ir choru nusikeikiam.


    MAL'o įvertinimas šokiruoja.....




    Spoileris:
    12
    5
    16.67%
    2
    4
    25.00%
    3
    3
    50.00%
    6
    2
    8.33%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    O taigi žinai kas rašo mangai istoriją, žinai kokį populiarumą turi jo novelės, taigi tie klausimai reziumė užduoti atsakomi automatiškai, taikyta į autoriaus fanus (Bake-,nise-,katana-gatari).
    Šiaip tokio absurdiškai nuobodaus, nejuokingo ir niekam tikusio anime starto dar neteko niekur matyti jaučiu, mečiau po kelių epizodų. Bet išgirdau kaip viskas ant galo keičiasi, nusprendžiau sugrįžti ir sužiūrėti. Ir man visai patiko ką pamačiau, nors tai niekaip neatperka didžiosios serialo dalies.
    Tiek kad kurių galų jie negalėjo nukarpyti pirmųjų epizodų (jo pirmieji, o tęsiasi didžiąją dalį serialo), kurie yra absoliučiai nuobodžios ir nevykusios epizodinės istorijos. Tai po jos sekanti finalinė arka netgi visai nebloga (bent man), twist'as išėjo visai į naudą ir gavosi gan pašėlęs ir pavažiavęs shounen'as, kuris visai smagiai žiūrėjosi. Tai jei to bus daugiau antrą sezoną tikrai žiūrėsiu, o anot mangos skaitytojų tikrai bus tik geriau.
    Kūrėjai matyt tikisi pakartoti dabartinį mangos populiarumą, kuriai pradžioje irgi sekėsi labai prastai (aišku dėl ko) dėl to galima gal pateisinti nevykusį pirmą sezoną ir tai kad antras buvo anonsuotas net nepradėjus pardavinėti pirmo volume'o. Nemačiau dar paskutinio epizodo, bet kokius 6,5/10 galiu parašyti pirmam sezonui.

    Comment

    • dfsafsaf
      Beautiful Lies

      • 2010 05 13
      • 265

      #3
      Kūrėjai, kaip šiais laikais keista, labai jau laikėsi mangos, adaptuoti vos 22 chapterių buvo per tas 12 serijų... Aš net mangą vos sugebėjau dėl tokios pradžios skaityt, nekalbant jau apie anime žiūrėjima, nors dar gal tai įtakojo ir tai, jog žinojau kas įvyks.

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Baigėsi Medaka Box antrasis sezonas. Bent aš labai noriu trečio sezono, ir čia tik paskutinio epizodo dėka, kuris net nebuvo susijęs su pagrindine istorija. O pats antras sezonas deja vėl buvo nubodus, kiek kitokiu būdu nei pirmasis, bet vistiek. Veikėjai tiesiog skynėsi kelią iki didžiausio blogiuko ir kovojo su silpnesniais, ir tai truko visą serialą. Negelbėjo kad priešininkai išties įdomūs, kovos vistiek buvo nuobodžios.....

        Bet atėjo paskutinis epizodas - Good Looser Kumagawa, ir jis buvo visai kitoks, visai su kitais veikėjais, kitaip, trenktai ir nuotaikingai pateiktas ir be Medakos, kurios tobulumas ir gerumas jau pradėjo kažkiek nervinti, žodžiu šalutinė istorija, bet pranokstanti visą sezoną, o Kumagawa išties nerealus veikėjas. Gaila, kad taip matyt ir neteks išvysti jo kaip blogiečio tolimesniuose anime sezonuose, kurių greičiausiai ir nebus. Belieka skaityti mangą(?).
        Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-05-07, 19:50.

        Comment

        Working...