Mirai Nikki

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Mirai Nikki

    Mirai Nikki


    Režisierius: Naoto Hosoda
    Studija: Asread
    Žanrai: trileris, drama, mistika
    Transliacija: 13.01.2012 - 30.03.2012
    MAL reitingas: 8.35
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Yukiteru gyvenimas yra nykus iki negalėjimo. Jokių draugų ir normalaus paaugliško gyvenimo, t.y. jokių muštynių, cigarečių, alkoholio ir harmoninių audrų. Iš neturėjimo ką veikti berniukas rašo dienoraštį savo telefone ir bendrauja su įsivaizduojamais draugais - dievu Dzeusu ir jo tarnaite Mur Mur. Viena diena dievas pasisiūlo pagerinti Yukiteru dienoraštį. Jame bus rašoma ne kas jau įvyko ar vyksta, o kas įvyks ateityje. Auka įtarė kažką negero, bet sutiko. Gyvenimas ir taip jau nykus ir monotoniškas, gal bent truputi linksmiau bus. Iš pradžių taip ir buvo. Bent jau su testais mokykloje tai jokių problemų, stipriai pagerėję pažymiai net sukėlė įtarimų. Linksmybės baigėsi, kai Yukiteru sužinojo, kad dalyvauja žaidime, kuriame dvylika ateities dienoraščių savininkų kovoja tarpusavyje. Gyvas liks tik vienas, kuris taps dievu ir pakeis mirštantį Dzeusą. Kokius šansus laimėti turi mūsų "šaunuolis"? Jokių, bet berniukas netikėtai sulaukia pagalbos iš Yuno. Yukiteru neturi kitos išeities ir parsiduoda velniui. Vienam čia išgyventi šansų nėra.


    Pradžioje serialas labai patiko. Siužetas tikrai nėra naujas, bet mintis su dienoraščiais visai įdomi. Svarbiausia, kad veiksmo ir siužeto posūkių yra daug. Pagrindinių personažų porelė kelia dviprasmiškus jausmus. Taip, Yuki yra visiškai niekam tikęs. Silpnas ir fiziškai ir morališkai. Žliumbia į temą ir nelabai. Kita vertus matyt jau toks buvo kūrėjų sumanymas ir jei kitoks būtų berniukas tai kitoks būtų ir serialas. Vis tik, daugiau ar mažiau, Yuki užknisa. Užtat Yuno yra nereali. Keista, nes man patinka geros mergaitės. Yuno gi yra visiška psichė, maniakė ir dar stalkerė. Vieną akimirką gali būti gera ir kawaina mergaitė, nors prie širdies dėk, o kitą "berserko" būsenoje išskersti visus kas tik pasitaikys jos kelyje. Net jos meilė yra kažkokia nesveika. Šalia jos net ir balvonėlis pagerėja. Smagiai žiūrisi jo kančios - ir norisi ir baisu. Baisu, kad nebūtų kaip vabzdžio maldininko patinui, kuriam seksas yra labai pavojingas procesas. Jei rimtai šiame seriale apskritai nėra normalių personažų. Vien tik frykai, psichai ir maniakai. Ypač pralinksmino Yomotsu. Gaila, kad jo buvo mažai. Ir šeip humoristinių intarpų yra, ypač po endingo. Į temą jie ar ne.....neturiu galutinės nuomonės.
    Deja, serialui įsibėgėjus ylos pradėjo lysti iš maišo. Psichai gal ir nėra blogai. Blogai yra tai, kad nėra gero personažo. Nei vieno. Yuki? Jis čia pats blogiausias. Septintųjų pora? Gal, bet jie čia ne esmė. Grįžtam prie balvonėlio. Jis neišvengiamai pasikeitė, bet pagal mane tai į blogą. Geriau jau būtų tiesiog bliovęs. Siužetas ima varginti savo nelogiškumu ir fanservisu. Perlenkė lazdą su Houjou. Keturių metų ir gan gudrus žudikas? Suprantu, kad jaunimas šiais laikais greitai augą, bet saiką fantazuojant reikia turėt. Kas čia per teroristė? Juokas vienas. Terorizuoti gali nebent mano lovą.^^ Žiaurumo pakanka, bet pakanka ir cenzūros. Dienoraščiai kažkodėl nuėjo į antrą planą. Pabaigoje anime bandė atsigriebti, bet traukinys jau buvo nuvažiavęs. Paskutinė pusė minutės išvis buvo nereikalinga.

    Reziumė: Vertas dėmesio serialas. Pakankamai rimtas, kokybiškas ir intriguojantis. Deja, ne mano skonio ir su savo ypatumais. Tikrai ne šedevras, bet 7 balus už pastangas duosiu.


    Aru visai nieko, nors ir pederastas.......vaje, kas su manimi darosi!!!^^




    Spoileris:
    85
    5
    45.88%
    39
    4
    36.47%
    31
    3
    12.94%
    11
    2
    3.53%
    3
    1
    1.18%
    1
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    #2
    Laikau užholdines, jau kurį laika, tikėjausi rimto serialo, gavau kažkoki nesusipratimą su šlepete kunu ir nevykusiais juokeliais, vienintelė čibė Mur Mur kažką juokingesnio epo gale parodydavo...
    Yuno kažkiek gelbėja situacija, tačiau aš tikėjausi tikėjausi kažko daugiau, vis čia tos manga skaičiusiųjų rekomendacijos kaltos
    Bala duosiu kai peržiūrėsiu visa...

    Comment

    • Gvauz
      Naras
      • 2006 11 18
      • 271

      #3
      kaip psichiškai nesveikų žmonių bėgiojimas žudant vienas kitą, tai labai geras anime, bet patys veikėjai nelogiški ir daug jų veiksmų nelogiški, bet šiaip buvo fun žiūrėt

      Comment

      • Shenn
        Forumo ligonis


        • 2009 09 21
        • 544

        #4
        Man panašiai buvo, serijos palaipsniui vis prastesnės atrodė. Labiausiai perlenkta lazda buvo su siužeto posūkiais, tiksliau jų gausa ir chaotiškumas. Animei artėjant į pabaigą po kiekvieno nebelogiško tokio "twisto" sarkastiškai murmėjau "Na žinoma, o kaip gi kitaip". Bet kita vertus tas pats nenuspėjamas siužetas ir gelbėjo kažkiek, žiūrėt bent nebuvo nuobodu. Yuno tikrai įsimintina yandere, viena geresnių.

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Jau antrą kartą nuvilia anime kai vadovaujuosi "bus geras, nes mangos atsiliepimai puikūs" taisykle, pirma Deadman Wonderland dabar Mirai Nikki, tai šis bent užbaigtas ir įdomesnis buvo. Atrodo manga turėtų būti tobula, bet kai parodė anime, galvoju o kas gi ten tokio ypatingo, nes anime tai nesužavėjo.
          Sutinku kad veikėjai prasti, dėlto man irgi nebuvo labai įdomu žiūrėti. Nė vienas diary holder'is nėra kažkuo labai įdomus ir nelabai aišku kodėl nors vienas iš jų galėjo būti pasirinktas dalyvauti šiame konkurse. Vienintelis Akise Aru iš veikėjų buvo gal kažkas įdomesnio (na aišku už Guilty Crown tuštybės įsikūnijimus, tai čia žymiai geriau). Animacija irgi neitin gelbėja, vidutiniška geriausiu atveju, muzika pusėtina. Humoristiniai intarpai kai kurių epizodų gale tai visiškai nejuokingi ir nereikalingi.
          8/10 nes vietomis buvo visai įdomus darbas, bet buvo epizodų kur daugiau 7 anime negalėjau vertinti.

          Hmm vertinimas..., norit pasakyti kad Guilty Crown jums geresnis už Mirai Nikki?
          Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2012-04-18, 19:49.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Autorius Miesto_Druidas
            Jau antrą kartą nuvilia anime kai vadovaujuosi "bus geras, nes mangos atsiliepimai puikūs" taisykle, pirma Deadman Wonderland dabar Mirai Nikki, tai šis bent užbaigtas ir įdomesnis buvo. Atrodo manga turėtų būti tobula, bet kai parodė anime, galvoju o kas gi ten tokio ypatingo, nes anime tai nesužavėjo.
            Nemanau, kad manga taip jau baisiai ir puiki. Bent jau kojos ten kiek žinau kreivai nupieštos.
            Humoristiniai intarpai kai kurių epizodų gale tai visiškai nejuokingi ir nereikalingi.
            Dėl reikalingumo dar galima ginčytis, bet man buvo juokinga.
            Hmm vertinimas..., norit pasakyti kad Guilty Crown jums geresnis už Mirai Nikki?
            Prie ko čia Guilty Crown? Pagal mane tai vienas kito verti.....

            Comment

            • chamaster!
              Naujokas
              • 2012 04 19
              • 2

              #7
              visas anime, mano nuomone, geras ir vertas demesio, tik gaila, kad pabaiga labai istemta. istorija irgi idomi, kaip mineta anksciau, personai tikrai nesveiki, daznai nelogiskai elgesi, o Yukiteru labiausiai uzkniso pastoviu zliumbimu, net ten, kur to tikrai nereiktu.

              Comment

              • PreFix
                Naujokas
                • 2012 04 27
                • 5

                #8
                Na anime tikrai man patiko nepadauginta nieko per daug viskas su saiku.Žinoma gaila kad pabaiga nėra linksma:/ šitas anime neseniai baigtas leisti prieš pora savaičių tik.

                Comment

                • aKi
                  Ruduo.

                  • 2007 10 24
                  • 289

                  #9
                  Pirma pusė buvo įdomi, vėliau siužetas nusivažiavo. Su logika panaši problema kaip Another, tik gal dar ne tokiu lygiu. Ir pati pabaiga kažkodėl buvo nukirpta - mangoje radau dar kelis papildomus puslapius, kurie atskleidžia šiek tiek daugiau istorijos.

                  Comment

                  • demoniacman666
                    Forumo vilkas

                    • 2008 04 16
                    • 370

                    #10
                    Iškarto pasakau kad neturiu nieko prieš psichinę negalią turinčius žmones. Bet šiame anime visą laiką norėjau "kai kam" ištaškyti smegenis (arba kad tai padarytų kas nors kitas). O dar tas jos Yukiiiiii Pats Yukis dar blogesnis, ne tik kad paskutinis pašlemėkas ir skystablauzdis, bet dar ir akivaizdžiai glušas bei aklas. Niekaip nesupratau ar jis nepastebėjo Yuno nenormalumo ar jam tiesiog tas pats. Nesu didelis romantikos gerbėjas, bet kartais visai smagiai susižiūri. Bet šio anime romantika vertė vemti, turbūt tobulesnes poros rasti nebūtų įmanoma, iškvaišus psiche bei apsiseiliojęs nevykėlis, kaip sakoma pora kaip tvora. Žodžiu už pagrindinius veikėjus rėžiu 2 balus ir duodu 3/5. Visa kita daugiau mažiau buvo gerai, gal tik išskyrus logikos trūkumą siužete bei ankstyvą vienintelių normalių veikėjų mirtį...

                    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                    Comment

                    • Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė





                      • 2006 12 11
                      • 2949

                      #11
                      Autorius demoniacman666
                      Niekaip nesupratau ar jis nepastebėjo Yuno nenormalumo ar jam tiesiog tas pats.
                      Pastebėjo, bet jis jau buvo nuo jos priklausomas. Kas dėl romantikos tai jo, ji čia irgi psichinė, bet tai kartu ir yra vienas iš pagrindinių serialo "cinkelių".

                      Comment

                      • TryGuess
                        Naujokas
                        • 2012 04 30
                        • 5

                        #12
                        Visą anime gelbėja Yuno. Taip daugiau nesakysiu, nes jau keli žmonės paminėjo kokių čia nesamonių yra... Šiaip kelios sėrijos man patiko tad 3/5

                        Comment

                        • demoniacman666
                          Forumo vilkas

                          • 2008 04 16
                          • 370

                          #13
                          Autorius Killerbee
                          Pastebėjo, bet jis jau buvo nuo jos priklausomas. Kas dėl romantikos tai jo, ji čia irgi psichinė, bet tai kartu ir yra vienas iš pagrindinių serialo "cinkelių".
                          Nu bet vistiek man sunku suprasti kaip toks skystablauzdis geručiukas gali taip ramiai reaguoti, o tiksliau visiškai nereaguti į jos psichozes, ypač kai ji žudo jo draugus, nors jie akivaizdžiai tik nori jam padėti. O bene labiausiai šokiravo scena su spec būriu. Neįtikėtina vien tai kad viena merga sugebėtų visą būrų įveikti, tuolabiau nušauti berods 7 žmones su revolveriu kuriam telpa kaip visi turbūt puikiai supranta tik 6 kulkos, nu bet čia turbūt per giliai kapstausi

                          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                          Comment

                          • Squalleh
                            .MØNSOON.



                            • 2009 01 12
                            • 1892

                            #14
                            Pražiurėjau 23 epizodus per naktį - labai patiko. Intriga nelabai stipri, nes visi "svarbūs" veikėjai matosi labai aiškiai. Nepatiko štai kas - veikėjų daug. Visi idomūs, visi su savo tarakonais, bet ne visi gauna laiko normaliai atsidaryti. Puikus pavyzdys - X ir XII. Nei konkrečios motyvacijos ar idejos, nei nieko. Ir dingsta vos ne iškart pasirodus. Gaila. Daug ko laukiau iš XII.

                            Na vistiek, pabaiga jau arti, tai aprašysiu ir įvertinsiu kai pražiurėsiu paskutinį epizodą. Tikiuosi nuomonė smarkiai nepasikeis..

                            UPD: Na.. pabaigoje primaišė visko, tikrai. Bet pasibaigė neblogai. 8/10.
                            Paskutinis pakeitimas nuo Squalleh; 2012-05-05, 14:03.

                            Comment

                            • ciombiukas
                              Forumo maniakas




                              • 2009 09 18
                              • 470

                              #15
                              Ištikrųjų labai labai geras, pačioje pradžioje negalvojau, kad taip sužavės, bet kuo toliau tuo geresnis jis darėsi, tikrai vertas dėmesio anime (tik labai užkniso pagrindinis verksnys, tiesiog per nervus ėjo, tačiau visos minties nesugadino). Daviau 5/5 nes iš tikro labai įdomus

                              Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                              Comment

                              Working...