Another

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Another

    Another


    Režisierius: Tsutomu Mizushima
    Studija: P.A. Works
    Žanrai: mistika, trileris, siaubas
    Transliacija: 10.01.2012 - 27.03.2012
    MAL reitingas: 8.21
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kouichi, silpnos sveikatos berniukas, atvyksta į provincijos miestelį. Ir sveikatai naudinga ir bus kam jį prižiūrėti kol tėvas komandiruotėje. Pažintis su nauja aplinka prasideda nuo ligoninės kur berniukas papuolė dėl problemų su sveiktata. Čia jį aplankė ir naujieji klasiokai. Kaip ir gražus gestas, bet atmosfera buvo įtempta, nors Kouichi tai labai ir nesureikšmino. Ligoninėje jis sutiko keistą mergaitę su raiščiu ant akies ir lėle. Iš nekalbios mergaitės pavyko ištraukti tik vardą - Mei Misaki
    Atėjo laikas eiti į mokyklą. Prieš tai berniukas buvo instruktuotas tetos, kuri kažkada mokėsi ne tik, kad toje pačioje mokykloje, bet ir toje pačioje klasėje. Pradžioje viskas atrodė kaip ir gerai, normali klasė ir mokiniai, bet ore tvyrojo kažkokia įtampa. Keistai klasiokai elgėsi ir su Mei. Atrodė lyg mergaitė jiems neegzistuotų. Berniukas net pradėjo galvoti, kad jam vaidenasi, bet vis tiek stengėsi su Mei susidraugauti. Klasiokai nebuvo labai patenkinti. Kouichi pradeda suprasti, kad ši klasė nėra paprasta, bet paslaptį atskleisti nebus nelengva.


    Kažkas pasakys Higurashi no Naku Koro ni arba Shiki, o aš pasakysiu Final Destination, japan edition. Mėgstu aš tokias istorijas. Jos būna paslaptingos, įtemptos, intriguojančios ir su detektyviniu prieskoniu. Another yra būtent toks. Deja, šis žanras turi achilo kulną - pabaigą. Aišku jūs galite paprieštarauti, kad bet kur pabaiga yra svarbi. Taip, tiesa, bet ne visur tai turi tokią didelę reikšmę. Kūrėjai gali visą laiką laikyti žiūrovą lyg ant adatų, bet užtenka padaryti vieną klaidą ir visas "darbas" nueis velniop. Šis serialas irgi ne išimtis, skaičiau įvairių nuomonių, bet man pabaiga yra beveik ideali. Bent jau sunkiai įsivaizduoju kaip buvo galima padaryti geriau. Tik nereikia per daug gilintis. Mistiniai ir siaubo kūriniai dažnai paaukoja logiką ir protą kitiems tikslams. Pavyzdžiui Shiki man yra atvirkštinis pavyzdys. Kai tik paaiškėjo kas yra "priešai" serialas iškart prarado bent pusę savo žavesio. Another gi net ir pabaigoje neatsako į visus klausimus ir tai yra tik į gerą.
    Serialas mane nuo pat pradžių suintrigavo ir nepaleido iki pat pabaigos. Neužmigau kol nepažiūrėjau iki galo, o buvo jau trečia valanda nakties. Man čia šioks toks rodiklis. Nesakau, kad buvo baisu, greičiau baisiai įdomu. Serialas gražiai nupieštas ir kartu su muzika sukuria gerą atmosferą. Personažai ne stebuklas, bet visai padorūs. Nebent nepalaikau Mei gerbėjų, ne mano skonio. Dar tas akių raištis... nuo NGE laikų nemėgstu. Vaikai gal kiek per jauni, bet tai labai nesijaučia. Na taip, istorija man patiko, bet ir siužetas yra ne ką prastesnis. Pradžioje buvo gal kiek perspaustas, įtampą bandė daryti iš nieko, bet vėliau įsivažiavo. Labai patiko serija su pliažu. Kaip ir standartinis anime siužetas, bet žiūrit atrodė, kad tai puota prieš mirtį. Tiesa, apie mirtis... Atrodo, kad yra neįmanomą smurtinę mirtį parodyti taip, kad būtų "skanu". Tai aš mačiau Final Destination filmuose ir čia. Aišku ne taip detaliai ir smulkmeniškai, bet pakankamai brutaliai ir tikroviškai.

    Reziumė: Vienas iš geresnių ir rimtesnių šių metų anime. Ypač turint omenyje, kad šio žanro serialų daug nebūna. Girdėjau, kad mangoje yra humoro. Gal būt reikėjo to ir seriale. Viena scena buvo puiki, vos iš fotelio neišgriuvau, bet mažai.


    O jums pavyko atspėti "kaltininką"? Man ne.^^




    Spoileris:
    91
    5
    67.03%
    61
    4
    20.88%
    19
    3
    8.79%
    8
    2
    2.20%
    2
    1
    1.10%
    1
  • PaperAngel
    (V)(;,,,;)(V)

    • 2008 12 01
    • 249

    #2
    Tikrai labai patiko, iš pradžių norėjau žiūrėti po truputį ir mėgautis, bet kur tau, per dvi dienas peržiūrėjau ir net nepajutau kai priėjau paskutinę seriją. Pabaiga buvo visiškai netikėta, iki tol bandžiau spėt, bet vis pro šalį, galiausiai pasidaviau ir laukiau.
    Spoileris:

    Comment

    • Shenn
      Forumo ligonis


      • 2009 09 21
      • 544

      #3
      Viskas kaip ir gerai buvo su šiuom serialu, istorija ir įtampa nepaleido iki galo, nemažai kraugerius pamaloninančių scenų. Vienintelis nedidelis trūkumas man buvo
      Spoileris:
      tai ,kad "extra" asmuo buvo visiškai mažai rodytas pašalinis asmuo. Na netikėta, orginaliau, bet man kaip žiūrovui būtų, kad ir banaliau, bet didesnį emocinį ispūdį padarę jei būtų vienas iš pagrindinių personažų, o ne statistas kuriam nieko nejauti.
      5/5.

      P.S. Killerbee, ta humoro sceną, turėjai omenyje įsivaizduojamus šokius klasėje ?

      Comment

      • Lota :D
        Love and Peace~!

        • 2010 02 17
        • 239

        #4
        Labai patiko. Nebuvo labai baisus (jau seniai praradau viltį pamatyti tikrai baisų anime), bet vietomis atmosferą sukūrė meistriškai, paplūdimio serija (berods 8) geriausias pavyzdys, išsigąst neišsigandau, bet po serijos dar bent pusvalandį krūpčiojau, tai tikriausiai viena mėgstamiausių serijų animuose apskritai. Siužetas įdomus, pabaiga nenuspėjama, nors hint'ai buvo mėtomi nuo pat pradžių... Šiaip paskutinės serijos tikrai geros, skaudžiai tiksliai pavaizduota minios psichologija (esu įsitikinus, kad iškilus panašiai situacijai realybėje žmonės reaguotų taip pat). Mirtys pavaizduotos gan... artistiškai, jei taip galima išsireikšti. Apskritai trūkumas, bet mano širdžiai tikriausiai privalumas, kad neprisirišau prie veikėjų. Taip, buvo įdomu juos stebėti, ir kai kurie patiko, bet nebuvo labai artimi.
        Iš techninės pusės, piešimas tikrai gražus. OST neypatingas, bet tikrai meistriškai panaudotas tinkamu metu ir tinkamoje vietoje sukuria nuostabią atmosferą. Taigi, nors trūkumų buvo (logikos šuoliai), bet bendro įvaizdžio jie nesugadino, tad duodu 9/10. Stiprus darbas. Antroje pusėje pasidaro kiek įdomesnis, tad nemeskit po serijos. Rekomenduoju

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Autorius Shenn
          P.S. Killerbee, ta humoro sceną, turėjai omenyje įsivaizduojamus šokius klasėje ?
          Jo, ten geras buvo ir labai į temą.

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Man geriausias iš žiemos sezono (kartu su Nisemonogatari). Prikibčiau prie pabaigos, kuri nors ir buvo normali, bet ne įspūdinga kokios tikėjausi, aišku sutinkant su apžvalgininku nelabai apibūdinčiau kokia būtų ta geresnė, na tiesiog kažko pritrūko, kaltininko atspėti nesugebėjau, bet ir jo atskleidimas nebuvo šokiruojantis, gal dėlto kad pritrūko daugiau epizodų, tam kad būtų galima išvystyti šalutinius veikėjus, taip padidinant būsimų pretendentų skaičių, čia šalutiniai veikėjai buvo tiesiog kaip 'mėsa' (ir tas įtampos daugiau neprideda). Gal dar pačių veikėjų piešimas kiek užkliuvo, mangoje jie kur kas gražesni (bent man). Tačiau tikrai puiki atmosfera ir įdomi istorija šio serialo neleido atsitraukti nuo ekrano. Iš manęs 9/10.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Spoileris:
              Man vis tik vienos mergaitės buvo gaila, simpatiška buvo. Turbūt aišku kurios. Kas dėl kaltininko tai nors ir šalutinis personažas, bet pagrindinio giminė. Ir jis dar pats savo rankomis....truputi žiauru buvo. O kad būtų geriau kitas.....nesugalvoju kas galėtų būti. Pagrindiniai per daug akivaizdu. Šalutiniams atskleisti daug laiko reikia, nebent serialas 2x serijų būtų.

              Comment

              • Hellsing_lover
                Purinsesu no Darukuneso




                • 2007 02 15
                • 1319

                #8
                Na, galiu pasakyti, kad gana stipriai nuvylęs savo pabaiga ir antrąja puse anime. Idėja buvo gera, pradžia irgi intriguojanti, tikėjausi klasikinio siaubo-mistikos tipo anime.
                Spoileris:
                Rodos, viskas ir ėjo ta linkme, tačiau jau prie galo prasidėjusios masinės psichozės ir šiaip mirtys tai jau privedė iki tikro juoko pro ašaras.
                Labai banalus gavos ir išvis kažkokia parodija, o ne įtampą laikantis ir intriguojantis serialas. Ir veikėjai neišvysti iki galo ir net nežinau... Per daug lūkesčių gal įdėta buvo? 3/5

                Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

                Comment

                • Augis24
                  AZ rėmėjas




                  • 2009 03 29
                  • 769

                  #9
                  Intriga išlaikoma iki pat pabaigos. Nemanau, kad būtų įmanoma atspėti kas yra tas žmogus. Pati muzika, atmosfera parinkta ganėtinai taikliai ir tikrai negadino anime, veikėjai savo įpatumais neišsiskyrė, bet jie nebuvo nuobodūs, patiko beprotystės laikotarpis ir pats visos mąstysenos apsivertimas norint išgyventi.
                  Aprašymas labai taikliai nusako visą žiūrovo nuomonę ir šiuom šedevru reikia mėgautis.

                  Comment

                  • Perla
                    Rašytojas

                    • 2010 04 06
                    • 225

                    #10
                    Labai tiko žiūrėti prieš miegą. Šiaip be galo patiko. Perskaičiau ir mangą, bet ji man ne taip patiko. O tas paplūdimio epizodas įsiminė ilgam. O kai dėl to Another, tai daugiau ar mažiau pavyko atspėti. Įtarimas buvo, bet tikrai nesitikėjau, kad va taip bus. Mei man visai patiko, nors Izumi buvo mano favoritė.
                    Paskutiniai du epizdai šiek tiek nuvylė. Daugumai tų veikėjų nieko nejaučiau, o kai kurių net kalbant turbūt nebuvau girdėjusi. Šiuo atveju manga pralenkė anime. Anime duodu 9/10 arba 5/5. Lauksiu novelės vertimo ir filmo.

                    Comment

                    • aKi
                      Ruduo.

                      • 2007 10 24
                      • 289

                      #11
                      Pirmos serijos patiko, o vėliau smarkiai pasigedau logiškumo ir intrigos. Paskutiniuose dviejuose epizoduose kai kurių personažų veiksmai buvo tokie sveiku protu nesuvokiami, kad net nežinojau juoktis ar verkt. Aišku kažkokio super realistiškumo tikėtis nebuvo verta, bet tas "išskerskim visus" siužeto tipas atrodė kaip išsigelbėjimas vardan galimybės neplėtoti dažno personažo su jo istorija.
                      Kita vertus patiko piešimas ir atmosfera, kuri buvo tinkama daugmaž visur. Dar patiko Misaki. O sprendžiant iš paskutinio epizodo, kūrėjai pasiliko vietos dar ir antram sezonui (?).

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Autorius aKi
                        Aišku kažkokio super realistiškumo tikėtis nebuvo verta, bet tas "išskerskim visus" siužeto tipas atrodė kaip išsigelbėjimas vardan galimybės neplėtoti dažno personažo su jo istorija.
                        Šis "siužeto tipas" buvo kaip tik vienas iš realesnių.
                        Spoileris:
                        Taip, gal truputi ir perlenkta lazda su dalyvių skaičiumi, bet nedaug. Nejaugi manai, kad žmonės tokie mieli padarėliai ir net nebandytų išgyventi kitų sąskaita? Ypač turint omenyje, kad čia tik vaikai su dar nesubrendusia psichika ir jau ant ribos nuo ne vieną mėnesį trukusio streso. Aplinkui žmonės miršta ir bet kuris bet kada gali būti sekanti auka. Brrr, man būtų iškart stogas nuvažiavęs...

                        Seriale aišku buvo logikos ir realumo trūkumų, bet jų reikia ieškoti ne pabaigoje. Kita vertus, o kur jų nėra?

                        Comment

                        • Perla
                          Rašytojas

                          • 2010 04 06
                          • 225

                          #13
                          Visiškai pritaru Killerbee.
                          Spoileris:
                          Mei jų akimis žvelgiant, atrodė kažkokia nenormali ir gan tinkanti būti extra. Juo labiau, kad Sugiura pažinojo Misaki ir jas sumaišė. Turint omenyje kokios buvo mirtys, niekada negalėjai žinoti kaip ir kada mirsi. Išsgelbėjimas tik vienas. Kova už būvį ir tiek. Problema čia tame, kad iš mirusių išskyrus Ogura, Sugiura, Kazami ir, žinoma, Akazawa visi kiti veikėjai nieko nereiškė.

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2949

                            #14
                            Autorius Perla
                            Spoileris:
                            Problema čia tame, kad iš mirusių išskyrus Ogura, Sugiura, Kazami ir, žinoma, Akazawa visi kiti veikėjai nieko nereiškė.
                            Spoileris:
                            Na taip, bet aš labai nemėgstu kai žudomi man patikę personažai. Man ir vienos Izumi per akis buvo.....

                            Comment

                            • .RECAni
                              Rimtas forumo narys

                              • 2010 04 03
                              • 152

                              #15
                              Ongoing'u neziuriu, nes erzina savaitiniai relyzai. Statistiskai per metus paziuriu 2-3 trumpus Ong'us. "Another" yra pirmasis 2012 metais mane prikaustes serialas. Po END'o iskart perziurejau izangine serija. Idomus jausmas, kai suzinai, jog galu gale nesi jau toks pastabus zmogus, kokiu gal ir save laikai. REKOMENDUOJU mistikos, lengvo detektyvo, siaubo zanru megejams.

                              Comment

                              Working...