Guilty Crown

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Guilty Crown

    Guilty Crown


    Režisierius: Tetsuro Araki
    Studija: Production I.G
    Žanrai: drama, nuotykiai, fantastika, mecha
    Transliacija: 14.10.2011 - 23.03.2012
    MAL reitingas: 7.82
    Trukmė: TV 22 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Prieš dešimt metų per Kalėdas Japonija praktiškai prarado nepriklausomybę. Baisi viruso epidemija privertė valstybę prašyti užsienio šalių pagalbos. Viruso plitimą pavyko pristabdyti, bet milijonai žmonių gyvena lyg ant tiksiančios bombos. Ne visiems patinka GHQ metodai. Ši, iš niekur atsiradusi užsienio kompanija, su žmonėmis visai nesiskaito - jei reikia tai gali, kad ir visą miesto rajoną išskersti. Nieko keisto, kad tokia padėtis sudarė sąlygas pasipriešinimo judėjimo atsiradimui. Arba tiesiog terorizmui....čia jau kaip pažiūrėsi.
    Shu Ouma yra užsidaręs, tylus ir sunkiai bendraujantis berniukas. Viskas pasikeitė, taip jau dažnai būna, kai jis sutiko gražią mergaitę Inori, jo mėgstamos grupės vokalistę, kuri dar buvo ir teroristinės grupuotės narė. Pažintis truko neilgai - mergaitę papuolė į rankas "blogiečiams". Shu tikrai nebuvo drąsuolis, bet matyt hormonų paveiktas griebė kiaušinius į rankas ir nubėgo gelbėti gražuolės. Papuolęs į mūšio epicentrą mūsų šaunuolis gauną super galią ir padedamas Inori išspardo visiems šiknas. Bet ką daryti toliau? Shu nelabai nori dėtis prie teroristų, bet ramus mokyklinis gyvenimas po tokių įvykių atrodo tolimas ir nerealus. Į šūdą įlipęs jazminais nekvepėsi....


    Žodžiai "banalus" ir "blogas" man nėra sinonimai. Pavyzdžiui šašlykas vasarą, pirtis žiemą, cepelinai pas uošvienę ar galų gale seksas su žmona. Banalu? Taip. Blogai? Nebūtinai. Tas pats ir su Guilty Crown. Jau pati pradžia yra banali iki negalėjimo. Kiek jau buvo tų moksleivių, sugebančių padaryti nebent du prisitraukimus, bet su "atsitiktinai" gautomis galiomis išgelbėjusių mūsų niekam tikusį pasaulį? Be to, panašumo su Code Geass nepastebėjo nebent akli. Kas visai nenuostabu, scenaristai tai tie patys. Galiu prisiekti, kad ginklų ištraukimas tiesiai iš žmonių krūtinės irgi jau kažkur buvo, bet niekaip neatsimenu kur. Užtat vienu metu prisiminiau Mugen no Ryvius.
    Iškart įspėju, kad Lelouch čia nebus. Shu yra beveik priešingybė. Kad ir su galiomis, bet su tomis pačiomis paprasto berniuko smegenimis, kurios sunkiai dirba ekstremaliomis sąlygomis. Berniukas sunkiai daro sprendimus, o jei jau kažką daro tai dažniausiai klysta. Tai palydi savi-grauža ir ašaros. Taip, nelabai koks vaizdelis ir kantrybės žiūrovui prireiks, bet kita vertus, turint omenyje aplinkybes ir Shu charakterį, toks elgesys yra pateisinamas. Kitų personažų nėra už ką girti ar peikti. Mergaitėms turėtų patikti Gai, o mano favoritė yra Ayase. Siužetą vertinu nevienareikšmiškai. Iš vienos pusės jis nelogiškas ir kvailas, bet užtat tikrai dinamiškas ir su staigiais posūkiais. Serialas man tikrai neprailgo. Dar reikia paminėti visai ne "shounenišką" žiaurumą. Žarnos ir galūnės neskraido, bet žmones skerdė tvarkingai ir gausiai.
    Techninė serialo pusė yra puiki ir čia nelabai pasiginčysi. Personažai nupiešti gražiai ir be jokių Clamp'iškų galūnių. Kovos puikiai animuotos ir dinamiškos, o peizažai užgniaužia kvapą. Production I.G ir šį kartą nekrito veidu į purvą. Užtat muzika čia jau skonio reikalas. Man patiko ar bent jau nemaišė.

    Reziumė: Serialas vertas 7 balų, bet duosiu 8 už "gražias akis". Neoriginalus, bet kokybiškas serialas. Ypatingais reikliems, cinikams, štampų ieškotojams, miegantiems su Code Geass atributika ir alergiškiems patosui nerekomenduoju. Likę gali pabandyt.


    O mechų tai galėjo ir nebūti, mano fetišo visai nepatenkino...




    Spoileris:
    65
    5
    44.62%
    29
    4
    33.85%
    22
    3
    12.31%
    8
    2
    7.69%
    5
    1
    1.54%
    1
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Serialas kuris išniekino Noitaminą. Tragiški, tušti veikėjai, niekam tikusi istorija ir tikriausiai daug pinigų, kurių sukišta į šį anime nedaro jo nė kiek geresniu. Jaučiu pirmas toks atvejis, kai daugelis tikėjosi ir atrodo turėjo būti puikus sci-fi anime su dideliu biudžetu, netgi besitęsiantis dvigubai tiek nei įprastas Noitaminos bloko serialas, tad galintis pilnai išplėtoti įdomius veikėjus ir pateikti tikrai įspūdingą istoriją. Ir kas gavosi iš to yra manau geras pavyzdys kaip prodiuseriai ir kūrėjai norėdami įtikti jaunesnei auditorijai kaip reikalas nusivažiuoja.
    Iš mano pusės 6/10 už gerą animaciją ir gerą garsą, ir kaip šioks toks pateisinimas kad kažkaip iškentėjau tuos 22 epizodus. Tikiuos tai buvo pirmas ir (kartu su Black Rock Shooter) paskutinis toks prastas serialas Noitaminoj.
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2012-03-24, 19:58.

    Comment

    • Augis24
      AZ rėmėjas




      • 2009 03 29
      • 769

      #3
      Miesto_Druidas, per daug tu čia užstūmei...
      Šiaip, kaip ir Uncle KillerBee pasakė: techniškoji šio anime pusė yra fantastiška, nei ko pridėsi, nei ko atimsi. Muzika- kiekvieno skoniui, ir mano nuomonė- įspūdinga, ypač patiko labai opening'as.
      Dėl siužeto... Hm... Prasideda visi minusiukai, kurie erzino mane iki pat galo ir pavardinsiu keletą, o pradėčiau nuo heroiškumo beveik visų veikėju, visi aukojasi, kad tik išgelbėtų Shu, verkšlenimas iki negalėjimo ir paskutinės sekundės galių proveržis- erzino ir galų gale būtų tai, jog viskas gale pagreitėjo: Banzai, šturmas, ataka ir finišas. Aišku buvo vietų, kai nepagalvojęs nieko, tiesiog puolė gelbėti visus, tai jau būtų pliusas. Pats anime, tai man ganėtinai savotiškas, toks ir atstumiantis, tačiau kartu ir įtraukiantis. Baigėsi su visam. Turbūt pirmasis anime, iš kurio jau nebeįmanoma išstenėti net ir ova'os. Nebent, įvyktų stebuklai su Da'at...
      Duosiu 4/5, nes mėgstu pasimėgauti tuo, ką sukūrė, o ne ieškoti jame minusų ir likti nepatenkintam.

      Comment

      • dfsafsaf
        Beautiful Lies

        • 2010 05 13
        • 265

        #4
        Prieš animaciją ir muzika šio anime nieko negaliu net turėt, tiktrai viskas buvo labai puiku. Bet va pati istorija...
        Dar kažkaip pirmos ~12 serijų susiūrėjo normaliai bet paskui.... su kiekviena seriją, bent man ėjo vis blogyn šis anime, šeip ne taip dar baigiau žiūrėt, nes paskutinės serijos dar kažkiek pagerino reikalą, bet šeip paliko ne per geriausią įspūdį.

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Autorius Augis24
          mėgstu pasimėgauti tuo, ką sukūrė, o ne ieškoti jame minusų ir likti nepatenkintam.
          Tau gerai, aš ir dažnai būnu optimistiškas ir stengiuos pateisint kažkuo serialą, bet čia jau kantrybė kažkiek trūko, juolab dar nebuvau matęs prasto serialo Noitaminoj (o čia ir visi du ir dar ne šiaip prasti). GC dar kažkiek užglaistomas technine puse, veiksmu, bet nei istorija nei veikėjais mėgautis čia neįmanoma. Dar kiek skaičiau mėgstama ištraukti praeitų metų Fractale ir lyginti jį su GC kaip Noitaminos serialus. Fractale irgi neturėjo nei įspūdingos istorijos, nei veikėjai ten kuo įsiminė, bet pagal mane visa galva jis buvo geresnis už GC. Ir šiaip argi nėra gaila kai galima sakyti kūrėjai iššvaistė tokį šansą ir biudžetą tokiam serialui kaip GC

          Comment

          • sariukas12
            Baka
            • 2011 06 15
            • 12

            #6
            Duosiu 4/5, nes mėgstu pasimėgauti tuo, ką sukūrė, o ne ieškoti jame minusų ir likti nepatenkintam. Augis24 Tai kodel savo animeliste ji 10 balu ivertinai,o cia 8davei
            http://myanimelist.net/animelist/sariukas12

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Autorius Miesto_Druidas
              Tau gerai, aš ir dažnai būnu optimistiškas ir stengiuos pateisint kažkuo serialą, bet čia jau kantrybė kažkiek trūko, juolab dar nebuvau matęs prasto serialo Noitaminoj (o čia ir visi du ir dar ne šiaip prasti). GC dar kažkiek užglaistomas technine puse, veiksmu, bet nei istorija nei veikėjais mėgautis čia neįmanoma. Dar kiek skaičiau mėgstama ištraukti praeitų metų Fractale ir lyginti jį su GC kaip Noitaminos serialus. Fractale irgi neturėjo nei įspūdingos istorijos, nei veikėjai ten kuo įsiminė, bet pagal mane visa galva jis buvo geresnis už GC. Ir šiaip argi nėra gaila kai galima sakyti kūrėjai iššvaistė tokį šansą ir biudžetą tokiam serialui kaip GC
              "Visa galva" čia gal per stipriai.... Šie anime turi savo pliusų ir minusų.

              Comment

              • Shenn
                Forumo ligonis


                • 2009 09 21
                • 544

                #8
                Net nežinau kodėl aš jį vis tik peržiūrėjau. Visą laik bambėjau po nosim, ir skundžiausi. Turbūt pradžioje tikėjaus, kad gal pasitaisys, o vėliau jau maždaug galvojau "ai tiek beliko serijų , pabaigsiu kaip nors". Šiaip esu matęs daug lėkštesniu ir su gausesniu patosu anime, kupinų klišių, bet tik šiam man tai rimtas minusas. Turbūt prieš jam pasirodant visas tas "hype" forumuos irgi nepadėjo, natūraliai emiau kažko tikėtis daugiau, o gavau daugmaž kaip įprastai. Per visa anime tebuvo vos vienas momentas kaip labiau susidomėjau kas bus toliau. Nesinori taip visiškai suspardyt šio anime, tai pagirt galečiau nebent piešimą, nieko orginalaus, bet gražus. Ai, va dar ir veikėjai šio anime nervino ..
                Paskutinis pakeitimas nuo Shenn; 2012-03-24, 17:51.

                Comment

                • Augis24
                  AZ rėmėjas




                  • 2009 03 29
                  • 769

                  #9
                  Autorius sariukas12
                  Duosiu 4/5, nes mėgstu pasimėgauti tuo, ką sukūrė, o ne ieškoti jame minusų ir likti nepatenkintam. Augis24 Tai kodel savo animeliste ji 10 balu ivertinai,o cia 8davei
                  Spoileris:
                  Mano MAL'o įvertinimų geriau išvis nevertą žiūrėti, užėjo emocijos tą akimirką, kai vos tik baigiau ir už tai, kad nugalėjo gėris daviau didžiausią įvertinimą. Pas mane visi įvertinimai MAL'e yra tokie, nes ten įrašau ką tik baigęs žiūrėti. Ir esmė apskritai tokia pati- mėgaujausi ir taškas, o ne prie balų čia reiktų lysti
                  Atsakiau į Tavo klausimą?

                  Comment

                  • Stash
                    Are you sure?..

                    • 2008 01 05
                    • 32

                    #10
                    Apart piesimo ir soundtrack'o nieko gero nemaciau. Storyline'as, manyciau, turejo potencialo kazka idomaus pateikti, bet, deja, del prasto writing'o yra tragiskas ir pilnas plot hole'u. Dauguma veikeju per daug cliche arba, tiesiog, tusti.

                    Comment

                    • Gvauz
                      Naras
                      • 2006 11 18
                      • 271

                      #11
                      man patiko ir muzika ir techninė pusė, bet labiausiai, kad tai dar vienas anime, kuriam humans are treated as tools and nothing more. pradžia nubodi, vidurys, kai Shu buvo tipo lordas patiko, bet pabaiga vėl nepatiko, per gerai pasibaigė. 7/10

                      Comment

                      • Aeval
                        Rašytojas


                        • 2009 01 12
                        • 259

                        #12
                        Bandžiau žiūrėt, tikrai stengiausi, bet...pagrindinių veikėjų vištos-chan ir šlepetės-kun duetas šį anime nužudė( iš kokio shojo juos nugriebė? Supainiojo žanrus?). Nepadėjo nei piešimas, nei muzika, nei kiti veikėjai.

                        Comment

                        • Raven
                          Narys
                          • 2009 08 29
                          • 48

                          #13
                          Vakar peržiūrėjau šį anime.Ir galiu pasakyti jūs per daug ji nuvertinat.OST topulas,piešimas patrauke akį,serijos žiurejosi lengvai neprailgo ir baigdavosi netikečiausiose vietose net nesinorejo nustoti žiūrėti.Vienintelis didėlis minusas būtų tai kad pabaiga buvo labai "nurushinta".Guilty crown man buvo kaip nešlifuotas deimantas,kuris savo grožį atskleidžia tik sugebančiam tinkamai į jį pažvelgti.

                          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                          Comment

                          • Shenn
                            Forumo ligonis


                            • 2009 09 21
                            • 544

                            #14
                            Autorius Raven
                            Vakar peržiūrėjau šį anime.Ir galiu pasakyti jūs per daug ji nuvertinat.OST topulas,piešimas patrauke akį,serijos žiurejosi lengvai neprailgo ir baigdavosi netikečiausiose vietose net nesinorejo nustoti žiūrėti.Vienintelis didėlis minusas būtų tai kad pabaiga buvo labai "nurushinta".Guilty crown man buvo kaip nešlifuotas deimantas,kuris savo grožį atskleidžia tik sugebančiam tinkamai į jį pažvelgti.
                            Tai per daug nenusimink, tavo "nešlifuotas deimantas" manau dar sužibės sulaukęs įvertinimo. Kad ir AZAR 2012 rinkimuose *cough*.."Metų nusivylimas".. *cough* arba dar šauniau (tik ne mano atveju) "Best of best"

                            Comment

                            • Miesto_Druidas
                              the journeyman



                              • 2010 08 17
                              • 1691

                              #15
                              Autorius Raven
                              savo grožį atskleidžia tik sugebančiam tinkamai į jį pažvelgti.
                              Sutinku visais 99% ... man deja tai nepavyko , o laisvai gali būti kad šis anime slepia ištisus labai gilių poteksčių klodus. Neveltui kažkur skaičiau kad GC anot kūrėjų turėjo būti naujosios anime kartos atstovas, ar tai įvyko spręskit patys.

                              Comment

                              Working...