Tiger & Bunny

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    Tiger & Bunny


    Tiger & Bunny
    タイガー&バニー


    Režisierius: Keiichi Sato
    Studija: Sunrise, Viz Media
    Žanrai: Veiksmas, komedija
    Transliacija: nuo 2011 04 03 iki 2011 09 18
    Formatas: TV serijos
    Trukmė: 25 x 24 min.
    MAL reitingas: 8.2
    YouTube resursai: Trailer || OP
    Papildoma Info:


    Ne per tolimiausioje ateityje išgalvotam Sternbild mieste vis dažniau gimdavo žmonių su įvairiom galiom. Jie buvo vadinami "NEXT". Kai kurie iš tų žmonių panaudojo galias kilniems tikslams tapdami herojais. Laimei, iš to buvo galima dar ir užsidirbti duonai. Baigėsi laikai, kai vargšas žmogus-voras turėdavo išvežioti picas ir dirbt kitus juodus darbus, kad pragyventų. Turtingos kompanijos greit suuodė galimą pelną ir ėmė remti finansiškai herojus. Taip atsirado "Hero Tv" realybės šou, kuriame herojams už kiekvieną žygdarbį yra skiriamas taškų kiekis ir sezono gale daugiausia surinkęs jų herojus tampa nugalėtoju.
    Istorija pagrinde sukasi apie patyrusį herojų Kotetsu T. Kaburagi, publikai žinomą "Wild Tiger" slapyvardžiu. Jo rėmėjų kompaniją nusiperka kur kas didesnė organizacija. Naujasis bosas nepatenkintas Kotetsu herojaus reitingais leidžia pasirinkti: dirbti komandoje su kitu pradedančiu, bet perspektyviu herojumi, arba būti atleistam. Nelabai kokios alternatyvos, tad taip ir gimsta herojų duetas "Tiger and Bunny".





    Visų pirma, kas krenta į akis pradėjus žiurėti šį anime, tai ant herojų kostiumų esantys realiai egzistuojančių kompanijų reklaminiai logotipai. Toks būdas anime studijai papildomai užsidirbti iš reklamos, matyt, pasiteisino, nes vienam iš interviu kūrėjai žadėjo, kad, nepaisant blue ray ir dvd pardavimų sėkmės, jie jau svarsto galimybę sukurti antrą "Tiger and Bunny" sezoną. O jei ne, tai šią idėja panaudos kitame studijos projekte. Bent jau "Tiger & Bunny" šitoks reklamos įterpimas akių nebadė. Ne daugiau nei ant sportininkų aprangos esantys logotipai stebint sporto varžybas. Kalbant apie personažus, labai patiko Kotetsu. Retai sutiksi tokį normalų pagrindinį veikėją. Visiškai suaugęs vyras, o ne kaip kokiame eiliniame anime su krūvos kompleksų kamuojamu šešiolikmečiu. Koteksu atitinkamai brandžiai ir besielgiantis, norai pas ji paprasti - pasirūpinti savo dešimtmetės dukros ateitimi. Herojumi tapo, nes norėjo padėti žmonėms. Už tokį tikrai atiduotum balsą savivaldybės rinkimuose. Kol Kotetsu viską daro bandydamas susikurti ateitį, tai tuo tarpu jo porininkas Barnaby Brooks gyvena kamuojamas praeities skeletų spintose. Būtent šiems dviems personažams ir jų bendravimui anime ir skiria daugiausia dėmesio. Kiti personažai daugiau mažiau klišiniai: vyresniųjų klasių moksleivė "Blue Rose", heroje tapusi dėl publikos dėmesio tam, kad lengviau įgyvendintų savo svajonę tapti žinoma dainininke, berniokiškos išvaizdos paauglė "Dragon kid", gėjus "Fire Emblem", blondinas abiem prasmėm "Sky High" bei geriausias Kotetsu draugas - "Rock Bison". Kiekvienam iš jų buvo skirta pakankamai dėmesio, kad susigyventum su personažais. Gal tik "Rock Bison" taip ir negavo jam dedikuotos serijos.
    Serialas labai vakarietiškas, herojų tipai, rodos, atkeliavę tiesiai iš "Marvel" visatos, veiksmas vyksta mieste, labai primenantį alternatyvų ateities Niujorką, bet, nepaisant tokio komplekto, anime išsaugo tas vertybes, dėl kurių kai kurie žmonės ir renkasi žiūrėjimui rytietišką anime, o ne vakarietišką animaciją. Net ir lyginant su kitais anime superherojų tematika "Tiger & Bunny" išsiskiria iš jų. Bent jau manęs neužkabino nė vienas iš ne pirmą sezoną "Madhause" studijos adaptuojamų "Marvel" komiksų. Netgi lyginant su kitu "Sunrise" (studija kūrusi "Tiger & Bunny") darbu herojų tema "Sacred Seven", jie visiškai skiriasi dėl auditorijos, į kurią orientuoti šie anime. Kaip "Sacred Seven" skirtas jaunesniam žiūrovui, kuriame akcentuojamos super galios, kovos, paaugliškas patosas, taip "Tiger & Bunny" orientuojasi į šiek tiek vyresnį žiūrovą, daugiau dėmesio skirdami siužetui, personažų atskleidimui.
    Šio anime piešimas neturi jokio išskirtinio stiliaus, bet yra atitinkantis šių dienų standartus, ypač neblogai žiūrėjosi detalūs panoraminiai miesto fonai.
    Apibendrinimas: 25 serijos, kurios tik įrodo, jog televizijai nėra nieko švento. Na, taip, ji išviešino paprastai visuomenei slaptą herojų gyvenimą, bet kai laidos režisierė vertė herojų 30 sekundžių uždelsti nusikaltėlio sulaikymą iki pasibaigs reklama... To jau per daug. Labai lengvai susižiūrėjęs anime, smegenų neapkraunantis ir tuo pačiu palaikantis intrigą žiūrėt toliau. Daugumai žiūrėjusių, atrodo, lyg ir patiko, - tą byloja ir ganėtinai aukštas MAL reitingas.



    Siųstis: :Linkomanija:

    23
    5
    52.17%
    12
    4
    47.83%
    11
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...