[C] The Money of Soul and Possibility Control

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    [C] The Money of Soul and Possibility Control

    [C] The Money of Soul and Possibility Control


    Režisierius: Kenji Nakamura
    Studija: Tatsunoko
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, drama
    Transliacija: 15.04.2011 - 24.06.2011
    MAL reitingas: 7.86
    Trukmė: TV 11 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / Trailer



    Aprašymas: Kimimaro buvo paprastas studentas, kokių yra tūkstančiai. Dirbo dviejuose darbuose, stengėsi stropiai mokytis. Net ir svajonės buvo paprastos - susirasti padorų darbą su tokia pat padoria alga, kad galėtų ramiai gyventi su žmona ir vaikais. Tikrai labai paprastas, bet realiai į savo sugebėjimus ir galimybes žiūrintis vaikinas. Vieną ramų vakarą į Kimimaro buto duris pasibeldė keistas ir į klouną panašus padaras ir beveik prievarta įkišo kreditinę kortelę, kurioje yra ne tik nemaža suma pinigų, bet ir leidimas į "Finansų kvartalą". Tai yra keista, panaši į virtualią realybę vieta, kurioje tarpusavyje ir kovoja kortelių savininkai su savo tokiais pat virtualiais tarnais. Čia galima greitai praturtėti arba bankrutuoti ir visa šios paslaugos kaina yra tik ateitis. Labai jau neaiški kaina, ane? Koks likimas laukia į šią beprotybę papuolusio berniuko? Bent jau su tarnu jam pasisekė - simpatiška mergaitė su ragais - tai ne kažkoks tentaklis iš kosmoso.

    Šis serialas yra vienas iš tų anime, kurie gali ir pritraukti, ir atstumti žiūrovą. Kuri iš šių jėgų nugalės yra visiškas subjektyvumas. Kažką gali atstumti virtualaus pasaulio piešimas. Ir tikrai, kompiuterinis piešimas bado akis, bet aš manau, kad taip yra iš dalies specialiai padaryta. Gali būti, kad kūrėjai norėjo vizualiai atskirti pasaulius. Bet kokiu atveju, stiliaus ar išradingumo trūkumo prikišti kūrėjams negalima. Kažką gali atstumti kovos. Na tikrai, Yu-Gi-Oh ar net tiesiog pokemonai kažkokie. Eilinį kartą galima įsitikinti japonų sugebėjimais piešti kvailai atrodančias pabaisas. Net ir tai manęs neerzino. Tiesiog neturėjau teisės - kawaina mergaitė su ragais kompensavo viską. Kažką gali atstumti pagrindinis personažas. Nu tikrai, pavadinti jį tik slunkiu būtų beveik komplimentas. Net ir pastovios frikcijos vaikino smegenyse manęs visai neerzino. Kažkodėl natūraliai atrodė. Prie kitų personažų prikibti nepavyks, jie yra tikrai geri. Ypač man patiko Msyu ir Masakaki.
    Pritraukti serialas gali savo idėja ir keliamais klausimais. Keli pasauliai nėra kažkas labai originalu ir reta, bet mane sužavėjo artimas tarpusavio ryšys. Net pradėjau abejoti, kuris iš jų yra tikras. Džiugu, kad nebuvo apsiribota tik Japonija. Klausimai čia yra rimti ir aktualūs. Vieni iš jų tokie yra visada, kiti, ypač dabar, kriziniu/po kriziniu laikotarpiu. Kas yra pinigai ir kokia jų tikroji vertė? Jie yra tikslas ar tik priemonė jam pasiekti? Reikia "investuoti" į tolimą ir neaiškią ateitį ar gyventi dabartimi? Kam išvis reikalinga dabartis, jei nėra ateities? Kiek vertas yra pasitikėjimas? Daug klausimų ir dauguma jų yra retoriniai, t.y. į juos atsakyti turi pats žiūrovas. Čia ir yra didžiausias serialo pliusas - jis verčia susimastyti.

    Reziumė: Šį anime galima žiūrėti įvairiai. Galima ieškoti panašumų su tikrove arba priimti kaip tiesiog fantastiką su mintimi. [C] trūkumų turi, bet pabandyti verta. Stiprus 8.
    P.S. Madinga kritikuoti pabaigas, bet čia aš priekaištų neturiu. Va tik tikėjausi iki paskutinės sekundės....tikėjausi.....deja...



    Labai prajuokino reklamos gg relyze. Taip kawaina, kad net griūk negyvas...^^


    36
    5
    36.11%
    13
    4
    44.44%
    16
    3
    16.67%
    6
    2
    2.78%
    1
    1
    0%
    0
Working...