Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai

    Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai


    Režisierius: Tatsuyuki Nagai
    Studija: A-1 Pictures
    Žanrai: drama, gyvenimiškas, mistika
    Transliacija: 15.04.2011 - 24.06.2011
    MAL reitingas: 8.70
    Trukmė: TV 11 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Buvo linksma grupelė draugų. Teoriškai jai vadovavo Jinta, bet iš tikrųjų visatos centras buvo Menma, kurią berniukai daugiau ar mažiau mylėjo, o mergaitės jai pavydėjo. Deja, Menma žūva ir kompanija išsiskirsto. Netektį kiekvienas pergyveno savaip. Mokslai, nauji draugai, kelionės.... Iš pirmo žvilgsnio sunkiausiai buvo Jintai, kuris metė mokyklą, užsidarė namuose ir visiškai ištrynė save iš visuomenės. Be to, dar iš niekur atsidaro Menmos vaiduoklis. O gal ir ne vaiduoklis visai, o berniukui tiesiog visai stogas nuvažiavo? Kaip ten bebūtų atsirado padaras kuris kalba, miega ir valgo, bet jį mato ir girdi tik vienas Jinta. Menma atsirado ne šeip, su prašymu išpildyti norą. Bėda tame, kad net pats vaiduoklis nežino koks tai yra noras. Aišku tik, kad draugų kompanija turės atsikurti. Tai nieko gero nežada, bet gal pagaliau jaunimas išsiaiškins praeities nuoskaudas ir gyvenimas, visą laiką buksuojantis, pajudės į priekį?


    Sunku įvertinti šį serialą. Nei objektyvus nei subjektyvus požiūris čia netinka todėl pabandysiu aprašyti iš abiejų pusių. Jei žiūrėti objektyviai tai serialas yra tikrai vertas dėmesio tiek šių metų kontekste tiek imant dramos/slice of life žanrus. Ir tikrai, ne visada tik laikas gydo žaizdas, kartais reikia pasistengt ir pačiam. Šiame anime yra daug kapstymosi savyje, ašarų, nuoskaudų ir brendimo problemų. Jautresnis žiūrovas tikrai turės progą išspausti vieną kitą ašarą. Jau vien šita, retai pasitaikanti, galimybė yra didelis pliusas. Personažai nėra labai jau originalūs, bet skirtingi ir neblogai atskleisti. Techninei pusei neturiu priekaištų neturiu nors su padidinamuoju stiklu netikrinau, o ant mano ausies yra užlipęs dramblys.
    Vis tik "neprilipo" man šis serialas. Matyt aš jau per senas. Jei tarkim papai, jumoras ar veiksmas patinka įvairaus amžiaus žmonėms tai šio anime keliama problematika manęs neįtikino. Nu kokia čia meilė tarp tokių mažų vaikų? Truputi patingėjo ir scenaristai. Per daug užsižaidė su ašaromis. Geriau jau būtų normaliau sujungę praeitį su dabartimi ir rimčiau užsukę siužetą. Jei atvirai tai čia priekabiavimas. Visų bėdų šaltinis yra pati Menma, kuri man visai nepatiko ir charakteriu ir išvaizda. Antipatija iš pirmo žvilgsnio ir niekaip savęs "neišprievartavau". Gal tik truputi, pačioje pabaigoje..... Daug labiau patiko Naruko. Nors ką ten ji, net Chiriko yra daug geresnė.

    Reziumė: 7 balus duosiu. Vis tik rimtas serialas ir su mintimi. Jautresniems ir jaunesniems galima žiūrėti drąsiai.


    Ypač jautriems rekomenduoju pasirūpinti servetėlių atsargomis.^^


    44
    5
    52.27%
    23
    4
    36.36%
    16
    3
    9.09%
    4
    2
    2.27%
    1
    1
    0%
    0
  • Ozis

    #2
    Prisipazystu (n-ta syki) atvirai - as nekenciu dramos zanro. Kodel? O gi todel, kad defaultine drama daznai virsta tusciu virkavimu lygioje vietoje del nulauzto nago ar mokyklines meiles (pvz. Saikano, Clannad). Ano Hana pradejau ziureti tik del geru blogeriu atsiliepimu bet visgi tikedamasis dar vienos "asaru pakalnes" (tai ka apibudinau ankstesniame sakinyje)... kitaip tariant greito "drop"...

    Taciau kaip man nebutu nekeista nelikau nusivyles. Priesingai nei daugelis banaliuju zanro broliu Ano Hana yra siek tiek subtilesnis (i akis nuolat nekisami ir taip akivaizdus dalykai, o personazu asaru kranelis atsisuka tik jau paciame gale (bet su tuo nepersistengiama)). Siuzetas ne itin vingiuotas, bet ir ne totaliai banalus. Siuzetine linija judama kiek sklandziau ir naturaliau nei tikeciausis is defaultines dramos, su logika nesipykstama. Smulkiu trukumu ir neatskleistu detaliu yra, bet tas nekeicia esmes.
    Spoileris:
    Tai kaip gi mire Menma? Kuom Poppo (ne)galejo jai padeti, jei visgi mate kaip ji mire?

    Vertinimas 5/5 (ir veikiausiai 10/10).

    Nekreipkite demesio i Killerbee vertinima. Rimtu trukumu jis taip ir neivardino :P
    Man, tiesa pasakius, irgi labiau patiko Anjou, taciau jokiu priekaistu Menmai neturiu. Na taip, ji pilka, kazkiek nuobodi ir siek tiek kvailoka pelyte. Dar is pirmo zvilgsnio vaikiskas naivumas liejasi per krastus. Bet ko noret is vaiko? Sarkazmo/satyros fontano? Ar dideles krutines?

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Ozis
      Spoileris:
      Tai kaip gi mire Menma? Kuom Poppo (ne)galejo jai padeti, jei visgi mate kaip ji mire?
      Spoileris:
      Spėju niekuom, greičiausiai matė tik plaukianti jos lavoną...

      Nekreipkite demesio i Killerbee vertinima. Rimtu trukumu jis taip ir neivardino :P
      Man, tiesa pasakius, irgi labiau patiko Anjou, taciau jokiu priekaistu Menmai neturiu. Na taip, ji pilka, kazkiek nuobodi ir siek tiek kvailoka pelyte. Dar is pirmo zvilgsnio vaikiskas naivumas liejasi per krastus. Bet ko noret is vaiko? Sarkazmo/satyros fontano? Ar dideles krutines?
      Papų būtų užtekę ir kaip pas Anjou, ji gi kažkodėl paaugo, o tai kodėl papai ne? Netvarka. Šeip nieko tokio iš jos nenorėjau, bet asmenybė taip ir liko vaiko, o draugai jau paaugliai.

      P.S. Ir šeip, nepakenčiu vaikų...

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Puikus darbas, kažkaip net nesitikėjau užsikabinti ant dramos/slice of life, o pasirodo taip ėmė ir atsitiko. Labai patiko veikėjai, visi per trumpą serialo laiką "sužiba" ir yra įdomūs bei skirtingi. Taipogi šaunu kad taip puikiai išnaudotas serialo formatas, nėra nereikalingų scenų, kuriose švaistomas laikas ir pabaiga pakankamai nebloga, ko aš nesitikėjau, bet ji tikrai tvarkinga, galgi perdaug to ašarojimo, nors tikrai nėra toks depresingas kaip Clannad After Story. Prie viso to prisideda miela akiai animacija, gera muzika ir keletas smulkmenėlių. Kol kas geriausia ką mačiau iš šių metų darbų.

        Comment

        • Lota :D
          Love and Peace~!

          • 2010 02 17
          • 239

          #5
          Nežinau ką mums padovanos vasara ir ruduo, bet manau, kad AnoHana tikrai bus vienas geriausių metų animų ir puikus geros dramos pavyzdys. Situacijos gana originalios ir realios (išskyrus, žinoma, Menmą), siužetas neblogas, taip pat gerai, kad tik 11 serijų, nes jei būtų daugiau, tikriausiai būtų nusivažiavę. Kiekvieną savaitę su nekantrumu laukdavau naujos serijos, ir kiekvieną savaitę mano lūkesčiai pasiteisindavo. Pabaiga taip pat buvo nebloga. Tas masinis verkimas per paskutinę seriją iš pradžių šiek tiek nugąsdino, galvojau sumaus pabaigą, bet ta situacija su blakstienomis išgelbėjo, tikrai prajuokino. Iš viso, kaip ir reikalaujama iš dramos žanro, žiūrėdama perbėgau visą emocijų paletę.

          Veikėjų kolektyvas taip pat patiko. Kaip ir matyt daugeliui, iš merginų labiausiai patiko Naruko. Tikrai šauni veikėja. Tokia paprasta, bet visai įdomi. Iš vaikinų labiausiai sudomino Yukiatsu dėl savo... neįprastos, bet taip pat įdomios asmenybės. Muzika... kažkaip nelabai įsidėmėjau OST, bet labai patiko endingas. Kai pirmą kartą išgirdau pasirodė labai nostalgiškas, po to prisiminiau, kad originalą anksčiau buvau girdėjusi. Tos 3 seiyuu tikrai gerai sudainavo ir šis ED labai tiko šiam animui. Piešimas taip pat gražus. Taigi, didelių minusų nematau, niekas per daug neerzino, tad duodu 5/5. Tikrai šaunus darbas, manau patiks ir nemėgstantiems dramos žanro.

          Comment

          • edgaxs
            Narys

            • 2011 06 09
            • 41

            #6
            hmm nebuvo ka veikti ir pabandziau sita anime, galvojau bus nesamone, nes anime yra drama/ slice of live, bet deja suklydau. pirmos serijos uzkabino ir ziurejosi gana neblogai. piesimas buvo keistokas man asmeniskai, bet ziureti iki pacio galo man, tai netrugde. manyciau, kad sitas anime yra vertas tikrai daug demesio vien del iskirtines istorijos ir pabaigos

            Comment

            • Shenn
              Forumo ligonis


              • 2009 09 21
              • 544

              #7
              Nežinau, kažkaip sunkiai sekėsi pamėgt personažus kurie per visas serijas daugiausia parinosi, verkė ar dar kaip savaip kraustėsi iš proto. Tad ir į pačią dramą teisijaučiau paviršutiniškai. Daugiausia ką palaikiau tai Naruko jos meilės fronte. Visa kita buvo lyg ir tvarkoje, senokai ką nors tokio panašaus beteko matyt, tad laikas žiūrint neprailgo.

              Comment

              • Perla
                Rašytojas

                • 2010 04 06
                • 225

                #8
                Nors anime ir sujaudino, bet iki ašarų neprivedė. Ašarų gal ir buvo per daug (o ypač paskutinėje serijoje), bet šeip jau nekliudė. Veikėjai įdomūs ir įvairūs (labiausiai vis dėlto įsiminė Yukiatsu) nors Menma dažnai ir užknisdavo su savo perdėtu vaikiškumu bei tuo nepaaiškinamu sugebėjimu elgtis lyg būtų gyva. Tad duodu 10/10 arba 5/5.

                Comment

                • After
                  As the psycho himself

                  • 2009 07 15
                  • 125

                  #9
                  Spoileris:
                  Tai kaip gi mire Menma? Kuom Poppo (ne)galejo jai padeti, jei visgi mate kaip ji mire?

                  Spoileris:
                  Paskendo:> Negalejo, nes tik lavona mate, o save jis taip griauze, nes nespejo isgelbet jos. Cia tik mano nuomone.

                  Kazkaip as sio anime nepastebejau, nei, kad bus toks nei, kad yra toks... :S Bet kai siunciaus kazka is nyaa pastebejau Ano Hi... ep1, sudomino iskarto, pasigooglinau suzinojau kad drama, slice of life dar labiau sudomino, nes esu didelis megejas tokio stiliaus. Paziurejau 1 ep ir iskarto uzkabino, gerai kad buvo 6 ep jau isejo, tai per viena prisedima visus. Likau nustebintas, is pradziu nieko labai nesitikejau tik paprasto drama, bet tikrai maloniai nustebau paziurejas. Herojai savotiski, aisku daug apie juos taip ir nesuzinai, bet oh well... Piesimas ok pagal mane Hmmm Storyline patrauke iskarto, nebuvo 'tusciu virkavimu' kaip minejo Ozis. Tikrai daznai keites emocijos, bet niekada taip ir nesugraudino
                  Megstamiause heroja mano buvo Anaru, sakyciau charakteris jos toks lekstas is pradziu atrode, bet poto teko pakeisti nuomone apie ja. Isvaizda sakyciau geriausia proporcinga kaip ir turi but, ir to ir to yra. Jos meile Jin-tan papirko mano simpatija iskarto. Nezinau gal tas ir subalancavo ja...
                  Labai nemegau Menma, nelogiska man kazkaip buvo, nu va visi kiti ten pasikeite ir isvaizda ir charakteriu, o ta tik isstypo, proporciju jokiu :l Charakteris tai vaikas tikras, bet suprantama tas. Tas jos cypavimas nelabai man.
                  Anime vertinciau 10/10 ar 5/5. Tikrai kolkas vienas geriausias mano matytas anime siais metais.
                  Rekomenduociau visiem, netik dramos megejams

                  Comment

                  • dfsafsaf
                    Beautiful Lies

                    • 2010 05 13
                    • 265

                    #10
                    Geras anime, nors ir nesu dramos/slife of life megėjas, net ypac vengiu šių žanrų, tačiau anime patiko. Iš personažų nepatiko tik Menma, bet nebūtų ji tokia, įpudis butų buvęs kitoks.
                    Nors patį anime žiūrėjau kaip on-goingą, kažkaip paskutinius 2 epizodus tik šiandien susiruošiau peržiūrėti, vis atidėliojau ir atidėliojau.
                    8/10

                    Comment

                    • Futari
                      AZ rėmėjas



                      • 2007 01 07
                      • 1094

                      #11
                      Reikės šitą pažiūrėti, vien dėl to kad domina tas ilgas sudėtingas pavadinimas O___O "We don't yet know the name of a flower we saw that day"... Metaforiška, kadangi apie gėles aprašyme kaip nieko ir nėr.

                      Comment

                      • ciombiukas
                        Forumo maniakas




                        • 2009 09 18
                        • 470

                        #12
                        Net stebiuosi koks geras buvo pavasario sezonas, daug anime kurie patiko, šis vienas iš jų. Ašarą spaudžiantis anime, net pats nustebau, kad gali pravirkdyti, o dar ruošiaus jo nežiūrėti. 5/5, jau tikrai ne pirmas šiame sezone tiek užsidirba.

                        Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                        Comment

                        • juodidrugiai
                          varnalėšos

                          • 2010 08 11
                          • 37

                          #13
                          Mačiau palyginimų su Honey and Clover, tai galbūt kažko daugiau tikėjausi, bet iki pastarojo naujokui dar toli... Toks šiek tiek vaikiškas pasirodė, tas visas hiperbolizavimas ir panašiai... Kaip Killerbee ir sakė - kokia dar ten meilė tarp vaikų.. Bet pati draugystės "atsistatymo" idėja patiko ir, kad gražiai išsiaiškino viską kas kur kaip kada ir su kuo 11 serijų kaip bebūtų keista pilnai užteko, nei per mažai nei per daug - sutilpo. Kas liečia veikėjus, tai Menma ir Jinta man kažkaip nesimpatiški buvo... :/ Tsurumi tik visai miela panelė

                          Comment

                          • Gvauz
                            Naras
                            • 2006 11 18
                            • 271

                            #14
                            Autorius edgaxs
                            hmm nebuvo ka veikti ir pabandziau sita anime, galvojau bus nesamone, nes anime yra drama/ slice of live, bet deja suklydau. pirmos serijos uzkabino ir ziurejosi gana neblogai. piesimas buvo keistokas man asmeniskai, bet ziureti iki pacio galo man, tai netrugde. manyciau, kad sitas anime yra vertas tikrai daug demesio vien del iskirtines istorijos ir pabaigos
                            man lygiai taip pat buvo, bet pagrinde gražus piešimas suviliojo. Vertinu 9/10 nors balsavime netyčia pažymėjau 3 XD

                            Comment

                            • Miliukea
                              Naujokas
                              • 2011 08 24
                              • 27

                              #15
                              Nutariau bandyti žiūrėti slife of life žanro ir neapsirikau. Esu jautri ir tikrai verkiau, jausmai liejosi per kraštus. Papasakota istorija gan nuosekliai, kaip viskas buvo, ir manau šis anime su šokia tokia mintimi. Iš pradžių pirma serija, nekabino, gal dėl tos Menmos, bet vėliau įsivažiavau, ir ką, man patiko. Kiekvienas turėjo savo jausmus, netikėjo juo, o vėliau viską darė dėl Menmos, aišku iš pradžių gan savanaudiškai, o paskutinės serijos, ašarų pakalnės. 5/5

                              Comment

                              Working...