Salaryman Kintarou

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Salaryman Kintarou


    Salaryman Kintarou

    Režisierius: Tomoharu Katsumata
    Studija: 81 Produce ?
    Žanrai: komedija, drama, gyvenimiškas
    Transliacija: 18.02.2001 - 18.03.2001
    MAL reitingas: 7.61
    Trukmė: TV 20 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening



    Aprašymas: Kintarou praeityje buvo ne šeip kažkoks kiemo chuliganėlis, bet didelės ir galingos baikerių gaujos vadas, kurios bijojo visas miestas ir ne tik. Vis tik meilė ir gal truputi kalėjimas truputi nuramino karšta vaikino kraują ir jis nusprendė pakeisti gyvenimo būdą. Kintarou susitupėjo ir su savo žmona ramiai gyveno kažkur provincijoje. Ten jam gimė sūnus, bet dievas ne tik duoda, bet ir atima - miršta žmona. Taip vaikinas su sūnumi sugrįžta į savo gimtąjį miestą su jo charakteriui nebūdinga svajone. Ne, jis nenori tapti mafijos vadu ar bent jau atkurti savo gaują. Kintarou nori tapti kokios nors rimtesnės firmos darbuotoju. Keista, bet net su tokiais praeities "žygdarbiais" jis gauna darbą didelėje statybos įmonėje. Na kaip.....darbas ten yra pieštukų drožimas, bet ar ilgam? Labai jau naujokas išsiskiria iš vietinio ofisinio planktono. Toks veikėjas gali tapti super duper bosu arba būti sutriuškintu negailestingos japoniškos biznio mašinos. Pilkos spalvos čia nėra.




    Japoniškų ir lietuviškų įmonių "gyvenimas" panašus, bet yra ir skirtumų. Pas mus irgi yra sąrašas žmonių kurių reikia bijoti, bet jis nebūtinai priklauso nuo užimamų pareigų. Į subordinacijos pažeidimus irgi žiūrima atlaidžiau, o iniciatyvumas yra skatinamas. Japonijoje gi tvarka yra beveik karinė, su griežta kastų sistema ir taisyklėmis. Tai kartais atrodo tiesiog absurdiškai. Viskas prasideda dar mokykloje, bet vaikų aklėjimą palikim Onizukai iš GTO ir pažiūrim kaip seksis Kintarou, kuris šiame anime užsiima iš principo tuo pačiu - griauna stereotipus. Nors anime ir yra pakankamai tikroviškas, bet nereikia į jį žiūrėti kaip į instrukciją. Mes esam ne šio anime herojus. Nelabai tikiu, kad apskritai egzistuoja toks žmogus - VYRAS iš visų didžiųjų raidžių. Kintarou charakteris paperka ir bendradarbius ir moteris ir žiūrovą, bet jei iš esmės vaikinui tiesiog nerealiai sekasi. Kur tai matyta, kad už kiekvieną gerą darbą yra atlyginama su kaupu? Alia šiandien pervedi bobutę per sankryžą, o rytoj ji miršta ir palieka tau penkių kambarių butą Gedimino prospekte. Kita vertus fortūna mėgsta geriausius ir veiklius žmones.
    Čia galima surasti daugybę trūkumų, bet kritikuoti šį anime yra tas pats kaip kritikuoti GTO. Taip, čia yra ne sėkmingos karjeros instrukcija, bet tam tikras išvadas sau žiūrovas gali pasidaryti. Nebūtina baigti tris universitetus, laižyti šiknas arba gultis į lovą. Požiūris į darbą, atvirumas, sąžiningumas ir drąsa irgi šį tą lemia. Vis tik papeikti piešimą teks. Mačiau gražiau nupieštų 8x serialų, o čia net 2001 metai. Piešė studentai už maisto talonus universiteto valgykloje, ne kitaip.... Pabaigoje jaučiamas skubėjimas, turbūt pinigai pasibaigė. Vietomis buvo per daug idealizavimo ir naivumo.

    Reziumė: Salaryman Kintarou GTO šlovė net negrėsė. Tematika jau tokia ir biudžetas, bet būtent dėl to man jis ir patiko. Ar labai daug yra anime skirtų >22 metų ir jau dirbančiam jaunimui?


    Nustebino MAL'as. Labai jau mažai info.

    2
    5
    0%
    0
    4
    0%
    1
    3
    0%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...