Bakuman

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Bakuman

    Bakuman


    Režisierius: Kenichi Kasai / Noriaki Akitaya
    Studija: J.C. Staff
    Žanrai: komedija, gyvenimiškas
    Transliacija: 02.10.2010 - 02.04.2011
    MAL reitingas: 8.36
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Graudu kai vaiką, kuriam dar visas gyvenimas prieš akis, apninka niūrios egzistencinės mintys. Tokia bėda ištiko Moritaka. Mokslai jam sekasi vidutiniškai, protu pasigirti irgi negali todėl apie gerą darbą galima tik pasvajot. Tiesa, visai neblogai piešia, bet tragiškas dėdės (profesionalaus mangakos) likimas atgrasė berniuką ir nuo šito užsiėmimo. Moritaka myli klasiokę Miho, bet berniukas yra turbūt droviausias žmogus pasaulyje.
    Akito yra visiškai kitoks - protingas, išvaizdus, tiesiog mokyklos pasididžiavimas. Jam bet kurios durys yra atviros, bet Akito nežavi kabinetinis darbas. Jis svajoja tapti mangaka. Su istorijomis problemos nėra, smegenys tai aukščiausios rūšies, bet su piešimu bėda. Likimas suveda berniukus kai Akito suranda Moritakos sąsiuvinį ir sužino ne tik klasioko meilės reikalus, bet ir tai, kad jis puikiai piešia. Kas galėjo pagalvot, kad lobis buvo visai šalia? Moritakos toks siužeto posūkis nesužavėjo, bet Akito machinacijos baigėsi, nepatikėsit, pažadu susituokti. Tiesa, yra keletą sąlygų, dėl kurių naujam iškeptam duetui ir pačiai Miho teks stipriai padirbėti....



    Serialas yra geras ir su tuo nepasiginčysi. Pirmiausia įdomi yra pati tema. Mangakos profesija ir ankščiau yra pralindusi į eterį, bet tai turbūt yra pirmas anime kuriame ši profesija yra atskleista taip detaliai ir rimtai. Patyręs anime žiūrovas ar mangų skaitytojas abejingu tikrai neliks. Pats pasipiršimas yra ginčytinas sprendimas, bet tiesos tame yra. Galima meile mėgautis ir naudoti pagal paskirtį, bet galima panaudoti ir kaip katalizatorių. Tikiu, kad galima, bet aš taip negalėčiau. Manau mažai kas galėtų. Personažai smagūs ir gyvi. Ypač patiko Kaya. Ir ne tik dėl papų...^^ Šiame seriale yra ir sportiniams anime būdingų varžybų ir pagarbos vertų priešininkų. Tarp jų išsiskiria Eiji. Pradžioje atrodė kaip kažkoks pusprotis prietranka. Na jis toks ir yra, bet po ekscentrišku charakteriu slepiasi visai geras berniukas. Čia apskritai nėra blogų žmonių ir tai vertinu teigiamai, purvo gyvenime ir taip užtenka.
    Deja, serialas yra tiesiog geras, o ne puikus. Priežastį galiu nebent spėti. Kūrėjams pritrūko talento? Tiesiog patingėjo? Manau patingėjo. J.C. Staff matyt galvojo, kad užtenka paimti gerą manga ir "perpiešti į TV". Na taip, užtenka, bet nebent tik 8 balams. GantZ yra geriausias pavyzdys. Kas tinka mangai nebūtinai tinka anime. Va ir Bakuman yra per daug statiškas ir piešimu ir savo istorija. O gal pirmas sezonas yra tik įžanga ir po kokio trečio sezono tai jau duos garo?
    Žiūrėdamas Bakuman nejučia lyginau su Skip Beat!. Deja, ne naujoko naudai. Trūksta epizodų, kurie sukeltu stiprius jausmus ir verstu pergyventi dėl personažų. Trūksta ir įvairovės. Suprantu, kad jėgos nelygios. Moritaka ir Akito tik piešia mangas, o Kyoko veikla yra daug įvairesnė. Bakuman galėtų padėti geresnis seiyu profesijos atskleidimas, bet čia jau turbūt priekaištas originalui. Užtat režisieriai tikrai patingėjo. Tai geriausiai matėsi darant stop kadrus. Sunkiai jie darėsi, sunkiai.....

    Reziumė: Serialui pasisekė, kad praėjęs sezonas buvo toks nykus. Banalaus ir kvailo planktono fone Bakuman atrodo puikiai. Tuo ir pasidžiaukim.....kad apskritai turim kuo pasidžiaugt.


    Jooo, mangas kurt tai ne sėmkes gliaudyt....^^





    Spoileris:

    Bakuman 2


    [color=brown]Režisierius: Kenichi Kasai / Noriaki Akitaya
    Studija: J.C. Staff
    Žanrai: komedija, gyvenimiškas
    Transliacija: 01.10.2011 по 24.03.2012
    MAL reitingas: 8.63
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.



    Kažkaip visai nelaukiau antro sezono. Net buvau užmiršęs, kad jau baigėsi. Pradėsiu nuo minusų. Buvau jau apsidžiaugęs, kad antras sezonas daug dinamiškesnis ir įdomesnis už pirmą, bet serialo vidurys buvo gan nuobodus. Kūrybines kančias buvo galima pavaizduot ir įdomiau. Dar kažkodėl nuskriaudė Takuro Nakai. Jo pasikeitimas atrodė nenatūraliai ir keistai. Truputi erzino tas begalinis draugų/priešų draugiškumas. Mokykliniam sportui gal ir tinka, bet šiam anime nelabai. Per daug ant kortos pastatyta.
    Daugiau prisikabint net nelabai turiu prie ko. Istorija įgavo pagreitį kurio taip trūko. Atsiskleidė ir personažai. Yuriko buvo tiesiog iki negalėjimo faina. Tokia faina, kad vienu metu norėjau linkėjau Kaya'i ką nors negero. Pavyzdžiui, kad ją fūra pervažiuotu. Žinau, baisus aš žmogus.... Apskritai merginos nerealios, bet už visus nerealesnis yra Eiji. Su juo konkuruoti gali nebent Kazuya su savo redaktoriumi. Kažkaip ir piešimas pagerėjo. Ar man pasirodė? Pajudėjo ir romantinė linija. Man ji vis dar yra kvaila (bent jau pagrindinė), bet gi taip gražu ir romantiška....^^

    Reziumė: 9 balai drąsiai ir šį kartą naujo sezono jau laukiu.


    Nesugebėjau surasti normalaus ED ir OP. Nusivyliau internetu ir savimi...




    76
    5
    68.42%
    52
    4
    26.32%
    20
    3
    2.63%
    2
    2
    1.32%
    1
    1
    1.32%
    1
Working...