Gankutsuou: The Count Of Monte Cristo

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Gankutsuou: The Count Of Monte Cristo

    Gankutsuou: The Count Of Monte Cristo


    Mors certa, hora incerta
    Mirtis neabejotina, laikas abejotinas


    Metai: 2004
    Žanrai: Drama, Sci-Fi, Adventure, Mystery, Romance
    Studijos: GONZO
    Serijų: 24
    Panašūs anime: Anime-Planet
    Nuorodos: AniDB, AnimeNN, AnimeNFO, Answers.com, Oficialus puslapis

    Anime sukurtas pagal vieną geriausių prancūzų rašytojo Aleksandro Diuma darbų, novelę The Count Of Monte Cristo (1844-1845). Novelės pagrindu buvo pastatytas keletas realių filmų, tarp kurių ir pirmas Amerikos pilnametražis filmas. Pačios novelės ideja yra paremta tikra istorija, kurią Diuma rado vieno žmogaus memuaruose. Tai buvo prancūzų batsiuvio Francoi Picaud gyvenusio 1807 metais Paryžiuje istorija. Picaud'as buvo susižadėjęs su turtinga moterimi, tačiau pavydžių draugų buvo klaidingai apkaltintas už špionavimą Anglijai. Jis buvo įkalintas septyneriems metams. Kalėjimo metu kitas mirštantis kalinys papasakojo jam apie lobį paslėptą Milane. Kai Picaud'as buvo paleistas 1814 metais, jis pasisavino lobį, grįžo pasivadinęs kitu vardu į Paryžių ir praleido dešimt metu planuodamas savo sekmingą kerštą prieš buvusius draugus.

    Istorija prasideda, kai vieni pagrindinių herojų - du draugai aristokratai vikontas Albert de Morcerf ir baronas Franz d' Epinay atvykę į menulyje vykstantį festivalį, susipažįsta su grafu Monte Cristo – savo pastangomis iškilęs kilmingasis. Kai jie išsiskiria, grafas pažada aplankytį Albertą Paryžiuje. Kai jis atvyksta į šį miestą grafas įsiskverbia į tris galingiausias šeimas Prancūzijoje: Morcerf'ai, Danglars'ai ir Villefort'ai. Šių šeimų galvos:
    Fernand de Morcerf – Paryžiaus armijos generolas ir pirmaujantis kandidatas į Prancūzijos prezidentus. Albert'o tėvas.
    Baronas Danglars – galingiausias Prancūzijos bankininkas, siekiantis turtų bet kokia kaina.
    Gérard de Villefort – griežtas vyriausiasis Paryžiaus teisėjas.
    Visi šie asmenys iškilo į socialinį elitą, tačiau juos sieja ne tik tai, bet ir bendra nuodemė prieš bendrą visų bičiulį Edmond'ą Dantes, su kuriuo praeityje jie žiauriai susidorojo kiekvienas siekdamas savo tikslų: valdžios, meilės, pinigų.
    <hr><div align=justify>Taigi veiksmas sukasi aplink šių trijų žmonių šeimas, o jei tiksliau aplink jų jaunąją kartą, nuo kurios yra slepiamos siaubingos praeities paslaptys, bet kurią vis gi paliečia Edmond'o Dantes (grafo Monte Cristo) klastingas keršto planas. Gankustuou gi yra šaltakraujis demonas. Edmond Dantes pasiimdamas jo galias kaip priemonę atlikti keršto aktui, leido jam apsigyventi savo kūne.

    <div align=justify>Nors novelės veiksmas vyksta 1800 metais, Gankutsuou veiksmas eina ateityje, 5053 metais. Ir nors anime įjungia mokslinės fantastikos ir fantasy elemetus, jame vis gi išlieka 1800 metų Prancūzijos estetika, konkrečiai atsižvelgiant į socialines klases ir turtą. Be to serijos prasideda iš pratarmės prancūzų kalba.
    OP ir ED temas "We Were Lovers" ir "You Won‘t See Me Coming" atlieka Jean-Jacques Burnel. Apie muzika bendrai galima pasakyt, kad anime stilių ir atmosferą ji atitnka kuo puikiausiai. Be to, jei kam teko matyt šio anime treilerį, tai jis yra lydimas Čiaikovskio Manfredo simfonijos.

    Kas liečia piešimą ir animaciją, tai šia prasme Gankustsuou yra unikalus kūrinys, kadangi yra vienas pirmų anime, kuriuose buvo pasinaudota Photoshopo tekstūrų ir sluoksniavimo skaitmeninėje animacijoje teikiamais privalumais. Dėl tekstūrinio herojų spalvinimo yra prarandamas animacijos taisyklingumas (judant žmogui plaukų, aprangos tekstūra stovi vietoje ir juda tik kontūrai), tačiau pati animacija tampa tikrai originali ir tuom su kaupu atstoja iš esmės tik pirmomis minutėmis maišančius žūrėti trūkumus. Viena geresnių animacijos vietų yra kova su "šarvais" 18 epizode. Tikrai gražu pažiūrėti. Nors atrodo biški nerangiai, užtat pats efektas yra artimas realioms šarvuotų riterių kovoms – tik, kad čia ne riteriai, bet mecha. Na, ir apskrtai piešimas, animacija čia tikrai verti dėmesio.

    Pabaigai galima pasakyti: jei jūs ieškojote anime su gera nuotykių istorija, kur galėtų būti atskleidžiamos teisingumo ir keršto, pasigailėjimo ir atleidimo temos, bei norite kažko neįprasto (anime ribose), tai šis anime skirtas jums ^_~

    54
    5
    61.11%
    33
    4
    27.78%
    15
    3
    5.56%
    3
    2
    0%
    0
    1
    5.56%
    3
  • Ekgp97sl
    Vietinis šnipinėtojas

    • 2006 01 16
    • 63

    #2
    Hem, knygos neskaiciau, taciau maciau keleta jos ekranizaciju ir tikrai patiko - itraukianti istorija, manau, galbut vertetu ir sia kada paziuret, tai jau kaip nors pasistengsiu.. :bored:
    Edit: yay... jau radau DVD formatu isleista - keletas disku - let us download and see.... nors gal ir apsiribosiu eiliniu RIP'u - vietos gaila.
    Paskutinis pakeitimas nuo Ekgp97sl; 2006-05-29, 20:43.

    Comment

    • Youka
      bishoujo

      • 2006 01 30
      • 335

      #3
      kazkadaise pradejau ji ziureti. nebaigiau daugiau del techniniu kliuciu, nei del to, kad nepatiko.
      animacija tokia, kad reikia leisti akiai prie jos priprasti, bet pripranta ji kaip prie narkotiko - vadinas tikrai gera ^^.
      istorija vertetu vadinti nemirtinga, tad jai nieko neprikisi. as knygos neskaicius, bet mano manymu, japonai neturetu jos baisiai iskraipyt... juk neretai jie vaizduoja ne japonija, o ivykius ir kultura atspindi gal ir sabloniskai, bet ne fantastiskai ^^

      Comment

      • technotrach
        mors ultima ratio

        • 2006 03 06
        • 218

        #4
        tikrai savotiskas ir smagus anime, originalus piesimas ir nebloga muzikike. manyciau but gerai pries tai paskaityti knyga, o jeigu ir esi skaites n sykiu tai tuo labiau verta paziureti, nes siame anime labiausiai patikes dalykas tai montekristo interpretacija moksl fantastikos motyvais, nors nuo knygos turinio labai nenutolstama, taciau tie skirtumai, interpretacijos, nukrypimai tikrai skaniai valgos nors pats anime yra pakankamai geras ir vertas demesio ir neskaicius diuma

        Autorius tamagochi
        girdejau, kad neblogas. Bet jauciu keistai ziuretusi europietishka istorija perdirbta japonu mastysenos
        na kaip tik sis anime pasizymi tokiu gana europietiskumu, aisku be pacio piesimo . tiek angliskas garso takelis, prancuziska pratarme, gana tikslus knygos perteikimas...
        Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2006-06-09, 07:16.
        Skaitoma manga

        Comment

        • Bassky

          #5
          Ech, kazkas tokio nerealaus.. Knyga skaiciau keliskart, o si anime ziurejau irgi daug kartu. Nuostabiai interpretuota: veikejai, vietos, situacijos. Kartu beveik nenukrypstama nuo knygos (kiek tai imanoma). Soundtrack'as man istrigo, tiek classic compilation, tiek pats soundtrackas. Audringa ar liudna muzika pagauna paciu laiku, sustiprina keleriopai visa ispudi. Piesimas idomus, aisku idomu butu buve paziureti, jei jie butu panaudoje baigtini ir tiketasi buda su "nejudanciomis" texturomis. Ispudingi vaizdai, nuosirdzios mintys. Dar patiko, kad pagrinde viso anime ideja yra Albert'o gyvenimas, jo jausmai ir ypac pati draugyste su kitais. Tai irgi verta pagyrimo, kadangi kurejai idejo savo nauja poziuri kitu rakursu i kita asmeni. Didingas, idomus, itraukiantis, sugriebiantis uz sirdies, zodziu beveik tobula Count Of Monte Cristo interpretacija

          Comment

          • Džiro sesė
            X - Crime of visual shock


            • 2005 11 12
            • 604

            #6
            Ir skaiciau ir maciau.
            Nerealu!!!
            Patiko labai labai.
            siulau ir kitiems, kas nori kazko kitokio
            ir akiai, ir sirdziai.

            Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

            Comment

            • baltas_tigras
              wild minds

              • 2007 03 19
              • 107

              #7
              ka gi mes cia turim? dar viena superini anima ir labai mazai atsiliepimu apie ji...na turbut tox jau likimas tu rimtu anime...
              taigi daviau 5. labai patiko pati knyga, labai aptiko serialas, labai patiko pats animas.
              is tiesu labai idomiai interpretuotas ir dar idomiau ir originaliau patalpintas i toki piesima. tiesa pasakius butent jis ir uzbure mane. negaledavau atitraukt akiu, rydavau dialogus, nejucia juos lygindavau su knygos turiniu. retai kada knygos perkelimas i kokia vaizdini dalyka (seriala filma ar dar ka) teikia man malonuma, daziau jau nusivylima, bet sitas suteike, ir dar koki!
              nuostabiai atskleisti ir perteikti veikejai, ju budo ir isores bruozai. ir nesvarbu jog visas veiksmas vyko ne per knygos herojaus akis, bet buvo labai idomu
              Neziuriu anime su LT subais.

              Comment

              • Youka
                bishoujo

                • 2006 01 30
                • 335

                #8
                Nezinau, kodel balsavau 4. Matyt ranka nuslydo arba pirmosios serijos turejo kazkokiu trukumu, nes likusias paziurejau vienu prisedimu ir nelabai turiu ka prikisti. Labai geras budas susipazinti su MonteKristo istorija, vienok.

                Comment

                • Katsu
                  Hajimemashite



                  • 2007 01 18
                  • 192

                  #9
                  Labai patiko pateikimas. Neblogai įpinė Gankutsuou paralelę, istorija įgavo daugiau išskirtinumo nei būtų vien tik akla romano ekranizacija. Svarbiausia, kad kerštas buvo įvykdytas, nors kartais ir biesino Albert kišimasis. Be pačio grafo, viena iš tokių įspūdingos asmenybės pateikimų buvo Andrea Calvacanti portretas. Be tuščių paistalų pateikia ilgą laiką priespaudą ir negandas kentusio žmogaus elgesį ir motyvą.

                  Tik aukščiausiais balais galima vertinti šį anime. Vien už muziką - visi dešimt balų . Ir OP ir EN yra tiesiog nuostabūs.

                  Comment

                  • axborn
                    I can see muzic~

                    • 2007 01 02
                    • 121

                    #10
                    5 - nemaziau, tik daugiau. Vienas is tu anime, kurie pasitaiko labai retai ir yra nuostabus.
                    OP/END - puikus, OST - nuostabus. Net jei ir paremtas jau pakankamai nuvalkiota istorija, sicia ji man labiausiai patiko, niekur kitur nebuvo taip pritaikyta, mano numone galetu lygintis ir su originalia knyga. Aristokratija ir Sci-fi labai skoningai suderinta, piesimas yra nerealus, geriau padaryto anime nesu mates.
                    Pradzia puiki: itampa, istorijos vystimas - viskas, labiausiai patiko tarp vidurio ir pabaigos
                    Spoileris:
                    kai Monte Cristas savo kersto planus pagaliau iskele i pavirsiu
                    , pabaiga kaip ne keista patiko
                    Spoileris:
                    nes pats asmeniskai nelabai linkes prie "happy end'u" bet si karta padariau isimti
                    .
                    Taip, kad jei nematet nezinot ka prarandat
                    http://axborn.myanimelist.net

                    Comment

                    • Endži
                      Narys

                      • 2008 07 10
                      • 43

                      #11
                      End'ingas iš tikrųjų - nepakartojamas. *_______* Šį animą "suvalgiau" per 2 dienas. Ypač nuo 15 serijos nebegalėjau atsiplėšti, jau taip įtraukia siužetas, kad kol nepasižiūri iki galo neapsiramini.
                      Spoileris:
                      Labai graudūs paskutiniai epizodai, kai nužudo Fransą ir prasideda visa velniava su Montekristu.
                      Jei kalbant apie veikėjus, mano favoritas - grafas Montekristas. xDD Iš tikrųjų gilus veikėjas su gilia ir tragiška praeitimi. Apskritai, visos intrigos, likimai, situacijos - įspūdingos. Vien ko vertas siužetas! Aišku, dar akį traukia "gliučnas" piešimas. Apskritai, pateikimas (grafikos prasme) man labai patiko. Taigi, iš 5 duodu 5. Animas vertas dėmesio, pagirų, plojimų ir nuvertęs nuo "sosto" visus prieš tai mano matytus animus. n.n
                      Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-07-17, 11:27.

                      Comment

                      • slicKrox
                        Catching some Zzzzs...




                        • 2012 08 01
                        • 2161

                        #12
                        Pritrenkianti ir nuostabi ši Monte Kristo istorijos versija. Anksčiau, labai labai senai, skaičiau ir knygą ir mačiau senesnę ekranizacijos versiją, bet šis anime suteikė pažvelgti į viską visai kitaip, ir davė daug didesnį efektą nei knyga ar filmas. Ta mokslinės fantastikos, mistikos, atgamtiškumo mišrainė sukūrė idealiausią atmosferą šiai istorijai. Kartais net ašrarą spaudžiantis siužeto vingiai. Anime taip užverbuoja, kad jei bučiau turėjęs laiko, laisvai bučiau per porą dienų visą sužiurėjęs. Skaudus, ironiškas, pamokantis ir intriguojantis anime. AZ (5/5) - ANN (10/10)

                        Kaip jau daug kas ir minėjo, piešimas tikrai vienas iš originaliausių ir įdomiausių, o kartais jame atsispindintis retro stilius suteikdavo dar įspūdingesnį efektą. Garso takelis vienas iš tokių, kurio kiekviena kompozicija idealiai tinka kiekvienam siužeto fragmentui... iki šiol negaliu atsiklausyti pakerėtos melodijos, kuri man geriausia iš visų OST dainų: KAISHOU

                        Taip pat patariu pažiurėt ši nuostabu AMV: Смысловые Галлюцинации - Вечно молодой



                        Screenshots:
                        Spoileris:






                        Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-08-29, 17:31.

                        Comment

                        • oathoflove
                          tik tai kas geriausia
                          • 2008 08 08
                          • 23

                          #13
                          nuostabus anime labai idomi istorija, veiksmas itraukia, paziuri viena serija ir norisi ziureti daugiau, jis uzima mano megstamiausiu anime top, be to labai idomus piesimas, personazai visi turi savu bruozu, kurie issiskiria is daugumos kitu anime personazu duodu 11/10 open song -beautiful.Man patiko kad ipyne gankutsuou paralele, manau nebutu buve taip idomu be jo. Paziurejus si anime imsiuos romana skaityt tikiuosiu patiks, bet anime aisku daug geriau, vaizdas man visada prie sirdies
                          Paskutinis pakeitimas nuo oathoflove; 2008-08-31, 23:20.

                          Comment

                          • meniukas
                            Narys
                            • 2008 01 27
                            • 34

                            #14
                            Piešimas labai geras (dažnai bežiūrėdamas taip užsispoksodavau į kokią tekstūrą, kad net subtitrus pamiršdavau skaityti)
                            Vienintelis minusas tai, kad tai adaptacija geriausio A. Diuma romano (iš principo tokių nemėgstu) galėjo ir be to apseit

                            Comment

                            • Hellsing_lover
                              Purinsesu no Darukuneso




                              • 2007 02 15
                              • 1319

                              #15
                              Nuostabi, kerinti, kvapą gniaužianti istorija ir animacija. Vien išvydusi pirmuosius epizodus likau pakerėta tos tekstūros, veikėjų (na gerai, grafo ) ir žinoma muzikinio takelio... Nors ir mačiau naujausiąją filmo versiją, tačiau ji nė iš tolo neprilygo tam, ką japonai sukūrė pasitelkdami vaizduotę ir... ateitį. Tai tikrai atimantis žadą anime. Siužeto vingiai tikrai nenuspėjami, intriguojantys ir neleidžiantys atitraukt akių, mat kuo daugiau pamatai, tuo pajauti, kaip vis giliau "įklimpsti" ir nori žinoti tolimesnius įvykius, mėgautis tais reginiais ir laukti, kas bus toliau. Taip, poveikis panašus į narkotiko Drama, mano nuomone, čia buvo puikiai atskleista, privertusi net išspausti ašarą... Gerai, tam net nereikėjo didelių pastangų, kad nejučiom jos pačios nuriedėtų. Istorija tikrai verta pagyrų. Muzika taip pat ne ką mažiau nuvilianti. Tiesiog malonu girdėti tas angliškas dainas, kurias nejučiomis ir pats pradedi tyliai niūniuoti, viso anime metu, ji gerai įsipaišo į veiksmą ir scenas. Ne veltui dabar turiu ir su mielu nori klausausi šio OST'o. Taip, grafas Monte Kristas buvo kerintis ir visuo kuo žavintis. Ne veltui visos moterys dėl jo ten "leipo" . Nors mane bene labiausiai sužavėjo jo žavintis demoniškumas. Draugystės temą taip pat buvo gražiai atskleista, ir nors pradžioje ji man pasirodė gan banali, tačiau artėjant kulminacijos link, supratau, kokia graži ir pasiaukojanti ji buvo pavaizduota. Rodos, dabar galėčiau be paliovos rašyti ir rašyti, bet manau, kad to neužtenka, nes tam reikia bent kartą pamatyti, kad galėtum suprasti tikrąją šio anime vertę.

                              Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

                              Comment

                              Working...