Hachimitsu to Clover

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Hachimitsu to Clover

    Hachimitsu to Clover


    How far can i go without turning back?
    (Takemoto Yuuta)


    Metai: 2005
    Žanrai: Comedy, Drama, Romance, Shoujo, Slice of Life
    Studijos: Dentsu, Fuji Tv, GENCO, Shueisha, J.C.STAFF, Aniplex.
    Serijų: 24+ 2 specialai
    Nuorodos: AniDB , ANN, AnimeNFO, Answers.com, Oficialus puslapis

    Anime yra pagal Chika Umino aštuonių tomų manga.

    Turim žaismingą ir gyvenimišką komediją su romantikos ir dramos elementais. Skirtingai nuo kitų comedy/drama/romance žanrų atstovų, tai nėra įstorija pagrįsta haremo principu ir kvailokom situacijom. Anime yra labiau gyvenimiškas. Neveltui tarp žanrų yra įsipaišęs 'Slice of Life'.

    Veiksmas sukasi aplink gyvenančius kartu neįtin pasiturinčius draugus, meno koledžo studentus: Yuuta Takemoto, Takumi Mayama, Shinobu Morita. Prie šios kompanijos prisijungia Hagumi Hanamoto, destytojas Shuuji Hanamoto ir dar viena studentė - Ayumi Yamada. Taipogi yra du labiau antraeiliai herojai: Rika Harada ir Takumi Nomiya. Iš tikrųjų personažai yra labai skirtingi ir animei yra parodomi skirtingi jų asmenybių vystymosi etapai. Vieni yra dar visai nepatyrę jaunuoliai, kiti jau įgavę šiokios tokios patirties, o dar kiti jau gyvenantys savarankišką gyvenimą. Bet kas svarbiausia, visi herojai yra tikrai gerai išvystyti.

    Truputį apie esminius herojus:
    Yuuta Takemoto. Antrų metų studentas. Vienas esminių personažų šiame anime. Turėjo gan nelinksmą vaikystę. Patiria sunkumų išreikšdamas savo jausmus. Yra įsimylėjes Hagumi. Animo eigoje vis ieško savo vietos gyvenime.
    Takumi Mayama. Ketvirtų metų studentas. Kažkas panašaus į vyresnį brolį Takemoto ir Moritos atžvilgių. Tiktai pradedą savarankišką gyvenimą ir darbą dizaino kompanijoje. Dirbdamas padėjeju įsimylėjo vyresnio amžiaus Rika Harada.
    Shinobu Morita. Šeštų metų studentas (jau pora sykių likęs kartot kursą, nors ir yra labai gabus skulptorius). Pats linksmiausias, komiškiausias ir ekscentriškiausias personažas dažnai šokiruojantis visus aplinkui savo 'crazy' pokštais ir šiaip visa savo esybe. Kaip ir Takemoto yra įsimylėjes Hagumi.
    Hagumi Hanamoto. Nauja ir labai gabi aštuoniolikos metų studentė. Tačiau nei ji atrodo, nei elgiasi pagal savo amžių dėl mažos bendravimo su kitais žmonėm patirties.
    Ayumi Yamada. Dvidešimt vienerių metų studentė, molinių puodų lipdymo meistrė. Daugelio pažįstamų pravardžiojama Geležine ledi. Yra įsimylėjus Mayama, tačiau niekaip nesulaukianti jokio atsako.
    Shuuji Hanamoto. Pats kadaise buvęs studentu dabar jis prižiūri tokius pat studentus. Yra Hagumi dėdė.
    Rika Harada. Vienintelis visiškai rimtas/lūdnas personažas šiame anime. Nukentėjo per nelaimingą atsitikimą, kai žuvo jos vyras. Kartu jie buvo geri draugai su Shuuji.
    Takumi Nomiya. Mayamos bosas dizaino kompanijoje, kuriam patinka Ayumi. Dažnai lyginamas su Mayama tik yra labiau patyręs gyvenime.

    Kas liečia piešimą, tai jis yra atitinkamas linksmesniais ir rimtesniais animo momentais, bet iš esmės yra labai netgi gražus. Muzikinis darbas taipogi atitinka animo atmosferą: kartais gilią ir melancholišką, o kartais žaismingą ir linksmą. Openingas atspindi tą patį žaismingumą ir animo įvairiapusiškumą (Yuki - Dramatic), o endingas turi gilesnės prasmės, bet vis gi irgi yra gan linksmos nuotaikos(Suneohair - Waltz ir The Band Has No Name - Mistake). Bet didžiausią įspūdi palieka Spitz - Yoru wo kakeru.

    Kalbant apie kūrinį kaip apie komediją, turėtumėt tikėtis tikrai geros iš koto verčiančio juoko dozės. Mano manymų H&C yra netgi geresnė komedija nei koks School Rumble ar kokios kitos panašių žanrų komedijos, nes kurinis yra artimesnis realiam gyvenimui, taigi ir juokingi momentai, kad ir kokie absurdiški ar kvaili jie bebūtų, vis gi irgi yra realesni nei daugelio mano matytu animu. Kas liečia drama/slice of life dalį, tai reiktų dar kartą pažymėt, kad H&C yra pasakojamą apie gyvenimo prasmės ir tikslų paiešką, tai ir gilesnių minčių irgi turėtumėt sulaukt.

    I feel that I can keep believing... That even the thing all of us were looking for but never found on that day... Someday... Surely...
    (Takemoto Yuuta)


    Taigi, turim sumaišytą sodrų ir sultingą patiekalą iš 'prinokusių' ir 'žalesnių' produktų su daug daug prieskonių.
    Skanaus!

    Download: Tv, Tv+special.

    67
    5
    62.69%
    42
    4
    26.87%
    18
    3
    2.99%
    2
    2
    1.49%
    1
    1
    5.97%
    4
  • tamagochi
    Suši valgytojas

    • 2005 10 19
    • 138

    #2
    idomiai atrodo piesimas sio anime, tik nelabai supratau apie ka siuzetas.
    Siaip jau buvau atreipes demesi ir anksciau i sita seriala - sedi mano "to watch" sarase

    Comment

    • Sable
      The Hitchhiker





      • 2005 03 11
      • 1530

      #3
      Ka cia nesuprast? Apie heroju gyvenima, jausmus, gyvenimo prasmes/vietos jame ieskojima ir meile. Is tikruju, jei pasiilgot ko nors originalesnio, tai si animas labai yra rekomenduotinas. Kas del piesimo, tai is pradziu jis man irgi 'idomiai' keista prasme atrode. Biski per placios burnos, kai kuriu heroju akys irgi nematyto pobudzio iki tol. Na bet is tkruju greitai priprantama. Ypac fun yra piesimas komisku situaciju metu

      Comment

      • Lax..
        reLaxed




        • 2005 12 24
        • 516

        #4
        Šis animas yra būtent tai ko šitiek laiko ieškojau. Siaubingai gera istorija, įdomūs, skirtingi, kituose animuose nematyti personažai. Vienu žodžiu - tikras šedevras.
        BTW: Jau yra antras sezonas

        Comment

        • Sable
          The Hitchhiker





          • 2005 03 11
          • 1530

          #5
          Njo, senokai jau yra. Reik tik praziuret iki galo kita kruva nepraziuretu animu. Et, tie on-going'ai >.>
          Nu, ziuresim kaip ten ta istorija baigias...

          Comment

          • Bardakas
            Žmogus Ne





            • 2005 09 22
            • 1462

            #6
            Nuostabus anime. Story line'as gerai vystomas, personažai kurie gyvena savo studentišką gyvenimą kartais pasirodo šmaikštūs kas pagyvina labai drama, romance žanra. Patiko ir tai, kad veiksmas vyksta šiek tiek kitokioj aplinkoj nei įprasta - Dailės univere (nekalbu apie tai kiek yra apie mokyklas anime), bet tas jų veikimas ten, tarpusavio santykiai, tai nerealu. Vienas geresnių matytų. Nors antras sezonas gerokai nuvilia lyginant su pirmu. Taipogi ir live action yra neblogai nusisekęs, tik Hagu juodais plaukais (nors jaučiu nėra natūralių japonių blondinių ), bet vis vien labai mielai atrodė...
            Paskutinis pakeitimas nuo Bardakas; 2008-03-26, 07:52.
            Maybe on Earth, Maybe in the Future
            sigpic
            Kurokawa idėjinis lyderis
            Lėtai keičiu slaptažodžius

            Comment

            • axborn
              I can see muzic~

              • 2007 01 02
              • 121

              #7
              Vienas is gariausiu anime kokius teko matyti (yra gaves keleta apdavanojimu).
              Akiu piesimas nerealiai patiko, nebuvau dar niekur mates tokio, labai israiskingai man atrodo (nors paskutiniu metu viename anime buvau uzmates toki bruoza).
              Istorija labai gyvenimiska: tusofkes, "komos" labiausiai isimine, taip pat siektiek fantastiska: Moritos karjera
              Tikrai "MustSee" Anime, zinoma jei ne vien "kruvini" anime patinka
              http://axborn.myanimelist.net

              Comment

              • Raziel
                Mr. Reasonable


                • 2004 06 09
                • 194

                #8
                tikriausia vienas geriausių slice of life animų, kuriuos teko matyt... labai stiprūs personažai, visi su savo charakteriais, visi patiko (retai man taip nutinka animuose). Gyvenimiškos situacijos, kurios kartais būna komiškos, kartais tragiškos, kartais keistos. Labai "šiltas" animas. Tikriausia, patiko dar ir dėl to, kad kai kuriose situacijose su kai kuriais veikėjais galėjau labai lengvai susitapatint. Prie piešimo stiliaus reikėjo priprast iš pradžių. Antras sezonas man irgi anaiptol nepasirodė tragiškas, gal net dar labiau patiko. Greičiausia dėl mažesnio serijų skaičiaus, nes pirmasis sezonas į pabaigą buvo pradėjęs pabosti. Oh... and Morita ftw! 5/5
                "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
                Alexander Kojève, 1959

                FF sucks! Please, don't kill me

                Comment

                • Vinipuchas
                  Narys
                  • 2005 06 17
                  • 45

                  #9
                  Scena su keturlapio dobilo ieškojimu...Retai animej pamatai tokių simbolinių prasmių, truputi depresuchą sukėlė...
                  Geras anime, tikrai geras Šiltas, mielas ir nuoširdus darbas...

                  Comment

                  • Souls
                    PLEASE DIE

                    • 2007 04 26
                    • 146

                    #10
                    5 ne nepamascius. Panasiai kaip cantable cia vel studentu gyvenimas ir tt. Kiekvienas personazas savotiskas ir tikrai isskirtinis. My fav buvo Morita-san (egh... pamirsau jo klycka - labai juokinga). O ish female ta moteris su randu po avarijos. Dar buvo pabreziamas zmogaus trapumas, ne vien fiziskas.
                    [Insert your signature here]

                    Comment

                    • baltas_tigras
                      wild minds

                      • 2007 03 19
                      • 107

                      #11
                      vienbalsiai duodu 5. visu pirma uz nuostabu ir labai estetiskai naturalu piesima. visu antra uz muzikini fona, kuris taip nuostabiai atspindejo veikeju emocines busenas vienu ar kitu momentu. taip pat uz charakteriu vystyma, kuris paslepia kai kurias juodas demes siuzeto linijoj.
                      labiausiai isvystytas personazas- Morita, nes visapusiskai atskleista ne tik jo komiskoji puse, bet taip pat jis puikiai parodytas ir kaip rimtas zmogus, kuris labiau uz visus kitus supranta ka daro gyvenime. grazu buvo ziureti i tai, kas rutuliojosi tarp jo ir Hagumi.
                      Neziuriu anime su LT subais.

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Paziurejau pirma sezona. Galutinai ivertinsiu paziurejes antras, bet kol kas kazkur 7-8. Man nepatiko:
                        1. Hagumi Hanamoto. Ant tiek baisios mergos dar nebuvau metes. Neveltui rusai isverte "pagrandukas". Anti kawaina. O nuo jos balso mane purto...
                        2. Yūta Takemoto. Kazkaip nykiai atrode salia kitu veikeju su savo egzistensinemis problemomis. Pabaigoje kazkiek reabilitavosi, jo...
                        Labai patiko meiles trikampis. Labai stipriai padaryta. Is pradziu galvojau ka tu durniau darai!? Tampaisi su sene invalide kai shalia tokia grazuole. Reiktu tik pirshtu pamot, bet veliau pramushe.
                        Patiko ir Shinobu Morita. Toks trenktas, bet kartu geras. Mano skonio vaikinas.
                        Muzika nuostabi. Dainu turbut keturiems serialams uztektu.

                        Antras sezonas daug labiau patiko. Net ir Hagumi kazkaip nenervino. Jei i viena sezona viska sutalpint ir butu buve super. Jei uz pirma sezona 7 balai o uz antras 9 tai bendras butu 8.
                        Galima drasiai rekomenduot kas ieshko rimtesnes romantikos. Del komedijos nezinau.... Gal pirmo sezono pradzia. Veliau ten toks juokas pro asaras. Aplamai serialas gan liudnas.
                        Tai yra skirtumas tarp to ko nebuvo ir kas buvo bet pradingo?
                        Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2007-06-24, 17:05.

                        Comment

                        • pittass
                          Naujokas
                          • 2005 09 03
                          • 20

                          #13
                          Retai pasitaiko dramu su tokia gera istorija, tikrai rekomenduoju paziuret. Labai sunkiai nuspejamas vystymasis, kas man labai patiko, antras sezonas gal depresuojantis vietom, bet vistiek labai geras...
                          Spoileris:
                          Ir paskutine scena, kai Takemoto-kun valgo tuos "sumustinius" su medum ir keturlapiais dobilais tai uzmusanti.... kazkaip ir paciam beveik verkti norisi ^^

                          Comment

                          • lolester

                            #14
                            AHA !! antro sezono paskutine serija.. nereali... nu niekaip negali nuspet kad tai bus... Pirmam sezone ieskojo dobilu, nei vieno nerado, o antro sezono gale taip viskas pasisuko... ziauriai patiko ta vieta..

                            Comment

                            • Youka
                              bishoujo

                              • 2006 01 30
                              • 335

                              #15
                              Ilgai delsiau su sito animo pasiziurejimu. Gal ir gerai, kita karta jis butu pasiklydes tarp kitu, bet dabar ziuriu labai mazai, tai sitas tikrai "pramuse". Ziurejau abu sezonus is karto, taip itrauke ir sudomino, kad netgi atsisiunciau live actiona, kuris, nors ir su ispaniskais subais, visai irgi persizvelge neblogai.
                              Nepaistant Moritos nerealiu darbeliu - tikru tikriausias slaisovlaifas. Tokiu meiles trikampiu ir jame dalyvaujanciu personazu galima tiek ir tiek suskaiciuot.
                              Charakteriu vystymas irgi geras. Bet man labiau patiko antras sezonas, ten tas vystymasis pasiekia finiso tiesiaja Tik, kaip Killerbee minejo, Hagu chan labai nesimpatiska merga pavaizduota, sunku sutikti, kad jai 19 ir kad ja galima isimylet is pirmo zvilgsnio, visiems ten baisus loliconas.
                              Bet live actione kazkaip dar issisuko neblogai su situ personazu...
                              oj, nu ka, 5/5 rekomenduoju ziureti viska, ka rasit + specialus, + live'us.

                              Comment

                              Working...