Heroman 2010 (TV)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Heroman 2010 (TV)


    Heroman


    Transliacija: 01.04.2010 - 23.09.2010
    Žanrai: mokslinė fantastika, mecha, veiksmas
    Studija: Bones
    Režisierius: Hitoshi Nanba
    Istorijos autorius: Stan Lee
    Panašūs anime: Anime-Planet
    Formatas: TV 26 ser. x 25 min.
    MAL reitingas: ~ 7.04
    AniDB reitingas: ~ 6.16
    YouTube: AMV | Promo | OP







    Istorija: Našlaitis Joey gyvena kartu su savo senele Center mieste Jungtinių Valstijų vakarinėj pakrantėj. Kaip ir daugelis jo amžiaus berniukų, jis žavisi robotais ir jų prietaisais, ypač vienu žaisliniu Heybo robotu. Tačiau šie žaisliukai savo kaina visai nevaikiškai kanda į piniginę. O Joey nėra iš pasiturinčių ir pinigų prasimano iš pusės etato darbo kavinėj vien savo ir močiūtės gyvenimo išlaidom atpirkt. Tačiau jam pasiseka nugvelbt vieno iš jį engiančių chuliganų sugadintą ir išmestą Heybo. Parsinešęs namo Joey robotą sutaiso ir užvadina Heroman. Vėliau tą pačią dieną žaibui trenkus pro stogą į šį robotą, jis išauga iki gigantiško dydžio, o jo kontrolinis aparatas irgi po savos metamorfozės įsitaiso Joey ant rankos. Po neilgo dvejonių - kaip čia praktiškai panaudojus naują žaisliuką – laikotarpio Joey tenka gint Žemę nuo ją jau kitą dieną užpuolusių tarakoniškos išvaizdos ateivių - Skrugg.


    Kaip ir daugelis animščikų čia (kitaip manau nebūtų taip ilgai tylėta forume) buvau dvejojęs dėl šito animo žiūrėjimo. Labai jau kvepiantis amerikoniškumu, tuo labiau kai istorijos idėjos autorius prisidėjęs prie visokių Spiderman’ų ir t.t. Iš dalies tai tikrai atspindi kažkiek siužetą, bet mano galva galima praleist pro pirštus, nes kaip kūrinys animas vis gi yra užskaitomas. Siužetas galima sakyt net visai geras, bent jau pirmos jo dvi arkos, kas yra apie du trečdaliai animo. Kita dalis siužetine prasme pasirodė man asmeniškai blankesnė. Bet kokiu atveju visai įdomu buvo pažiūrėt kažką apie ateivių invaziją. JAV šitas reikalas kažkaip populiaresnis nei Japonijoj :]

    Kalbant apie veikėjus, tai jie čia irgi tokie vienalygio amerikietiško mastymo, tikrai nesužaloti filosofinių ar kokių kitų alia rimtesnių klausimų kaip vėl gi būdingiau yra japonams. Joey yra gan užsislaptinęs spiderman’iškas herojus. Japonai herojaus atvirumo visuomenėj klausimą išvis retai kelia, šiuo atžvilgiu Joey tikrai amerikoniškas veikėjas. Iš antraplanių labiau patiko gyvybingas profesorius ir Linos brolis, kuris nors ir ragštis vienoj vietoj, vis gi buvo įdomus sesers komplekso pavyzdys su savo asmenišku heroizmo požiūriu. Animacija ir veiksmo scenos yra manolios akiai ir šiaip sklandžios, tai kibt netenka. Piešimas irgi gražus – spalvos yra gan ryškios ir stiprios. Gaila kažkiek kad openingų ir endingų - bent vieno iš jų nepadarė anglų kalba – būtų labiau į visą kontekstą įsipaišę, atai dabar išlenda kaip kažkas nesavito.
    Reziumė: Jei vertinti šį animą visų kitų amerikietiškų kūrinių kontekste, tai jis matyt bus vienas geriausiai pavykusių Amerikietiškos idėjos ir Japoniško įgyvendinimo projektų. Siužetas aišku simplistiškas, bet sklandus, koks ir apskritai žiūrėjimas buvo. Kadangi veiksmo aplinka amerikietiška, tai ir kūrinys aišku yra šviežesnį įspūdį sukeliantis japoniškų animų fone.
    Siųstis: TokyoTosho   



    15
    5
    26.67%
    4
    4
    46.67%
    7
    3
    0%
    0
    2
    13.33%
    2
    1
    13.33%
    2
Working...