Shinryaku! Ika Musume / Squid Girl 2010

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    Shinryaku! Ika Musume / Squid Girl 2010


    Shinryaku! Ika Musume
    侵略!イカ娘


    Režisierius: Tsutomu Mizushima
    Studija: Diomedea
    Žanrai: Komedija, gyvenimiškas.
    Transliacija: nuo 2010-10-04 iki 2010-12-21
    Formatas: TV
    Trukmė: 12 x 24 min.
    AniDB reitingas: 7.80 (75)
    MAL reitingas: 7.88 (3050)
    ANN reitingas: 8.44 (271)

    YouTube resursai:
    OP || ED

    Papildoma Info:


    Žmonija ir vėl prisidirbo! Šį kart visai rimtai! Pastoviai teršdami vandenynus, visokiausiom išmetamom šiukšlėm, jie neapgalvotai užsitraukė ten gyvenančios mergaitės - kalmarės rustybę. Ji nusprendė ,jog tai tęstis toliau nebegali ir vienintelis būdas gražinti tvarka tai tapti pasaulio valdove. Ika (toks busimosios žemes valodytojos vardas) tai nusprendė padaryti toli gražu ne demokratiškų rinkimų keliu, o kur kas patikimesniais ir laiko patikrintais militaristiniais veiksmais, tesiog užkariaujant mus.Vos įkėlusi koją iš vandenyno į priešo teritorija, tiksliau į paplūdimį, ji savo pirmu taikiniu pasirinko čia pat esančią papludimio kavinę. Ten ji ketino įkurti karo štabą karo veikmam koordinuoti. Deja, nors ir nuvykus į vietą, pasilipus ant stalo, bei išrežus kalba, ten esantiem kavinės lankytojam, apie tai kokia lemtis jų laukia, kažkodėl niekas rimtai į tai nepažvelgė. Dar blogiau ten dirbanti viena iš dviejų sesučių ja supainioja su padavėja ir liepia aptarnaut klientus. Tai išmušo iš vėžių mūsų heroję, bet tik kokioms penkioms minutems. Beslystančią iš rankų kontrolę, Ika sumanė sutvirtinti pademonstruojant savo tentaklių galia. Kas pasibaigė tesiog skyle kavinės sienoje. Deja efektas buvo ne visai kokio mūsų herojė tikėjosi. Sesutės ten dirbančios, buvo ne iš kelmo spirtos ir kur kas galingesnės nei Ika tikėjosi. Taip, kad viskas pasibaigė tuom, jog jai teko atidėti ambicingus pasaulio užkariavimo planus ateičiai ir atlyginti kavinei padarytą žalą, dirbant ten padavėja...

    Šioje vietoje, jeigu jūsų dėmesį patraukė vien tik mano pasakojimo siužetas, turiu nuvilti. Nes istorija čia kaip ir baigiasi. Visa kita čia tik atsitiktininiai įvykiai. Kiekviena serija susideda iš trijų tokių istorijų. Šio anime arkliukas yra komedija ir didelė dozė kawajaus Ikos pavidale. Mergaitė - kalmarė tikrai ne eilinių gabumų. Gal mūsų pasaulyje jai ir stinga nuovokos elementariausiose gyvenimiškose situacijose, bet prireikus gali akimirksniu isspresti sudėtingiausią matematinę lygti. Jos išpurškiamas rašalas tarnauja kaip puikiausio skonio padažas makaronams.Gera plaukikė. Apie sugebėjima naudotis tentakliais iš vis atskira kalba. Jie čia panaudojami kur kas įvairiapusiškiau nei eiliniam hentajui. Ika jais lengvai gali pakelti sunkiausius svorius, pasiekti tolimiausius daiktus, meistriškai mušti būgnus, piešti, bei žaisti beisbolą. Prieš tokius talentus nepasivaržytu nė viena catgirl. Ju karaliavimo era jau praeityje. Yra ir silpnybių. Ika negali atsispirt nevalgyt krevečių ir prisibijo vienos iš sesučių, nors tam yra visai logiška priežastis. Jei jau kalbėt apie šalutinius personažus, tai kaip ir dera komediniam anime jie čia įvairiausio plauko. Mano minėtos sesutės Eiko ir Chizuru. Eiko čia tarnauja tarsi logikos balsas pakomentuoti eiliniam absurdiškam Ikos poelgiui. Chizuru iš pažiuros klišinis malonios namų šeimininkės tipas, bet kartais tam tikrose situacijose atskleidžia visai kitą, šiurpią asmenybės pusę. Dar čia aplink sukiojasi, Sanae - patvirkusi mergina pakvaišusi dėl Ikos, turinti tikrai ne pačiu doriausių fantazijų apie Ika ir siekia jas igyvendint. Tai pat seksuali JAV slaptųjų tarnybų agentė su trim jos pakalikais mokslininkais, kalbančiais japoniškai su juokingu amerikonišku akcentu. Paplūdymio gelbėtojas - atletiškas dailus jaunuolis kuris čia trinasi daugiausia dėl simpatijų Chizuru. Bei dar keletas mažiau reikšmingų, nevertų paminėjimo personažų. Piešimas šio anime nėra niekuom išskirtinis, Tesiog pagal šių dienų piešimo ir anime žanro sandartus. Nemanau ,kad kam užkliut turėtų. Gal daugiau pagyrimo žodžių galečiau pasakyt apie personažų emocijų perteikimą, jų čia buvo truputi gausiau, kai kurios pasirodė visai orginalios. Muzika anime metu buvo pakankamai neutrali ir neisimintina ,nes dabar rasant neprismenu ne vienos melodijos, bet OP daina tikrai nuotaikinga ir i atmintį istringanti.

    Apibendrinimas: Nežinau ka ir galvot per trumpa laiko tarpa tai trečias matytas anime kur pagrindiniuose vaidmenyse lolės. Tikiuosi tai tik atsitiktinumas ir nėra ženklas,jog gresia tapimas "lolicon"( lt terminas per baisiai skamba ^^ ) Šiaip ar taip sunku būt abejingam tokiam kawainam personažui kaip Ika. Anime labai nuotaikingas, lengvo turinio, neapkraus smegeninės net jei žiurėsit pervargę po sunkiausios darbo dienos. Galbūt tik sypsena išspaus, gal net kvatosit. Bent jau mane prajuokino ne kartą. Bet turiu įspėt. Visi juokai greit pasibaigs, nes pasaulį užkariaus Ika Musume !!!




    11
    5
    63.64%
    7
    4
    27.27%
    3
    3
    9.09%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    #2
    Shinryaku! Ika Musume / Squid Girl 2010


    Shinryaku! Ika Musume
    侵略!イカ娘


    Režisierius: Tsutomu Mizushima
    Studija: Diomedea
    Žanrai: Komedija, gyvenimiškas.
    Transliacija: nuo 2010-10-04 iki 2010-12-21
    Formatas: TV
    Trukmė: 12 x 24 min.
    AniDB reitingas: 7.80 (75)
    MAL reitingas: 7.88 (3050)
    ANN reitingas: 8.44 (271)

    YouTube resursai:
    OP || ED

    Papildoma Info:


    Istorija sukasi apie merginą-kalmarę(squid girl), kuri vieną dieną išlipa į krantą, kad užkariautų žmoniją ir taip sustabdydamą jūros teršimą. Deja toji invazija nelabai nusiseka ir ji lieka atidirbinėti paplūdimio restorane už padarytą žalą.

    Piešimas paprastas, bet dailus. Aplinkose nėra daug detalių, bei nesimato įvariausių paviršių nelygumų, tačiau viskas perteikta ryškiomis spalvomis, bei tiesiomis linijomis. Veikėjai pertekti taip pat paprastai, tačiau karts nuo karto įterpiama šiek tiek experimentikos, taip dar labiau paryškinant jų emocijas. Tokį piešimo stilių ko gero įtakojo, kad šis anime skirtas žiūrovams nuo 13 metų.






    Garso takelis neblogas, puikiai pabrėžia vyraujančią nuotaiką. Skamba įvairios instrumentinės melodijos. OP bent mano nuomone yra vienas geriausių šio anime aspektų, jis linksmas, greitas,ir nuotaikingas, muzika tobulai dera prie jame rodomo veiksmo ir negana to ji dar ir pralinksmina. ED gana paprastas, tiesiog rodoma paplūdimyje stovinti Ika,grojant ramiai muzikai, taip pat kai kuriuose epuose įterpiam ,šiek tiek su tuo epu susijusios istorijos detalių.

    Apibendrinimas: Šis anime yra geriausia gyvenimiška komedija iš rudens sezono anime. Čia nėra nei lašo pervy stuffo, ar juodojo humoro, tačiau viskas puikiai laikosi ant Mergaitės-kalmarės naivumo, kuris čia perteiktas tobulai.Internete mačiau lyginat Ikasu labai garsios ir labai puikios mangos pagrindine veikėja Yotsuba Koiwai,tačiau nors ir sutinku, kad jų naivumas labai panašūs, tačiau iki Youtsubos dar trūksta. Būtent dėl to ir duodu 9/10. Taigi jei norit gyvenimiškos komedijos su neeiline veikėja bei jos naivia logika,šis anime jums.

    Beje dar labai didelis pliusas už vieno epo gale parodyta tarsi OVA apie mini mergaitę-kalmarę, tai buvo linskam ir labai miela miela mini istorija, su už širdies griebiantčia atomazga... Už tai šiam anime labai didelis pliusas, tokių mini istorijų dar bus kai pasirodys DVD.







    Comment

    Working...