Sora no Manimani

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Sora no Manimani

    Sora no Manimani


    Režisierius: Shinji Takamatsu
    Studija: Studio Comet
    Žanrai: romantika, komedija, mokykla
    Transliacija: 07.07.2009 - 22.09.2009
    MAL reitingas: 7.55
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.

    Opening / Ending / Trailer



    Aprašymas: Saku yra ramus berniukas ir labai mėgsta skaityti knygas. Beveik tikra "knygų žiurkė". Deja, turi ramybės drumstėją - kaimynų mergaitę Mihoshi. Šita mergaitė yra Saku antipodas. Nenustygstanti vietoje ir įsimylėjusi žvaigždes Mihoshi daro viską, kad jos hobis trukdytų Saku, kuris nori tiesiog ramybės ir knygos. Ačiū tėveliams, dėl darbo visa šeimyna išsikrausto į kitą miestą. Praėjo 7 metais ir po visų klajonių Saku sugrįžta į tą patį nelemta miestą. Saku ima kankinti negera nuojauta, bet maža kas per tiek metų galėjo nutikti. Namas jau kitas ir kaimynai kiti. Gal ir mokykla bus kita. Be to, žmonės, o ypač vaikai, keičiasi. Gal dabar Mihoshi jau nebe agresyvi žvaigždžių fetišistė... Deja, norai su realybe eilinį kartą nesutapo. Dar blogiau, Mihoshi "liga" dar pasunkėjo, surado bendraminčių - astronomijos klubą, kuriam, deja, trūksta vieno nario. Taisyklės čia griežtos. Jei nėra minimalaus narių skaičiaus - nėra ir klubo. Saku aišku tapo maniakės taikiniu. Pats berniukas labiau linko prie literatūros, bet Mihoshi "užvažiavo ant sąžinės", agresyviai priekabiavo ir teko pasiduoti. Kita vertus inteligentiškam berniukui astronomija nebuvo svetima. Va kompanija keistoka. Vien ko vertas pusgyvis klubo prezidentas.

    The Melancholy of Haruhi Suzumiya Nr 2. Tokia mintis pirmiausiai šauna į galvą. Toks pats ramus berniukas ir energinga mergiotė su idea fix. Tiesa, manija čia daug "žemiškesnė". Panašumai čia ir pasibaigia. Aišku visas veiksmas sukasi apie klubą, bet ar mažai tokių mokyklinių anime yra? Maždaug kas antras iš tūkstančio?^^ Kas dėl astronomijos tai čia jos yra pakankamai daug tam, kad sudomintų vaikučius. Gal net per daug, nes kitiems reikalams vietos pritrūko.




    Taigi, romantikos nesitikėkite. Nors ant Saku kaklo kabinasi bent trys mergaitės, viskas čia taip nekalta, kad laimės aišku draugystė. Ir iš tos meilės čia tik kvapas. Pati Mihoshi, nors yra metais vyresnė, pagal mentalitetą yra netoli pažengusi nuo 5 metų vaiko. O kaip komedija? Šypsena išspaudžia, ne daugiau. Tai kodėl verta žiūrėti šį serialą? Chm, kad ir dėl trukmės ir lengvos atmosferos. Sora no Manimani greitai susivirškina ir greitai išeina iš galvos. Šaltokais ir ilgais vakarais kartais daugiau ir nereikia. Jau suaugę gali pažiūrėti dėl nostalgijos arba nubraukti ašarą, kad jaunystėje net į būrelius nevaikščiojo ir apkritai jaunystę paleido vėjais, nes buvo tik mokslai, "meilės", cigaretės, alkoholis, "šokiai"..... Ir atvirkščiai, jei buvote knygų žiurkės tai gailėsitės, kad neturėjote tokios draugės kaip Mihoshi. Galų gale galima tiesiog pasikrauti jaunatviškos energijos. Jei esate dar moksleivis tai viskas yra paprasčiau. Jūs tiesiog norėsite susirasti kokį nors rimtesnį pomėgį ir bendraminčių, su kuriais galima pasidalinti savo įspūdžiais ar žiniomis. Šiais interneto laikais tam net nereikia mokyklos ir klubų.

    Reziumė: 7 balai. Romantiškas anime, bet ne apie meilę priešingai arba (būna ir taip) tai pačiai lyčiai. Serialas apie meilę astronomijai ir draugams.


    Būdavo laikai kai domėjausi astronomija ir knygas skaičiau. Ech, žmonės tikrai keičiasi ir, kaip taisyklė, ne į gerą.....





    Spoileris:

    11
    5
    72.73%
    8
    4
    18.18%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    9.09%
    1
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    #2
    Hmm greitai apsisukai
    Pats anime neblogas, todėl žiūrėti tikrai galima, romantikos čia neieškojau žiūrėjau kaip gyvenimišką komediją, bet atvirai pasakius būna daug geresnių, tad galima šį galima drąsiai praleist, jei nesidomi astronomija nes daugiau čia nelabai ką rasi, na dar klubo prezidentas gerai pavaro su savo alpimais, ei tas susna su fotoaparatu.

    Comment

    • witkus
      Take it easy


      • 2009 11 21
      • 261

      #3
      sitas anime kaiptik man nes cia sudeti du mano hobiai anime ir astronomija yay sita manau per viena diena perziuresiu

      Comment

      • Augis24
        AZ rėmėjas




        • 2009 03 29
        • 769

        #4
        Mačiau. 5/5. Patiko. Gražu. Lengva ir paprasta. Kažkokio veiksmo čia neparodė, tačiau žiūrėti galima ir gan nemažai visokių linksmų vietų buvo

        Comment

        Working...