1st Squad: The Moment Of Truth ( Первый Отряд: Момент Истины)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Airiz
    מיד





    • 2004 01 09
    • 1656

    1st Squad: The Moment Of Truth ( Первый Отряд: Момент Истины)

    1st Squad: The Moment Of Truth
    (Первый Отряд: Момент Истины)


    Režisierius: Yoshiharu Ashino
    Studija: MOLOT Entertainment. Studio 4C
    Žanrai: karinė drama, siaubo
    Premjera: 2009 10 15
    Trukmė: 01:09:42

    TRAILER



    Aprašymas: Arba patiks arba ne. Man asmeniškai jisai paliko neišbaigtumo įspūdį. Tiek savo siužetų. Tiek piešimų. Vėrčiau palieka daugiau klausimų kūrėjams ir priekaištus dėl paralelių madingiems savo laikų filmams bei anime. Sunku suprasti kas tai, ar japonų sumastymas nors Studio 4C turi savo originalų stilių, ar Rūsų bandymas paversti savo kurinį tikrų anime. Bet tikras anime tik Japonijoje. Tikroje Japonijoje.
    Bet pradžioje apie siužetą.
    Jisai nėra labai jau originalus. Pateikta mišri tema nenauja. Ji nėra bloga, nėra laužyta visiškai iš piršto, galima pasakyti Įdomi, jei nei jos ekranizacija bei adaptacija filmui.
    Antras pasaulinis karas. Žūsta žmonės, dega kaimai. Sovietinė kariuomenė laikosi didelių praradimų dėka. Atėjus žiemai dideles aukas moka ir vermachtas, kadangi vokiečiai nepasiruošė žiemai. Blitzkrieg’as neišdegė. Šala fricai.
    Tuo metų į dalinį atvažiuoja agitkoloną ( agitacinis būrelis moraliniai dvasiai pakelti/palaikyti), jo sudėtyje ir mergaitė vardų Nina. Ji aiškiaregė. Nei kas ji nei iš kur neaišku, nors klausimai dar nekyla, kadangi pati filmo pradžia. O kad aiškiaregė sužinom iš to kad ji moka atspėti vardus. Ir ne tik. Kūrėjai nesusilaikė ir jau pačioje pradžioje parodė kad filmas vis dėlto apie tikrą karą. Kareiviai jau mirė.
    Toliau daugiau.
    Ji 6ojo skyriaus kovinis vienetas, beveik Shiri (tokio pat pavadinimo filmas), treniruotės, fizinės, mentališkos.
    Atėjus karui jos draugams tai nepadeda. Jie žūsta. Tuo metų vokiečių kariuomenė sumažino puolimo tempus dėl rusiškos žiemos ir vadovybei pradėjo atrodyti kad karą nėra taip lengva laimėti kaip atrodė jų fiureriui. SS sudėtyje veikiantis ypatingas “Anenerbe” padalinys specializuojantis Okultizmo srityje sumanė prisikviesti Baroną Von Wolfa, Kryžiuočių ordino magistrą nugalėta Aleksandro Nevskio kariuomenės ant Čiudskoje ezero 1242 metais. Mūšis, kuris dar buvo pavadintas kaip Ледовое побоище ilgam padėjo tašką kryžiuočių karjerai Rusijos žemėje. Vokiečiai teisingai galvodami kad noras kerštauti sužais pagrindinį vaidmenį ir Baronas tiesiog negalės atsisakyti. Jie nesuklydo.
    Rusai nebūtų rusais jei neturėtu ką į tai pasakyti. Šeštas skyrius pasirodo turi mistinį aparatą pavadinimų Sputnik – 1 ( keista jei būtų pavadintas kitaip), reikia tik žmogaus.
    Ir tas žmogus Nina, ji nežinodama ir išgelbėta senolio atjoja tiesiai į Maskvą ir tiesiogiai kėliauja į Kremlių. How naïve of her. Be abejo ją uždaro į durnamį kur ją suranda žmogus, kuris lyg egzistavo lyg ir ne.
    Padedama jo ji nukeliauja anapylin savo žuvusių draugų, kurie kartu su ja vieninteliai pajėgus pakrauti Baronui malkų teisingumo momentų. Pats gi momentas - tai veiksmų seka, kurioje tam tikrų momentų žmogų apėmus dvasiniam apsireiškimui (visko suvokimui tam tikrais kritiniais – streso atvejais) būtybės kitoje pusėje gali patekti į mūsų pasaulį ir pakeisti istorija. Tad jai belieka paskubėti atsiminti ir surasti to Momento vietą, nes tai ji matė savo vizijose. Ir tai yra galimybė Baronui atvilkt savo kaulus į mūsų pasaulį.
    Dabar apie patį idėjų kratinį.
    Gal esu priekabus šiknius, bet kai kurie momentai man primenė jau matytus anksčiau filmus.
    Pati idėja dalinai paimta Wolfenstein žaidimui įkvemptiems. Senai ne paslaptis kad vokiečiai realiai bandė pakreipti karą jiems reikalinga linkme spiritizmo okultizmo dėka.
    Jiems neišdegė ir Ačiū Dievui. Todėl mūsų laikais žaidimų kurėjai gąsdina mus Zombie Soldaten, Black Sun tematikomis. Vėliava jiems į rankas.
    Žvalgų mokyklos egzistavo tiek pas Vokiečius tiek pas Rūsus.
    Skirtumas tas kad pas Vokiečius dirbo išdavikai, nusikaltėliai bei nepatenkinti Rusijos valdžia.
    Kas dėl kino industrijoje jau pateiktų idėjų. Čia mes matome perteiktą Matricos idėjos fragmentą - mergaitė keliauja pro savo pasąmonė ( jau vienas fragmentas) naudojant Raudoną ir Mėlyną skysčius ampulėse. Pamenat Mėlynąją Extasy užsimiršt ir Raudona Realybės kartulį? Tik čia atvirkščiai. Raudonas sunaudotas papulti pas mirusiuosius. Nors, jei nieko jiems neišdegtu mirusiųjų realybė ir būtų žmonių realybė. Gal užuomina, o gal tiesiog apsikeitimas kad labai į akis nekristu.
    Dar vienas momentas arčiau pabaigos. Iškvietimas draugų vien minčių galia ir tas sustojęs teisingumo momentas. Priminė man “Constantine” filmą, kur jam užtekdavo koncentracijos ir vandens dubens kad patekti į pragarą. Nevisai tai, bet labai panašu. Katana ir mirusieji..em kiek kartu mes tai matėme kituose anime ( tikrose?) Pavyzdžių toli eit nereikia. Blood:The Last Vampire. Ten nors Saya su katana dėkle vaikščiojo. O čia fronto linija ir pana su naktiniais ir Katana. Na ir kas kad karas.. ne Ramiojo Vandenyno frontas kur krūva pyktų nosebleedu sergančių japonų ir amžinai šviečia saulė . Ir pana blondinė. Beveik Neo.
    Kodėl Matricoje būtent tokie ginklai buvo naudojami? O gi tam kad vėliau juos būtų galima parodyti ir 1st SQUAD. Nors Japonai piešia – kaip kovos be Katanu? Fakin Egzotika….
    Ir numirėliai, jų regėjimas kaip ateivio iš "PREDATOR" filmo, pagristas žmogaus išskiriama šilumą. Šilumos dėmėmis. Gal gėriau būtų koks aura vision or smth.
    Ir dar vienas momentas, mirusiųjų pasaulyje visi mirę kariai kraujuoti, be galunių, su skylėmis galvose ir t.t., o jos draugai puikios prekinės išvaizdos. Tikram rūsui dzin kur gyventi. Jam niekas nebaisu.
    Kovos.
    Kaip čia pasakius. Matyti čia jau rusai nenorėjo paversti grynų “šaudau, gaudau, kapoju su Katana” kadangi tema vis dėlto rimta – antras pasaulinis.Todėl vardinių kovų nedaug. Mačiau tik vieną tikrą anime style kovą. Dar pagalvojau kad tos mergos panašios į naces iš Wolfensteino, beveik neklydau. Visos kitos kovos zombių - raitelių šaudimas/deginimas ratukų. Labai mažai. Nulis įdomumo. 700 metų zombiakams progreso prasme neturėjo jokio poveikio. Netraukia į normalią kovą nors tu ką. Suprasčiau net numirėlių spardimą kerzais, rusiškus keiksmažodžius bei legendinį Maksima rankose išgėrus butelį vodkos. Ne..rankose buvo vokiškas MG..ne priot.
    Piešimas.
    Visa laimė kad kūrėjai nenuvažiavo į lankas norėdami padaryti ANIME.
    Kažkaip keistai, bet būtent vieną iš normalesnių kovų atrodo kaip turi atrodyti kovos in anime. Matyti čia jau tik japonai darbavosi. Pagarba.
    Gražus atsiminimų vaizdai. Peizažai. Dviratis riedantis per vakarinės saulės užlieta lauką, vasarinis kaimas. Taip moka piešti tik rūsai. Tam tikra stilistika. Namelis žiemos miške. Mirusiųjų slėnys primena old schoolini japonų piešimą. Žmonės nupiešti irgi įdomiai. Rūsu kareivius bei kai kuriuos pagrindinius herojus piešė tikriausiai rusai. Prie anime “fono” šiek tiek jie nesiderina, bet lieka tipiškais rūsais kas negali nedžiuginti. Tipiškas rusas nereiškia – lievai nupieštas.
    Visa kita be jau minėto didelio įspūdžio nepalieka. Nors 2ras pasaulis ne Boisukou erdvė. Išgyvenama.
    Muzika.
    Klasikiniai kūriniai patiko. Nostalgija bei atmosfera. Visos kitos kompozicijos praskrido pro ausis nepalikdamos įspūdžio. Pasigedau muzikos iš pačių pirmų teaser’iu :/




    Mano ir tik mano reziume: 8 balai.
    Keistas derinys gavosi. Japonų bei Rūsų originalumas susidurė ir gavosi 1st Squad. Žiurau ir nelabai supranti ar čia anime ar tiesiog filmas suaugusiems.
    Suaugusiems nes filme pateikti specialistų komentarai, jaunajai publikai, nors nevisi supras ką jie kalba, bent jau žymiai jaunesni. Liudijimai, mean ne viskas yra išgalvota ir iš piršto laužta. Pagal manę jų komentarai galėtu būti gera įžanga.
    Gal ir gerai kad kažkam reikia pradėti kurti rimtesnę animacija prisiminus senesnius rusų/japonų darbus. Dėl rūsų specifinio piešimo, idėjų bei minčių ir jų pateikimo patiks nevisiems. Man jisai suėjo 50/50. Į kiną dėl jo gal ir neeičiau.
    Kas dar patartina – tai žiūrėti tik Rūsų kalba, japonų kalbos neprivalom suprasti, bet rūsų girdime nepalyginus daugiau. Tai ne propaganda, o sveikas patarimas. Filmas nežiūrimas kaip Anime, o vėrčiau kaip eksperimentas. Bandymas teikti simbiozę specifiniam rinkui. Tad ir vertinti reikėtu analogiškai - kaip eksperimentą.
    Gero žiūrėjimo.


    Manau antroji dalis bus dar geresnė. Kadangi personažų potencialas didelis ir dėja visiškai neatskleistas.




    Spoileris:
    Spoileris:

    87
    5
    33.33%
    29
    4
    25.29%
    22
    3
    20.69%
    18
    2
    12.64%
    11
    1
    8.05%
    7
  • Jin
    Crazy Weirdo

    • 2009 02 06
    • 242

    #2
    Patiko tavo recenzija (ar kaip ji ten vadinas ) su daug kuo pritariu su kai kuo nelabai. Mano nuomone filmas tikrai nusisekęs ir man paliko gan gerą įspudį nors norėjosi truputėlį daugiau veiksmo, ir tikrai atrodo neišbaigas kaip tu jau minėjai. Laukiam 2 dalies.

    Comment

    • 999karolis999
      Naujokas
      • 2008 09 09
      • 18

      #3
      as biski nesupratau prie ko cia tie seniai veteranai ikisti cia kas dokumentinis anime

      Comment

      • FantasyBeast
        Huzzuh!!

        • 2007 06 18
        • 101

        #4
        Hem.Nežinau kaip kitiem,bet man šis "bandymas" ar expermentas padaryti kažką kitokio nesukėlė įspūdžio,nelipo ir tiek,nors ir turėjo teigiamų savybių...
        Taigi pradėsiu nuo istorijos.Kaip Antro Pasaulinio karo tematikos kūrinys,dar tokios gan retos temos apie kurią nepasakoja istorijos pamokose nuvylė mane,gal dėl to,kad tikėjaus perdaug?O gal dėl to,kad šiek tiek viskas buvo matyta kažkur,gal žaidime,gal fylme..Istorija buvo plėtojama netolygiai,o ypač buvo ryškinimos tam tikros vietos pasakojimais ir komentarais iš tikrų žmonių,o į kitas dalis per giliai nesiveliama.Atrodė,kad šis darbas vis labiau panašėja į dokumentinį fylmą su anime intarpais,o ne atvirkščiai.Vat ko nesitikėjau pamatyti,tai intarpų su komentarais...Kai kurie iš jų tikrai mane sudomino,dėlto nuo manęs pliusas už tai.
        Kovos: Jų trūūūūkoooo...net labai,visgi 2 pasaulinis karas, o Maskva atrodė apleista ir rami,lyg niekur nieko...
        Veikėjai: Matėsi,kad buvo bandoma atskleisti vokiečių,riterių ir aplinkinių aprangą ir t.t.Bet nemanau,kad pamatysi merginą bėgiojančia rusijoje žiemos metu su naktiniais,skarele ir Katana,ir dar karo metu...
        Piešimas:Tai dalykas kuris iš dalies ir gelbėjo visą anime mano atžvilgiu...Aplinka buvo pavaizduota niūri,kokia ir turėtų būti karo metu,ir į tai buvo gan gražiai įterpti spalvingi prisiminimai iš vaikystės.Buvo scenų kurios tikrai labai gražiai nupieštos.
        Reziume duodu 3/5 ; 6/10 su viltimi,kad jei bus antra dalis joje bus atskleista istorija labiau..
        Paskutinis pakeitimas nuo FantasyBeast; 2009-10-08, 13:30.
        Everyone knows this is a lie but a lie wont start without truth...

        Comment

        • Airiz
          מיד





          • 2004 01 09
          • 1656

          #5
          Autorius 999karolis999
          as biski nesupratau prie ko cia tie seniai veteranai ikisti cia kas dokumentinis anime
          išmok rūsų kalbos tada suprasi

          Comment

          • aKi
            Ruduo.

            • 2007 10 24
            • 289

            #6
            Autorius Airiz
            išmok rūsų kalbos tada suprasi
            Nu atsiprašant..

            Comment

            • IVXXX
              Let's do a barrel roll!
              • 2008 03 07
              • 8

              #7
              Perdaug suskubintas, veiksmo mazai ir tai serialo lygio (viska kas gera kaip holivude, per traileri parode...) Nepaisant sito, ziuret buvo smagu, laukiam tesinio (FantasyBeast sake: "su viltimi,kad jei bus antra dalis joje bus atskleista istorija labiau"). 4/5
              Paskutinis pakeitimas nuo IVXXX; 2009-10-08, 16:36.
              I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

              Comment

              • Airiz
                מיד





                • 2004 01 09
                • 1656

                #8
                Autorius aKi
                Nu atsiprašant..
                Nesiprašant.
                Jei nemoki tai ir nesuprasi, jei moki tada nekyla kvailų klausimų.
                Psichologai pasakoja apie pasąmonė.
                Veteranai pasakoja apie tas vietas kurios pavaizduotos fil'me.
                Dar vienas veteranas prisimena matęs jojančia baltų arklių merginą kai jie važiavo pro šoną.
                Medike prisimena Maskva kai daugelis žmonių išvažiavo į evakuacija. Ji ir buvo apituštė, nes visi buvo gynybos linijose.
                Žvalgybininkas pasakoja apie tai kad jisai asm nepažynojo tokio generolo Belovo ir kad tokio šešto skyriaus nebuvo išvis, nors tų padalinių buvo daug tad yra prielaida kad gal ir buvo kažkas panašaus.
                Asmuo su užtamsintų veidų pasakojo kad 30 ir 57-aisiais metais jisai dalyvavo pasąmonės kaip kanalo tarp dvėjų pasaulių bandymose.
                Tai dar kyla klausimų kam tie "seniai" reikalingi filme?
                Nežinant kalbos tai nestebėtina.

                Comment

                • mariux9998
                  Labas.

                  • 2008 06 20
                  • 434

                  #9
                  Autorius Airiz
                  Nesiprašant.
                  Jei nemoki tai ir nesuprasi, jei moki tada nekyla kvailų klausimų.
                  Psichologai pasakoja apie pasąmonė.
                  Veteranai pasakoja apie tas vietas kurios pavaizduotos fil'me.
                  Dar vienas veteranas prisimena matęs jojančia baltų arklių merginą kai jie važiavo pro šoną.
                  Medike prisimena Maskva kai daugelis žmonių išvažiavo į evakuacija. Ji ir buvo apituštė, nes visi buvo gynybos linijose.
                  Žvalgybininkas pasakoja apie tai kad jisai asm nepažynojo tokio generolo Belovo ir kad tokio šešto skyriaus nebuvo išvis, nors tų padalinių buvo daug tad yra prielaida kad gal ir buvo kažkas panašaus.
                  Asmuo su užtamsintų veidų pasakojo kad 30 ir 57-aisiais metais jisai dalyvavo pasąmonės kaip kanalo tarp dvėjų pasaulių bandymose.
                  Tai dar kyla klausimų kam tie "seniai" reikalingi filme?
                  Nežinant kalbos tai nestebėtina.
                  Kam tą paukščių kalbą mokėt, jeigu ir taip eng subtitrai buvo?

                  Comment

                  • Deima-
                    Ką čia gero nuveikus?

                    • 2008 07 04
                    • 90

                    #10
                    Pats anime toks pusiau. Veteranų, psichologų ir kitų komentarai jį tikrai pagerina. Tiesiog realistiškiau viskas atrodo. Kas labiausiai man nepatiko, kad jie taip paprastai ir tiesmukai susiejo pomirtinį pasaulį su normaliu pasauliu. Man viskas labiau patiktų jei kova su baronu ir visa kita vyktų merginos pasąmonėje. na, daugiau mistiškumo reikėjo. O dabar prisikėlė vieni, prisikėlė kiti ir susikovė. Ai, dar tiesa - žiūrėti su rusų kalba buvo tikrai malonu. 7/10

                    Sigą sukūrė pasalūnė.Didelis ačiū jai.

                    Comment

                    • Airiz
                      מיד





                      • 2004 01 09
                      • 1656

                      #11
                      Autorius mariux9998
                      Kam tą paukščių kalbą mokėt, jeigu ir taip eng subtitrai buvo?
                      pasikartosiu:kad nekiltu kvailu klausimu, antra kad nereiketu ziureti i 50procentu turinio perteikiancius subtitrus.O siuo atveju jie buvo toli nuo tobulumo

                      Comment

                      • Izzo
                        one vs all, DIE AZ!



                        • 2007 02 25
                        • 1530

                        #12
                        Sužiūrėjom šitą ir net nežinau, patiko jis man ar ne. Visą filmą jautės kažkos neišbaigtumas, kažko nebūvimas, siužeto skylės. Realiai komentarai patiko labiau negu pats anime. Gal nelabai siužeto idėja sužavėjo, nereikėjo tos fantastikos gal. Man pats anime toks per vidurį. Pradžioj labai kliuvo ta rusų kalba, bet galiausiai pripratau. Patiko piešimas, ypač transporto priemonių. Veikėjai kartais buvo gan statiški ir nelabai plastiški. Dar kaip supratau bus tęsinys, kas man visiškai nepatiko. Nemanau, kad jo reikia. Galiu duot balą per patį vidurį, tai yra 3.
                        SCREW YOU, PEOPLE!

                        Comment

                        • Jin
                          Crazy Weirdo

                          • 2009 02 06
                          • 242

                          #13
                          Šiap tie ,,seniai'' labai pagyvino visą filmą, beto jie buvo ,,įkišti'' ne šiaip sau. Jie tikrai sudarė įspudį, kad tai tikrai galėjo įvykti (ar net, kad taip vyko iš tikrųjų). Manau jie tikrai vietoj ir laiku, nors galėdavai ir rusiškai nusikeikt kai jie įsiterpdavo. Mes tikrai neįpratę, kad per anime vidurį koks nors ,,diedas'' įkištų savo trigraštį, tačiau tiems kurie nesidomi anime tai visai netrugdė ir net padėjo įsigilinti į pačią istoriją.

                          Comment

                          • Ozis

                            #14
                            Jauciasi filmo neisbaigtumas ir kyla nuojauta, kad pratesimo statancio viska i vietas nebus. Vilties nebent teikia tai, kad kine kita savaite pradedama rodyti versija turetu kazkuom skirtis nuo nutekejusio screenerio (nors gali buti, kad tai tik gandas arba zingsnis siekiant atbaidyti piratus ir ju klientus, kita vertus jau buvo tokiu bajeriu su kitais rusiskais filmais - screeneris kazkiek skyresi nuo kine parodytos versijos, bet ne savo esme).
                            Ispudis lyg ziureciau eilini action, tad ir ivertinimas beveik eilinis - 7/10 kas yra 3/5. Siaip desimtbaleje buciau blaskesis tarp 6 ir 7, bet nusvere bajeris - "Ministerstvo prostranstva i vremini predstavlejat..."

                            Comment

                            • talismanas
                              Narys
                              • 2008 07 03
                              • 36

                              #15
                              Anime tikrai pusėtinas... kaip ir buvo rašyta "kaip eksperimentą galima pažiūrėti" bet ne daugiau......

                              Comment

                              Working...