Tears to Tiara

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Tears to Tiara

    Tears to Tiara

    Režisierius: Tomoki Kobayashi
    Studija: White Fox
    Žanrai: nuotykiai, fantazija
    Transliacija: 06.04.2009 - 28.09.2009
    MAL reitingas: 7.52
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.

    Opening / Ending



    Aprašymas: Erino saloje gyveno gelų gentis. Taikiai gyveno ir niekam netrukdė. Ramybė baigėsi atvykus Šventosios Imperijos žyniui. Mat pranašystė skelbė, kad saloje palaidotas demonų karalius Arawn gali atsibusti ir tada visam pasauliui bus vamzdiec. Deja, žynys buvo blogas. Jis nenorėjo demono nuraminti, o atvirkščiai - norėjo pažadinti. Tam nedoram aktui reikėjo aukos turinčios elfų kraujo ir ja tapo Riannon, gelų žynė. Brolis su gentainiais tuo metu medžiojo todėl truputis šantažo ir darbas beveik padarytas. Beveik, nes prisikėlęs demonas neatitiko lūkesčių. Jis ne tik, kad net nesiruošė naikinti pasaulio, bet dar ir išgelbėjo Riannon. Mergaitė buvo taip susižavėjusi savo geradariu, kad iškart pasiskelbė Arawn'o žmona ir tai jį automatiškai padarė genties vadu. Broliukas, stipriausias gelų karys, aišku buvo prieš, bet tradicijas reikia gerbt. Ne taip ir svarbu, kad švogeris jam visai nepatinka. Gelai, nors ir buvo barbarai, bet tikrai ne kvaili ir suprato, kad imperija juos ramybei nepaliks. Sudegino namus, susirinko mantą ir iškeliavo į Avaloną, tikėdamiesi ten gauti prieglobstį.

    Faktas, kad rimto ir klasikinio fantasy žanro mėgėjas su japoniška animacija gali net nesivarginti. Užtenka pažiūrėti Berserk'ą ir....na ir viskas, amen. Likę žanro atstovai yra arba per daug nerimti arba per daug japoniški. Visada dėl to pykau, pykstu ir pyksiu. Vis dėlto, jei nieko geriau nėra arba norisi atsipalaiduot, galima ir pažiūrėt kažką iš naujienų. Maža ką, gal netyčia ir patiks. Nežinau tyčia ar ne, bet nepatiko. Mane apgavo formatas. Paskutiniu metu pastebiu negerą tendencija su 2x serijų anime. Pradžia nebloga, nuobodus vidurys ir vėl nebloga pabaiga. Ar tai kūrėjams meistriškumo trūksta ar laiko ar tai normalaus scenarijaus. Tears to Tiara šiuo atžvilgiu yra dar prastesnis. Kaip pradžioje pradėjo ridentis nuo kalno taip iki pat pabaigos ir nesustojo....


    Japonams europietiška kultūra yra egzotika todėl dažnai anime sutinkama. Tiesa, japonai ją interpretuoja laisvai ar net aukštyn kojomis. Šį kartą kūrėjai persistengė. Artūras, Liuciferis, Prometėjas, angelai, milžinai, drakonai, elfai ir dar daugybė mitinių būtybių, asmenybių ir vietovių. Net ir lotynų kalbos yra. Ir visai vainikuoja godzila. Nu kaip čia be jos.^^ Viskas sumalta, ne savo vietoje ir neaišku kam reikalinga. Personažai vidutiniai. Kaip ir visada bet kokią rimtumo ir gilumo užuomazgą sužlugo kawajus. Aha, mergaičių čia daug, bet naudos iš to jokios. Jei visas mergas pakeistume berniukais....nebūtų jokio skirtumo. Na būtų truputi shounen-ai užuominų, ne daugiau. Riannon su Arawn apskritai klinika. Vyras ir žmona....juokas vienas. Dzin su tais haremais ir meilėmis. Galima ir nekreipt dėmesio, jei šis anime galėtų pasiūlyti dar kažką gero. Deja, jis gali pasiūlyti tik patosą. Prisiekiu, labiau užknisančio ir kvailo patoso aš dar nemačiau. Jis lenda iš visų pakampių. Ar gi negalima tiesiog į snukį duot? Nea, būtina pusę valandos dar šnekėti apie aukštas materijas. Žiauriai užknisa draugystės brukimas. Dėl draugų aš...su draugais aš....tfu, nuo to žodžio jau darėsi bloga. Kaip ir nuo "onii-san". Piešimas normalus ir veiksmo scenos kartais buvo visai neblogos. Deja, tik kartais.

    Reziumė: Šis serialas man priminė Utawarerumono, bet pastarasis gali pasiūlyti ne tik ausytes, bet ir humorą bei harmoningesnį pasaulį ir istoriją. Ką gero turi Tears to Tiara? Nieko. Košė be sviesto. Gaila, kad mano taip mėgstamas personažas "karinga blondinė" čia ir vėl ne į temą. Reikalauju pagrindinio ir rimto vaidmens!
    5 balai už piešimą.

    Vaikams iki 14 metų arba akliems, kurtiems ir beviltiškai naiviems žmonėms.


    11
    5
    27.27%
    3
    4
    36.36%
    4
    3
    36.36%
    4
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Ozis

    #2
    Ziauriai tu cia, Killerbee.

    Mergaites man nekliudo (berniukais galima jas pakeisti ir Utawarerumono, kaip ir betkuriam kitame anime darytame pagal eroge), aukstos materijos buvo win (nors ju buvo mazai ir jos buvo kazkiek pavirsutiniskos), egzotiskas europines kulturos pateikimas taip pat win (na ir kas po velniu, kad ne zodis zodin? Korsunovas dar baisiau pavaro). Vat kliuvo nebent ta nuolatine visu draugyste. 4/5, mat is esmes buvo malonu ziureti, nors vietomis buvo jauciamas erzulys - pabaiga taipogi neispudinga.

    Comment

    • AKUJI-SAN
      Anime narkomanas ;-)
      • 2008 02 16
      • 190

      #3
      Na, bet...

      Arawn'as turi neblogą šeimą, t.y. haremą
      Tik su pirmąja žmona nelabai sekasi - pastoviai ją reikia gelbėti, broliukas jos supsichavęs ir ant Arawn'o užsirovęs buvo... daugiau iš jos bėdos nei naudos

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Ozis
        Ziauriai tu cia, Killerbee.
        Visai ne.
        Mergaites man nekliudo (berniukais galima jas pakeisti ir Utawarerumono, kaip ir betkuriam kitame anime darytame pagal eroge)
        Nea, ten jos per daug kawainos. Ausytės.....

        Comment

        • Winry
          Narys
          • 2009 03 17
          • 78

          #5
          Man Tears to Tiara visai neblogai susižiūrėjo. Tiesa, pradžia ir pabaiga tikrai buvo daug įdomesnės, nei viduriukas, kur veiksmas buvo gan apmiręs. Pagrindinis šio anime pliusas man buvo gražus piešimas. Openingas irgi visai nieko. Dėl veikėjų... Arawn turbūt buvo įdomiausias charakteris- vien todėl, kad nesitikėjau jį būsiant gerietį. Haremas nėra toks dalykas, kurį mėgčiau; nors čia jis buvo gan pakenčiamas-merginos bent jau nesikorė Arawn'ui ant kaklo
          Reziumuojant, duočiau 4,5.

          Comment

          • tamsa
            Kiriya

            • 2007 08 13
            • 192

            #6
            Nu dar reik man pažiūrėt, tačiau veikėjai visai nepanašūs į geimo. Ta mėlynplaukė turėjo būt nedidelė loli ir žaliaplaukės didesnės krūtis turėjo būt.
            sigpic

            Comment

            • black_leja
              AZ rėmėjas


              • 2009 11 16
              • 1079

              #7
              man visai patiko bet panasius anime vadinu game style ( vienas is pavyzdziu caanon, kuris padarytas pagal game kuris taip is jauciasi visame anime ^^) labiausiai patiko piesimas, nuvyle tai kad tikejausi truputi daugaiu, gilumo veikeju tarpusavio santykiu aiskumo(nes dabar taip ir nelieka aisku daug aspektu) o seip tai manau kad si anime yra vaikiska visai butu galima maziukam ziureti gaila kad yra nemazai kraujo praliejimo scenu ^^.
              Society is a market where we sell our souls

              Comment

              Working...