Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • technotrach
    mors ultima ratio

    • 2006 03 06
    • 218

    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society

    Ghost in the Shell:
    Stand Alone Complex - Solid State Society

    Sukurta pagal Shirow Masamune mangas
    Studija Production I.G
    Žanrai Mokslinė fantastika, Veiksmo, Drama, Kiberpankas
    Metai 2006
    Trukmė 105 min.
    Muzika Yoko Kanno
    Biudžetas 9,3 mln. Lt
    Video Pradžia || Reklama
    Papildomos nuorodos: Production I.G Wikipedia




    Tai trečiasis Ghost in the Shell filmas, kuriame ir vėl tiriama sudėtinga byla, ir vėl sutinkame Skyriaus 9 herojus, tiesa antrajame TV serijų sezone pasiaukojusius Tačikomas pakeitė Učikomos, bei išsiplėtusiam skyriui vadovauja Togusa. Didžiausia naujiena filme yra seniai lauktas majorės Kusonagi sugrįžimas! Kaip matome, ir be skyriaus Majorei visai neblogai sekasi - turi įsikūrus neblogą „lizdelį“, už nosies vedžioja ne tik Arimakio, bet ir visus kitus Visuomenės saugumo skyrius bei ministerijas. Kokios sugrįžimo priežastys? Pareigos jausmas? Atskirai dirbdami, trukdo vienas kitam? Be Majorės skyrius nebepajėgia dirbti? Be 9 skyriaus Majorė nespėja? Jaučiasi vieniša? Ar tai laikinas sugrįžimas, kaip teigia pati Kusonagi, ar su „visam“?



    Grafika, lyginant su ankstesniais filmais, kelia dvejopus jausmus. Lyginant su Innocence, galima džiaugtis, kad vietoj kompiuterinės grafikos fono vėl grįžtama prie tradicinės grafikos, tačiau kyla įspūdis, kad ji yra suprastėjus. Tai galima paaiškinti tuo, kad ranka piešti vaizdai, nors ir yra labai kokybiški ir taip priartėja prie kompiuterinės, tačiau savo detalumu ir 3D efektais vis dar negali lygintis su Innocence grafika. Piešimas yra labiau artimas TV serijoms, nei abiems filmams. Toks vaizdavimo būdas greičiausiai pasirinktas dėl to, kad Solide State Society buvo kurtas kaip TV filmas, priešingai nei ankstesnieji du - kurti kino teatrams (nors SSS buvo rodytas ir juose, bent jau Japonijoje).




    Sekant „bondiškomis“ tradicijomis, filme galime išvysti du Nissan koncepcinius modelius. Sportinės koncepcijos modelį vairuoja Togusa, o Infinity Kuraza modelį – skyriaus vadas Arimakis. Ant Arimakio modelio užkabintas numeris su skaičiais"3923", kurie japoniškai skaitosi kaip "san-kyuu-ni-san" arba „Ačiū Tau, Nissan“





    Muzika sukurta Yoko Kanno, kaip ir ankstesniuose GITS kūriniuose, tačiau gana įdomus ir neįprastas anime žanrui sprendimas panaudoti solinį kūrinį ne tik filmo pradžiai ir pabaigai, bet ir per patį anime. Taip pat, gera naujiena turintiems 5.1 garso sistemas - yra galimybė mėgautis erdviniais garso efektais. Filmo muzikinį CD sudaro 14 gabalų, man labiausiai patikę "born stubborn", "replica".


    Ghost In The Shell chronologija:
    * 1989-1991 m. Ghost In The Shell (manga)
    * 1991-1996 m. Ghost in the Shell 1.5: Human Error Processor (manga)
    * 1996 m. Ghost In The Shell (filmas)
    * 1997 m. Ghost in the Shell 2: Man/Machine Interface (manga)
    * 1997 m. Ghost in the Shell (PS video žaidimas)
    * 2002-2003 m. Ghost In The Shell: Stand Alone Complex (TV serijos)
    * 2004-2005 m. Ghost In The Shell: S.A.C. 2nd GIG (TV serijos)
    * 2004 m. Ghost in the Shell 2: Innocence (filmas)
    * 2006 m. Ghost in the Shell: S.A.C. Solid State Society (filmas)


    Įdomūs faktai ir paaiškinimai:
    * "Solid state society" filmo pavadinimas (pažodžiui "tranzistorinė visuomenė") atspindi pasenusią visuomenę, tačiau kuri jau naudojasi ir techninėmis naujovėmis. Tokia visuomenė yra tiek filme, tiek šiandieninėje Japonijoje.

    * Kugutsu Mawashi (Solid state society filme verčiamas kaip "Puppet Master" ar "Puppetier", lietuviškai Lėlininkas) nėra tas pats kas Ningyō Tsukai ( angl. "Puppet Master", liet. Lėlių valdovas) iš pirmojo Ghost in the Shell filmo.

    * Origa (tikrasis vardas Ol'ga Vital'evna Yakovleva (Ольга Витальевна Яковлева), gimė 1970 m. Novosibirsko srityje, Rusijose) yra rusų kilmės japonų dainininkė, atliekanti solo kūrinius šiame filme.

    * Tarp gerbėjų yra įvairių nuomonių, kas buvo tikrasis Puppet Master Solid state society filme. Labiausiai vyraujanti - tai viena iš Motoko Kusanagi sąmonės kopijų, kuri galėjo atsirasti susiliejant su Lėlių valdovu pirmajame filme, bekovojant kibernetiniuose mūšiuose ar prisilietus prie Kuze sąmonės S.A.C. 2nd GIG serijose. Sąmonės kopijų idėja yra nagrinėjama ir vienoje iš Shirow Masamune mangų "Ghost in the Shell 2: Man/Machine Interface". Taip pat yra pasvarstymų, kad tai galėjo būti ir pats Kuze, prieš mirtį spėjęs persikelt į Tinklą.
    10
    Šedevras
    90.00%
    9
    Geras
    10.00%
    1
    Vidutinis
    0%
    0
    Prastas
    0%
    0
    Visiškai blogas
    0%
    0
    Skaitoma manga
Working...