Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • amidau
    ☣☠☣

• 2007 04 25
    • 1384

Hagane no Renkinjutsushi
    鋼の錬金術師

Istorijos autorius: Hiromu Arakawa
    Režisierius: Yasuhiro Irie
    Studijos: Bones, FUNimation Entertainment
    Žanrai: Veiksmas, Nuotykiai, Komedija, Fantazija, Drama
    Transliacija: nuo 2009-04-05 iki 20??-??-??
    Formatas: TV
    Trukmė: ?? x 24 min.
    AniDB reitingas: 8.39
    ANN reitingas: 8.47
    MAL reitingas: 8.48

YouTube resursai:
    OP (full) || ED (full) || Traileris || 2Traileris

Papildoma Info:

Kaip ir pirmajame FMA veiksmas vyksta alternatyviame pasaulyje, kuriame kai kurie žmonės moka vienus daiktus paversti kitais, ne tai ne burtai, o alchemija. O žmonės tai sugebantys vadinami ne burtininkais, o alchemikais, jie galima sakyti tobulesnė mūsų pasaulyje viduramžių alchemikų versija, skirtumas tas kad šio anime alchemikams puikiai sekasi vienus daiktus versti kitais.

Istorija sukasi apie brolius Elric'us, kurie klajoja po pasaulį ieškodami "rakto" kuris padėtų susigrąžinti prarastus kūnus, kuriuos prarado bandydami atgaivinti mirusią mamą.

Nors žmonių prikėlimas viena didžiausių alchemijos tabu ir niekam iki šiol nebuvo pavykę to atlikti, tačiau broliai Elric'ai pasikliaudami savo žiniomis, kurias įgijo per ne vienerius metus trukusius mokymus, nusprendė nepaisyti draudimų ir vistiek bandyti atgaivinti mylimą mamą. Deja jų bandymas baigėsi tragiškai, o kaip baudą už alchemijos tabu nepaisymą jie sumokėjo savo kūnais. Vyresnysis Edvardas prarado dešinę ranką ir kairiąja koją, o jaunėlis Alfonsas visą kūną, atrodytų kad po tokios tragedijos jiems jau viskas baigta, bet jie susilopė žaizdas ir iškeliavo į pasaulį kad susigražintų savo kūnus, o kad galėtų prieiti prie reikalingos informacijos Edvardas įstojo į valstybės alchemikų gretas, tačiau valstybės alchemiko duona atneša ne tik žinių bet ir nemažai bėdų, mat jie ieškodami tiesos aptinka ir tokių žinių kurios skirtos ne visiems. Taip po truputį broliai artinasi prie tiesos, kuri ne tik turi padėti jiems susigrąžinti kūnus, bet ir pakeis šalį.

Žiūrint Fullmetal Alchemist: Brotherhood, susidaro įspūdis tarsi žiūrėtum sukoncentruotą senojo FMA versiją, kadangi čia viskas vyksta greitai ir be jokių užuolankų, per pirmas 14 serijų atsiskleidė tokie faktai, kurie senajame FMA atsiskleidė tik prieš patį galą, t.y. apie 50'ą ep'ą. To buvo galima tikėtis jau nuo pirmojo ep'o, kadangi OP visiškai nieko neslėpė, pavyzdžiui brolių Elric'ų tėvas rodomas be jokių užuolankų, ne taip kaip anksčiau, kai jo veidą slėpdavo saulės spinduliai. Visas tas paslapčių nebuvimas yra gana sveikintinas sprendimas, kadangi dauguma jau yra matę senąjį FMA ir jiems visi veikėjai ir pagrindiniai įvykiai ir taip seniai žinomi, kam tai kartoti dar kartą.

Piešimas labai smarkiai patobulėjęs, nors nesakau kad seniau buvo negražus, tiesiog dabar viskas atrodo daug sklandžiau ir spalvingiau. Labai džiugina patobulėjęs humoro vaizdavimas, veikėjai virstantys chibiais atrodo puikai ir suteikia nemažai gyvumo kai kurioms situacijoms. Veiksmo kiekis taip apt smarkai padidėjęs, nors gali būti, kad tokį vaizdą suteikia tai kad viskas vyksta daug greičiau, tačiau pirmasis ep'as buvo išvis grūste prigrūstas veiksmo, o jis pasakojo visiškai nematytus įvykius, todėl peršasi išvada kad tolimesniuose epizoduose veiksmo tikrai netrūks. Spalvų paletė pasidarė šiek tiek ryškesnė, o to pasekoje alchemijos efektai pasidarė dar įspūdingesni.

Kiek atsimenu senąjį FMA jis pasižymėjo tikrai vykusiu garso takeliu, ne išimtis ir šis remeikas. Epizodų fone skamba spalvingos melodijos kurios puikiai dera, prie vykstančių įvykių. OP nėra labai energingas, jis tiesog pristato veikėjus ir parodo kelias veiksmo scenas, priejo labai tinka muzika skambanti daina kurią sukūrė j-roc grupė SID, sukūrusi Kuroshitsuji OP. ED maloniai nustebino savo tarsi mini istorija, padaryta iš anime metu įvykusių momentų, įspūdį dar labiau sustiprina piešimas, kuris atrodo trasi pieštas vaikiškomis kreidelėmis/pieštukais, skambanti nuotaikinga muzika viską dar labiau pagyvina, todėl jo nesinori prasukti.

Apibendrinimas: pakol kas duočiau 10/10, nuoširdžiai tikiuosi, kad taip ir liks iki pat galo. Nors aš senąjį FMA esu matęs du kartus, atrodytu jau bus viskas atsibodę, tačiau šis remeikas išties nudžiugino, keikviena serija kažkuo sugeba nustebinti, kadangi viskas interpretuota savaip, ir įvykiai vyksta skirtingais tempasi, tai suteikia stiprų naujumo pojūtį. Tai kviečiu visus senus ir jaunus FMA fanus griebti šį šedevrą, nesigailėsit ^_~.

Aprašymą paupdeitinsiu vėliau kai išeis paskutiniu epu lt subai...
    130
    5
    83.08%
    108
    4
    13.08%
    17
    3
    2.31%
    3
    2
    1.54%
    2
    1
    0%
    0
  • Aramix
    Surades gyvenima :D
    • 2009 06 23
    • 31

Dalykas kurį pamačius visai save įtikinau, kad čia ne tas pats senas FMA tai kai King Bratley kapojo Greed'a. Awesome

Comment

• Flare
      Naujokas

• 2007 11 14
      • 16

Brotherhood yra nesusijęs su pirmuoju FMA. Ten kūrėjai patys sukūrė maždaug nuo 20 ep'o savo istoriją, Brotherhood eina mangos istorijos keliais. Bet turiu pasakyti, jog esu nusivylęs šiek tiek Brotherhood - pernelyg greit vyksta veiksmas, kai kurios vietos yra iškerpamos iš mangos ir net drąsiai galiu sakyti, jog prie kai kurių mangos chapterių sėdėjau ilgiau nei prie vienos Brotherhood serijos...

Comment

• Wexus78
        Naujokas
        • 2010 02 20
        • 6

Sitas remeikas daug geresnis uz paprasta Fullmetal ,veiksmas vyksta daug greiciau ir tie bajeriai del jo ugio irgi neatsibostantys ,o del piesimo tai sitas irgi geresnis uz paprasta Fullmetal ir tikiuosi kad sitas anime nesibaigs su tuo "Father" mirtimi ,nes kiekviena serija itraukenti ne kaip kituose anime cia nekalba visa serija nereiksmingu dalyku kurie niekam neidomus ,o vyksta nuolatinis veiksmas.

Comment

• mariux9998
          Labas.

• 2008 06 20
          • 434

Geriausias mano matytas anime. Epiškumo kiekis tiesiog nerealus. Muzika vietoje ir laiku, išvystyti net ir šalutiniai veikėjai, siužetas išvystytas, o istorija - įdomi ir visada prikausto prie ekrano. Kiek skaitinėjau internete, pabaiga tokia pati, kaip ir manga. 10/10.
          P.S. Dabar laukime filmo!

Comment

• boogee woogee
            Naujokas
            • 2009 12 26
            • 1

Aww owari desu. Zannen, tačiau kaip visiem geriem dalykam lemta baigtis, taip ir Fullmetal Alchemist: Brotherhood baigiasi ties 64 epizodu. Giliausią įspūdį man palikęs anime. Girdėjau, kad kuriamas naujas filmas, looking forward to it.

Comment

• Jimmys
              Solitary man
              • 2010 07 09
              • 12

Na tikrai jau vienas iš geresnių paskutiniuoju metu matytų animu, pakankamai viską užbaigė, kaip filmo ir nereikėtų, tikiuosi, kad ateinantis filmas nebus - Back to Germany, na nebent jei visas filmas eitu apiė Hitler-chan gyvenima taba butu labai kawaii :3, rodytu kaip jis su tais kowai Juden kovoja ir kaip jis ikūrė kowai priešams tvirtovę Auschwitz į kurią jis juos ištėmė. Na baigiant nesamonęs tikrai abejoju kad reikėtų kokios tai side-story ar tai kokio prequal (na priešistorė būtu nebent apie Hohenhimo keliones, bet kažko labai įspūdingo abejoju ar būtu galima išgauti).
              O pačiam animu duočiau 8.5, tikrai vienas iš geresnių paskutinio laiko animu.

Comment

• Bardakas
                Žmogus Ne

• 2005 09 22
                • 1462

Na po labai ilgos pertraukos vėl ištekau pasižiūrėt anime ir kaip nekeista dėl bendro išprusimo ir palyginimo paėmiau FMA: Brotherhood. Anime visai neblogas, tiesa tas pats senojo FMA prieskonis vietomis leisdavo panuobodžiaut, bet bendras vaizdas net labai teigiamas. Istorija ištikrųjų nors ir panaši daugeliu atžvilgiu į pirmtaką, bet visiškai pasuko skirtinga kryptimi serijoms einant tolyn. Pradžioj buvo nuojauta, kad šitą pažiūrėjus bus didelis nusivylimas, maniau, kad daugelis serijų bus labai panašios į senąjį serialą, labai džiaugiuosi, kad klydau, o tai supykčiau jei tą patį tektų iš naujo peržiūrėt. Nors ir tai buvo kūrinys pagal manga darytas, personažai iš tos rytų šalies man visai nesižiūrėjo, jų alchemija pasirodė per daug atitrūkusi nuo vakarų ir nepaisant to, kad sužinojus iš kur ji pas juos atėjo nepaaiškina fakto kodėl ta sudievinta persona atnešusi alchemiją į Xing buvo tokia apgailėtina ne tik paskutinėse serijose, bet apskritai per visą anime. Žinoma dar vienas didelis minusas buvo dažnai absurdiškas altruistiškumas, tokie kvaili pasakymai kaip "Aš negaliu to panaudot, nes kažkas dėl to mirė" mane tiesiog žudydavo, ypač kai tai pakartojama po kelis kartus per seriją. Taip bandoma aišku protagonistą sušvelnint ir padaryt labiau patrauklų jaunesniems žiūrovams, bet matant kraujo klanus ir pasitelkiant logišką mąstymą, kad jei tie personažai būtų bent kartą pasitelkę į pagalbą priemones kurių atsisakydavo, tai tas visas košmaras būtų greičiau įveikiamas. Paskutinės serijos iš proto varė (blogąja prasme), vietomis baisiai ištęstai atrodė, o po to staiga kaip pylė, taip suskubino viską, kad nespėjau įsijaust į pagrindinį antagonistą ir jo kėslus ir jo sumenkintas personažas bei visa kulminacija stipriai nublanko prieš tai ne pagal manga kurtą FMA serialą.

Vienas keisčiau dalykų, kad daugeliui Brotherhood patinka labiau nei senas FMA vien dėl, kad pagal manga kurtas (vadinasi pagal originaliai planuotą istoriją), bet aš nesuprantu kodėl originalaus autoriaus istorija turi būti viršesnė už tai ką sukūrė studija pagal save? Ar čia kažkokia auksinė taisyklė, kad originalas nepaisant jo pateikimo turi visada būti geresnis už adekvatų perdirbinį ar tiesiog padarymą, žinant, kad senos serijos buvo sukurtos nežinant kaip baigsis originali FMA manga? Man atvirai pasakius labiau patiko senasis FMA, jis bvuo daug mistiškesnis, emociškai stipresnis, netgi logiškesnis, personažai šalčiau reaguodavo į situacijas ir visa baigtis buvo tokia netikėta, kad iki šiol užgniaužia kvapą prisiminus.

Spoiler Alert jei ką:
                Spoileris:

Man taip nelabai patiko viso Pasaulio išdėstymas naujame anime, o tiksliau erdvės kurioje personažai veikė. Naujojo anime aplinka buvo daug statiškesnė ir vientisa, atrodė, kad kiekviena skirtinga orui teritorija yra vos už poros kilometrų, taip pat pagrindinio priešo irštva tokią nyki ir neįdomi, pritrūko kažkokio originalumo mangos autoriui. O dabar pažvelkim į senojo FMA aplinką, viskas atrodė, kad tikrai turi milžiniškus atstumus, jautėsi, kad keliaujam ir siekiama tikslo pereinant didžiausius sunkumus. Paminėkim ir pagrindinių priešų taip sakant "štabą" - prakeiktas miestas po žeme, ar gali būti kiečiau?
                Taip pat, istorija kaip atsirado homunkulai ir Hohenheimo gyvenimo istorija atrodė daug įdomesnė senajame FMA vėlgi, mistika ir neviltis čia per kraštus tiesiog liejasi. Naujajame, na, homunkulo istorija įdomi taip pat, bet Hohenheimo personažas čia visiškai sumenkinamas kas man nelabai patiko, taip pat pačio homunkulo atsiradimas ir jo istorija man būtų buvęs daug įdomesnis jei būtų suteikta daugiau dėmesio į jo plėtrą, o nepalikus gabalais išmėtytą istoriją sukištą į vieną epizodą. Jo septyni homunkulai parankiniai - septynios nuodėmės, kai vienas iš personažų tai suvokia kažkur link galo atrodė šiek tiek juokinga ir aišku nepaisant jų vardų tai tiesiog eilinė klišė. Vienintelis kietai pateiktas homunkulas šį kartą buvo Envy, daug geriau žiūrėjosi nei drakonas senajame, už tai pliusą duodam.
                Spoilas baigėsi.

Aišku galėčiau tęst ir tęst. Nors aš pagrindę miniu vien minusus lygindamas Brotherhoood su senom serijom, negalėčiau visgi pasakyt, kad šis anime yra blogas, tiesiog jis man gerokai nusileidžia prieš pirmtaką. Bet jei žiūrėčiau atskiriau, nelyginant su senom serijom, tai galėčiau paminėt, kad istorija įdomi, intriguojanti ir prikaustanti iki pat paskutinių serijų minučių. Turime du panašius anime su skirtingom pabaigom, manau ir iš vieno ir iš kito gavom daugiau įdomumo nei nusivylimo. Tad šį anime vertinau 8/10 arba 4/5. Įdomus, su keliais minusais.
                Maybe on Earth, Maybe in the Future
                sigpic
                Kurokawa idėjinis lyderis
                Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                  • 2910

Niekad nebuvau FMA gerbėjas. Tokiu netapau ir po šio serialo. Taip, jis kitoks, bet iš esmės su tais pačiais trūkumais, prie kurių prisidėjo ir keletas naujų. Kadangi siužetas eina griežtai (?) pagal manga tai jis tapo vientisesnis, bet kartu ir labiau shouneniškas ir nelogiškas. Skylių čia pilna, o viskas susivedė į dar vieną skruzdėlių kovą su drambliu. Serialas surimtėjo, bet tada vaikučiai visiškai iškrito iš konteksto. Kaip Bardakas ir minėjo, kraujo upės ir lavonų kalnai, o vaikai švarūs ir balti kaip angeliukai. Kūrėjai žiūrovą laiko visišku idiotu. Kaip kitaip galima paaiškinti priminimus kiekvienoje serijoje apie brolių tikslą? Nervino žiauriai, taip ir norėjosi šaukti "Atsimenu aš, atsimenu!!!! Visi išmoko teleportacijos burtus ir sugeba vos ne akimirksniu atsirasti belekur. Tai visiškai užmuša pasaulio didingumą, atrodo lyg vaikučiai žaistų smėlio dėžėje. Kažkokio labai jau didelio piešimo pagerėjimo nepastebėjau. Na taip, gal truputi ir geriau, bet pvz. kova laboratorijoje su šarvais buvo prastesnė nei originale. Aišku buvo ir pliusų. Mustangas nerealiai kietas. Jei jis būtų pagrindiniame vaidmenyje...... Daug geriau atskleisti homunkulai. Pasirodo jie ne šeip pabaisos, bet kartu ir visai žmogiški. Pabaiga, nors ir banali, bet aiški ir suprantama, o tokias aš mėgstu. Atsirado lašelis romantikos, o jau tas prisipažinimas.....originalu....

FMA taip ir liko kreivu serialu, nei žuvis nei mėsa. Vaikučiai bus patenkinti, o aš net ir pykti negaliu. Jie gi yra tikslinė auditorija, o mano, senio, balsas į dangų nenueis.
                  Paskutinis pakeitimas nuo amidau; 2010-08-05, 20:49.

Comment

• Evil_of_Darknesz
                    Suicide is painless...

• 2006 04 09
                    • 998

Pažiūrėjęs pirmąsias serijas, galvojau, kad bus remake'as, todėl žadėjau mesti, bet geras draugas (google) pasakė, kad remake'intos bus tik kelios serijos, todėl nemečiau. Pradžia žiūrėjosi sunkokai, nes nelabai patiko perdarytos serijos, mano nuomone, orginalios buvo geresnės. Serijalo vidurys labiausiai patiko, tikriausiai todėl, kad buvo pristatomi nauji veikėjai ir Alfonsas
                    Spoileris:
                    galėjo naudoti alchemiją, kaip Edas
                    . Į galą truputį suprastėjo, su ištęstomis kovomis, tarp 2 frontų ir banalia pabaiga, pirmojo FMA pabaiga buvo geresnė.

Palyginimas FMA ir FMA: B: In FMA: B personažų animacija tikrai pagerėjo, bet aplinkos ryškiai suprastėjo (durys ir sienos nupieštos kreivai...); FMA: B OST daug prastesnis, nei jo pirmtako,
                    Spoileris:
                    remake'as mažiau tragiškas, jame daug mažiau pagrindinių veikėjų mirčių, kas man nelabai patiko

Galutinis vertinimas: 8/10 Pirmasis FMA labiau patiko.
                    P.S.
                    Spoileris:
                    Man atrodo, kad autorius piešdamas King Bradley atsižvelgė į šį padarą
                    Paskutinis pakeitimas nuo Evil_of_Darknesz; 2010-08-17, 19:15.

Comment

• Zx-Shade
                      digital existence

• 2009 03 14
                      • 725

Pirmas epizodas, svelniai pasakius buvo TRGISKAS xD pamenu tik pradejo leisti sita anime iskart paziurejau pirma epizoda ir padariau pertrauka iki pat dabar xDNa ka zinau, atsisiunciau, paziurejau ir galiu pasakyti kad remake'as tikrai labai suzavejo. Jame viskas labiau isaiskinama ir ispleciama negu senajame fma. Tas man labai patiko.

Comment

• Mao
                        a.k.a. Lzq

• 2006 07 25
                        • 223

vienas geriausių matytų anime. Absoliučiai neturiu prie ko prisikabint, nebent kad mane paliko norintį dar. :/ in a word... perfect. 10/10.

P.S. Greed ir šitam FMA pats kiečiausias veikėjas.x]
                        I, GARLAND, WILL KNOCK YOU ALL DOWN!

Comment

• daimonass
                          Forumo vilkas

• 2008 12 08
                          • 354

Na taip Anime vienas iš geresniu matytų, nors man asmeniškai toli gražu negeriausias
                          Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

Comment

• Necro
                            Naujokas
                            • 2010 08 20
                            • 5

Įdomus visai anime. Maniau kad cia koks tesinys pirmo FMA bet pirma epa pažiurėjes supratau kad visai kita istorija.
                            I love my computer because anime lives in it.

Comment

• Semashke
                              U can call me Sema

• 2009 01 16
                              • 425

Katik baigiau žiūrėti ir likau 100% patenkinta. *u* Patiko naujasis piešimas, muštynės, siužetas pagal mangą , o ne iškraipytas kažkieno, and that's that Su praeitu FMA net nelyginsiu, Brotherhood patiko 100x labiau
                              semashke.deviantart.com BLACKOUT

Comment

Working...