Boogiepop Phantom

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    Boogiepop Phantom

    Boogiepop Phantom
    ブギーポップは笑わない


    Transliacija: nuo 2000-01-05 iki 2000-03-22
    Režisierius: Takashi Watanabe
    Studijos: Madhouse, The Right Stuf International
    Žanrai: Siaubas, Psichologinis, Antgamtinės galios
    Trukmė: 12 TV x 24 min.
    ANN reitingas: 7.51
    AniDB reitingas: 7.38
    Amžiaus cenzas: R+ [17+]

    YouTube resursai:
    Traileris OP ED AMV AMV

    Papildomos nuorodos:


    Istorija klostosi bevardžiame Japonijos mieste, kuriame prieš penkerius metus siautėjo paslaptingas serijinis žudikas, o prieš mėnesį netikėtai naktinį dangų perskrodė milžiniška šviesos kolona. Boogiepop Phantom dar vadinama Mirties angelu, seka miesto gyventojus, daugiausia vietinės mokyklos moksleivius, kurie yra šviesos kolonos ar ar jos pasekmių liudininkai. Netrukus paslaptingomis aplinkybėmis ima dingti mokiniai, kaltė dėl šių dingimų verčiama legendomis apipintam, paslaptingajam, Boogiepop.

    Labai vykusiai perteiktas haliucinacijų pasaulis, ir jame paskendę žmonės, jų poelgiai nenuspėjami ir prieštarauja logikai, žvilgsniai, kalba ir veido išraiškos, atrodo ypač realiai. Nuo tikrovės atitrūkę iš pirmo žvilgsnio normalūs žmonės laikui bėgant ima elgtis keistai, maišydami realų pasaulį su savo fantazijomis, taip kenkdami sau ir aplinkiniams. Tačiau jie nieko negali padaryti, nes iki tokios būsenos juos atveda, išpaslaptingojo šviesos stulpo gimę padarai, kurie paslapčia ima reikštis mieste, smarkiai įtakodami ir keisdami niekuo neišsiskiriančių žmonių gyvenimus.

    Kiekvienas epizodas koncentruojasi ties skirtingais charakteriais, nors kai kurie charakteriai ir trumpai dalyvauja svarbiausiuose anime įvykiuose. Dėl šios priežasties, nemažai scenų stebimos po kelis kartus, tačiau ta nėra blogai, nes viską matome iš skirtingų perspektyvų, o tai atskleidžia dar daugiau siužeto vingrybių. Taip pat kai kurie epizodai iš pirmo žvilgsnio apsirodo nevietoje ir ne laiku, tačiau tolimesnėse serijose jie suteikia nemažai svarbios informacijos, kuri atskleidžia kai kuriuos faktus, tolimsn4je istorijos eigoje.

    Pradėjus žiūrėti šį anime, pirmiausiai į akis krenta neįprastas piešimo perteikimo stilius, kuris naudojamas visuose epuose iškyrus paskutinį. Šio stiliaus esmė, labai pažeminta spalvų paletė sujungta su vinjetavimas efektu, kitaip ekrano kampai patamsinami. Toks vaizdavimo būdas suteikia dar didesnio slegiančio paslaptingumo ir niūrumo, kuris labai išryškėja, kai palygini su paskutinio epizodo spalvingumu. Pats piešimo stilius šiek tiek primena tokius "perliukus" kaip Paranoia Agent ir Texhnolyze.
    Slegiančią atmosferą taip pat labai stipriai įtakoja ir garso takelis, kuris pasižymi dideliu originalumu. Jau nuo pirmųjų, susipažinimo su šiuo anime, minučių, aiškiai pastebimas, skambančios muzikos neįprastumas, kiekviename epizode, išgirtame vis kažką naujo,tai lemia paltus žanrų pasirinkimas garso takelyje, čia rasime nuo elektroninės muzikos iki neaiškios kilmės garsų kurie stipriai paryškina vykstančių įvykius. OP išlaiko tokį pat piešimą ir yra toks pat tamsus, kaip ir pats anime. ED labai paprastas, rodomi kadrai iš pasibaigusio epizodo, o šalia jų eina titrai. Tiesa kartais gali išgąsdinti staigus perėjimas prie ED, nes jame skambanti daina prasideda labai netikėtai.


    Apibendrinimas: Išties puikus anime, pasiūlantis slegiančią ir niūrią atmosferą, kuri puikiai perteikia visas istorijos vingrybes, neįprastas serijų išdėstymas ir palaipsninis įvykių atskleidimas suteikia žymiai daugiau malonumo žiūrėti, nei įprastas linijinis. Nors pradžioje ir sunkoka susigaudyti kas vyksta, bet netrukus pajunti, kad nori sužinoti dar ir dar taip su kiekvienu epu gauni vis daugiau informacijos, kuri padeda išnarplioti vis daugiau mažyčių istorijų, kurios tarpusavyje, priešingai nei galima pagalvoti iš pirmo žvilgsnio, labai susijusios ir viena kaitą papildo. Duodu 10/10. Jei norit ko nors netradiciško ir "kalančio" per smegenis, šis anime jums.



    Spoileris:
    Sųstis:
    Torrent
    21
    5
    47.62%
    10
    4
    33.33%
    7
    3
    14.29%
    3
    2
    4.76%
    1
    1
    0%
    0
  • Bardakas
    Žmogus Ne





    • 2005 09 22
    • 1462

    #2
    Tik kelis epus sužiūrėjau, nes nors man ir patinka tokio tipo anime, tačiau šis nesusikramtė taip skaniai. Kiek nykokas, nuobodokas ir piešimas nežavintis.
    Šiaip ar taip nežinau kaip jį dabar žiūrėčiau, nes pirmą kart parsipūčiau gal prieš kokius 3-4 metus ir buvo gan sunku sekt siužeta. 3/5 už scenarijaus idėja pačią, nes visa kita netiko.
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

    Comment

    • shyliz
      Dreamer

      • 2009 02 18
      • 68

      #3
      O man tai piesimas visai nieko , tiesiog zanras man neitin... Na nepaziurejus visko nesuzynosim...

      Comment

      • guess
        Naujokas
        • 2009 03 04
        • 15

        #4
        teko perziuret si anime , ir isesmes niuriai neidomus kai kuriomis vietomis , negaunasi kad turi datemt iki seriju galu ir suprast esme o siaip idomi ideja

        Comment

        • civer
          Inspire to conspire


          • 2006 12 05
          • 92

          #5
          Senai ziurejau ir ispudi gera paliko. 5 tikrai negaila
          What if all the world's inside of your head?
          Just creations of your own
          Your devils and your gods all the living and the dead
          And you're really all alone...

          Comment

          • Lelouch
            NoN Stopas

            • 2009 12 17
            • 29

            #6
            Geras anime nors ir niurokas 5/5

            Comment

            Working...