The Sky Crawlers

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    The Sky Crawlers

    スカイ・クロラ
    The Sky Crawlers


    Metai: 2008
    Žanrai: karinis, drama, psichologinis, romantika
    Studija: Production I.G
    Režisierius: Mamoru Oshii
    Istorijos autorius: Hiroshi Mori
    Formatas: Filmas 121 min

    Nuorodos:
    AniDB || ANN || AnimeNFO || Oficialus puslapis || Traileris

    Įžanga:
    Mamoru Oshii aišku daugelis pažįstam, bei Ghost In The Shell matę esam. Tai va, žmogus sukurė kitą - jau dabartiniam laikui apdovanojimų prisirinkusį anime filmą – Sky Crawlers. Veiksmas vyksta atlernatyviame istoriniame laikotarpyje. Žmonijai pavyko sustabdyti karus, bet pasirodo nebūtų žmonės žmonėmis, jei nebūtų reikmės karui. Todėl šis atgimsta kaip tam tikras begalinis brutalus karinis šou, rodomas visuomenei. Karas vyksta tarp dviejų kompanijų Rostock ir Lautern. Specialiai karui genetinės technologijos dėka yra sukuriami amžini paaugliai kariai – „kildren“, galintys mirti tik kovoje. Vienas iš tokių – Kannami Yuichi atvyksta į atokesnę Urisu karine oro bazę pakeistį mirusio lakūno.




    Istorija:
    Vaikinas nelabai ką teprisimena apie save. Vieninteliai du dalykai kuriuos jis tikrai žino – tai, kad jis yra vienas iš „kildren“ karių ir kaip meistriškai valdyti lėktuvą. Bazėje Yuichi susipažįsta su jos viršininke - Kusanagi Suito, taipogi viena iš “kildren” karių, anksčiau irgi buvusi lakūne. Bandydamas sužinoti apie mirusį pilotą, kurį jis pakeitė, vaikinas taip nieko ir neišsiaiškina, nes tema yra ignoruojama ir viršininkės, ir kito bazės personalo. Su laiku santykiai tarp Yuichi ir Suito pradeda klostytis geriau, bet „kildren“ prigimtis pasirodo žaidžia su jais visai nemalonų žaidimą.



    Iš animacijos, piešimo ar garso atlikimo pusės filmas tiesiog nuostabus. Labai detalūs oro mūšiai šaudymas, sprogimai, užsidegimai ir t.t. – ir visa tai ne ką mažiau detalesnėje aplinkoje (pagirtinas net ir detalus žemės ar jūrų vaizdas iš lėktuvo skrydžio aukščio). Animatoriai tikrai padirbėjo iš peties, nenuostabu kad viskas taip tikroviškai ir dinamiškai atrodo. Jei kalbėt vien apie lėktuvų kovas, tai jų režisūra aukštumoj, lenkia ir įspūdingas Macross Zero oro batalijas. Veikėjų piešimas tiesa viso to fone, kažkiek blankesnis, bet daugiau nei patenkinamas. Kas dėl garso, tai sprogimai, lėktuvų praskridimai ir šiaip kovos garsai skamba puikiai – vien jų pagalba meistriškai yra sudaroma gręsiančios, vykstančios ar įvykusios kovos nuotaika.
    Jei kalbėti apie istorijos ir veikėjų vystymą, tai šis yra deramai lėtas. Nes norima sukelti gilesnių minčių apie karą, jo ciklą ir prasmę žmonijai. Įtin pamalonina tas, kad veikėjai, nepaisant savo paaugliškos išvaizdos, nėra naujokai karo reikaluose ir tas, kad filme nėra kaip daugelyje kitų karinių ir nelabai animų erzinančios dramos kėlimo lygioj vietoj. Viskas vyksta daug naturaliau, veikėjams nereikia burnoti ir plėstis apie tai, kas vyksta. Vienas kitą supranta puikiai iš pusės žodžio – parodoma ir kažkokia gyvenimiška (kaip nebūdingai gal skambėtų kildren kariams), ir kariška patirtis.



    Kitas reikalas yra filmo idėja, karo atvaizdavimas. Būtų jis manau ne ką prastęsnis ir be “kildren” karių vystymo, dėl kurio galima skirti anime į dvi puses: įvadinę, kur yra susipažįstama su karine oro baze ir veikėjais, bei antrą, kurioje jau labiau pradedama vystyti karo kaip naturalaus žmonijai dalyko idėja. Pasakoma, kad karas yra vos ne kaip žaidimas žmonėms, nuolat restartuojamas ir pergyvenamas, nes tik taip žmonės patvirtina savo egzistavimą. Viltį kažką pakeisti turi retas žmogus. Tas aišku įtin atspindima ir pagrindinių veikėjų santykiuose. O ta “kildren” karių idėja įgauna dar daugiau prasmės – kam ‘žaidžiančiam’ begalinį karą žmogui virsti tikru suaugusiu, jei jis gali bet kuriuo metu mirti. Beje, nėra (ir gerai, kad nėra) daromas akcentas, kad kažkas yra žutbūt ginama ar už kažką kariaujama. Priešas čia yra tik tam, kad būtų prieš ką kariaut. Kaip minėta - nėra perdėto dramatizmo, apeliuojančio į kažkokius stereotipinius žiūrovų jausmus.


    Apibendrinant – vienas iš puikiausių matytų karinių anime. Kodėl – nes nebuvo žiūrint visai nieko, kas kažkiek erzintų ar nepatiktų. Techninė pusė – nuostabi, veikėjų vystymas ir charakteriai – naturalūs, pati istorija – su gilia mintim, paliekančia žmogų pražiūrėjus dar gerokai pamastyt, o ne šokt prie kitų reikalų. Žodžiu - rimtas animacinis bei karinio žanro darbas.
    Siųstis: Linkomanija

    Screenshots:
    Spoileris:


    95
    5
    57.89%
    55
    4
    25.26%
    24
    3
    12.63%
    12
    2
    3.16%
    3
    1
    1.05%
    1
  • Izzo
    one vs all, DIE AZ!



    • 2007 02 25
    • 1530

    #2
    Girdėjau AZsubs vers, tai palauksiu lietuviškai
    Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2009-03-04, 01:56.
    SCREW YOU, PEOPLE!

    Comment

    • technotrach
      mors ultima ratio

      • 2006 03 06
      • 218

      #3
      kaip minėta lėtokas ir gražus akiai anime. šiek tiek keista, kad tiek mažai romantikos, ypač kyla mintis lyginti su Voices of a Distant Star. kita vertus, militarizmas ir romantika nelabai tarpusavyje dera, tad pasirinktas dramos žanras atrodo kur kas logiškiau. įdomu būtu sužinot koks Europos miestas vaizduojamas, atrodo lyg ir lenkų ar čekų. nepatingėkit palaukt pabaigoj galo, filmas su aktorių titrais nesibaigia
      Skaitoma manga

      Comment

      • HajiHaji
        月の詩

        • 2006 11 27
        • 113

        #4
        Nezinau kodel, bet mane dangaus tema nuo seno traukia (turbut studio ghibli itaka), todel tuoj pat siunciuosi. na ir pats siuzetas skamba gan viliojanciai. nekantraujam : ]

        Comment

        • ForestTiger
          Me cool!

          • 2009 01 06
          • 101

          #5
          Suuuuuuper!! Nuo pat pradžios pritraukia prie ekrano ir neleidžia atsiplėšti, įpač sužavėjo oro mūšiai, labai efektingi . Įgarsinimas man patiko, vietomis malonūs šiurpuliukai per nugarą nueidavo . O dėl istorijos vystymo, taip istorija gal šiek tiek lėtokai vystoma, bet pvz mane pabaiga biški nustebino, nes ji buvo visiškai kitokia, nei tikėjaus
          Žiūrim į avatarą!

          Comment

          • Izzo
            one vs all, DIE AZ!



            • 2007 02 25
            • 1530

            #6
            Pažiūrėjau ir aš pagaliau ir ką galiu pasakyti, kad tikėjaus kažko kiek gilesnio, labiau sukrečiančio ir painesnio. Ką gavau? Plaukiantį linijinį siužetą, gan neblogai besivystančius veikėjus, karo žaidimą, ko nesupratau per visą anime, tik paskaitęs Sable aprašymą, ir nesveikai realistišką piešimą ir oro mūšius. Deja šis anime daugiau labiau didelis blizgutis, negu kažkas labai gilaus ir pribloškiančio, nes kaip jau sakiau, apart techninės pusės, nieks čia labiau ir nesužavėjo. Na okey okey, ta nauja pilotė su kasele buvo kawaii šiaip 4/5

            Tiesa, pamiršau pasakyti, kad man kažkaip nepavyko pajausti skrydžio, kažkaip atmosfera nedaplaukė iki manęs. Deja.
            Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2009-03-14, 23:28.
            SCREW YOU, PEOPLE!

            Comment

            • DStalker
              Kuroi kenshi


              • 2007 04 16
              • 190

              #7
              Deja, bet turiu pritarti Izzo. Prisipažinsiu net ir piešimas užkliuvo, na scenos su CG, visa technika ir mūšiai bei kraštovaizdžiai tikrai puikiai ir gan realistiškai padaryti ir jiems priekaištų neturiu, bet vat veikėjų dizainas(ir piešimas ir judėjimo animacija) man asmeniškai nepatiko, kažkoks nepastovus - vienur atrodo geresnis kitur suprastėja. Jei čia specialiai buvotokia idėja, tai ji man nepatiko. Pastebėjau, kad jau kurį laiką vyrauja tendencija tarsi atskirti žmonių dizainą nuo aplinkos bet dažnai tas ne taip kliūva kaip šį kartą.
              Kalbant apie siužetą ir istorijos plėtojimą jau vien tai, kad vos ištvėriau iki galo, mano nuomone pliuso neprideda. Minčių čia gal ir neblogų yra, bet jos atrodo nepakankamai išplėtotos ar labai užslėptos. Yra aišku ir daugiau sunkių anime kuriuos sunku peržiūrėti, bet jie mano nuomone bent jau buvo geriau išbaigti. Duočiau turbūt 7/10, o vat penkiabalėje sistemoje 3 atrodo per mažai, tuo tarpu 4 duoti nekyla ranka.

              Comment

              • Hikari_
                Mental

                • 2008 02 27
                • 981

                #8
                Ir vel likau nusivylusi, nes laaaabai laukiau sio anime Prasideda niekuo ir baigiasi niekuo.. Be rysio kazkoks...

                Comment

                • dArt
                  Rimtas forumo narys

                  • 2006 12 23
                  • 134

                  #9
                  Manes irgi visai nesužavėjo.

                  Veiksmas vystomas labai lėtai. Nuobodu žiūrėti kaip kažkas skrenda, eina, stovi ir panašiai. Veikėjai irgi nuobodus (suprantu kad jie ir turėjo tokie būti).

                  Kažkokios viską siejančios istorijos irgi nematau. Yra tik kelios labiau filosofinės įdėjos (kareivių kūrimas (klonavimas ar reinkarnavimas), karo prasmė), bet ir į jas tik užuominos. Reikia suprasti kad viską suvokti paliekama žiūrovui, bet nelabai ką ten yra suvokti.

                  Yra keltas gilesnių dialogų per kuriuos atskleidžiamos pagrindinės idėjos. Bet ir tai ten nelabai daugiau negu šitame aprašyme ar mano duotame frostii pristatyme pasakoma.

                  3. ir tai dar dvejojau ar 2 ar 3 duoti.

                  Frostii filmo pristatymas.
                  Spoileris:

                  “Have you ever wanted to be reincarnated?”

                  That is the question that Oshii Mamoru, the creator of the film, asks the viewer in the movie posters, DVD packages, etc. But that is not the real question. If you ever had that chance, what would you do? When you find out that you end up doing the exact same thing in every life you get, how would you react? These human-like species called Kildren, the byproduct of medical research, live eternally as adolescents. They live forever as pilots in the cruel game of war created by grown-ups. Some enjoy the situation to its full. Some say it’s just a job and go on with their lives. Some get hopelessly confused by their own fate. Life after life.

                  If you are looking for some war-bird action film, this may not satisfy your hunger. If you are looking for some happy film, this is not it. It is a somewhat depressing, yet beautiful rendition of a never-ending story, originally crafted by the popular novelist Mori Hiroshi, brought to film life by, as I’ve mentioned earlier, the master anime director Oshii Mamoru. You’re in for a flight that you will not forget for weeks, if not for lives.

                  Comment

                  • slicKrox
                    Catching some Zzzzs...




                    • 2012 08 01
                    • 2161

                    #10

                    Nuostabus kūrinis ir nors jo laukiau jau senai, ir iš anksto nemažai žinojau, bet visgi per visą filmo eigą nenutuokiau ko iš jo tikėtis. Visko nei per daug, nei per mažai bei tas natūralumas, rutina, bei savotiška neįprasta atmosfera labai pakeri, kuri žiūrovą tarsi pasodina į valtelę ir plukdo ramia seklaus upelio srove po žmogui dar nematytą žemę. Kažką esu anksčiau patyręs, kai kažkadaise matytas GITS filmas. Ko ir galima buvo tikėtis iš Mamoru Oshii, gan neįprastas žanrų bei istorijos pateikimas.

                    Piešimas, ypač aplinka, gamta, dangus, jūra, kompiuterinės grafikos modeliai, kovos, kartais atrodo net revoliucingam lygyje, kadangi kai ko anksčiau anime animacijoje neteko matyti. Visgi, man iš pradžių taip pat kliuvo, kad veikėjams kartais trūksta išraiškingumo, dėl jų savotiško piešimo stiliaus, bet gal tai specialiai, norint pasiekt kažko nestandartinio, nes visgi visi personažai ir buvo vaizduojami lėlių vaidmenyje.

                    Labai aukštame lygyje ir šio anime garsas, garso takelis ir ypač įgarsinimas. Buvo tiesiog malonu klausyti kiekvieno personažo.

                    Filmas nenuvylė ir gavau iš jo tai, ko mažiausiai ir tikėjausi. Savotiškas ir neįprastas persipynęs dežavu, kuriame yra vaizduojamas lyg pasakų namelis iš kurio nerandamas išėjimas ir kurį neįmanoma sugriauti. Po tokių kūrinių ir ėmiau žavėtis anime. Vertinčiau ~8.5-9
                    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2014-07-27, 19:49.

                    Comment

                    • FainaruFantaji
                      Cyber Snake

                      • 2007 04 28
                      • 579

                      #11
                      Kaip ir daug kas laukiau šio kūrinio labai labai. Pradžioje domėjausi kūrimo eiga, vėliau mečiau ir visai pamečiau apie ką turės būti visas šis reikalas. Galbūt dėl tos priežasties gavau daugiau nei tikėjausi.

                      Autorius Sable
                      Beje, nėra (ir gerai, kad nėra) daromas akcentas, kad kažkas yra žutbūt ginama ar už kažką kariaujama. Priešas čia yra tik tam, kad būtų prieš ką kariaut.
                      Tai, mano manymu, buvo tiesiog puiku. Vietoje to kad būtų reikalas galvoti ar teisi viena pusė, ar kita, žiūrovas turėjo galimybę sutelkti dėmesį į lėtai plaukiantį siužetą ir pajusti jį iki galo.
                      The Sky Crawlers turi visko po truputį, nepermažai ir neperdaug.
                      Veikėjų piešimas tikrai blankokas, bet bendram kontekste atrodė gerai, pernelyg išraiškingi ir spalvoti veikėjai netgi būtų 'pražudę' dalį atmosferos, po truputi lipdomos filmo eigoje. CG nuostabiai suderėjo su viskuo, tokį gerą kompiuterinės ir tradicinės grafikos suderėjimą teko matyti tik GITS: Innocence ir Blue Submarine no.6.
                      Garso takelis yra geras, bet iš Kenji Kawai tikėjaus daugiau. Visgi 1995 GITS garso takelis laimi prieš TSC muziką. Įgarsinimas tikrai puikus, kiek teko girdėti buvo pasirinkti mažiau patyrę seiyu, ko Oshii paprastai nedaro, bet savo darbą jie atliko puikiai.
                      Beje ar tik man pasirodė, kad Suito Kusanagi dizainas kiek panašus į Motoko pirmąjame GITS filme? Pavardės ir tokios pačios...
                      Manęs taip pat nepaliko apvilto. Be pradžios ir be pabaigos, bet tuo pačiu išbaigtas, The Sky Crawlers iš manęs gauna riebų devynetą, o penkiabalėje sistemoje - penkis.



                      Working underground.

                      Comment

                      • epas
                        Narys


                        • 2005 08 12
                        • 83

                        #12
                        Stebejau si anime 3 vakaro po truputi, nes imdavo miegas vakare po darbu. Piesimas detalus, viskas gan naturaliai atrodo, nors kita vertus, dabar tuom pasizymi begale sukurtu anime. Lektuvu kovos, bene, pats geriausias sio anime bruozas, nors ju buvo nedaug, taciau labai detaliai atliktos. Siuzetas..hm.. ta keista meiles istorija su karo prieskoniais...nieko mandro...jei atvirai, iki galo taip ir nesupratau, kai kuriu pagrindiniu veikeju poelgiu. Bei pabaiga, lyg ir gerai buvo ja taip uzbaigt (patogu kurejams), bet jau tokios pabaigos nebestebina, buvo galima numatyt tokia veiksmu seka. As kai renkuos anime, visada tikiuos kazko tokio, ko anksciau dar nemaciau. Del to visada yra intriga, bet kai pasiziuri savo pasirinkima, kartais tenka nusivilt arba buna nepateisinti lukesciai. Vienas is tokiu pasirinkimu ir yra The Sky Crawlers. Verdiktas: tik tai 3 balai...

                        Comment

                        • Pytaciokas
                          Nebuk kvailas 0_o
                          • 2009 03 31
                          • 15

                          #13
                          Tema tikrai nebloga,musiai ispudingi bet noretusi kasko daugiau,jausmas lyg kaskas butu like nutyleta...
                          Piuuuum

                          Comment

                          • slicKrox
                            Catching some Zzzzs...




                            • 2012 08 01
                            • 2161

                            #14
                            Keista, kad šiame anime nebuvo vaizduojami 2‘o pasaulinio karo japonų naikintuvai, kurie tuo laikotarpiu buvo vieni iš geriausių ir kovojo su amerikiečiais, kaip lygūs su lygiais. Todėl nusprendžiau šiek tiek pasidomėt ir likau nustebintas, nes iki šios dienos maniau, kad šiame anime vaizduojamų naikintuvų dizainas yra autorių vaizduotės vaisius, bet pasirodo, kad ekstravagantiško dizaino naikintuvas iš tiesų egzistavo ir buvo sukurtas japonų, Antrojo pasaulinio karo pabaigoje.

                            Šio naikintuvo prototipas, J7W2 „Shinden“, buvo pakilęs į orą, bet gaila taip ir liko prototipu. Manoma, kad jei japonai jį būtų sukūrę šiek tiek anksčiau, kadangi tuo metu šis lėktuvas pasižimėjo gan neįprastom ir tuo metu nauojom aerodinaminėm savybėm, Antro pasaulinio karo baigtis galbūt būtų visai kitokia. Amerikiečiai yra užgrobę vieną iš prototipų, kai išsilaipino vienoje iš Japonijos salų, kuris šiuo metu puikuojasi „Pima Air & Space Museum“ muziejuje Arizonoje.



                            Autorius epas
                            Stebejau si anime 3 vakaro po truputi, nes imdavo miegas vakare po darbu. Siuzetas..hm.. ta keista meiles istorija su karo prieskoniais...nieko mandro...jei atvirai, iki galo taip ir nesupratau, kai kuriu pagrindiniu veikeju poelgiu Verdiktas: tik tai 3 balai...
                            Iš tiesų, man kažkiek juokingi tokie komentarai. Reikėjo šį filmą žiūrėti per septynis vakarus ir tuomet tikrai viską būtum "supratęs". O šiaip, jei esi susipažinęs su šio anime kūrėjais, galima buvo išanksto nusiteikt kažkam panašaus.
                            Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-04-04, 22:21.

                            Comment

                            • ForestTiger
                              Me cool!

                              • 2009 01 06
                              • 101

                              #15
                              Autorius slicKrox
                              Keista, kad šiame anime nebuvo vaizduojami 2‘o pasaulinio karo japonų naikintuvai, kurie tuo laikotarpiu buvo vieni iš geriausių ir kovojo su amerikiečiais, kaip lygūs su lygiais. Todėl nusprendžiau šiek tiek pasidomėt ir likau nustebintas, nes iki šios dienos maniau, kad šiame anime vaizduojamų naikintuvų dizainas yra autorių vaisius, bet pasirodo, kad ekstravagantiško dizaino naikintuvas iš tiesų egzistavo ir buvo sukurtas japonų, Antrojo pasaulinio karo pabaigoje.

                              Šio naikintuvo prototipas, J7W2 „Shinden“, buvo pakilęs į orą, bet gaila taip ir liko prototipu. Manoma, kad jei japonai jį būtų sukūrę šiek tiek anksčiau, kadangi tuo metu šis lėktuvas pasižimėjo gan neįprastom ir tuo metu nauojom aerodinaminėm savybėm, Antro pasaulinio karo baigtis galbūt būtų visai kitokia. Amerikiečiai yra užgrobę vieną iš prototipų, kai išsilaipino vienoje iš Japonijos salų, kuris šiuo metu puikuojasi „Pima Air & Space Museum“ muziejuje Arizonoje.

                              Spoileris:



                              Wow! Ir aš tikrai negalvojau, kad tokie naikintuvai egzistuoja, vis dėlto likau tikrai nustebintas, šiaip antrojo pasaulinio karo metais jo pagrindinis išskirtinumas buvo tame, kad varantysis sraigtas buvo gale, o ne priekyje, kaip įprasta, na, bet čia nesvarbu, nes jau pradėjau offtopic'a varyt
                              Žiūrim į avatarą!

                              Comment

                              Working...