Robot Carnival - 1987

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Robot Carnival - 1987

    Robot Carnival
    Nukeliaukim ten, kur laikas sustoja...


    Režisieriai: Fukushima; Otomo
    Studija: APPP, Trans Arts
    Žanrai: mokslinė fantastika, drama, fantazija, nuotykiai
    Panašūs anime: Memories, Battle Angel Alita,
    Premjera: 1987-07-21
    ANN reitingas: 7.6/10
    Trukmė: 91min. filmas

    The Thin Ice & Good bye blue sky (AMV)




    Aprašymas: 9‘iems tų metų garsiausiems ir talentingiausiems režisieriams ir animatoriams buvo duota užduotis sukurti trumpas istorijas, kuriuose dominuotu robotų tematika. Viena iš garsesnių pavardžių šiame sąraše yra AKIRA autorius, režisierius ir dalininkas Katsuhiro Otomo. Išties žiūrint šį anime jaučiamas labai didelis šio žmogaus indėlis, tiek vizualus, tiek savitas atmosferos ir istorijos pateikimas.

    Filmas yra labai spalvingas, sudarytas iš skirtingų tarpusavyje nesusijusių trumpų devynių istorijų, kuriuose vaizduojamas vis skirtingas laikas ir vieta.

    Istorijų įvairovė verčia tai nusišypsot, tai susižavėt, tai labai susimastyt, tai susigraudint. Anime, kurį galima žiūrėti net be vertimo, kad viską suprast, kadangi jame daug nekalbėjo, o didžioji dalis istorijų yra daugiau perteikinėjama muzikos žaismo ir vaizdo dėka.



    Paliečiamos išties įdomios temos: kaip tapti žmogum, kaip būti žmogum, kaip nustoti būti žmogum, kuo robotas gali būti žmogui ir daugiau. Žmogus tyki robotais, bijo jų, suteikia jiems bruožų, kuriuos norėtų turėti pats. Pavadinimas išties gal ir ne toks turėjo būti, kadangi istorijose pagrinde yra vaizduojami ir pasakojama apie žmones gyvenančius tarp robotų arba būnant jais, arba jų viduje.

    Reziumė: Robot Carnival buvo kuriamas ne tam, kad taptu populiarus ir užkariautų didelę žiūrovų auditoriją, jis buvo kuriamas tam, kad pademonstruot ir kitą alternatyvią anime pusę. Kai kas pasakys, kad Robot Carnival – šedevras, kai kam jis pasirodys šūdo krūva, bet kiekvienam anime gerbėjui ir jos vertybių vertintojui vertėtų pamatyt šią nuostabią antologiją, nors bendram išprusimui. Manau, kiekvienas šiame margame ir daugialypiame fantazijų kūrinyje ras kažką sau.


    Išties labai gardus perliukas tiems, kurie nori išvysti anmime su netradicišku pateikimu...
    Klasika, kuri verta vadintis viena iš geriausių...

    10
    5: (Nuostabus!)
    40.00%
    4
    4
    30.00%
    3
    3
    20.00%
    2
    2
    10.00%
    1
    1: (Šlamštas!)
    0%
    0
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    #2
    Na, filmas tikrai vertas dėmesio. Vien už savo muzikinę ir animacinę pusę, kuri ir dabartinių animų nemažą dalį lenkia. Kas dėl istorijų, tai savotiškas retro sci-fi jausmas kilo bent man. Ir gerai, kad ir standartas, bet paprastume čia ir yra vertė

    Comment

    • Izzo
      one vs all, DIE AZ!



      • 2007 02 25
      • 1530

      #3
      Pažiūrėjau ir nežinau, pasirodė gana banalus.. Nelabai radau tas mintis, kurias minėjo aprašyme slic, daugiau didžioji dalis filmo man asocijavosi su tuo, kad ateis robotai, arba žmonės valdantys robotus ir visus sunaikins, net potitrinė dalis tą patį tik patvirtino.. Gal ir buvo šis tas apie žmogiškumą, robotų jausmus, kurių jie šiaip neturėtų turėti, gal buvo ir žmogiškųjų vertybių akcentavimas, kaip draugystė, sąžinė, noras išlikti, laisvė, tačiau gaila, bet tai manęs nė kiek nesužavėjo. Nepatiko nei viena istorija. Šį kart didieji genijai mane stipriai nuvylė. 2/5 ir tai tiktais už garsą.
      SCREW YOU, PEOPLE!

      Comment

      • Airiz
        מיד





        • 2004 01 09
        • 1656

        #4
        Mačiau, bent dalinai, reikia nusiteikimo jam, paprastai paleidus kaip eilinį filmą jisai ir nesižiūrės taip kaip įsivaizdavo jo kurėjai

        Comment

        Working...