The Daughter of Twenty Faces

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    The Daughter of Twenty Faces

    Nijuu-Mensou no Musume
    二十面相の娘


    Istorijos autorius: Shinji Ohara
    Transliacija: nuo 2008-04-12 iki 2008-09-27
    Studijos: Bones, Telekom Animation Film
    Žanrai: Veiksmas, Nuotykiai, Istorinis, Detektyvas, Drama
    Trukmė: 22 TV epizodai po 23 minutes
    AniDB reitingas: 7.60
    Amžiaus reitingas: PG-13 [13+]

    YouTube resursai:
    TrailerisOPEDAMVAMV



    Vienuolikmetės Chizuko Mikamo gyvenimas ne iš lengvųjų, nors ji ir kilusi iš turtingos šeimos, tačiau dėl tėvų mirties ji turi gyventi su dėde ir teta, kurie taip smarkiai nori paveldėti Mikamo šeimos turtus, kad net palengva nuodija Chiko. Negana to vieną dieną ją nori pagrobti, garsiausias pasaulio vagis Nijuu Mensou, dar vadinamas "Twenty Faces", kaip bebūtu keista Chiko jam visai nesipriešina, supratusi kad blogiau nei gyvenimas su ja nunuodyti norinčia teta, negali būti, ji išvyksta su garsiuoju "Twenty faces" ir nusprendžia prisidėti prie jo gaujos. Taip Chiko patenka į visiškai kitokią aplinką, jausdama besąlygišką ištikimybę savo išgelbėtojui "Twenty faces", ji uoliai dirba ir mokosi įvairiausių gudrybių. Neilgai trukus Chiko pasijunta tarsi tikroje šeimoje, kuri ja rūpinasi ir globoja. Karutu su kitais naujosios šeimos nariais ji dalyvauja stambiuose apiplėšimuose, viskas atrodo klostosi puikiai, tačiau vieną dieną jos gyvenimas dramatiškai apsiverčia aukštyn kojomis.
    Istorija išties puiki ir permaininga, veiksmas ir siužeto vingiai žavi nenuspėjamumu. Kiekvienas epizodas sugeba prikaustyti iki paskutinės minutės, o nekartą aukštyn kojom apsiverčianti istorija prikausto dar labiau. Vykusiai perteikti ir veikėjų charakteriai, kurie keičiasi anime eigoje, keičiasi veikėjų požiūris į pasaulį, gyvenimą ir artimuosius. Iš "Twenty faces" praeities išnyrantys žmonės, netik atskleidžia garsiojo vagies praeitį, bet ir sujaukia kitų veikėjų gyvenimą.
    Piešimas dailus, veikėjų ir aplinkų vaizdavimas gražus ir puikiai dera vienas prie kito. Aplinkos puikiai perteikia vaizduojamą laikmetį, mestai, mašinos, laivai, o ypač įstrigo mėgstamiausia "Twenty faces" transporto priemonė - dirižablis, kuris naktį atrodo ypač gražiai. Personažų apranga taip pat puikiai atitinka laikmetį, buvo keista stebėti, kai Chiko su drauge ir tarnaite, maudėsi išvykoje, kur tarnaitės maudymosi kostiumėlis, dryžuotą kaubojišką pižamą. Kovos taip pat nusipelno pagyrimų, viskas perteikta detaliai, o ypač puikia atrodo Chiko akrobatiniai triukai. Pats piešimo stilius ir vaizduojamas laikmetis šiek tiek primena anime Baccano!.
    Garso takelis puikus, skamba gerai vaizduojamą laikmetį perteikianti rami klasikinė muzika, kuri puikiai prisitaiko prie vaizduojamos situacijos ir retkarčiais paryškina kai kuriuos veiksmus. OP ir ED tikrai vykę jie puikiai perteikia anime ir kas svarbiausia gerai žiūrisi. Vienintelis minusas OP ir ED būtu už tai, kad jie šiek tiek suspoilina kai kuriuos faktus, tačiau jie labai nežymūs.
    Apibendrinimas: tikrai puikus anime, pasižymintis išties puikia, nenuspėjama ir įtraukiančia istorija. Veikėjų vystymasis, dramatiški įvykių posūkiai, veiksmas, mokslinė fantastika, šiek tiek detektyvo priekonio ir taip toliau... Be abejonės vienas iš labiausiai patikusių 2008 metų anime, todėl duodu 10/10.
    15
    5
    40.00%
    6
    4
    33.33%
    5
    3
    26.67%
    4
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • dArt
    Rimtas forumo narys

    • 2006 12 23
    • 134

    #2
    Autorius amidau
    vieną dieną jos gyvenimas dramatiškai apsiverčia aukštyn kojomis.
    Ten deja (6 ar 7 epas )ir baigėsi visas įdomumas.

    Toliau istorijos kažkokios aiškios ir nuoseklios nebebuvo. Veikėjai šalutiniai (tas storas detektyvas, tarnaitė ir draugė) irgi silpni ir nelabai į temą.

    Comment

    • amidau
      ☣☠☣







      • 2007 04 25
      • 1384

      #3
      Autorius dArt
      Ten deja (6 ar 7 epas )ir baigėsi visas įdomumas.
      Toliau istorijos kažkokios aiškios ir nuoseklios nebebuvo.
      Iš dalies taip, gyvenimo gaujoje įdomumas baigėsi, bet prasidėjo kita intriga kas kas bus toliau su Chiko, ir kas nutiko kietiems gaujos nariams. Dėl nuoseklumo tai jo čia kaip ir nėra išviso nes kas kažkiek ep'u istorija pakrypsta visai kitokia linkme.
      Autorius dArt
      Veikėjai šalutiniai (tas storas detektyvas, tarnaitė ir draugė) irgi silpni ir nelabai į temą.
      Storasis detektyvas, tarnaitė ir draugė, pagal mane jie buvo tik tam, kad pastūmėtų Chiko elgtis vienaip ar kitaip tam tikrose situacijose.

      Comment

      • Idechi
        Wakaranai

        • 2008 10 21
        • 194

        #4
        Pagaliau įdėjot šio puikaus anime aprašimą

        Comment

        • ast.
          AZ rėmėjas


          • 2007 11 16
          • 159

          #5
          Pradėsiu nuo teigiamų pastebėjimų: garso takelis išties šaunus, piešimas taipogi pagirtinas, detektyvinė atmosfera (tiesa, kai kur jau pasirodė kiek perlenkta), įvairūs ir gan neblogai vystomi veikėjai.
          Pamenu, kad jau nuo pačio pirmo epizodo ne itin jis man patiko, kadangi pradžios NEBUVO. *boom* *boom* ir ji jau iškart gaujoj taipogi nepatiko tas 'staigus siužeto persilaužimas' nukritęs tiesiog iš dangaus.. Pamenu, sėdžiu, galvoju ir laukiu kol Chiko pabus iš tokio sapno, bet nė velnio, mat realybė ten.. ech
          Bet kad ir kaip ten bebūtų, įtraukė už tai ir 7/10

          Comment

          • Idechi
            Wakaranai

            • 2008 10 21
            • 194

            #6
            pradžios serijas vertinu 10, o kai pradėjo viskas eiti kita linkme 5, už muzika ir piešima+1. Iš viso 8/10

            Comment

            Working...