Trigun

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • ^VD^

    Trigun


    Trigun


    Režisierius: Nishimura Satoshi
    Studija: Madhouse Studios,FUNimation Entertainment
    Žanrai: veiksmas, komedija, mokslinė fantastika
    Transliacija: 1998 m.
    Trukmė: 26 x 24 min.
    AniDB reitingas: 8.25 (9194)
    MAL reitingas: 8.35 (78041)
    YouTube resursai:
    OP || ED
    Papildoma Info:


    Vash The Stampede. Tai vardas žmogaus, kurio asmenybė sudomins nuo pat pirmo epizodo. Žmogus-mistika, persekiojamas visų, sugebančių nulaikyti ginklą rankose ir žinančių, jog už Vash galvą yra siūloma milžiniška suma pinigų. Vash yra pagrindinis anime personažas, aplink kurį ir sukasi visas veiksmas. Kiekvienas epizodas pateikia naują nuotykį ir po truputį atskleidžia šydą – kodėl Vash toks populiarus, kad visi nesitveria kailyje jį nudaigoti?





    Didelis anime pliusas yra tai, jog nesijaučia perėjimo tarp apokaliptinio (na, truputį juk jaučiasi tai..) western prie sci-fi. Natūraliai besikeičiant istorijai ir atsiskleidžiant detalėms, šis perėjimas dar labiau sudomina. Vash asmenybės paslaptingumas yra dar vienas pagyrimas anime kūrėjams: iš pažiūros paprastas vaikinas slepia savyje stiprų potencialą – turi įgimtą išlikimo jausmą, kuris pasitarnauja ir aplinkiniams. Slepiama jo praeitis yra stiprus stimulas žiūrėti anime, kadangi norisi pagaliau sužinoti nuo ko viskas prasidėjo...

    Papildomi veikėjai, o visų pirma, Bernardelli Insurance Society darbuotojos Meryl Stryfe ir Milly Thompson į istoriją įsipyna lengvai ir yra viena iš pagrindinių komiškos anime dalies situacijų dalyvės. Jos gi atlieka rimtą darbą – persekioja Vash, kad jis nepridirbtų per daug nuostolių ^^. Šie personažai savyje įkūnija pagrindinį žmonijos gėrį (o visą neigiamą pusę, žinoma, atstovauja blogiukai ir jų vadeivos): rūpestingumą, teisingumą bei pareigingumą (kaip gi be jo, juk jo neturėdamas nesibastysi po dykumas ^^). Kitas personažas - Nicholas D. Wolfwood – yra labiau žmogiškesnis, stovintis ant tvirtos žemės ir mąsto pagal principą – „tu man taip, tai še ir tau taip pat“. Tai visiškai priešingybė Vash The Stampede filosofijai.

    Šiaip nepradėsiu apie personažų moralę kalbėti, kadangi komentaruose jau gerai aptarėm tai – vieniem (tarp jų ir aš) Vash noras gelbėti pasaulį yra suprantamas; kitiems – tai paprasčiausiai prasilenkiantis su logika... Bet viena galima teigti, jog personažų mąstymo skirtingumo pateikimas yra išbaigtas ir įdomus. Ko jau verti ir Knives bei Legato elgesio motyvai – tai tiesiog juodoji medalio pusė, suteikianti visų personažų char‘ų vystymuisi daugiau įdomumo.

    Reikėtų nepamiršti dar dviejų personažų, per visus epizodus pasirodančius epizodiškai: visų pirma, Rem – mistiška mergina, susijusi su Vash praeitimi. Bei tikrai daugelis pastebėjo vieną tokį personažą (galima jį ir taip pavadinti ^^) – juodą katiną (mangoje vadinamas - Kuroneko-sama). Šiaip jis nėra kažkuo ypatingas, bet vien tai, jog jis pasirodo kiekviename (išskyrus vieną ar du, jei neklystu) epizode, tai verčia manyti, kad katinas nėra vien tik dekoracija... Yra keletas interpretacijų, tačiau jos nėra patvirtintos pačių kūrėjų. Tad ššššš... (nepradėkim to gvildenti ir tiesiog laikykim juodą katiną kaip fun akcentą).

    Madhouse produkcija pasižymi kokybišku piešimu. Trigun yra visgi seniau išleistas, tačiau man veikėjų pateikimas, bei veiksmo scenos atrodė puikiai. Planetos aplinkos pateikimas išskirtinis (kažkas minėjo, kad dykumos apokaliptiniui pasauliui yra banalu...), tačiau tokia aplinka puikiai tinka visai istorijai. Juk čia tam tikra Vakarų ir kaubojų filmų įtaka... Va, muzika yra dar vienas papildantis veiksnys - Tsuneo Imahori Opening theme „veža“, bei visos anime metu dažniausiai skamba gitarų kompozicijos. Tiesiog puiku, nes kitokios muzikos, kuri tiktų Trigun, ir neįsivaizduočiau... ^^

    Vieną aspektą dar reikėtų paminėti, nes dėl to irgi kila daug diskusijų. Tai būtent šiame anime vystoma komedijinė linija. Man patiko. Tiesiog, tos komedijinės situacijos tarsi yra atsvara visai rimtai anime pusei. Žinoma, suprantamas teigimas, kam čia to reikia apokaliptinei istorijai... Bet Trigun ir yra, visų pirma, lengvesnio žiūrėjimo anime ir Vash stengimasis išlikti tuo lengvai kvaištelėjusiu baka turi savitą potekstę – juokas juk geriau nei surūgusi mina ar užtaisytas ginklas... Tai tarsi pagarbos atidavimas pacifizmo srovei. Čia jau mano išvedžiojimai, tai galit prieštarauti tam ^^.

    Beje Japonijoje šiais metais baigta leisti manga – Trigun Maximum. Iš viso 12 Volume bus, tad po anime nenorintiems palikti Trigun pasaulio, tai yra labai gera žinia – daug skaitalo..





    172
    5
    59.88%
    103
    4
    29.07%
    50
    3
    6.98%
    12
    2
    1.16%
    2
    1
    2.91%
    5
  • Xenon

    #2
    Trigun rulez... zhiauriai patiko... Idomus, linksmas ir ant galo netgi rimtas... Nors to rimtumo nelabai reikejo...

    Comment

    • Airiz
      מיד





      • 2004 01 09
      • 1656

      #3
      Trigun

      Kiek machiau Triguno tai pagal mane visai nieko anime...arba kosminis vesternas kaip sako vieni arba komedija sako tie patys..man asmenishkai tas anime alia Le Doberman.. bent i Mr.Vash'o pistule zvilgtelejus...Ishvada: :greedy:

      Comment

      • sK

        #4
        Uf, čia anime, kuriam nedvejodamas duosiu penketą. Patiko. Siužetas, piešimas. Viskas.
        Good one, jei kas nematė - rekomendacija nuo manęs.

        Comment

        • Mamimi

          #5
          trigun

          nuostabus anime, nors pabaiga man nepatiko (tiksliau, nesupratau jos). Myliu Vash'a... labai geri personazai, pvz, iki siol man neaisku, ar Mr. Priest (Nickolas D. Woolfwood) buvo "gerietis", ar "blogietis" :dizzy:
          Vash'o israiskos valdo bet visas jo durniavimas ir stengimasis but juokingu slepia dideli liudesi... man jo labai pagailo dar nepamacius tos serijos, kur rodoma jo vaikyste :sick:

          Vash Vash Vash Vash Vash Vash.....

          Comment

          • Sable
            The Hitchhiker





            • 2005 03 11
            • 1530

            #6
            Mano vienas megstamiausiu. Patiko siuzetas, patiko herojus (oj kaip patiko: crazy & funny mimics). Geras action'as pilnas kurjozu ir nesusipratimu. Ir tas rimtumas pabaigoj visai nemaiso. Plius dar ir meiles istorija siokia tokia yra. Zodziu, I love it!

            Comment

            • Mouse[ON]
              me, myself and i

              • 2005 06 21
              • 50

              #7
              Tikrai vertas demesio anime, ziurejau ir galvojau kaip cia nuejus parukyti, vis nenorejau spausti pauzes, o pasibaigus epizoduj norejau greiciau pradeti ziureti kita.
              "Optimistas plyšauja, kad mes gyvename pačiame geriausiame pasaulyje, pesimistas nuogąstauja, kad būtent taip ir yra." - Rėjus Bredberis

              Comment

              • modis

                #8
                Visi ziuriu ziuri i ji kaip i komedija ir fun. Niekam neuzkliuva potekste. Pvz. Amzinas tikejimas i zmoniu geraja prigimti ir Vash stiprybe. Jis geriau leidziasi pats nuzudomas negi ka kita leis nuskriaust. Ir tai jau tikrai jis gindamas kazka nenuskriuas uzpuoliko. Pacifistines idejos bet tokios grazios.
                O ish kitos puses kas. Jo dvynys brolis. Jie yra tikdu visame pasaulyje o jis ka daro, bet kokia kaina stengiasi sukelti skausma savo "broliui".
                Kaskas nesuprate del to Mr. Priest. Jis turi savo simboline reikshme. Jis buvo gyvas irodymas jog Vash'o gyvenimo budas teisingas. Nors po savo nuostatu pakeitiko Priest'as irlgai ir negyveno
                Labai patiko paskutine serija ziuriu ir ziuriu. Ji kaip saldainiukas po viso anime. Ir su tokia pabaiga kokia turejo but.

                P.S. Mano avatar!! Taip ir gyvenkim
                Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2005-12-01, 13:35.

                Comment

                • Ozis

                  #9
                  Hmmm ka tik baigiau visa tai snekesiu svieziais ispudziais. Pradziai labai gera ir idomu tik i gala biski jau pasidaro nuobodu. Vashas tai isvis grybas. "Love and Peace" nuatsiprasau jau geriau "Blood and Death"... Uzkniso tiesiog... Eilinis vidutiniokas, geras vidutiniokas skirtas jaunesniam ziurovui...

                  Comment

                  • Xenon

                    #10
                    Autorius Ozis
                    Vashas tai isvis grybas. "Love and Peace" nuatsiprasau jau geriau "Blood and Death"... Uzkniso tiesiog...
                    boys and girls here we have a typical angsty a badass wannabe teenager

                    trigun zhiurejau priesh 2 metus ir man jis visai patiko, manau eisiu perzhiuresiu dar karta ir atnaujinsiu prisiminimus

                    Comment

                    • SolidSnake
                      SSDD

                      • 2005 12 21
                      • 172

                      #11
                      Man labai patiko Trigunas!!! Ziuredamas ji pajutau ne tik malnuma bet ir daug emociju kurios valde mane visa diena! noretusi daugiau panashiu anime! Nesakau kad Trigun pats geriausias, bet be jo musu givenimas butu netoks malonus kaip dabar 8) beto galbut jaigu mums pasiseks isheis ir FILMAS TRIGUN ! galbut 8}~

                      Sutinku su Katiuwa pabaiga laletu buti truputi kitokia ! Nes nurove gala ir istorija liko kashkaip tai neuzbaikta! Jiems reiketu viska pratest !
                      Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2005-12-29, 07:21.
                      I Just Wanted An Excuse To Kill As Many People As I Could !!!

                      Comment

                      • watashi

                        #12
                        na man tai jis patik del 2 dalyku:
                        1. ivairiapusiskumas - geras kaip komedija, geras kaip action,...

                        2. man unreal patiko pati pabaiga ir visa Vash`o filosofija.

                        p.s.

                        3. ir juk jis dar turi mazai labai trupinely Alucard savyje! o tai irgi waldo ^^

                        Comment

                        • Youka
                          bishoujo

                          • 2006 01 30
                          • 335

                          #13
                          senokai ziurejau as ji, bet kiek atsimenu, tai man jis patiko.
                          vasho charakteris pakankamai tipiskas savo zanre ar labiau tiktu pasakyt - situacijoj. apsimeta (kartais atrodo, kad ir neapsimeta) visisku idiotu, o kai reikia, suvarto visus kaip reikiant. turi viena dideli priesa, kuri igijo varzybose del moters, arba viena gyvenimo meile, kuria igijo varzybose su priesu..
                          bet siaip neprastas. buvo ir kur pasijuokt, ir apie ka pagalvot ir siaip, kaip nuotykinis, lengvai ir greitai susiziurejo. ^^"

                          Comment

                          • Wild_One

                            #14
                            Autorius modis
                            Visi ziuriu ziuri i ji kaip i komedija ir fun. Niekam neuzkliuva potekste. Pvz. Amzinas tikejimas i zmoniu geraja prigimti ir Vash stiprybe. Jis geriau leidziasi pats nuzudomas negi ka kita leis nuskriaust. Ir tai jau tikrai jis gindamas kazka nenuskriuas uzpuoliko. Pacifistines idejos bet tokios grazios.
                            O ish kitos puses kas. Jo dvynys brolis. Jie yra tikdu visame pasaulyje o jis ka daro, bet kokia kaina stengiasi sukelti skausma savo "broliui".
                            Kaskas nesuprate del to Mr. Priest. Jis turi savo simboline reikshme. Jis buvo gyvas irodymas jog Vash'o gyvenimo budas teisingas. Nors po savo nuostatu pakeitiko Priest'as irlgai ir negyveno
                            Labai patiko paskutine serija ziuriu ir ziuriu. Ji kaip saldainiukas po viso anime. Ir su tokia pabaiga kokia turejo but.

                            P.S. Mano avatar!! Taip ir gyvenkim
                            Visiskai Jums pritariu, jog is tiesu filme buvo ir daug gilesne mintis, nei prajuokinti, ar pralinksminti ziurova. Labai apmaudu, kad dauguma ziurejusiu tik tiek ir tesugebejo pamatyti, tai yra: linksmas veido israiskas, Vash'o durniavimus... Is tiesu filme atskleidziamos dideles moralines vertybes. Siaip ar taip, i si anime reiktu ziuret ne kaip i eilini anime, kad pasizet veiksmo, mustyniu, kraujo, kaip daugumoj anime, o kaip i tikrai gyva ir nuostabu anime. Kiekvienam tikrai patarciau pasiziureti si anime. My favorite

                            Comment

                            • Bassky

                              #15
                              My name is.... VASH THE STAMPEDE!!! Forgive the lack of warning, but it's time for my
                              daily massacre! If you do not believe I am the real thing, take a good look at me and
                              start freaking!
                              Hehe, labai daug maloniu kadru is to Trigun..
                              Muzika labai puiki, gitara labai tinka dykumu atmosferai, toki vienisiaus ispudi sudaro. Vienas didziausiu privalumu - tai nuostabus humoras, gerai suderintas su veiksmu. Labai didelis pliusas, kad pirma serija tokia super-juokinga, kupina dinamikos, kad suintriguoja ziurova ir privercia ji noreti daugiau. Smagu ziureti, kaip laipsniskai, po truputi, atsiskleidzia tas tikrasis, vidinis Vash charakteris, jo vertybes, dorybes. Pati ideja labai nice:miestu pavadinimai, Gung-Ho-Gun (ar kaip ten jie), Vash ir pacios zmonijos toje planetoje atsiradimas, dvieju broliu keliu issiskyrimas. Netruksta fantazijos, taciau nenusivaziuojama ne kiek Pabaiga vis delto labai true: tai, kad geris nugalejo, ne kiek nesublogino, o sudare toki "You get what you deserve" ispudi, t.y. Justice Prevails!

                              Comment

                              Working...