Macross Frontier

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Macross Frontier


    Macross Frontier


    Metai: 2007-2008
    Žanrai: muzika, karinis, mokslinė fantastika, mecha, romantika
    Studijos: Satelight, Studio Nue, Victor Entertainment, Big West
    Režisierius: Shoji Kawamori
    Formatas: TV 25 ep.
    Panašūs anime: Anime-Planet

    Nuorodos:
    AniDB || ANN || AnimeNFO || Oficialus puslapis
    Naujienos: Macross Frontier Filmas




    Istorija:

    Macross Frontier atžymi Macross frančizės 25’tus metus. Veiksmas vyksta po Macross 7 ovos (Macross Dynamite 7) 2059 metais. Eilinį kartą mums pateikiamas kitas macross tipo kosmoso koloninacijos erdvėlaivis pavadinimu „frontier“ . Kaip ir Macross 7 seriale kosminį laivą sudaro gyvenamasis kosminis miestas su 10 milijonų populiacija bei galintis atsiskirti nuo šio miesto didžiulis kovoms skirtas erdvėlaivis. Frontier bene tolimiausiai į ateitį nuėjusi Macross istorijos dalis. Tačiau galima įžvelgt ir chronologinį neatitikimą prisiminus Super Dimension Fortress Macross II: Lovers Again istoriją, vykusia 2089 metais (o ir su paties pirmo Macross erdvėlaivio būsena yra labai didelis esminis nesutapimas). Bet kokiu atveju įnirtingiausios kovos su zentradi bei protodevilns jau pasibaigė. Žmonija toliau stengiasi užtikrintį savo egzistavimą kolonizuodama kosmoso platybes. Ir štai yra susiduriama su nauja ateivių rase – Vajra. Šios bendruomenės struktūra yra bičių avilio principo tik, kad pakelta laipsniu iki tarpgalaktinio masto. Nereikėtų manau net minėt, kad po eilės įprastinių bei vos ne beviltiškų kovos veiksmų bus išsiaiškinta, kad efektyviausias ginklas prieš ateivius kaip ir anksčiau yra muzika...



    Veikėjai:
    Kas liečia pagrindinius, tai Macross standartas – meilės trikampis. Šįsyk tarp valkrijios piloto Alto Saotome bei dviejų dainininkių: įžymios žvaigždės Sheryl Nome bei pradedančiosios Ranka Lee. Kiti yra daugiau ar mažiau antraplaniai, kai kurie net primena senuosius Macross veikėjus. Bet jei detaliau, tai:



    Alto Saotome – buvęs gerai žinomas aktorius, vaidinęs net ir moters vaidmenis. Anime pradžioje atlikdavo oro pasirodymus koncertų metų – savotiška asociacija su Ichijiyo Hikari iš tradicinio Macross‘o – ten taip pat oro pasirodymus atliekantis vaikinukas buvo. Po incidento su Vajra ataka, tampa specialaus valkirijų padalinio nariu norėdamas turėti galimybę kaip apsaugoti aplinkinius žmones nuo ateivių antpuolių.






    Sheryl Nome – žymi dainininkė. Arogantiška, savimi pasitikinti, iššaukiančio elgesio drasi šou industrijos žvaigždė, kurios gyvenimas pradeda keistis po minėto jau Vajra atakos incidento. Gan stiprus personažas, turint omeny, kad bene viso anime eigoj neleidžia sau išskyst ir duot valios emocijom ar visiškai pasiduot akimirkos silpnumui.










    Ranka Lee – jauna, „žalia“ daininikė. Tam tikrais aspektais visiška Sheryl priešingybė – drovi, naivi, dažnai nepasitikinti savimi mergina, lengvai pasiduodanti emocijoms. Pradeda savo dainininkės karjerą įkvėpta Sheryl muzikos. Turi tam tikrą paslaptingą praeitį susijusia su seniai vykusia Vajra ateivių ataka kažkurioj planetoj. Bet aišku, kad nebūtų visos kortos atskleistos mergina siaubingos praeities prisimint tiesiog neįstengia dėl anksčiau ištikto psichologinio šoko.








    Klan Klan – zentradi ateivių rasės mergina paprastai esanti mikronizuotos būsenos, tačiau vykdava į kovą savo tradicine meltranių mecha pasididina savo dydį iki naturalaus tos ateivių rasėms. Įdomiausia naujovė su tuo mikronizacijos procesu šioje Macross dalyje yra amžiaus pakitimas. Būdama naturalaus dydžio Klan yra tiesiog didžiakrūtė gigantė, o mikronizuojantis – jau kažkokia loli.




    Grace O‘Conor – kibernetizuota Sheryl vadybininkė, dirbanti taip pat ir su vienu iš Macross Frontier valdžios atstovų Leon Mishima. Abu turi slaptų užgaidų bei tam tikrų numatytų priemonių valdytį kosmosą.




    Brera Sterne – antras eilėj šio anime bishounenas bei Alto pagrindinis priešas kas liečia valkirijų kovas. Pasirodo vaikinas yra kiborgas, atliekantis Grace nurodymus. Mėgsta groti armonikėle ir turi tam tikrų praeities ryšių su Ranka.
    Yra ir kitų neblogų veikėjų bet dėl jų nelabai noriu plėstis.




    Techniniai dalykai:
    Anime yra ryškus pavyzdys tokio komercinio dalyko kai sumetama kruvon viskas kas populiaru. Todėl yra nemažai įvairaus veikėjų skraidymo, pozavimo ir netgi kai kuriuo atveju drabužių pasikeitimo kaip su kažkokios „mahou shoujo“ efektu (Sheryl drabužių kaita šou metu) tik sukarpytu taip, kad neatrodytų taip prastai ir vaikiškai. Žodžiu, špaklius,..., špaklius ir blizgučiai, daug blizgučių ir labai ryškių. Gal visa tai labiau ir liečia visokius op ar ed, bet ir paties anime eigoj vietomis gan stipriai pasireiškia, kas mažai džiugina. Populiarumo vaikomasi ir per tokį dalyką kaip veikėjų tipai: bishounenai, subrendusios merginos, loli, shouta – na žodžiu viskas kas gali pritraukt vieno ar kito dalyko fanus žiūrėti šį anime. Taaaip, žiūrėti yra į ką ir gan gražus bei spalvingas iš tikrųjų tas piešimas ir animacija, ypač kosmoso bei aplinkos, nors kartais ir cg atsibosta ir veikėjų veidų piešimas sušlubuoja,.. žodžiu, geras, bet ne tobulas toli gražu. Muzika... čia irgi norisi stipriai išbarti kūrėjus už seno materialo pernaudojimą – paimtos ir perdainuotos klasikinio Super Dimension Fortress Macross, Macross 7 bei jei neklystu tai ir Macross Zero dainos – na, originalumo stoka žlugdanti. Buvo ir kitų dainų, bet nieko, kas vėliau klausant sukeltų mintį „o va čia gera MF daina buvo..“ – žodžiu iš techninės pusės įžvelgiamas totalus komercinio pasisekimo bet kuria kaina vaikymasis, bandant blizgučiais pritraukt nemačiusius Macross animų, o dainomis ‚pamalonint‘ senesnių jo dalių mėgėjus... Na, su manim asmeniškai neišdegė, labai jau dirbtinai.



    Kas dėl veikėjų tai čia dar galima pagirt kad stengėsi, nors ir vėl komerciniais sumetimais. Paimtas vienas kitas veikėjas kuris na totaliai primena senuosius Macross veikėjus bet atseit čia kiti (kaip kovinės Macross Frontier dalies kapitonas ir jo padėjėja – Macross Frontier prezidento duktė, nekalbant apie zentradi vadą) -_- Na gerai, tegu... Jei apie teigiamus dalykus šiuo klausimu, tai patiko veikėjų kartų kaita. Ypač valkirijų padalinio pilotų bei šou biznio atstovių. Antraplaniai veikėjai kai kurie daugiau, kiti mažiau bet turi savo normalius vaidmenis nors ir yra kai kurie blankūs, bet kai kurie labai netgi ir įdomūs. Nekalbant aišku apie pagrindinius, nes tų vystymas yra išties patenkinamas. Nors šitoj vietoj prisipažinsiu labiausiai erzinantis dalykas buvo ta žaliaplaukė Ranka Lee – per daug naivu, neryžtinga ir šiaip..užknisa su ja veiksmas,.. give me more of Sheryl or Klan - Shoji Kawamori konoyaro >_>

    Apie patį pasaulį ir siužetą. Na, mokslinė fantastika, o ir apie kosmoso kolonizavimą visad patenkinamai suvirškinama mano. Čia irgi aptikta kažkiek įdomesnių minčių. Ypač įdomūs šios Macross dalies ‚blogiukų‘ kosmoso užvaldymo planai, sabotažai ir pan. Vajra bendruomenės bei jų tinklinės tarpgalaktinės komunikacijos būdo teorija irgi visai suintrigavo.
    Apibendrinant, anime yra žiūrėtinas,.. macross fanams irgi, bet jiems tas ne išimtis būtų lydima su žiupsneliu erzinančių dalykų. Bet plačiajai auditorijai turėtų patikti. Gražus veiksmas, kokybiškos kosminės kovos, gera dozė dramos, bei aišku muzikinė – šou anime dalis. Komedijos irgi beje šiek tiek yra, bet ji čia neesmė.
    42
    5
    52.38%
    22
    4
    33.33%
    14
    3
    11.90%
    5
    2
    2.38%
    1
    1
    0%
    0
  • angellus
    tinginys

    • 2007 01 17
    • 228

    #2
    biški reikėjo susivirškinti šį anime, kad galėčiau pakomentuoti tinkamai.
    kai tik pasirodė pirma serija, galvojau WOW, čia tai super, nes pirma serijo tikrai pliūptėlėjo pakankamai neblogais efektais, kurie iškart mane sužavėjo-muzika, karas, dar kažkokios užuomazgos ir istorijos, galvojau, o čia tai bent. tada reikėjo laukt, nemažai, nu bent sulaukus tęsinio spirgėjau visas, kad tikrai bus vienas mano mylimiausių anime, nes buvau matęs "macross zero", tad tikėjausi kažko panašaus, tačiau.....
    pradėjau pastebėti, kad kai kurios kovų scenos kartojasi, veikėjai mažai plėtojami, patys veikėjai kažkokie neaiškūs net pasirodė, o pabaigoj išvis supykau,
    Spoileris:
    kai ta Ranka pabėgo, alto liko, pradėjo kovot už negerus, geri prieš blogus, bet buvo tapę blogais ir panašus marazmas, pradėjo daug šnekėt, o kad kažką daryt tai neee...

    duosiu šitam 3,5:
    -1 už kažokius marazmus.
    -1 už Rankos neryžtingumą.
    -1 už tai, kad Rankos brolis turėjo geresnį naikintuvą, nei Alto
    +1.5 už paskutinę seriją, kuri biški pakėlė anime mano akyse, nors ir tai..
    mano įvertinimu jis visai toks neblogas, bet neužms mano anime lentynėlėj vietos tarpk kitų anime, o bus pašalintas iš pc su visam...
    taigi, Macross Froentier, nors ir geras, bet penkių iš manęs negaus, suapvalinus gausis 4, bet čia daugiausia už tai, kad man patiko Macross Zero..
    Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-10-06, 07:18.

    Comment

    • inkognito
      Qwerty

      • 2007 11 16
      • 172

      #3
      Net nzn nuo pradeti . Tai yra pirmasis mano matytas kurinys is Macross grupes , tad mano atsiliepimas labai jau teigiamas . Anime susiziurejo tikrai gerai nepaisant keletos minusu . Kas labiausiai krito i aki tai sio anime grafine puse , nevengiama ryskiu spalvu , detalizuotos erdves kosminiai laivai mechos visai neblogos irgi . Dar labai patiko OST tikrai nemazai yra dainu kurios beziurint anime tiesiok isrezia i atminti , nors pati ideja, kad daina gali isgelbeti visata man nelabai patiko .

      Minusai yra keletas bet tiek jau to mano vertinimo jie nepakeis

      - 1 vietoj tikrai butu Ranka Lee nzn tiesiok jos buvimas mane vietom erzino
      Spoileris:
      - kitas minusas uz neaiskius siu triju veikeju santykius gale anime
      - kitas minusas vien uz tai kad nieko rimto neivyko tarp sheryl ir Alton
      - Mazai mirciu , mire tik 2 personazai kurie turejo rimtesne itaka anime eigai


      Sie minusai yra smulkus, megautis siuo anime nesutrugde , tad anime vertinu 5/5

      be to kazkaip labai keista , kad apie si anime tiek mazai atsiliepimu
      Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-10-27, 19:47.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Galvojau pabaiga atidėti rytojui, bet nepavyko.
        Va, pagaliau šių metų mecha kurios aš taip laukia. Čia gavau tai ko nesulaukiau iš CG ir Gundam 00. Sulaukiau normaliu personažų, o ne maniakų su didybės manija. Jų net nežudė į kairę ir į dešinę. Sulaukiau romantikos ir jausmų. Šis anime yra epinė odė žmogiškumui ir ne mažiau. Nuostabus piešimas. 3D savo vietoje, t.y. robotukuose. Gražūs robotukai gavosi. Va kad Alto super duper krūtos mechos neturėjo - nustebino. Aš labiau pripratęs prie gundam'u. Nuostabiai gražus kosmosas. Taip, personažų piešimas vietomis keistokas lyg stipriai ir kreivai prarendintas su kompu , bet tai galima priimti už stilistiką. Muzika gal ir pasiskolinta iš senesnių dalių, bet parodykit man geresnę. Ost'a būtinai persisiūsiu. Šalin rankas nuo Klan Klan. Loli mat... Jos abu dydžiai mega kawaini. Už ją labiau kawainas nebent macroos'as valkirijos pavidale. Apie bishounenus geriau patylėt. "Kultiniuose" pseudo mechose (pirštais nerodysim) jų daugiau suskaičiuoti galima. Kaip jau supratot nesutinku su gerbiamo Sable's nuomone. Čia aišku nėra tas senas geras Macross'as kurio jis gal būt tikėjosi. Čia šiuolaikinis variantas su visais šių laikų anime pliusais ir minusais.
        9 balai. Iki mano mecha favoritų truputi pritrūko. Vis tik per daug popsiškas ir truputi sušlubavo pabaiga. Kad
        Spoileris:
        vaikinas, kaip tikrame hareme, taip ir neišsirinko merginos....chm...net nežinau kaip vertint. Dzin, retas atvejis, kai aš neturėjau aiškios favoritės.


        P.s. gražiai ir netikėtai įkišo Macross Zero. Man, kaip dideliam šio anime fanui, buvo malonu.

        Autorius angellus
        veikėjai mažai plėtojami
        Gal reikėjo atidžiau žiūrėti?
        patys veikėjai kažkokie neaiškūs net pasirodė,
        Viskas su jais aišku. Normalūs personažai besielgiantys pagal savo charakterį. Buvo galima ramiai laukti pabaigos kuri ir sustatė viską į savo vietas.
        o pabaigoj išvis supykau,
        Spoileris:
        kai ta Ranka pabėgo, alto liko, pradėjo kovot už negerus, geri prieš blogus, bet buvo tapę blogais ir panašus marazmas, pradėjo daug šnekėt, o kad kažką daryt tai neee...
        Spoileris:
        Alto liko dėl to, kad nenorėjo palikti Sheryl vienos tokiu sunkiu jai metu. Ir kovojo jis ne už geriečius ar blogiečius, o už savo įsitikinimus. Jo sprendimas buvo gal ir ne visai teisingas, bet pakankamai motyvuotas todėl nepakaltinamas. Ar jam reikėjo sureaguoti į neaiškius Rankos siūlymus draugauti su pabaisomis? Tai būtų atrodę mažų mažiausiai keistai.
        Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2008-12-16, 01:27.

        Comment

        • Sable
          The Hitchhiker





          • 2005 03 11
          • 1530

          #5
          Autorius Killerbee
          Galvojau pabaiga atidėti rytojui, bet nepavyko.
          Va, pagaliau šių metų mecha kurios aš taip laukia. Čia gavau tai ko nesulaukiau iš CG ir Gundam 00. Sulaukiau normaliu personažų, o ne maniakų su didybės manija. Jų net nežudė į kairę ir į dešinę. Sulaukiau romantikos ir jausmų. Šis anime yra epinė odė žmogiškumui ir ne mažiau. Nuostabus piešimas. 3D savo vietoje, t.y. robotukuose. Gražūs robotukai gavosi. Va kad Alto super duper krūtos mechos neturėjo - nustebino. Aš labiau pripratęs prie gundam'u. Nuostabiai gražus kosmosas. Taip, personažų piešimas vietomis keistokas lyg stipriai ir kreivai prarendintas su kompu , bet tai galima priimti už stilistiką. Muzika gal ir pasiskolinta iš senesnių dalių, bet parodykit man geresnę. Ost'a būtinai persisiūsiu. Šalin rankas nuo Klan Klan. Loli mat... Jos abu dydžiai mega kawaini. Už ją labiau kawainas nebent macroos'as valkirijos pavidale. Apie bishounenus geriau patylėt. "Kultiniuose" pseudo mechose (pirštais nerodysim) jų daugiau suskaičiuoti galima. Kaip jau supratot nesutinku su gerbiamo Sable's nuomone. Čia aišku nėra tas senas geras Macross'as kurio jis gal būt tikėjosi. Čia šiuolaikinis variantas su visais šių laikų anime pliusais ir minusais.
          Hai hai, jei jau taip atseit drystam 'nesutikti' su mano ta nuomone, tai truputį konkrečiau nusakom su kuria dalimi, o ne suplakam visko į vieną košę... Nes čia jau žmonėm įspūdis gali susidaryt, kad aš neįvertinau nei piešimo, nei veikėjų vystymo, nei viso kito gėrio... Nors pagrinde skirtumai kur? loli.., bishounenai..,muzika... Ir žmogau, nuomones mūsų retai gali pilnai sutapt turint omeny, kad skirtingų dalykų iš pagrindo žvalgomes: pats ieškau dažniausiai originalumo, tas ir pasireiškė nesutapime dėl muzikos. Bet pagalvokim ko ieškai tu dažniausiai ir kaip vertini anime: krutys YRA/NĖRA +/- balas animui, bandymas patraukt per dantį YRA/NĖRA +/- balas animui ir t.t. Toks įspūdis jau nuo seniai, kad vertinį tarsi pagal kažkokią juoda/balta vertinimo lentelę. Anyway, tiesiog užsinorėjo išsiaiškint su nuomonėm ir pagrįst eilinį sykį savąją.

          Comment

          • Koori
            Sic faciunt omnes

            • 2008 06 05
            • 64

            #6
            Autorius Killerbee
            Čia šiuolaikinis variantas su visais šių laikų anime pliusais ir minusais.
            Kas per pliusai, jei ne paslaptis?

            Siaip visiskai pritariu Sable.
            Plius kazkur nuo 15-16 serijos suprastejo piesimo kokybe. Ziurejau dar ongoinga po serija per savaite.
            Iki galo neistempiau.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Autorius Sable
              Hai hai, jei jau taip atseit drystam 'nesutikti' su mano ta nuomone, tai truputį konkrečiau nusakom su kuria dalimi, o ne suplakam visko į vieną košę...
              Nori, kad po sakinį išnagrinėčiau? Tu gi žinai, kad aš tai galiu, bet nemanau, kad taip reikia daryti. Prie aprašymų stengiausi labai nelysti, todėl pakomantavau trumpai.
              Nes čia jau žmonėm įspūdis gali susidaryt, kad aš neįvertinau nei piešimo, nei veikėjų vystymo, nei viso kito gėrio...
              Bent jau man toks įspūdis ir susidarė.
              Nors pagrinde skirtumai kur? loli.., bishounenai..,muzika... Ir žmogau, nuomones mūsų retai gali pilnai sutapt turint omeny, kad skirtingų dalykų iš pagrindo žvalgomes: pats ieškau dažniausiai originalumo, tas ir pasireiškė nesutapime dėl muzikos.
              Tai aišku, kad gali nesutapti. Negi tu čia įžvelgei priekaištą? Aš pats neieškau originalumo, nes paskutiniu metu pasigendu gerai padarytos banalybės. Tokia kuri tiesiog už širdies griebtų. Tai aš labiausiai ir vertinu in anime.
              Bet pagalvokim ko ieškai tu dažniausiai ir kaip vertini anime: krutys YRA/NĖRA +/- balas animui, bandymas patraukt per dantį YRA/NĖRA +/- balas animui ir t.t.
              Na taip, vertinimas susideda iš daug kriterijų. Taip ir turi būti.
              Toks įspūdis jau nuo seniai, kad vertinį tarsi pagal kažkokią juoda/balta vertinimo lentelę. Anyway, tiesiog užsinorėjo išsiaiškint su nuomonėm ir pagrįst eilinį sykį savąją.
              Taip, darausi snobas kaip ir priklauso pagal stažą. Pats ne kitoks.

              Kas per pliusai, jei ne paslaptis?
              Man būtina pasikartoti?

              Comment

              • Sable
                The Hitchhiker





                • 2005 03 11
                • 1530

                #8
                Duh, biški nusivylęs jaučiuos. Well, lets see...

                Autorius Killerbee
                Nori, kad po sakinį išnagrinėčiau? Tu gi žinai, kad aš tai galiu, bet nemanau, kad taip reikia daryti. Prie aprašymų stengiausi labai nelysti, todėl pakomantavau trumpai.
                Užtektų atskirt viena nuo kito tuščia eilute. Nejau sunku suprast ką turiu omeny apie suplakimą į vieną košę?

                Autorius Killerbee
                Bent jau man toks įspūdis ir susidarė.
                Nu jau?! Kas per įžulumas.. Tarsi nėra tie dalykai aprašyti ir įvertinti kaip teigiami anime aspektai.

                Tai aišku, kad gali nesutapti. Negi tu čia įžvelgei priekaištą? Aš pats neieškau originalumo, nes paskutiniu metu pasigendu gerai padarytos banalybės. Tokia kuri tiesiog už širdies griebtų. Tai aš labiausiai ir vertinu in anime.
                Hai hai, vėliavą tau į rankas su ta banalybe.. Čia gal neliečia konkrečiai aprašymo, bet žiūrėjimo užgaidas, so - neesmė.

                Na taip, vertinimas susideda iš daug kriterijų. Taip ir turi būti.
                Nemanai, kad žmogus nėra kaip kopiuteris ir vertinimas nesusideda iš 0/1? Tie tavo kriterijai tevertinami dvimatėje skalėje.. kur čia problema manau aišku.

                Taip, darausi snobas kaip ir priklauso pagal stažą. Pats ne kitoks.
                Matau kad intencionaliai tikriausiai atskirtas citavimas nuo ankstesnies dalies. Tad ir prarastas visas prieskonis to tavo snobiškumo.

                Comment

                • Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė





                  • 2006 12 11
                  • 2949

                  #9
                  Autorius Sable
                  Duh, biški nusivylęs jaučiuos. Well, lets see...
                  Ta prasme tikėjaisi, kibsiu į atlapus? Ką gi, gomen...
                  Užtektų atskirt viena nuo kito tuščia eilute. Nejau sunku suprast ką turiu omeny apie suplakimą į vieną košę?
                  Tai gal ką nors iš esmės kažką parašysi vietoj kabinėjimo prie mano posto struktūros kuris, beje, parašytas 3 valandą nakties tik ką pažiūrėjus šį nuostabų anime. Galiausiai nesitikėjau sulaukti tokios audringos reakcijos. Būčiau labiau pasistengęs.
                  Nu jau?! Kas per įžulumas.. Tarsi nėra tie dalykai aprašyti ir įvertinti kaip teigiami anime aspektai.
                  Vaje, persiprašau pono.... Viena ranka glosto, kita muša. Apskritai aprašymo nuotaika man pasirodė pesimistinė. Bet čia tik mano nuomonė.
                  Hai hai, vėliavą tau į rankas su ta banalybe.. Čia gal neliečia konkrečiai aprašymo, bet žiūrėjimo užgaidas, so - neesmė.
                  Tikrai ne esmė.
                  Nemanai, kad žmogus nėra kaip kopiuteris ir vertinimas nesusideda iš 0/1? Tie tavo kriterijai tevertinami dvimatėje skalėje.. kur čia problema manau aišku.
                  O kur -1? 0 pagal mane vidutiniškai.
                  Matau kad intencionaliai tikriausiai atskirtas citavimas nuo ankstesnies dalies. Tad ir prarastas visas prieskonis to tavo snobiškumo.
                  Atsiprašau, nesupratau šių dviejų gudrių sakinių prasmės.
                  Keista man ši mūsų diskusija. Ypač kai dažniausiai mūsų nuomonės sutampa. Tuo labiau aš nekaltinau ir nekritikavau. Va iš gerbiamojo to sulaukiau. Matai aš ne taip supratau ir apskritai anime blogai vertinu. Negražu.....

                  Comment

                  • Sable
                    The Hitchhiker





                    • 2005 03 11
                    • 1530

                    #10
                    Autorius Killerbee
                    Ta prasme tikėjaisi, kibsiu į atlapus? Ką gi, gomen...
                    Kabinėjimasį į kiekvieną sakinį aš ir pavadinčiau kibimu į atlapus. Ne aš tą pradėjau, btw..

                    Tai gal ką nors iš esmės kažką parašysi vietoj kabinėjimo prie mano posto struktūros kuris, beje, parašytas 3 valandą nakties tik ką pažiūrėjus šį nuostabų anime.
                    Tai kad čia esminis dalykas ir buvo paaiškintas turimas omeny. Dėl jo ir kilo pagrinde diskusija. Gal ir reikėjo labiau pasistengt, bet ok, priežastis suprantama.

                    Vaje, persiprašau pono.... Viena ranka glosto, kita muša. Apskritai aprašymo nuotaika man pasirodė pesimistinė. Bet čia tik mano nuomonė.
                    Nereikia tik su ponais.. Gasdini O šiaip jo, pesimistinė. Bet čia neišvengsi giliau kapstydamas, kritikuojant anime ar dar beleką - daugiau šansų kažką neigiamo pasakyt, nei teigiamo atsiranda. Bet tas nepaneigia kad iš esmės vertinama teigiamai tie aspektai, viso labo ne an tiek teigiamai kaip tau jie atrodo.. Pats minėjai to anime popsiškumą ir tai kad vertini šiuo metu labiau gerą banalumą, tuos dalykus aš kaip tik ir iškritikavau, o ne piešimą, veikėjų vystymą, etc. - check review for more. Vat tame ir jaučiasi tau to aprašymo pesimistiškumas.

                    O kur -1? 0 pagal mane vidutiniškai.
                    ir kaip čia dabar tarp kriterijaus buvimo/nebuvimo dar kažką spėjai įpaišyt

                    Atsiprašau, nesupratau šių dviejų gudrių sakinių prasmės.
                    Nežinau ar nesuprasta, ar nenorėta suprast, ar suprasta bet neparodyta kad suprasta. Anyway, kartotis nemėgstu. Galvą savo turi, nieko čia sudėtingo: perskaitai per nauja kas buvo parašyta ir perskaitai atskirai..

                    Keista man ši mūsų diskusija. Ypač kai dažniausiai mūsų nuomonės sutampa. Tuo labiau aš nekaltinau ir nekritikavau. Va iš gerbiamojo to sulaukiau. Matai aš ne taip supratau ir apskritai anime blogai vertinu. Negražu.....
                    Čia šiaip labiau jau ne diskusija, o ginčas iš principo. Tokie ilgokai užsitęsia, o apie esmę neretai pamirštama. Tai gal ir rišt greičiau su tuom. In b4, nėra taip kad aš visai nesu ginčijęsis principingai niekad; tiesiog pribrendo taip sakant noras ir tiek - irgi mažai miegojęs nuo sekmadienio, no hard feelings O animo vertinimas nebūtinai yra blogesnis ar geresnis mano ar tavo. Nebūtinai ir turi būt vienodas.
                    Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-12-16, 21:47.

                    Comment

                    • Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė





                      • 2006 12 11
                      • 2949

                      #11
                      Autorius Sable
                      Kabinėjimasį į kiekvieną sakinį aš ir pavadinčiau kibimu į atlapus. Ne aš tą pradėjau, btw..
                      Taigi pats norėjai, kad tvarkingai, nesumalčiau į krūvą tai aš ir stengiuosi.
                      Tai kad čia esminis dalykas ir buvo paaiškintas turimas omeny. Dėl jo ir kilo pagrinde diskusija. Gal ir reikėjo labiau pasistengt, bet ok, priežastis suprantama.
                      Atsiprašau, nesitikėjau kad kažkas prisikabins prie paprasto posto. Kita kart pasistengsiu labiau.
                      Nereikia tik su ponais.. Gasdini
                      Net minties tokios nebuvo.
                      Bet tas nepaneigia kad iš esmės vertinama teigiamai tie aspektai, viso labo ne an tiek teigiamai kaip tau jie atrodo..
                      Iš principo taip, bet reikėtų pridėti "man neatrodo ant tiek teigiami". Nes kitaip atrodo, kad tu teisus, o aš ne. Su tuom sutikti negaliu.
                      Pats minėjai to anime popsiškumą ir tai kad vertini šiuo metu labiau gerą banalumą, tuos dalykus aš kaip tik ir iškritikavau, o ne piešimą, veikėjų vystymą, etc. - check review for more. Vat tame ir jaučiasi tau to aprašymo pesimistiškumas.
                      MF yra popsiškas palyginus su mano geriausiomis mechomis kurios iš manęs gavo aukščiausią balą. Todėl tokio balo jis ir negavo. Matai, šį anime aš lyginu ne su senosiomis Macross dalimis, o su šių metų konkurentais mecha žanre. Čia turbūt ir yra visa esmė. O kaip popsa, MF yra labai geras. Daugiau tokių. Nes tikrai originalių anime yra siaubingai mažai ir pas juos yra savi trūkumai. Todėl originalumas man nėra svarbus kriterijus. Pvz. EF. Geriau įsižiūrėjus gi siaubinga banalybė, bet už tai KAIP meistriškai padaryta. Ir atvirkščiai, tarkim Kaiji yra be abejonės originalus, bet kartu nuobodokas. Kaiba apskritai tik apsirūkius žiūrėt...čia geriausiu atveju.
                      ir kaip čia dabar tarp kriterijaus buvimo/nebuvimo dar kažką spėjai įpaišyt
                      Laisvai. Kriterijus yra, bet tai manęs visiškai nesujaudino dėl daugelio priežasčių. Aš toli gražu nesu toks paprastas kaip galiu pasirodyti.
                      Čia šiaip labiau jau ne diskusija, o ginčas iš principo. Tokie ilgokai užsitęsia, o apie esmę neretai pamirštama. Tai gal ir rišt greičiau su tuom. In b4, nėra taip kad aš visai nesu ginčijęsis principingai niekad; tiesiog pribrendo taip sakant noras ir tiek - irgi mažai miegojęs nuo sekmadienio, no hard feelings O animo vertinimas nebūtinai yra blogesnis ar geresnis mano ar tavo. Nebūtinai ir turi būt vienodas.
                      Noro pasiginčyt yra dažnai, bet nėra su kuo. Ech, prisimenu jaunyste......

                      Comment

                      • dArt
                        Rimtas forumo narys

                        • 2006 12 23
                        • 134

                        #12
                        Manes per daug nesužavėjo. nupiešta gal ir gražiai, bet tai man tėra antaeilis dalykas.
                        Beveik visi veikėjai turėjo savo atitikmenis orginaliame macross, kurie daugeliu atveju nieko nenusileido, o netgi buvo orgianlesni. Pasiskolinti buvo ne vien veikėjai, bet ir ištisos scenos: kritimas iš lėktuvo, grožio konkursas ir t.t. Na priešai buvo nauji, bet apie juos nėra ką pasakoti, nes jie jokio savo charackterio negalėjo turėti. Pabaiga irgi nesužavėjo: labai jau nenuosekli.

                        Vertindamas lyginau su orginali Macross, kuriame mano nuomonė yra geresnė istorija ir geriau išvystiti veikėjai. Ypač šalutiniai: Macross įgula ir kai kurie kiti.

                        Comment

                        • Parade
                          Bokura jika!

                          • 2008 11 19
                          • 36

                          #13
                          Ka tik paziurejau , labai patiko , vienas is geresniu mecha animiu

                          Comment

                          • IVXXX
                            Let's do a barrel roll!
                            • 2008 03 07
                            • 8

                            #14
                            Geras animas, inferior to Gundam 00 (na abu space/mecha animai, tai lygint galima), bet geras. Gaila, kad pop'sas gadino musio scenas, ypac stipriai paveike paskutine serija, lyg puse idomumo butu nubraukta.
                            I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

                            Comment

                            • Raziel
                              Mr. Reasonable


                              • 2004 06 09
                              • 194

                              #15
                              Ilgai nežiūrėjęs buvau jokio anime, tai gal tik dėl to ir sugebėjau užbaigti Macross Frontier peržiūrėt...

                              Taip niekad ir neprisiruošiau pažiūrėt nieko iš Macross sagos, šito pirmą seriją prasukdamas permečiau, kažkaip užkabino, bet jau po pirmų kelių serijų susidomėjimas atvėso, tik iš pareigos ar įpročio sugebėjau iki galo užbaigt.

                              Geriausias anime aspektas - vajros, mane visada mokslinėje fantastikoje traukdavo "spiečiaus" tipo ateivių civilizacijos... pamėginti įsivaizduoti, kaip jos funkcionuotų (nuo zergų iš StarCraft iki vabzdžių iš "Starship Troopers"). O ir išvaizda čia vajrų buvo cool. Žmonių mechos irgi visai neblogai atrodančios - patinka man toks naikintuvų-robotų tipas.

                              Niekur anksčiau anime (ar net SF filmuose, serialuose) neteko matyti, kad būtų taip akcentuojama civilizacijos kultūra. Kas yra labai tikslu, nes šiuolaikinio mokslo požiūriu, pagrindinis žmonijos skirtumas nuo kitų gyvybės rūšių mūsų planetoje ir yra sugebėjimas sukurti ir išlaikyti tokią daugialypę ir sudėtingą kultūrą. Todėl natūralu, kad jei kada žmonija susitiktų kitą technologiškai išsivysčiusią civilizaciją, kultūra taptų labai svarbiu abiejų civilizacijų susidomėjimo ir tyrimo objektu, o galbūt net gimtų ir abi civilizacijas vienijanti kultūra.

                              Tai tiek apie tai, kas man patiko šitam anime, o štai visa kita, ko nepaminėjau, - nepatiko arba labai nepatiko...

                              Visų pirma taip ir nebuvo išnaudotas "spietinės" vajrų civilizacijos ir tarpžvaigždinių civilizacijų kultūrų potencialas: apie vajras taip nieko gilesnio ir nesužinoma, o visa idėja apie kultūrą sumenkinama iki absurdiškumo tuo sušiktu, vienodu rožiniu popsu... Na nesąmonė kažkokia, kad ateityje kultūra butų tokia vienoda ir lėkšta, tuo labiau, kad žmonija paplitusi tokioje didelėje erdvėje, jau nekalbant apie tuos milžinus zentradžius. Juk net gyvenant tokioj mažoj planetoj, kaip Žemė, mūsų kultūrą sudaro labai daug skirtingų dalykų. Gal ir nevertėtų tikėtis iš komercinio anime gilesnio ir išsamesnio požiūrio, bet juk paskutiniu metu pasirodo labai nekvailų serialų, bent jau Vakaruose, kurie man atrodo jau paneigė ankstesnį požiūrį, kad komercinis televizijos serialas būtinai privalo būti "lengvai virškinamas, nesudėtingas ir pilnas klišių". Tai tik pasiteisinimas, naudojamas kuo pigesnio ir mažiau pastangų reikalaujančio produkto prastūmimui. O gal Japonijos dar nepasiekė tokios vakarietiškos tendencijos...

                              Ok, personažai, - visi tipažai matyti dar kokiuose 20 kitų anime... kai kuriose scenose išvis, gali beveik ištisas frazes nuspėt, ką kiekvienas personažas sakys, kaip reaguos. Personažų developmentas nu toks klišinis... mane jau užkniso visų vienodi motyvai... "mamoru" tą, "mamoru" aną... "naze tatakau" - "mamoru"... ple...

                              Visa ta idėja su "kovojimu muzikos pagalba" labai jau cheesy atrodo. Damn, kokia ten muzika būtybėms, kurios gyvena kosmoso vakuume?? garsui sklisti reikia atmosferos, o kad muzika gali kažkaip paveikti tą "space fold wave" tai atrodo labai jau pritemptas paaiškinimas. Gera fantastika nuo blogos ir skiriasi pirmiausia tuo, kad geroj fantastikoj pateikiamas logiškas, nuoseklus įvykių ir reiškinių, vykstančių tame pasaulyje, paaiškinimas. Prisigalvoti belenko ir paskui to nepaaiškinti yra dar vienas scenarijaus autorių tingumo parodymas.

                              Paskutinis epas išvis levas... daug spalvų, j-pop, mirgalkių visokių, prasmės - 0, niekas taip ir nepaaiškėja... o kai parodė tą epizodą su su pirmyn lekiančiomis dvejomis valkirijomis, o jų fone tas dvi merginas, traukiančias kažkokią super-saldžią dainelę, galvojau apsivemsiu...

                              Bah... žodžiu, tokia tirada 5 valandą ryto... 3/5

                              P.S. jau senai praradau viltį kada nors išvysti anime tikroviškai pavaizduotus sprogimus kosmose.
                              Paskutinis pakeitimas nuo Raziel; 2009-03-02, 04:31.
                              "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
                              Alexander Kojève, 1959

                              FF sucks! Please, don't kill me

                              Comment

                              Working...