Fushigi Yuugi

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Fushigi Yuugi

    anidb | animenfo | ANN
    Žanras: fantazija, komedija, drama, shoujo, nuotykiai
    Formatas: TV (52 ep), 25 min.
    Transliacija: nuo 06.04.1995 iki 28.03.1996
    Režisierius: Kamegaki Hajime
    Studija: Studio Pierrot
    Pasaulis kuriame vaikinai neturi skonio


    Miaka Yūki ir Yui Hongo, nors ir labai skirtingos, bet geriausios draugės vos ne nuo kūdikystės. Miaka, atvirai sakant, nelabai vykęs padaras. Tikrai ne gražuolė, kvailoka, bet užtat energinga ir drąsi. Nors toks čia ir nuopelnas.....kai proto trūksta tai ir drąsiam būti nesunku. Labai mėgsta pavalgyti. Yra tiesiog savo skrandžio vergė. Turbūt dėl to turėtų būti dar ir stora, bet čia anime....^^ Yui protingesnė, ramesnė ir galų gale gražesnė. Ji realiai turi tik viena trūkumą – mergaitė nėra pagrindinis personažas. Taip visai ramiai ir draugiškai mergaitės ir būtų gyvenusios jei ne stojamieji egzaminai. Tokios bėdos ir atvedė mergaites į miesto biblioteką kur prasidėjo......prasidėjo tikrai nerealūs nuotykiai. Kažkokiu stebuklingu būdu jos pateko į slaptų ar tai svarbių dokumentų kambarį. Neklauskit kodėl jis net nebuvo užrakintas. Ten mergaitės surado knygą - “Keturių dievų visata”. Tik pradėjusios ją skaityt mergaitės papuolė į kažkokį keistą pasaulį. Nespėjo ir apsižvalgyt, o jas jau užpuolė pikti dėdės. Galvojo jau vamzdiec, ate nekaltybe, kai pasirodė princas - Tamahome. Ne raitas ant balto žirgo. Ant savo nuosavų kojų. Vienam į dūda, kitam į dūda ir ramu kaip naktiniam klube dienos metu. Tik princas kažkoks netikęs, už išgelbėjimą paprašė pinigų. Niekšas..... Supratęs, kad užmokestį gali gauti nebent natūra, ramiai nusiplovė. Tada dingsta ir Yui. Miaka atsitokėjus nusprendžia, kad kaltas aišku vaikinas, t.y. Tamahome ir iškeliauja jo ieškoti. Ir aišku suranda, bet vaikinas tuom labai neapsidžiaugia.

    Taigi shoujo ir šio žanro štampai aka ypatumai. Kaip jau minėjau mergaitė čia tikrai ne kiekvieno vyro idealas, bet kažkodėl paskui ją laksto visas vagonas gražuoliukų. Kodėl? Taip reikia. Piktintis labai negali. Berniukų hareminuose anime lygiai tas pats. Yui tokio populiarumu pasigirt negali, bet negali sakyt, kad dėmesio visai nesulaukė. Pasaulis čia labai panašus į senovės Kinija ir persmelktas budizmo dvasia. Architektūra, apranga ir galiausiai visokios ki energijos. Nepasakyčiau, kad pasaulis labai detalizuotas ir originalus, bet pakankamas. Tik kažkoks labai jau mažas atrodo. Siužetas labai lėtas ir, atvirai sakant, silpnokas. Drama manęs neįtikino. Mirtys čia kvailos, žiaurios ir betikslės. Piešimas, dar tik anime pasirodžius nebuvo ypatingas, o dabar tuo labiau. Muzika pusėtina. Siaubingai daug muilo. Bet kuri brazilų muilo opera nervingai rūko kampe. Įsimylėjėliai pasižada vienas kitą mylėti/būti kartu amžinai, o jau po akimirkos vienas iš jų pabėga. Mes negalim būti kartu, nes.... O tų nes gali būti įvairiausių. Ir patys prisigalvoja ir aplinkiniai "padeda".

    Šis anime turi tik vieną neabejotiną pliusą – humorą. Ne tai, kad bajeriai būtų labai geri. Jie tiesiog laiku ir vietoje. Ekrane vyksta visai rimti dalykai ir bac kažkas pasako ar padaro kokia nors nesąmonę. Tikrai galima išgriūti vietoje. Smagiai net Miaka ir Tamahome vienas kitą patraukdavo per dantį. Yra keletas neblogų personažų. Pvz. transvestitas Nuriko. Tikrai simpatiška ir linksma asmenybė. Triukšmingas ir energingas Tasuki. Dažniausiai nesimpatizuoju blogiečiams, bet Nakago patiko. Turbūt vienintelis personažas su normalia elgsena, tikslais, motyvacija ir išlikęs savimi iki pat pabaigos. Ir dar neabejotinai pats stipriausias. Pradžioje net imperatorius Hotohori džiugino. Kodėl aš vis dar nevedęs? Elementaru Vatsonai. Už visas kandidates aš esu gražesnis. Chibi stilistika irgi čia visai tinka. Deja, artėjant pabaigai humoro beveik nebeliko. Tada pralinksmindavo tik reti pederastiški kadrai. Va ką su manimi šis anime padarė.....^^ Nors šeip nieko baisaus, mergaitės irgi turi teisę į fanservisą. Na berniukai gražūs, taip.......
    Įvertinimas:
    Silpnas 6. Nuspėjamai nenuspėjamas personažų elgesys erzina. Serijų banaliai per daug.
    Spoileris:
    Kam reikėjo “sugadinti“ Nuriko ir galiausiai jį nužudyti? Kam reikėjo išžudyt visa Tamahome šeimą? Siužetui įtakos tai vis tiek neturėjo. Pabaiga silpnoka. Normaliai Nakago nugalėt taip ir nesugebėjo. Teko "sučytint".

    Reziumė:
    Tik mergaitėms.....labai jaunoms mergaitėms. Ovo‘s, mano kuklia nuomone, nevertos dėmesio. Nieko ten naujo ir įdomaus. Gal tiesiog kantrybės pritrūko.... Reikėjo padaryti pertrauką ir jas pažiūrėt po kokio mėnesio, bet aš taip nemoku. Red River (daug panašumų su Fushigi Yuugi) manga man patiko labiau.


    7
    5
    42.86%
    3
    4
    14.29%
    1
    3
    28.57%
    2
    2
    0%
    0
    1
    14.29%
    1
  • Intrigante

    #2
    Ordinas tiems, kas sugebėjo visą šitą šlamštą pažiūrėt, ir dar ovas (na nebent jums <14m., tada atleistina) aš šiaip netaip pirmą sezoną pažiūrėjau prieš porą metų gal, daugiau niekaip O_o nu nelenda man tos Mary Sue, nors tu ką.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Intrigante
      Ordinas tiems, kas sugebėjo visą šitą šlamštą pažiūrėt, ir dar ovas (na nebent jums <14m., tada atleistina) aš šiaip netaip pirmą sezoną pažiūrėjau prieš porą metų gal, daugiau niekaip O_o nu nelenda man tos Mary Sue, nors tu ką.
      Nu jau, pirmi 25 ep dar visai neblogi....

      Comment

      • Egura
        Super mega ultra rašytojas


        • 2007 05 17
        • 684

        #4
        Dėkui už aprašymą Killerbee, prisijuokiau beskaitydama :-)
        Esu mačiusi tik OVA's ir jau ganėtinai seniai, tai miglotai ką ir beprisimenu... bet nepasakyčiau, kad man jau taip labai nepatiko, tad serijas griebsim žiūrėti, kadangi kaip supratau jos labiau vykusios...
        Na ir tie fanserviziniai kadrai... must see

        Galbūt kada nors bus ekranizuotas ir Yuu Watase "Fushigi Yuugi Genbu Kaiden'as", kurio manga labai man gerai skaitosi... ir pati istorija yra įdomesnė, nors esmė ta pati

        Comment

        • Kleopso
          Followkata Toushifollow


          • 2008 04 01
          • 208

          #5
          Vajėtau kaip seniai matytas~ Susierzinus ar blogos nuotaikos žiūrėti nepatartina, bus tik blogiau.

          Comment

          • Shaka
            Dancing Samurai

            • 2010 03 05
            • 295

            #6
            kaip man buvo Nuriko gaila... nu jau toks fainas personazas ^^ siaip tikrai nervina, kad visi is eiles vienai panai ant kaklo kariasi, bet man rodos cia jau toks autoriaus bruozas.. teko dar viena toki anime ziuret- ten tas pats, lygiai XDDD bet siaip pats anime tikrai idomus, itraukia
            ♪♫░▒▓♦►UNINSTALL◄♦▓▒░♫♪ ------> http://www.youtube.com/user/UNINSTALL404

            Comment

            Working...