Xam'd: Lost Memories - 2008

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Xam'd: Lost Memories - 2008

    Xam'd: Lost Memories
    Bounen no Xamdou


    Režisierius: Masayuki Miyaji
    Studija: BONES,
    Žanrai: veiksmas, nuotykiai, sci-fi, drama, romantika
    Panašūs anime: Eureka Seven, Nausicaa, Last Exile,
    Premjera: 2008-07-15
    ANN reitingas: 8.7/10
    Trukmė: TV 26 ep. x 25min.

    Digitalism - Pogo (AMV) / opening / ending




    Aprašymas: Režisierius Masayuki Miyaji + studija BONES ir neveltui šis anime atrodo labai panašus į "Eureka7". Vaizduojamas alternatyvus fantastinis pasaulis pasidalinęs pusiau, kuris prieš 17 metų numarintas karų vis dar išgyvena audringus laikus.

    Istorija prasideda, kai virš salos Sentan pasirodo Šiaurinės valdžios oro laivai, kurie pradeda karinius veiksmus. Per šį netikėtą išpuolį Akijuki ir jo klasės draugų gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom, kurio metu Akijuki užsikrečia keistu virusu ir įgauna savybę transformuotis į nežemiškos kilmės būtybę, kuri vadinas Xmad. Bėdoje atsidūrusi studentą išgelbsti, prijaukina ir netgi apgyvendina svetur iš dangaus nusileidusi paslaptingoji raudonplaukė mergina.




    Veiksmas ir gyvenimas vykstantis ore visada atrodė labai įdomus ir įtraukiantis. Savitas pasaulis ir savita fantastinė aplinka, leidžianti gėrėtis ta atmosfera kaip kokiam Last Exil ar Eureka7. Pradėjus žiūrėti taip ir dvelkia nuo jo Nausicaa, autoriai turbūt buvo įkvėpti Hayao Miyazaki kūrybos sukurdami šiek tiek panašų merginos personažą Nakiami ir kai kurias kitas panašias koncepcines detales. Netgi istorijos vingiai vietom labai panašūs į Ghibli.

    Techninė pusė: Ko ir galima buvo tikėtis iš studijos BONES, piešimas tikrai kerintis ir nuostabus, atkurdami tikrai nuostabią aplinką ir atmosferą. Jie taip pat parūpino anime ir labai neblogą ir jau visų pamėgtą hitą: Shut Up And Explode

    Reziumė: Žiūrint į viršelį, vaizduojamos būtybės koncepcija kai kuriuos gali tikrai atbaidyt, bet jei į tai nekreipsit dėmesio būsit labai pamaloninti istorijos ir vaizduojamų įvykių sekos. Pradėjus žiūrėt anime, jo vaizduoajamas pasaulis iškarto prikausto prie ekrano, nors mintyse pagalvoji, kas gi čia tokio originalaus, kai netikėtai vaikinas papuolęs į nepažįstamą orlaivio įgulą patiria su jais gausybę nuotykių, tačiau anime žiūrisi ne kaip serialas, o tiesiog kaip prikaustantis filmas.



    71
    5: (Nuostabus!)
    60.56%
    43
    4
    30.99%
    22
    3
    5.63%
    4
    2
    1.41%
    1
    1: (Šlamštas!)
    1.41%
    1
  • angellus
    tinginys

    • 2007 01 17
    • 228

    #2
    šitas darbas man patinka. kažkaip iš pradžių nebuvau labai susidomėjęs šiuo darbu, bet po poros serijų kažkaip įtraukė mane. peišimas tikrai stebina, antra serija pažėrė daug veiksmo ir įmantrių efektų, kas tikiuosi bus ir vėlesniuose epuose. dar man patinka tas pasaulio modelis: atskiros salos, konfederacijos, dideli gremėzdiški laivai, kurie skirti prekybai, karybai ir kitkma, linksma įgula, ypač tas mažas vaikas, kuris visus muša biški primena Last Exile. pastarasis man labai patiko, iš šito laukiu to paties. ankstyvas komentaras mačius 3serijas ir laukiant 4 iš 26, bet jau viskas. įvertinimai paskui, dabar žiūrim.

    Comment

    • amidau
      ☣☠☣







      • 2007 04 25
      • 1384

      #3
      Šis anime mane pradėjo domint nuo pat pirmos akimiros kai tik pamačiau jo pic'ą BONES puslapyje
      Šiaip anime tikrai labai vykęs, pasižymintis puikiu piešimu, garso takeliu ir labai įtraukiančia ir originalia istorija.

      Comment

      • FLAMA
        Naujokas
        • 2007 12 07
        • 12

        #4
        Na kad eureka ir šitas anime turi bendrų bruožų, negali paneigt: mistiniu būdu skraidantys laivai, moksleivis patenka į klajūnų laivą, paslaptinga pilotė ir dar visokių tokių smulkmenų... Tačiau tai tikrai nedaro jo eureka#2, nes tie panašumai pakankamai neesminiai, siužetas visgi kitoks ir tikrai intriguojantis. Piešimas ir garso takelis ( taip taip openingas - rocks!!! ) tikrai aukštam lygyje. Nors ir nebuvo jis mano laukiamų anime liste, tačiau užkabino su pirmu epizodu ir dabar tenka kentėt nuo serijos iki serijos
        Tiesa kolkas kliūna gal tik tik tai, jog pirmuose epizoduose nelabai paaiškinama visa ta pasaulinė situacija, kas ten su kuom kariauja ir pan. Nu bet pagyvensim pamatysim.

        Comment

        • arnazzs ova
          d(-_-)b
          • 2008 03 03
          • 29

          #5
          neblogas anime netgi labai neblogas nors nesu prijaučiantis mechai, bet sitas mane sužavėjo (nors te macau dar tik kelis epus) žiurėsim kaip bus toliau
          p.s. op labai geras

          Comment

          • 3lancer
            Aka.DanTE (J.A.K boss)

            • 2007 02 02
            • 56

            #6
            Bent jau man šis anime super,istorija įtraukianti,veikėjai savotiški,muzika liux,piešimas akiai gražus..Susidomėjau juo vos išvydęs pirmą picsą su Xamdu ir Haru ir nenusivyliau parsisiuntęs laukiam sekančių epų


            Uploaded with ImageShack.us

            Comment

            • Hot Compote
              Naujokas
              • 2008 09 21
              • 11

              #7
              Šita imu vien dėl piešimo, kuris man ir Eurekoj labai gražus. tik trūksta laiko peržiūrėt visus šaunius anime >.>
              Who is the genius now?

              Comment

              • BlooDy
                ~(: Naktibalda :)~

                • 2005 11 18
                • 71

                #8
                nu kj sitas anime tik pasirode linkomanijoi mane labaj stiprei atbaide coveris, pirma mintis buwo giant dildo head robot ... bet pasiskaites cia jusu komentarus nusprendziau wisgi pasiziuret ir jau perziurejau 10epu ir isties nuostabus anime piesimas geras, idomi istorija, taipogi pasaulis pawaizduotas neiprastai tuo paciu ir idomei weikejai nera werkslenantis ar perdaug sustri ... tad siam animui duociau8/10 ne 10 todel nes man tu humformu tie atakuos rutulei kur islenda is ju labaj jau bjaurei islenda >.>
                (\_/) This is Bunny. Copy Bunny into your
                (O.o) signature to help him on his way to
                (>< ) world domination!

                Comment

                • silveris
                  Burma-Shave

                  • 2008 04 20
                  • 20

                  #9
                  sveiki. klausimelis.
                  Spoileris:
                  as taip paskutines serijos galo ir nesupratau, pirma tas Akiyuki i akmeni pavirto, o ant pacio galo , kaip supratau, 'atsiverte' i zmogu, ar kaip? paaiskinkit kas galit
                  and when they pulled her from the wreck you know she
                  still had on her shades
                  they say that dreams are growing wild just this side of
                  burma shave

                  Comment

                  • FantasyBeast
                    Huzzuh!!

                    • 2007 06 18
                    • 101

                    #10
                    Anime tikrai vertas 5/5 balu ,buvo verta laukti kiekvieno episode..Istorija,piesimas,ivikiu destymas paciame anime..viskas labai graziai padaryta..
                    Atsakymas :
                    Spoileris:
                    Manau taip pat,kad atsiverte,nes tos gelytes kur augo ant to "akmens" po atsivertimo jau ant zemes augo..tai tik rodo kad tas "akmuo" dingo..o akiyuki tuo metu atsirado - tai duoda viena prielaida,kad akiyuki atvirto is "akmens".
                    Everyone knows this is a lie but a lie wont start without truth...

                    Comment

                    • inkognito
                      Qwerty

                      • 2007 11 16
                      • 172

                      #11
                      Nuostabus anime . Katik baigiau ziureti ir kol kas tik vienas priekaistas KUR BUCINYS paskutines serijos paskutines galejo buti biski dramatiskenes tada butu super . Tas visas reikalas su Nakiami buvo dramatiskas ir viska bet norejosi kazko daugiau .
                      O siai visa kita patiko , labai orginalus buvo sio anime pasaulio suvokimas , technine puse irgi labai gera , erdves atmosfera perteikta tobulai . karts nuo karto akis nukrypsta i tuos tolimus horizontus ir negali atsistebeti kaip viskas uostabiai padaryta . Dar pliusas nemenkas , kad buvo visapusisku personazu .Visi parodyti personazai daugiau ar maziau isitrauke i veiksa , visi turejo savo vaidmeni siame anime .Beverciu kaip ir nebuvo . Dar istrigo neblogas OST , op/ end visa laika ziuredavau nei sykio nepraleisdavau.
                      4.5 kadangi tiek balsavime nera apvaliname i 5 , stipriam 5 reikejo dramatiskenes pabaigos
                      Paskutinis pakeitimas nuo inkognito; 2009-02-09, 16:47.

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Jau beveik taisykle, kad mano ir tautos nuomonė apie anime blokbasterius stipriai skiriasi. Apie nematytus anime stengiuosi neskaityt, bet vis užmatydavau panegirikas šio serialo adresu. Pažiūrėjęs taip ir nesupratau kuom jis toks geras. Siužetas ne fontanas. Pradžioje visai įdomu. Vidurys nuobodus. Jau atrodė, kad pabaiga pataisys padėtį, bet deja taip neatsitiko. Labiausiai bijojau karlsoniškos pabaigos arba taip japonų mėgstamo pseudo happy endo. Taip ir nesupratau ar čia mano baimės pasitvirtino ar ne. Pasaulis įdomus, bet visiškai nepagrįstas kažkokioms taisyklėms ar dėsniais. Su fantastika ta pati bėda. Personažų daug ir jie įdomūs, bet neišbaigti. Viso serialo metu siužetas mėtėsi tarp jų, bet gavosi taip, kad ir briedis girioj ir žvirblis danguje. Labiausiai patiko Akiyuki tėvai. Retai jie anime būna ne statistais o asmenybėmis. Nepatiko žmonės pavirstantys į kvailai atrodančius monstrus. Tai jau atsibodo. Būtų buvę daug geriau, jei Kaulai būtų padarę normalų mecha anime. Kas tikrai čia yra gerai tai piešimas, op ir ed. Na ir savižudybė padarė įspūdį.
                        Toli gražu ne Eureka 7 lygis, nors jis man irgi ne fontanas. Kuom Xam'das yra panašus į E7? Suaugusių smurtu prieš vaikus.

                        Comment

                        • Izzo
                          one vs all, DIE AZ!



                          • 2007 02 25
                          • 1530

                          #13
                          Tai vat galiausiai baigiau žiūrėt ir ką galiu pasakyt, kad man jisai tikrai patiko. Pradžia įdomi, įtraukianti, tačiau einant gilyn įspūdis silpsta ir vidurys pasidaro tik plaukiantis pasroviui, tęsiantis kažką, kad nenutraukti grandinės, bet paskutiniai 9 epizodai sugebėjo ištaisyti padėtį ir Izzo sėdėjo, like OMG, geras, jėga... Aišku yra tokių vietų ir vyduryje, bet jų per maža. Vis dėlto nepatartina mesti žiūrėjimo, nes verta sulaukti pribloškiančio finalo, kuris man buvo tikrai netikėtas. Taip, netikėtas. Tikėjaus visiškai kitko, nei to ką gavau, bet nesakau, kad pabaiga buvo bloga, tiesiog pribloškė ir gal ,kiek nuvylė, bet kai jau ėmiau su ja susitaikyti, BAC! WTF? Kas čia dabar? Taip ir likau nesupratęs. Dėl to tiesą sakant net nežinau kiek įvertinti šitą anime, 4 atrodo per mažai, o 5 kiek per daug, deja nėra tarpinio rezultato, tad lieku ties 4
                          Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2009-06-19, 23:36.
                          SCREW YOU, PEOPLE!

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2949

                            #14
                            Autorius Izzo
                            Aišku yra tokių vietų ir vyduryje, bet jų per mažą, tačiau vis dėlto neverta mesti žiūrėti ir laukti pribloškiančio finalo, kuris man buvo tirkai netikėtas. Tai, netikėtas.
                            Kas tau ten buvo netikėta? Pabaiga kaip pabaiga, standartinė.

                            Comment

                            • Izzo
                              one vs all, DIE AZ!



                              • 2007 02 25
                              • 1530

                              #15
                              Autorius Killerbee
                              Kas tau ten buvo netikėta? Pabaiga kaip pabaiga, standartinė.
                              Netikėtas buvo tuom, kad aš visai kitokios pabaigos tikėjaus.
                              SCREW YOU, PEOPLE!

                              Comment

                              Working...