Gunbuster 2

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Airiz
    מיד





    • 2004 01 09
    • 1656

    Gunbuster 2

    Country: Japonija
    Year:2004
    Genre: adventure, comedy, sci-fi, mecha
    Type: full length movie
    Length: 1:41 min.

    Gun Buster II, pilnametražinis DieBaster serialo variantas. Serialo pačio neteko matyt, ir visi minėjimai veda tik prie šito filmo.
    Well, ka mes turim.
    Tamsi ir šalta istorija prasideda Marse, tamsi nes mūsų didvyrė bėgo iš namų nakti ir beto žiema. Tik vėliau mes suprantam kodėl, o gi mergaitė nori tampti kosmonautų, ups – kosmopilotė ir ne bile kokia, o patekt į elitinį padalinį, sauganti mūsų saulės sistema nuo sistemingai ją puolančių monstrų (istorija kartojasi)
    Patekusi į didmiestį, nieko nelieka tik dirbti kavinukėje valytoja, o gal ir padavėja, dunno, kur iš jos bando pasijuokt, ir kuo pasijuokimai pasibaigs palieku sužinot jums, tiesiog gražus vaizdai . Būtent per tą įvykį mergina susipažįsta su tikra kosmopilote Lark Mer Mar, pilku trumpų plaukų paaugle, kuri įsitikinusi, kad tokiai, kaip Nono (valytojai) kosmose ne vieta, bet ne visada yra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ir pagaliau mergina patenka ten, kur norėjo – į būrį.
    Santykiai tarp jos ir kitu, tiesa pasakius, nelabai geri. Nono iš visų jėgų bando susidraugaut su jais. Jai labia patinka Lark, bet ji nemato Nono kario net matant kaip mergina stengiasi pritapt, ir tapti viena iš jų. Aplinkybės susiklosto taip, kad mergina nukeliauja į rizikingą kelionę, kuri iš tikrųjų reiškė atleidimą iš būrio, bet turint didžiulį norą siekt savo tikslo galima nuverst kalnus. Svarbų įsigyt ginklą – Baster Mašiną (Evangelion motyvai), kuri yra savo šeimininko kaip ir antroji pusė, nes būtent tomis mašinomis jie sugeba laikyt distanciją tarp monstų ir saulės sistemos, kuri yra tiesiog užguita. Tad Nono iškeliauja jos į Plutoną, kur teguli prieš 20 m. numuštos mašinos griaučiai.
    Ir jei ne noras prikelt Marse užkastą ir pamirštą blogį, ko gero Nono ir liktų paprasta mergaitė, ir jos santykiai su Lark taip ir liktu viename minusinės t-turos taške. Bet Baster Mašina ne tik kažkas didelio, baisaus ir greitai judančio, o ir giliai širdyje paslėpta jėga, kuri pabunda dramatiniu momentu ir nuo ko prasideda pagr. filmo mintis….


    Prisipažinsiu, šitą filmą pažiūrėjau vakar darbe, iki to jisai dulko tarp kitų DVD laukdamas momento kada aš jį netyčia ištrauksiu į saulės šviesa. Filmas kaip žanras yra mokslinė fantastika, drama ir kažkiek ecchio (yra kelėta labai skanių kadrų) Fantastikos daug, daug dialogų astrofizikos tema, visa tai kažkaip nueina į šoną bandant suprast pagrindinę filmo mintį.



    Piešimas -5
    Muzika – ghm...nelabai girdėjau, bet tebunie 4
    Siužetas – painūs, bet pabaiga verčia duot 4.5
    Personažai4.5 (Lark asm. 5+)
    Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2008-06-09, 23:23.
Working...